Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-05-2006, 20:12
jeolog jeolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jeolog - AİM üzeri Mesaj gönder jeolog - MSN üzeri Mesaj gönder jeolog - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: NAMUS NEDİR SİZCE?....

Namus cinsel ahlaktır. Kadın veya erkek fark etmez.
Bu kaar uzatmanıza bir anlam veremiyorum.

her koyun kendi bacağından asılır !
Alt 13-05-2006, 01:43
Üye Değil

[quote="jeolog";p="32618"]Namus cinsel ahlaktır. Kadın veya erkek fark etmez.
Bu kaar uzatmanıza bir anlam veremiyorum.

Jeolog,
İyi, güzel!... Bu nasıl oluyor bizi biraz aydınlatsan.Biz uzattık ama sen de çok kısa tutmuşsun.Öyle kestirip atmak yok.Kişisel düşüncen mi birileri adına mı?Bizi aydınlatsan iyi olur.
Alt 13-05-2006, 01:47
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jeolog;

kısa ve öz anlatmış bence güzel olmuş, ezkamo, anlatsa heralde çok fazla düşünmesi gerek bu konuda, veya çok uzun yazması gerek onuda, göze alırmı bilmem
Alt 13-05-2006, 06:52
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlak kavrami bir diger ahlak inanci ile kiyaslandiginda ortaya cikiyor..referansinizin ne oldugu onemli…Ahlak degerlerimi *analiz etmek istiyorum, kriter olarak islam ahlakini baz aliyorum…

Karimin ve kizimin basini kapatmadim, bunun icin telkinde bulunmadim..ben kadin sacindan hic tahrik olmadim..musluman erkekler icin kadin sacinin tahrik unsuru olacagini goz ardi ettim..BEN BIR AHLAKSIZIM.

Karim ve kizim mayo ve bikini ile denize girdiler, bende onlara eslik ettim,plajdaki kadinlara cinsel durtulerle bakmadim ama musluman erkeklerin cinsel durtulerini tetikledigim icin BEN BIR AHLAKSIZIM..

Bana gore butun akraba cocuklari *kardistirler..hic birisinde gozum olmadi..hepsini kardesim gibi gordum…akraba ile evlenmenin yanlis oldugunu dusundum..BEN BIR AHLAKSIZIM..

Yetistigim mahalledik komsu kizlari ile kardes gibi buyuduk…hic birinle maceram olmadi..Onlarada kardes gozuyle baktim..BEN BIR AHLAKSIZIM..

Yanimda calisan iki delikanliyi evlendirdim..adeta evlatliklarim gibiydiler..Evlatlarimin kadinlarin da gozum olmadi, onlari kizimlarim gibi gordum... BEN BIR AHLAKSIZIM..

Birden fazla kadinla evlenmenin insan onurunu zedeleyecegini dusundum.empati yaptigimda bir kadini 4 erkekle paylasmanin iffetsizligini dusundugum icin cok evlilige karsi durdum..bunu fuhusun din adi altinda legallestirilmesi olarak gordum..tek kadinla yetindim..BEN BIR AHLAKSIZIM…

Evlilik yasinin 24 ten asagi olmamasini dusundum…Kizlarin 9 yasinda ergenlige ulassalar bile beyin olarak boyle bir seye hazir olabileceklerine asla inanmadim..cocuk parklarinda oyun oynamasi gereken 9 yasindaki kizlarin 50 yasinda erkegin koynunda *yatmasini sapiklik olarak dusundum..benden 15-20 yas buyuk kadinlara abla, anne gibi baktim..BEN BIR AHLAKSIZIM…

