26-04-2006, 02:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Domuz ve Horoz
Sakin bu iki hayvan hakkinda bilgi verecegimi sanmayin,benimde pek bilgim yok.
Müslüman kardesler Domuz hakkinda ,(Ne kadar pis bir hayvan oldugunu,kendi pisligini bile yedigini ve dünyada esini kiskanmayan tek hayvan oldugunu)anlatir durur lar.
Beni düsündüren kismi ise,bu müslüman kardeslerimiz acaba 4 kadin alirken,nasil olsa bu kari milleti domuz lardanda beter,nasil olsa bunlar birbirini kiskanmaz diye mi?,yoksa birbirlerini kiskansinlar diyemi bir kac kadin la evleniyor lar?
Muhammedin de basi karilari nin kiskancligi yüzünden derde girmistir,Allahi tabiki hemen ayetlerini göndererek muhammedi kurtarmistir.Ahlaki yüksek Muhammed nedense karilarindan Domuz gibi davranmalarini beklemistir.
Hak dini islamiyet in Allah i ve peygambe ri kadinlari öyle ezmislerdir ki,Kadin larimiza bugün bile insan olarak haklari ni anlatmak cok zor.Bugün bile gazeteler de "Mahmut aga nin 4 karisi,40 cocugu var" gibi haberler görmek mümkün,Mahmut aga nin karilarida bu durumu kabullenmistir "Biz birsey bilmeyiz,beyimiz bilir" derler.Mahmut aga gibileride güzel ahlak li peygamberi nin yolundan devam ediyor.Kadin larimiz güzel ahlak li Muhammed ve Allah i yüzün den domuzlastirilmislardir,kadinlik onurlari yok sayilmistir.
Basbakan nedense din ine toz kondurmuyor,karisi da türban ini takip yanindan ayrilmiyor,acaba kocasi kendi üzeri ne 3 kadin daha getirsey di kocasini kiskanmazmiydi?,yada yurtdisi gezileri ne giderken kocasi"sen dur! ben su yeni karimi gezmeye götüreyim"dese ne olurdu?
Basbakanin hanimi yatsin kalksin Atatürk e dua etsin!
Gecen gün Tv seyrederken,"Bir kümeste 10-20 tavuk ama sadece bir tane horoz olur"diyorlardi.Aklima nedense birden Muhammed geldi,Muhammed karilarin dan domuz gibi(kiskanmama)davranmalarini bekleyecek,kendiside kendi ne Horoz u örnek alacak.Tavuk larin durumuda peygamber karilarindan farkli degil,Müslüman kardesler tavuk larin kiskanc olup olmadiklarindan bahsetmiyorlar,benimde bu konuda bir bilgim yok!Zaten ilkokulu zor bitirdim.
Güzel ahlak li peygamberlerinin ve yüce Allah larinin yolunda gitmis olsalardi,bugün kadinlar bulunduklari yerden cok daha gerilerde olacaklardi.Bugün az olsada Meclis tede kadinlarimiz var.Kadinlarimiza insan olarak gereken degeri su anda veremiyoruz,yobaz kafalarla daha cok mücadele etmemiz gerekecek.
|

