Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-10-2009, 00:01
Wand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Wand Wand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın ulpian ,

-------Sevgili evrensel-insan,

olmasa zaten tartışmalar bu yoğunlukta ve bu sertlikte geçmez bence. ''Ben insan hak ve özgürlüklerine karşıyım'' diyen yoktur tabii, ama neyin ''insan hak ve özgürlüğü'' olduğu konusunda hemfikir değiliz.

Somut örnekler vermek gerekirse:

=> Ben bir dinsiz olarak başörtüsüyle üniversiteye gidebilmeyi bir insan hakkı olarak görüyorum.
Atatürkçü/Kemalist arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

=> Ben bir Türk olarak, Kürtçe özel TV/dergi/kitap yayını yapılmasını bir insan hakkı olarak görüyorum.
Atatürkçü/Kemalist, milliyetçi/ulusalcı arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

=> Ben sünni bir aileden gelen biri olarak, alevi topluluğunun resmen dini topluluk olarak kabul edilmesini ve Alevilere karşı var olan hukuki ayırımcılıkların son bulmasını, insan haklarının bir gereği olarak görüyorum
Sünni-muhafazakar arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

=> Ben bir Türk olarak, Türkiye'de yaşayan gayri-türk azınlıkların da hukuki taleplerinin yerine getirlmesini, insan haklarının bir gereği olarak görüyorum.
Atatürkçü, kemalist, milliyetçi, ulusalcı, muhafazakar, dinci, alevi ve sünni arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

Bu saydıklarımı sen de insan hak ve özgürlüklerinin gereği olarak görüyor musun sevgili evrensel-insan? (Ben öyle olduğuna inanıyorum, sadece netleştirmek amacıyla sordum).-------ALINTI..

=> Ben bir dinsiz olarak başörtüsüyle üniversiteye gidebilmeyi bir insan hakkı olarak görüyorum.
Atatürkçü/Kemalist arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

Syn ulpian
beni yanlış anlamayın ama yukarda yazdıklarınız biraz herkes kafasına at koştursun mantığı olmuş.

Başörtü konusu ;

Bu ülkenin kurucusu Atatürk ve kurmayları olduğuna göre Onun koyduğu uymakla yükümlü olduğumuz kurallar olduğunu düşünüyorum..

Kürtçe Tv ye izin konusu ,

bende çerkezim bende çıkıp TV isteyimmi ?

Ne gerek varki dilimi özgürce konuşabiliyorum..Ben Türkiyede yaşıyorum haberleri türkçe dinlemek zorundayım iste yada isteme..Dayatma olsun diye söylemiyorum çoğu hatta tüm ülkelerde bu böyledir.

Zaten yaşamama izin veriliyor kimse beni kovalamıyor Türkiye Cumhuriyetinde.
Bana iş veriliyor..kısacası zaten özgürüm.Bunu talebe gerek olmadığını düşünüyorum

Aleviler konusu ,

Kağıt üzerinde olmasada kabul görüyorlar zaten kimseyede bi zararları yok..

=> Ben bir Türk olarak, Türkiye'de yaşayan gayri-türk azınlıkların da hukuki taleplerinin yerine getirlmesini, insan haklarının bir gereği olarak görüyorum.
Atatürkçü, kemalist, milliyetçi, ulusalcı, muhafazakar, dinci, alevi ve sünni arkadaşlarımızın çoğu buna karşı.

Ben Atatürkçüyüm kemalistim inançlıyım fakat Gayri-türk kovalamıyorum yada kilise basmıyorum..Ayrıca İspanya müslüman Fransa müslüman ve türk kovalıyor..
Onlar bana bu hakkı vermezken "Talep hakkı nasıl doğuyor ?"

Yukarda dediğim gibi bir çok etnik toplum barındırıyoruz herkes birşey talep etmek zorunda değil..mantıklı talepler incelenir yürürlüğe girer ama dediğim gibi gerekli olmayan yada başka amaca hizmet amacıyla birçok talep var bunlarında herkes farkında "umarım".

saygılarımla

Tanrı biliyor..Tanrıdan değil yarattıklarından nefret ettim.

Önerilen Siteler