Kendi ahlaki anlayisimi *islam ahlaki ile kiyasladigimda *BEN BIR AHLAKSIZIM.
Itiraf ediyorum.VE AHLAKSIZLIGIMLA GURUR DUYUYORUM..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 13-05-2006, 21:10
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Namus ve töre cinayetlerine karşı olmak ayrı konu..
Namus ve ahlakın korunmasından yana olmak ayrı konu..
Bunları birbirine karıştırmamak gerek. Karıştırıldığı takdirde ahlak dejenerasyonu başlar.
Yani cinayetlere karşı çıkarken, bunların tedbiri ahlaki değerlerin yokedilmesiyle, namus kriterlerinin ortadan kaldırılmasıyla alınamaz. Çözüm, toplumun eğitimi ve bilinçlendirilmesi iken, bunun yerine modernlik adına dejenerasyonu savunmak ve yaygınlaştırmak daha büyük sorunlara ve ahlaki çöküntüye sebep olur.
Namus ve ahlak kavramları ise sadece dinin değil, insan evriminin ve sosyal yaşamın gereği olarak oluşmuşlardır.
Materyalist olmalarına rağmen Ahmed Arif " Bu namustur künyemize kazılmış" , Nazım Hikmet ise "Yarin yanağından gayri, her yerde , herşeyde hep beraber" diyerek bu hassasiyeti ve gerekliliği dile getirmişlerdir. *
Alt 14-05-2006, 01:33
Üye Değil

Ahlak insanın var olmasıyla günümüze kadar süre gelmiştir.Ahlak doğrudan
doğruya yaşamın içindedir.İnsan var oldukça ahlak anlayışı da var olacaktır.
Bu nedenle her kes ahlakla ilgili düşünmek zorundadır.İnsan var oldukça etik
sorunlarda yerini koruyacaktır.Ahlak insana ve yaşama değer verme üzerine
dayanır.İnsanın ve yaşamın değişkenliğini durdurmak mümkün değildir.İnsan
yaşamının bu değişkenliği ahlaksal kavram ve değerlerin yeniden yorumlanmasını
ve değerlendirilmesini gerekli kılmaktadır.Dolayısıyla bize miras bırakılan
geleneksel değerleri olduğu gibi kabullenme yerine yeni değerlere de yönel-
mek gerekir.Çünkü her toplumda ve her çağda insan ahlaklı olmanın örneklerini
yeniden gerçekleştirmek durumundadır.Bunun önünde de hiç bir güç duramaz.
Şöyle ülkemize baktığımızda bunun somut örneklerini de görmekteyiz.Var olan
toplumsal ve üretim ilşkilerine de bağlı olarak ahlak anlayışı da değişmek-
tedir.Şimdiye kadar hep dinsel ahlak topluma telkin edildi.Peygamber ahlakın-
dan hep bahs edildi.Ama bu ahlak anlayışı hiç sorgulanmadı.Gelenekler töreler
sorgulanmadı.Düşünen ve eleştiren bir beynin bunları değişkenliğe bağlı olarak
sorgulaması gerekir.Dinsel ahlakta temel insan değil tanrıdır.Halbuki ahlak
anlayışının insana ve yaşama değer vermesi gerekir.Söz konusu olan tanrının
mutluluğu değil insanın mutluluğudur.Bu dinsel ahlak asırlardır insanın
mutluluğuna hep engel olmuştur.İnsanlığı prangaya mahkum etmiştir.Özgürlüğünü
engellemiştir.Bu ahlak anlayışının ilkelliği çarpıklığı belirgin bir şekilde
ortaya çıkmıştır.İstavrit arkadaşımızın yazısında da belirttiği gibi kendisi
şimdi ahlaksız mı oluyor.Yoksa öyle bir ahlak anlayışını asırlardır bu toplum-
lara dayatanlar mı ahlaksız oluyor.Adam o dönemin koşullarında felsefesine özgü
bir ahlak anlayışı oluşturmuş bununla insanları yönetmiş.Kalkıpta o dönemin
köhnemiş bu ahlak anlayışını günümüzde sürdürmek ne derece doğru olabilir?
İsteseler de bunu başaramazlar.Toplumların refah seviyeleri arttıkça kültür
seviyeleri geliştikçe elbette ahlak anlayışları da değişecektir.Bunun önünde
kimse duramaz.Duramadıklarını da görüyoruz.
Alt 14-05-2006, 01:55
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ezkamo, yazdıklarının altına aynen imzamı atıyorum. Ahlak anlayışları topluma göre, çağa göre değişiyor. Bugün 1400 yıl öncesinden çok daha ileri bir ahlak anlayışına sahibiz artık. 1400 yıl önce yaşayanlar da bizim büyük büyük dedelerimizdi. Onları seviyoruz diye o zamanın anlayışını aynen bugüne taşımak da ne demektir. Kuran bir dizi kurallar, yasaklar vb. koyarak bir ahlak sistemi çıkarır bize. Bugüne göre savunulamayacak kadar geridir. Bugün bu kuralları topluma giydirmeye çalışan ahlaklı değil son derece dejenere bir toplum yaratır.

