Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-01-2010, 19:07
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İslam tarihinin önemli Sahabelerinden sayılan,
Ebuzer Gıfari'in başına gelenler,
Hulefa-i Raşidin dönemindedir.

Kaynaklardan nedenleri konusunda,
bilgi alınıp,
o devrin yapılanması ve gidişatı hakkında,
bir çıkarım yapabilmek olası.

Sonraki devirlerin de,
bunu takip eden bir aynılık arzettiğini anlayabilmek de o kadar zor olmasa gerek.
Bir de kendi Emevi olup,
yaptıkları pek Emevilere uygun olmayan birisi var.
Ömer Bin AbdülAziz.
Şahsen klinik vaka diyebilirim

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 05-01-2010, 19:16
faran faran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir yaşıma daha girdim. Demek Hz.Yezid vahiy katibiydi

Bu nasıl oluyor faran ? Bu hazret 646 yılında dünyaya gözlerini açmış. Muhammed Mustafa 632 yılında ölmüş. Bu kadar iddialı bilgiler verdiğine
göre Ayet-el Kürs-i Muhammed Mustafa öldükten sonra mı vahyedilmiş ???
pardon hz.muaviye ( Radiyallahu Anhüma ) demek istemiştim yanlışla Hz. Yezid dedim
Alt 05-01-2010, 19:19
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

faran´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
pardon hz.muaviye ( Radiyallahu Anhüma ) demek istemiştim yanlışla Hz. Yezid dedim
Muaviye bin Ebusüfyan da,
vahiy katibi değil,
normal katip olmuş olmasın ?
Hani şu devlet işleri için yazı yazanlardan.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 05-01-2010, 19:28
faran faran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muaviye bin Ebusüfyan da,
vahiy katibi değil,
normal katip olmuş olmasın ?
Hani şu devlet işleri için yazı yazanlardan.
vahiy; CENAB-I HAK ZÜLCELAL HAZRETLERİ'nin gönderdiğidir. katibi kaleme alandır.

Hz. Muaviye ( Radiyallahu Anhüma ) ayetel kürsinin vahiy katibidir.

merak etme faiz yemiş, içkihane kurmuş girmiş devlet gibi değildir o mübarekler yeryüznün en şerefli kutlu insanlarıdır.

Konu faran tarafından (05-01-2010 Saat 19:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-01-2010, 20:47
Eliko Eliko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Saygıdeğer Faran ve gibi düşünenler;

Muaviye'nin veya Yezid'in vahiy katibi olup olmaması önemli değildir. Dördüncü Halifenin kardeşi vahiy katibiydi ve dinden döndü. Hz. Muhammed onun ölüm fermanını çıkardı son anda iman ederek; Osman'ında ısrarlarıyla kabul edildi. Hatta "ben Muhammed'e öğretiyordum" dediği rivayet edilir. Ayrıca kezzap lakaplı Müseyleme de önceleri vahiy katibi olduğu rivayet edilir. Yani vahiy katibi olmak değiştirir mi konuyu? Üstelik Muaviye'yi övmen veya övmemen Kuran açısından bir önemi varmıdır? Yani bunlar bie Müslümanı bağlar mı? Şii - Sünni sanki aralarında çok mu fark vardır? Namaz, abdest, peygamber anlayışları birdir. Biri Osmanı, Ömeri es geçerken diğeri Osman dindir der. veya Ali dindir der diğeri. Fark bu kadar basittir. Üstelik bu kadar Muhammed'in ailesine zülüm eden, Kabbeyi yıkan(hacac), Medineyi kuşatıp binlerce sahabenin karısına-kızına tecvüz eden, İslamı araplaştırıp; Muhammed', Felsefesini değiştiren. Üstüne üstelik sizin gibi kafadaşları oluşturan bir bireyi hala anlayamamaışsanız bu Tabuların ve sizin Dinin sepetine başınızı kaldıramayaşınızdandır. Sadece siz değil sizin gibi düşünen herkes.

Bişr Komünist bile tabuları olabilir. Çünkü kendisine yapılan hakeretler ve zülümler kısa bir süre sonra zekasını yok eder. Artık Marx, Satlin, Lenin deyip onları dinleştirip Lenin'in dediği "din afyondur"un kendisini yaşatır. Lidersiz ve kaynaksız bir yaşam umuduyla.