27-04-2006, 05:24
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Domuz ve Horoz
Sevgili Psikokemoterapi,
Su Cilgin Türkler i okudugum da,Kadinlarimizin daha iyi seylere layik ken bizim onlara verdigimiz degeri düsündüm,o zaman da hak ettikleri yerde degiller di bugün de degiller.
O dönemlerde erkeklerin az olmasi cok esliligi gerektirir mi? *Bir köy de 30 hane varsa 10 kadinin kocasi geri dönmüs digerlerinin de savas ta ölmüs se,koca si olan kadinlarin,kocalarina"Bak Melahat in koca si yok,gel onuda kari liga al"diyeceklerini ,Ya da kocasi olmayan kadin larin,kocasi olan kadinlarin kocalarina "Beni de kariliga alsana"dediklerini sanmiyorum sadece dinlerinin erkege vermis oldugu haklardan yararlanip,Erkeklerin "Bak kari,Ayse nin,Fatma nin,Haticenin koca si yok,bunlari senin üzerine kuma getirecegim,hem sende biraz rahat etmis olursun" dediklerini düsünüyorum.O dönem icin belki dogru belki de yanlisti,bu tartisilir ama durum ne olursa olsun kadin icin onur kiricidir.
Yanilmiyorsam Zekeriya Beyaz bir konusmasinda "Bugün ülkemizdeki kiz cocuklari erkek cocuklarinin iki katidir"diyor,Bundan sunu cikartabiliriz,eger her erkek cocugunu bir kizla evlendirirsek,kiz larin yarisi evlenemeyip evde kalacak,bu kizlarin evlenmeye hakki yok mu,bakin bu durumlari Allah coktan düsünmüs ve cok evliligi Kur an da yazmis.Peki durum tersi olsaydida erkek cocuklari kiz cocuklarinin iki kati olsaydi,Zekeriya Beyaz ne diyecek ti?
Bugün sadece Türkiyede degil bütün dünya da kadinlar ezilmistir.Almanya bile,yanilmiyorsam kadina secme ve secilme hakkini 1970 li yillarda vermistir.Atatürk bu hakki kadinlarimiza seneler öncesinden vermesine ragmen,siyasi yobazlarin sayesinde bugün Türk kadinlari Avrupa kadinlarinin cok gerisindedir.
Türk anayasa si cok evliligi yasaklamis sa bile hala ülkemiz de arap ruhlu lar islerine geldigi icin cok eslilige devam etmek tedirler sadece bir fark la önceden aciktan aciga yaptiklari is i simdi gizli olarak yapiyorlar(Atatürk ten bu kadar nefret etmelerinin sebebe bu olabilirmi?).Hala kadin lardan domuzluk(kiskan mama) yapmalarini bekleyen Horoz lar var!
|

27-04-2006, 05:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Psikokemoterapi,
Okuyup okumadigini bilmiyorum ama Su Cilgin Türk ler gibi o dönemi ve sonrasini bir baska yönden anlatan Soner Yalcin in "Efendi" adli kitabini okumani öneririm.
|

27-04-2006, 10:59
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Mer-orh, bahsettiğin ülke Almanya değil İsviçre. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1971'de veriliyor. *İsviçre'de kadınlar erkeklere göre şu anda fazla haklara bile sahipler. Aslında bu ilginç bir konu. Yani İsviçre'nin Mustada Kemal gibi hakları "veren" bir lideri yok ama çok ilginç bir demokratik geleneği var. Bu gelenek içinde kalarak kadınların bu hakları almaları biraz uzun sürmüş. Devrim nedir bilmeyen bir ülkenin herşeyi başka kardeşim. *
İslamiyetle ilgili olarak ise ben tümüyle negatif düşünüyorum. Ne Arap'larda ne daha sonra İslamiyete geçen İranlılarda yada Türklerde kadınların durumu İslamiyetten önce bu kadar geriydi. İslamiyet resmen kadınları ikinci sınıfa düşürmüştür. Elbette ki İslamiyetten çok daha önce erkek egemenliği başlamıştı. Ancak hiçbir zaman İslamiyet'le geldiği aşağılık konuma gelmedi.
Kız çocuklarının diri diri yakılmaları öyküsü bir YALAN'dır. Bu forumlarda bunu defalarca yazdım ve sordum. Yok böyle bir şey tarihte. Bir tane ne olduğu tam açık olmayan bir olaydan yola çıkılıp böyle bir efsane yaratılmış. İslamiyetten önce Arap'lar kız çocuklarını diri diri yakıyorlarmış!!! Bir tane belge yok bunu gösteren. Evet insan yada çocuk kurban etme törenleri tarih öncesi dönemlerinde olabilir (kesin var demek bile zor, hala belirsizdir, bazı belgeler varsa da yaygınlığı tarih öncesi dönemler için bile çok kuşkulu) ama bunlar İslamiyetin ortaya çıktığı zamanda toplumun belleğinde binlerce yıl önceden kalmış silik bir anıdır sadece. İnsanları yalanla dolanla aldatıp inandırmaya çalışmaktan başka birşey değil bu kız çocuklarını diri diri gömme masalı.
|

27-04-2006, 15:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili psikokemoterapi
Bende hersey in egitimle düzelecegine inaniyorum ama önce erkek ler olarak kendimizi egitmemiz gerekecek,1400 yillik konuyu bugün tartismak belki yanlis ama o 1400 yillik konu yüzünden belki cag olarak olmamiz gereken cagin cok gerisindeyiz.
Zaten din lere ben su gözle bakiyorum,din ler devamlii bir gelisim sürecin den gecmis,insanlara vaad edeceginin en yüksegini islamiyetle vaad etmis daha sonra gerileme dönemine girmistir ve bilim gelistikce de gerilemeye mecburdur.Bir örnek verecek olursak,Musa tevrat ta kendi topluluguna cennet vaad etmiyor sadece vaad edilmis topraklardan bahsediyor,daha sonraki (Tevrat in diger yazarlari)kitaplarda hesap günün den bahsediyor.Insanlara vaad edilen toprak lar daha sonra anlamini yitirdigi icin yeni bir arayisa giriyorlar.Platon "Devlet"adinda ki kitabinda Socrates devlet i kurarken bir din i olmasi gerektiginden bahseder ve ER adli birinin ölüp tekrar dirildigini ve bu hikayeyi insanlara anlatip dini bu görüsü bunun üzerine kurmak gerektigini söyler(Bu kitabi okudum ama hicbirsey anlamamistim,daha sonra Ilhan Arsel bir kitabinda Ibni Sina ninda bu kitaplari 40 kez okuyup birsey anlamadigini yaziyordu,icim rahatladi)Isa bu görüsü alip(eger yasadiysa)kendi kurdugu dine uygular ve insanlarin olüp hesap gününden sonra tekrar dirileceginden bahseder,derken Muhammed ortaya cikar herkes biraz atiyor bende atayim der ve cennet le cehennemi kutsal saydigi kitabina koyar.
Günümüzde zaten dinci kardeslerimizde kendi dinlerini yumusatma cabalarina gidiyorlar.Bazen Allah in ayetlerin deki gercek anlamlarini degistirseler bile yinede cagimiza uyarlamaya calisiyorlar.Allah islerini kolaylastirsin!
|

27-04-2006, 17:22
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Sargon
Yazimda "yanilmiyorsam Almanya"diye yazmistim yani tam emin degildim,uyardigin icin tsk.
(Su anda kitabim bir arkadasimda oldugu icin kralin adini ve savastigi halkin adini yazamiyacagim)
Heradot kitabin da Pers kralinin asyada göcebe bir halk la savas tigi ve bu halk in ayni kadinlar gibi süslendiklerini yaziyor.Kimi yorumcular bu göcebe halk in Türk ler oldugun söylüyor,O dönemde hala kadin in egemenligi bazi yerlerde(Türkler arasin da) sürüyor(M.Ö.400-500).
Genel de su görüse yer verilir,önceleri kadinin egemenligi vardir(Ana tanrica heykellerini düsün),Tarim dan sonra hayvanlarin evcillestirilmesiyle Coban lik dönemi baslamistir ve erkek kadina üstünlük saglamistir.Tevrat ta sayim yapilirken kadin lar sayilmaya bile gerek görülmemistir.Islamiyet te ise kadin iyice ezilmistir.
Islamiyete gecmeden önce Türk ler ve birlik te yasadigi diger halk lar arasinda din kavgalarinin oldugunu sanmiyorum.Genelde müslüman kardeslerimiz Islamiyet te zorlama yok derler ve Yahudilere,Hiristiyanlara karsi ne kadar hosgörüyle davrandiklarindan bahsederler,bu bir bakima dogru olabilir ama nedense Arap ruhlu Osmanli yobazlari Türk halkina ayni hosgörüyle davranmamis katletmeye kadar gitmislerdir.Ama yinede basarili olduk lari söylenemez.Alevi denilen kesim ne yapsin bu yobaz kafalardan kurtulmak icin onlarda kendi din i görüslerinin icine Ali yi koymuslar.Ama yinede kadina bakis acilarini degistirmemisler,kadina hep önem verip tek eslilige devam etmisler dir.
Hatta Muhammedin cahiliye dedigi devir bile islamin cok ilerisindedir.Kiz cocuklarinin öldürülmesi masalinida zorla millete yutturmustur.Meslektas i Musa gibi peygamberligi kanli olmustur,gelde bu sapik ve zorba nin söylediklerine inan.
|