Ayşe'den aktarılan bir hadis var. "Onun ahlakı Kur'an idi" *O zaman için olabilir. Bu konuda bile bir sürü tartışma var. Ama bugün bu kitapla yönetilen bir ülkede ahlaktan kesinlikle söz edilemez. Kadına mirastan 1/3 pay veren, 4 karı hakkı veren, çarşafa sokan, el, kol kesen, garip bir zina ahlakı olan....
Alt 15-05-2006, 01:09
Üye Değil

(İstavrit)
Ahlak kavrami bir diger ahlak inanci ile kiyaslandiginda ortaya cikiyor..referansinizin ne oldugu onemli…Ahlak degerlerimi *analiz etmek istiyorum, kriter olarak islam ahlakini baz aliyorum…

Karimin ve kizimin basini kapatmadim, bunun icin telkinde bulunmadim..ben kadin sacindan hic tahrik olmadim..musluman erkekler icin kadin sacinin tahrik unsuru olacagini goz ardi ettim..BEN BIR AHLAKSIZIM.

Karim ve kizim mayo ve bikini ile denize girdiler, bende onlara eslik ettim,plajdaki kadinlara cinsel durtulerle bakmadim ama musluman erkeklerin cinsel durtulerini tetikledigim icin BEN BIR AHLAKSIZIM..

Bana gore butun akraba cocuklari *kardistirler..hic birisinde gozum olmadi..hepsini kardesim gibi gordum…akraba ile evlenmenin yanlis oldugunu dusundum..BEN BIR AHLAKSIZIM..

Yetistigim mahalledik komsu kizlari ile kardes gibi buyuduk…hic birinle maceram olmadi..Onlarada kardes gozuyle baktim..BEN BIR AHLAKSIZIM..

Yanimda calisan iki delikanliyi evlendirdim..adeta evlatliklarim gibiydiler..Evlatlarimin kadinlarin da gozum olmadi, onlari kizimlarim gibi gordum... BEN BIR AHLAKSIZIM..

Birden fazla kadinla evlenmenin insan onurunu zedeleyecegini dusundum.empati yaptigimda bir kadini 4 erkekle paylasmanin iffetsizligini dusundugum icin cok evlilige karsi durdum..bunu fuhusun din adi altinda legallestirilmesi olarak gordum..tek kadinla yetindim..BEN BIR AHLAKSIZIM…

Evlilik yasinin 24 ten asagi olmamasini dusundum…Kizlarin 9 yasinda ergenlige ulassalar bile beyin olarak boyle bir seye hazir olabileceklerine asla inanmadim..cocuk parklarinda oyun oynamasi gereken 9 yasindaki kizlarin 50 yasinda erkegin koynunda *yatmasini sapiklik olarak dusundum..benden 15-20 yas buyuk kadinlara abla, anne gibi baktim..BEN BIR AHLAKSIZIM…

Kendi ahlaki anlayisimi *islam ahlaki ile kiyasladigimda *BEN BIR AHLAKSIZIM.
Itiraf ediyorum.VE AHLAKSIZLIGIMLA GURUR DUYUYORUM..
-----------------------------------------------------------------------------
Kalem:68.4. Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin.
Ayşe'den aktarılan hadis:"Onun ahlakı Kur'an idi"

Evet sargon.İnsanlar asırlardır bu kutsal! ahlaka inandırıldılar.İstavrit bu
ahlak anlayışını çok güzel tasvir etmiş.Daha ne diyebiliriz ki....İstavrit
ben de seni destekliyorum.İslama göre sen bir ahlaksızsın!...Ve sen o ahlak-
sızlığınla gurur duymaya devam et.
Ben bu müslüman ülkelerindeki ilkelliğin ve çarpıklığın kutsal saydıkları
bu kitaptan kaynaklandığını belirtmekte yarar görüyorum.Peygamberlerindeki
ahlak anlayışı böyle olunca insanlarının ahlak anlayışlarından ne beklenir ki.
Kutsal kitapları yemin bozmayı da mübah sayıyor.Hem yemin et hem de sıkış-
tığında yeminden vaz geç.Ben onu bunu bilmem.Namuslu olmanın olmazsa olmaz
koşulu dürüstlükten,doğruluktan geçer.Onurlu yaşamaktan geçer.Bunları yaptığı-
nız sürece namuslu ve ahlaklı insan olursunuz.Kadının iffeti kendisini ilgi-
lendirir.Onu korumak kollamak erkeğe düşmez.Sen her türlü haltı işlersin
senin ki namusuzluk olmaz.Ama kadın yaptığı zaman namussuz oluyor.Hele gizli
yaptığın zaman en büyük namusluluk oluyor!...İşte müslüman ülkelerindeki
ahlak ve namus anlayışı...
Alt 15-05-2006, 02:29
Üye Değil

İslam peygamberinin yüce! ahlakından ayetler:
---------------------------------------------
NİSA:3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
(Yaaa!Gördünüz mü adaleti!....)

ENFAL:1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.
FETİH:48.21. Henüz elde edemediğiniz başka ganimetler de vardır ki, onlar Allah'ın bilgi ve kudreti dahilindedir. Allah, her şeye kadirdir.
(Allah ve resuluna böyle itaat edilir.)

NUR:2. Zina eden kadın *ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
* 4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar
* 13. Onların (iftiracıların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Mademki şahitler getiremediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler.
(Bu ilkellik ve çarpıklık değildir de nedir?)

BAKARA:2.223. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele.
NİSA:4.34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
(Şöyle bir ahlak anlayışına sahip olan birisi nasıl yüce ahlaklı oluyor...
Birileri ne olur şunu bize izah etsinler.Bu nasıl yüce ahlak!...)

NİSA: 4.74. O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz.
BAKARA:2.256. Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır....
2.191. Onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Eğer onlar size karşı savaş açarlarsa siz de onları öldürün. İşte kâfirlerin cezası böyledir.
ENFAL:
8.65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüze (kâfire) galip gelirler. Eğer sizden yüz kişi olursa, kâfir olanlardan bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir topluluktur.
(Bu nasıl ahlak anlayışıdır ki dinde zorlama yoktur deyip din uğruna gözünü
kırpmadan insanları öldürün diyor.Ahlak sahibi birisi insan öldürebilir mi?)
İnsanları savaşa teşvik eder mi?)

TAHRİM:
1. Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
2. Allah, (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmanızı size meşru kılmıştır. Sizin yardımcınız Allah'tır. O, bilendir, hikmet sahibidir. *
5. Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir.
(İşte size bir yüce ahlak! örneği daha.Nasıl yüce ahlaksa...)

BAKARA:
2.178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.
(Kıssasa kıssas.Ne yüce bir ahlak anlayışı...)

MAİDE:
5.33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.
5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
(Böyle bir ahlak anlayışı nasıl savunuluyor.Bu kör gözler niye bu gerçekleri bir türlü göremiyor.)

AHZAP: *
33.37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.
33.38. Allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde Peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. Önce gelip geçenler arasında da Allah'ın âdeti böyle idi. Allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir
(Bu nasıl ahlak anlayışıdır ki evlatlığının karısını ayetle kendisine alıyor.
Bu nasıl ahlak anlayışıdır ki 9 yaşında bir kız çoçuğuyla evleniyor.İşte
islamda bunun adına yüce ahlak!diyorlar...)
Alt 15-05-2006, 07:18
akson akson isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Namus anlayisina Yalcin Peksen in "The Turkler"adli kitabindan mizahi bir bakisi eklemek istedim(Bu kitaptan bazi alintilari ayri bir baslik altinda toplayip sizlerle paylasmayi dusunuyorum)

"Onceki bir iki bolumde daha deginilmis oldugu gibi kadin erkek iliskileri bakimindan durumumuz ilginctir.
Ornegin erkeklerimiz esmer kara kasli,kara gozlu biraz daha biyikli olarak dogarlar,buna karsilik kadinlarimiz sarisin olurlar.
Erkek bir toplum oldugumuz icin yasam felsefemiz uc sozcukte ozetlenmistir,At,avrat,silah..
Atlar uzun zaman once Murat lara donusmustur,simdi en az 70 beygir gucundeler.Silahlarla iliskimiz hala iyi kotu(genellikle kotu)suruyor
Avratlara gelince...
Adem ve Havva dan beri degisen birsey yok.
Her erkek gibi Turk erkeklerinin zihnini de arada sirada(gunde en az bir kere)ve bir sure icin(asagi yukari 24 saat)kadin konulari mesgul eder.
Kadinlarin bu sure icinde butun dusundukleri is erkeklerin surekli onlardan "bir tek sey istedigidir"
Kadinlar uzerine soylenmis laflarin icinde en dogrusu kadin guzelligi ile ilgilidir ve "butun kadinlar guzeldir"seklindedir.
Istisnalar kurali bozmaz ve hersey gibi bu sozunde istisnasi vardir:"Bazi kadinlar daha guzeldir"
Guzellik konusu butun dunya uluslarinin ilgisini ceken bir konudur.Ornegin Amerikali bir grup psikologun bilimsel bir dergide yaptiklari arastirmaya gore"barlarin kapanma saatlerinde kadinlar daha guzel gorunmektedir"
Amarikalilarin bilimsel yonden saptadiklari bu gercek,Carlik Rusyasi doneminde Rus alkolikleri tarafindan bilimsel olmayan yollarlabulunmustu"Cirkin kadin yoktur,az votka vardir"
Lafi oradan bize getirecegim;
Turk sarhoslarinin bu bulusu Rus hemcinslerine kaptirmalarinin ardinda yatan neden ise;bizim erkeklerimizin ayik kafayla bile her kadini guzel bulmalidir.Bizim sloganimiz su olmalidir;"Cirkin kadin yoktur az erkek vardir"
Makyaj sanayinin uzmanlarida lafi su hale getirmislerdir;"Cirkin kadin yoktur makyajsiz kadin vardir"
Kadin erkek iliskileri boyle..Birde ayni cinsler arasindaki iliskiler var.Yani escinsellik.
Escinsellik aslinda sanildigi kadar zararli bir yonelis degil.Bir goruse gore karsicinsellik(heteroseksuellik)daha sakincali.
Cunki iki karsicinsel asla iki kisi olarak kalmiyor.Hemen 3 kisi oluyorlar ve arada gecen zamana bagli olarak cogaliyorlar.
Oysa iki escinsel yasamlarinin sonuna kadar 2 kisi kaliyorlar.
Turkiyenin AB ye girisindeki en buyuk engel bizim karsicinselligimiz
Ornegin AB ye iki karsicinsel turk girse(ikiside karsi cinsten olmak kosuluyla)10 yil sonra al basina 8-10 Turk karsicinselli daha..
Onlarda karsi cinsle karsilastiklari zaman cogalma egiliminde olduklarindan ortaya ulke ekonomilerini cokerten bir durum cikiyor
Hetereroseksuellikten hangi ulke cokmus diye sorarsaniz,size kendi ulkemizi gosterebilirim
Ne yazik ki ulkemizde sadece karsi cinsle veya ayni cinsle iliskiler kurulmuyor
Birde hayvanlar ve cansiz maddelerle kurulan iliskiler var.
Bir tarihte bir vatandasimiz(Antalyada kayitlarda mevcuttur)hirsizlik icin girdigi magazada cansiz mankene tecavuz etmeye kalkismisti
Hatta sadece kalkismadi,yapilan inceleme sonunda tecavuzu gerceklestirdigi anlasildi
Magaza sahibi bu konuyu "sakayla karisik"namus meselesi haline getirince,hirsizlik disinda tecavuzunde suc olup olmadigi ciddi ciddi arastirildi!
Sonunda suc olmadigi anlasildi.Cunku turk ceza yasasi hazirlanirken cansiz maddelerede tecavuz edebilecegi akla gelmemisti!Sonucta yine "saka ile karisik"cansiz mankene tecavuz eden adamin tahtadan yapilmis mankeni taciz etmeye calisirken kendi cezasinin kendisinin verdigi sonucuna varildi
Magaza sahibinin namusuna dokunulmadigi da kisa surede ortaya cikti..
Cunku magazada sergilenen cansiz mankenler canli degillerdi ve magaza sahibi ile akrabaliklari yoktu..
Bu olayin faydali bir yani bile olabilirdi.Eger cansiz mankenlere tecavuz gelenek haline gelirse,bircok canli bu isten pacayi kurtarabilirdi.
Peki bu isi yapan birinin cinsel kimligi icin ne dusunulebilir?Karsicinsel deseniz degil,escinsel deseniz degil,escinsel deseniz yine degil,en iyisi"cansizcinsel"demek galiba..
Birde temel icgudumuzun gucunden kurtulamayan hayvanlar var ki,durum burada biraz daha degisik.
Once su saptamayi yapmakta yarar var;Anadoluda keci,kopek,esek;camiz(manda)ve ineklerin diger yararlari yaninda baska islerede yaradigi gercek.Atlar ve develer soz konusu bolgelerinin yuksekligi nedeniyle insan boyunu astiklari icin elimizden kurtuluyorlar.Koyunlarda kurban bayrami hatirina "baci"gozuyle bakilabilen kutsal varliklar arasinda sayiliyorlar..
O yuzden orasinda burasinda bazen tam alninin ortasinda esek ve camis tepigi ile dolasanlarin coklugu sasirtici degildir..
O kadar otelere uzanmaya bile gerek yok,biz bu isin turkusunu bile yapmisiz;
Hayvanin irisine/ben yandim dirisine/surusunden fayda yok/ben yandim ikisine..
Hangi acidan bakarsanie bakin yukaridaki sozler"hayvan askimizi"anlatir..
Anlasilan herkesin bu isi kendi hayvani ile yaptigi surece bir sorun cikmiyor.Ancak baska birinin hayvanina ilgi gosterildiginde is bazen "namus davasi"boyutlarina ulasiyor
Yine tarih ve ad ve yer olarak sayilacak bu gibi davalar kayitlidir
Peki bu durumu nasil aciklayacagiz?Neden bir hayvana tecavuzu namus sorunu yapiyoruz?Ben bilimsel bir gorus ileri surme savinda degilim,fikir jimnastigi yapmaya calisiyorum sadece...
Sundan olabilir;Biz ezelden beri namusu bacak arasinda aramisiz.

Ornegin; zeytinyagina makine yagini boca eden bakkal "namusun elden gittigine"ancak Fadime nin salvari yirtilinca inanir.
Avrupa ulkelerine zeytin yerine keci pisligi ihrac eden is adamida namussuzlugu metresinin sevgilisi ile iliskisinde bulur..
Kirmizi biber yerine kiremit tozu ureten baharatci ise namusu,komsusunun karisinin mayo giymesi sanir
Bizim bacaklarimiz bacak ise hayvanlarin bacaklari soba borusu mu?Onlarda bacak sayilir.Oyleyse keci ve eseklerin bacak aralarinida namus davasi yapmamizda sasilacak bir sey yoktur.!

Bazilari icin akil aksesuardir

Önerilen Siteler