Saygılarımla
Elikoyum
Alt 05-01-2010, 21:02
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Eliko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstelik bu kadar Muhammed'in ailesine zülüm eden, Kabbeyi yıkan(hacac), Medineyi kuşatıp binlerce sahabenin karısına-kızına tecvüz eden, İslamı araplaştırıp; Muhammed', Felsefesini değiştiren. Üstüne üstelik sizin gibi kafadaşları oluşturan bir bireyi hala anlayamamaışsanız bu Tabuların ve sizin Dinin sepetine başınızı kaldıramayaşınızdandır. Sadece siz değil sizin gibi düşünen herkes.

Saygılarımla
Elikoyum
:rofl:

İmza

UlulElbab
Alt 11-01-2010, 14:16
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

"Ahmed b. Mervan ed-Dineverî, Hz. Ömer'in azadhsı Eslem'in şöyle dediğidini rivayet etmiştir:
"Hz. Ömer, Kureyşli ticaret kafilesiyle Şam'a gelmişti. Arkadaşları şehirden çıkacakları esnada, bazı işlerini görmek için Hz.Ömer onlar­dan geride kalmıştı. Şehirde dolaşmakta iken bir patrik onun ensesin­den tutup çekmiş. Hz. Ömer, onunla çekişmiş ve kendisini ondan kur­tarmaya çalışmıştı. Ama bir türlü ona güç yetirememişti. Patrik onu; içinde toprak,balta, çapa ve zenbil bulunan bir odaya sokmuş ve ona: "Şunu şuradan şuraya taşı." demiş, kapıyı da üzerine kilitleyerek geri dönmüştü. Sonra da öğleye kadar Hz. Ömer'in yanma uğramamış, Hz. Ömer, olayının şurasında başından geçenleri şöyle anlatıyor:"Oturup düşünmeye başladım. Patriğin bana dediklerinden hiçbirini yapama­dım. Yanıma geldiğinde:
- Neyin var, niçin dediklerimi yapmadın? dedi ve başıma bir yum­ruk vurdu.
Ben de baltayı alıp onu öldürdüm. Dışarı çıktım. Bir rahib. kilisesi­ne uğradım. Akşamleyin yanında biraz oturdum. Rahip bana dikkatle baktı. Beni kiliseye koydu, yedirip içirdi. Armağan verdi. İyiden iyiye beni süzmeye başladı. Durumumu sordu, ben de:
- Arkadaşlarımı kaybettim, dedim.
O da bana:
- Ama korkulu gözlerle bakıyorsun, dedi. Tekrar beni dikkatle in­celemeye başladı. Sonra da şöyle dedi:
- Hristiyanlar, kitaplarını en iyi bilen âlimlerinin ben olduğumu biliyorlar. Bizi şu topraklarınızdan çıkaracak olun kişinin sen olduğunu görüyorum. Şu kilisemde kalman için bana bir emanname yazar mısın?
- Olmayacak birşeyi söylüyorsun, dedim. Ama rahib bunu benden ısrarla istedi. Nihayet ben de onun isteği dorultusunda bir sayfa yazıp ona verdim. Ayrılacağım zaman bana bir merkep verdi ve bana şöyle de­di:
- Şuna bin, arkadaşlarının yanına vardığın zaman yalnız başına bunu bana gönder. Çünkü bu hangi kiliseye uğrarsa ona değer verirler.
Ben de onun bana dediğini yaptım.
Hz. Ömer, Kudüs'ü fethetmek için geldiğinde Cabiye'de bulunan o rahip emannameyi yanma alıp Hz. Ömer'in yanına geldi, Hz. Ömer de daha önce kendisine yazmış olduğu emannameyi geçerli saydı. Yalnız, kilisesine uğrayacak Müslümanlara ikramda bulunmasını, onlara ev sahipliği yapmasını ve yol göstermesini şart koştu."

İbni Kesir Büyük İslam Tarihi
İbni Kesir'e göre Kamame Kilisesinde bulunan (örneği) emannamenin öyküsü bu. Oldukça güzel bir öykü. Rahip geleceği görmüş ve Ömer Bin Hattap'la ilgili kehaneti doğrulanmış.

Ama bir başka öykü daha var: Önce meşhur emanname/ahidnamenin
yazılı haline göz atalım.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi, Kilise Defterleri, Kamame Defteri, No: 8)

Bu belgeden ilk bahseden İbn-ül-Esir, El-Kâmil Fit Târih, 2/499-502 imiş.1160-1233. Belki de ayrıntılarıyla ve bütün olarak veren odur. Ancak
ulaşabildiğim El-Kâmil Fit Târih'in e-kitabında bu bölümü bulamadım. Ayrıntıları belli olmasa da belgenin Y.Sultan Selim zamanında kamame kilisesi kayıtlarına girdiği anlaşılıyor.

Bir internet sitesinde ise bu olay
"Askeri Komiser Abdullah et-Tell’in Kudüs’te bir Hiristiyan mabedinde buldugu eski ve önemli bir Yunanca tarihi yazmadan aktarmayi tercih ettik." şeklinde aktarılıyor. Bu oldukça önemli.

Bu belge ile yani Abdullah et-Tell’in bulduğu söylenen belge ile ilgili bildiğimiz neler var ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 11-01-2010, 17:50
Üyeliğini Sonlandırmış

Bismillahirrahmanirrahim. Bu, Allah’in kulu, Müminlerin Emiri Ömer b. el-Hattab’in Ilya (Kudüs) halkina verdigi emandir. Bu emani, canlarina, mallarina, kilise ve mabetlerine, hastalarina, sagliklilarina ve sair halka vermistir. Kiliseleri müslümanlarca kullanilmayacak ve yikilmayacaktir. Kiliseden ve arsasindan, hiristiyanlarin haçindan ve mallarindan hiçbir sey eksiltilmeyecektir. Din degistirmeleri için baski yapilmayacak, hiçbiri bu ugurda zorlanmayacaktir. Ilya’da onlarla birlikte hiçbir yahudi oturmayacaktir. Ilya halki Medain halki gibi cizye verecektir. Buradan ayrilarak Rum’a (Bizans) ve Lusut’a (Lusus) gitmekte serbesttirler. Ayrilan kimsenin cani ve mali gidecegi yere varincaya kadar güvendedir. Sehirde kalanlar da güvendedirler. Ilya halkindan mabetlerini ve haçlarini birakip mallariyla birlikte Rum’a gitmek isteyenlerin canlari, mallari ve haçlari gidecekleri yere varincaya kadar güvencededir. Falan savastan önce, orada oturan herhangi bir kimse de, dilerse Ilya halki gibi cizye vermek sartiyla orada kalabilir, dilerse Rum’a da gidebilir. Allah’in ahdi ve Rasulü’nün, halifelerin ve müminlerin zimmeti, üzerlerine düsen cizyeyi verdikleri sürece burada yazildigi sekildedir.

Halid b. Velid, Amr b. el-As, Abdurrahman b. Avf ve Muaviye b. Ebû Süfyan buna sahittir. Hicri 15. yilda kaleme alinmistir.

(Taberî, Tarihu’l-ümem ve’l-Mülûk)

Kaynak: Semerkand dergisi, 06/2002
Alt 14-01-2010, 01:53
Üyeliğini Sonlandırmış

Selam,

Bu arada "harra"/"harre" Arabcada "Yıkılış","Devriliş" anlamında kullanılır.

Harre olayına binaen...Nedense gelenekciler Hararet ve sıcak olarak çarpıtıyorlar.

Tesadüfe inanmadığıma göre ilginç bir isimlendirme...

Sevgi ve Saygılarımla...
Alt 14-01-2010, 02:20
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Ben bu basligin mahiyetini pek algilayamadim. Hadi diyelim ki, peygamber ve yasami tartismali olsa bile, tarihte tarihsel olarak yasam surmus Abbasiler, Emeviler var. Hadi onu da biraktik, bugun dunyada islami yasatan devletler ve islam dinine inanan bir suru islam ulkeleri icinde veya disinda muslumanlar var. Hristiyanliktan sonra, dunyada ikinci sirada olan bu dine ve inanirlarinin varligina ragmen; "Islam Tarihi Sanalmi" sorusu ve basligi, hem abes kaciyor, hem de mantiksal olmuyor. Sonucta dunde bir tarihtir.

Nedir bu basligin acilmasindaki amac, birisi bu amaci bana bildirebilir mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler