02-02-2010, 19:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yahudiler'den Kalan Miras, "Tek Tanrılı Din"
Saygıdeğer arkadaşlar,
Kur'an'ın " Üstün " yaratılan olarak tarif ettiği insanların, kendinden önceki Hristiyanlıkta'da İbrahim peygamberden başlayarak meryem oğlu isaya kadar tüm peygamberleri aynı soy ağacına dayandırmaktadır, bahsedilen üstün millet tabiki "israiloğulları" dır.
Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın! (İBakara 122)
ancak,
Bazı alimler, İsrailoğulları'nın bazılarının iddia ettiği manada, yani tüm bir ırk olarak üstün kılınmaları sözkonusu olmadığını. Allah, İsrailoğulları'nı bir ırk olarak, yani ahlak ve tavırlarından bağımsız olarak, kalıcı bir şekilde "üstün kılmış" değildir diye savunarak, Allah'ın Hz. İbrahim'e olan vahyini bildiren bir ayet, ile bu gerçeği desteklemeye çalışmışlardır,
Hani Rabbi, İbrahim'i birtakım kelimelerle denemişti. O da tam olarak yerine getirmişti. (O zaman Allah İbrahim'e): "Seni şüphesiz insanlara imam kılacağım" dedi. (İbrahim) "Ya soyumdan olanlar?" deyince (Allah : "Zalimler benim ahdime erişemez" dedi. (Bakara Suresi, 124)
Konuyu yada sorunu tam açıklarmı bilinmez ama Kur'an daki bu ayetler üstün millet sorunundan çok İbrahim ile İsrailoğulları arasındaki soybağı'nı net bir şekilde destekler niteliktedir, bunun la beraber peygamberler soy ağacını biraz inceleyen insanların gözüne batacak şekilde açık ve net olan Peygamberlik sıfatının krallık'lar gibi kan bağı ve babadan oğula yada kardeşe geçen bir sıfat gibi kullanıldığını görebilirsiniz, İbrahim peygamberden günümüze bunu sadece Muhammed bozmuştur, Muhammedin Peygamberliğinin en büyük özelliklerinden biri ilk defa yahudi olmayan bir kavimden peygamber türemesi gibi ilk defa israiloğlu milletinden olmayan birinin peygamberlik iddia etmesi kadar çok önemli bir husustur,
Ancak bu tesadüf, Peygamberlik mesleğinin Yahudilerin dolayısıyla israil oğullarının tekelinde olduğunun gerçeğini çürütemeyecek kadar küçük bir ayrıntıdır,
Ancak Kur'an uslubu bunu bir yandan "üstün millet" olarak desteklerken bir yandan da kendinden önceki herkesi ve herşeyi islam adı altında görmeye çalışır, son peygamber olduğunu savunurken bir yandanda zaten ilk olanda bendim gibi düşünceler aşılamaya çalışır,
** Babanız ibrahimin dini, gibi kelimeler kullanırken ondan önceki Adem yada Nuh gibi üstün peygamberleri farklı bir grupta tutmuştur, ilk babamız Adem tufan sonrası insanoğlunun babası Nuh iken ve bunlarında Allah'tan aldıkları vahiy leri mevcutken onların öğretileri Din kabul edilmemiştir, bununla beraber babalık sıfatlarınıda aynı ölçüde kaybetmişlerdir,
** İbrahimde Hanif bir müslümandı derken, İsrailoğullarının tekelinde kurulan tek tanrılı dinler devamına savaş açmış gibidir, son din ve son peygamber sıfatı sanırım kendisine yetmemiştir ki hepsini tekeline sokmaya çalışmıştır,
bunları yapmak içinde bir kaç ayet ile desteklemeye çalışmıştır,
Yoksa siz, gerçekten İbrahim'in, İsmail'in, İshak'ın, Yakub'un ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduklarını mı söylüyorsunuz? De ki: "Siz mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı? Allah'tan kendisinde olan bir şehadeti gizleyenden daha zalim olan kimdir? Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir." (Bakara Suresi, 140)
İbrahim, ne Yahudi idi, ne de Hıristiyandı: ancak, O hanif (muvahhid) bir Müslümandı, müşriklerden de değildi. (Ali İmran Suresi, 67)
Merak ediyorum da Apaçık " israiloğlu ve yahudi" olan ibrahim ,ismail, ishak, yakup,ve yusuf soyunun yahudi yada hristiyan olmadıklarının açıklaması nedir, Soy bağı veya millet bağı inanç seviyesiyle değişebilirmi, Bu arkadaşlar hanif müslümanlardan idiler neden bundan hiç bahsetmediler, neden kendi dönemlerinde bir hanif müslüman gibi davranıp onun öğretilerini öğretmediler ve neden Kur'an sanki bütün evren sırf kendisi için yaratılmış evrenin yaratılışı dahi kendi yüzü suyu hürmetine olmuş edası içindedir,
Saygılarımla ,
Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
|

02-02-2010, 20:11
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Bu Tek Tanrılı mirası Yehudilikten değil Zerdüştilikten kalmadır. Yehudlikte Zerdüştilikten almıştır. İlk olarak Tek Tanrı inancı Zerdüştilikten kalmadır. Ahura Mazda en büyük ve tek tanrı olarak kabul edilir.
Saygılarımla
Elikoyum
|

02-02-2010, 20:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Eliko´isimli üyeden Alıntı
Bu Tek Tanrılı mirası Yehudilikten değil Zerdüştilikten kalmadır. Yehudlikte Zerdüştilikten almıştır. İlk olarak Tek Tanrı inancı Zerdüştilikten kalmadır. Ahura Mazda en büyük ve tek tanrı olarak kabul edilir.
Saygılarımla
Elikoyum
|
Saygıdeğer Eliko,
Üstadım islam dininin Esasını ve yapısını oluşturan ve desteklediği hatta bazı Ayet'lerini bile ortak kullanmaktan kaçınmadığı Zebur,Tevrat ve İncil'in ortak devamlılığı olduğunu düşündüğümden bunu uygun gördüm zira Kur'an da Zerdüşlükle ortak yada ondan kalan bir ortak nokta varsa yazınız,
Zerdüşlük te İsa dan 600 sene önce, Muhammed'den de yaklaşık 100 sene önce Pers imparatorluğunun resmi diniydi, Ancak ne yahudilikte ne Hristiyanlıkta Nede İslamla alakalı çok bi ortak nokta ve birbirini destekleyici fazla kıssa yoktur,
Saaygılarımla ,
|

05-02-2010, 17:57
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Tevrat babil kuşatmasından sonra yakıldı ve Yehudiler İrana sürgün olarak göz ettiler. Orada etkilendiler ve Zerüştiliğin temel kitaplarından esinlenerek Tevratı yazdılar. Tektanrı, Sırat Köprüsü, CEHENEM, CENNET VB. ŞEYLER ZERDÜŞTİLİKTEN SIZMADIR. Tevratta ahiret pek yoktur. Muhammed avestadan çok alıntılar yapmıştır çaktırmadan  O taraflara gençliğinden çok uğramış, salmanında yardımıyla bilgisine zenginlik katmıştır.
Kıvançla...
|

05-02-2010, 20:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Tevrat babil kuşatmasından sonra yakıldı ve Yehudiler İrana sürgün olarak göz ettiler. Orada etkilendiler ve Zerüştiliğin temel kitaplarından esinlenerek Tevratı yazdılar. Tektanrı, Sırat Köprüsü, CEHENEM, CENNET VB. ŞEYLER ZERDÜŞTİLİKTEN SIZMADIR. Tevratta ahiret pek yoktur. Muhammed avestadan çok alıntılar yapmıştır çaktırmadan  O taraflara gençliğinden çok uğramış, salmanında yardımıyla bilgisine zenginlik katmıştır.
Kıvançla...
|
Saygıdeğer eliko,
açıkcası zerdüştlik hakkında çok bir bilgi sahibi değilim, ancak aktardığınız bilgiler ve olasılıklar araştırmaya değer yanları olduğunu gösteriyor konu hakkında bilgi edinmeye çalışacağım,
Saygı ve sevgilerimle,
|

05-02-2010, 22:07
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Saygılarımla
Elikoyum
|
Sevgili Eliko,
Bu iddianızı desŞitekleyen kanıtlarınız veya Kaynak gösterebilceğiniz Bilimsel makaleler varmı?
Bildiğiniz gibi İsarailoğulları Babil Sürgüne gönderildiklerinde Tevrat şimdiki gibi
5 kısımdan oluşmuyordu.
10 Emir en azından ellerindeydi ve bu Zerdüştten tamamen bağımsızdı.
Ben Gathalaeı bir dönem incelemiştim ve bir Monoteist olarak çok güzel esinlemeler gördüm ve tesbit ettim.
Ahura Mazda nın da Allah olduğu apaçık ortada.
Sonradan Meleklerin ve Kötülüğü Simgeleyen Şeytanın Tanrılaştırıldığı yani mesajın bozulduğunu düşünüyorum.
O nedenle Muhammed öncesine kadar Persler de hala Tektanrı ve Allah inancını
koruyanlar mevcuddu.
Tevrata tekrar dönecek olursak;
Haziekel,Yerimiyah ve Daniel bölümleri Babil sürgününü anlatır ve orada asıl esinleme olacaksa olmalıdır AMA YOK.
Ezra İsrailoğullarını tekrar Kudüse toplamıştır ve Vahyi tekrar hatırlamıştır.
Bu Levililer bölümünde ve Kuranda ÜZEYİR ile anlatılmıştır zaten.
Ezra=Üzeyr
Sevgi ile...
|

06-02-2010, 11:30
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Bu site yasaklanmasına rağmen yolunu bilip ulaşan varsa orada güzel tespitler vardır. http://www.bilgin.nu/ ve kitaplar bölümü http://www.bilgin.nu/books/
Saygılarımla
Elikoyum
|

06-02-2010, 15:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
UlulElbab´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Eliko,
Bu iddianızı desŞitekleyen kanıtlarınız veya Kaynak gösterebilceğiniz Bilimsel makaleler varmı?
Bildiğiniz gibi İsarailoğulları Babil Sürgüne gönderildiklerinde Tevrat şimdiki gibi
5 kısımdan oluşmuyordu.
10 Emir en azından ellerindeydi ve bu Zerdüştten tamamen bağımsızdı.
Ben Gathalaeı bir dönem incelemiştim ve bir Monoteist olarak çok güzel esinlemeler gördüm ve tesbit ettim.
Ahura Mazda nın da Allah olduğu apaçık ortada.
Sonradan Meleklerin ve Kötülüğü Simgeleyen Şeytanın Tanrılaştırıldığı yani mesajın bozulduğunu düşünüyorum.
O nedenle Muhammed öncesine kadar Persler de hala Tektanrı ve Allah inancını
koruyanlar mevcuddu.
Tevrata tekrar dönecek olursak;
Haziekel,Yerimiyah ve Daniel bölümleri Babil sürgününü anlatır ve orada asıl esinleme olacaksa olmalıdır AMA YOK.
Ezra İsrailoğullarını tekrar Kudüse toplamıştır ve Vahyi tekrar hatırlamıştır.
Bu Levililer bölümünde ve Kuranda ÜZEYİR ile anlatılmıştır zaten.
Ezra=Üzeyr
Sevgi ile...
|
Saygıdeğer Üstadım ululElbab,
Çok değerli üstadım şahsınızın görüş ve fikirlerine vermiş olduğum önem ve değer nedeniyle yanlış anlamaktan sakınıyor olmam konuyu tam anlamıyla anlatmak istediğiniz biçimde anlayabilmek adına sorgulamama neden olmaktadır,
Saygıdeğer üstadım, (ahura Mazda nın da Allah olduğu apaçık ortada.) açıklamasındaki ahura mazda,
Musevilikten önceki bir döneme mi ait'tir,
Yoksa Musevilikten mi Esinlenmiştir,
Tek tanrı inancı bakımından en eski kültüre sahip olduğu savunuluyor günümüzde birçok insan tarafından,
Öyleyse diğer Kutsal kitaplarda neden geçmiyor,
Şayet musevilikten esinlenmiş bir inanma biçimidir derseniz,
Musevilikte ve Hristiyanlıkta olmayan, Sadece islamda rastladığımız 5 vakit namaz nereden çıkmıştır,
Zerdüştlüğün evveliyatı yada sonrası her iki durumuda İslam dinini ve dolayısıyla desteklediği
diğerlerini çıkmaz bir yola sokmuyormu,
Birde,Ezra=üzeyir zerdüştlükle alakalı bir insanmıdır konu içindeki önemi nedir,
En içten Saygı ve Sevgilerimle,
|

14-02-2010, 00:16
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
CİN: Musevilikte ve Hristiyanlıkta olmayan, Sadece islamda rastladığımız 5 vakit namaz nereden çıkmıştır,
Zerdüştilikte beş vakit namaz vardır. Hatta bunun kalıntıları olan Yezidiliktede iki vakit vardır. Sabiiliktede beş vakit namaz vardır. Ezra- Tevratı birleştiren bir Yehudidir. Babil sürgününden sonra Ezra tevratı toparlıyor hatta Yehudiler bunu çok seviyorlar bu yüzden Muhammed tevbe 31-32'de Üzeyrin tanrı oğlu sayıldığı tahmininde bulunuyor. Ki Muhammed bir Yehudiyle tartışırken Yehudi kızarak Üzeyir Allah oğludur Muhammed'de zan ediyorki hepsi öyle diyor. Üzeyr arağçaya çevrilmiş Ezradır.
Saygılarımla
Elikoyum
|

14-02-2010, 14:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
CİN: Musevilikte ve Hristiyanlıkta olmayan, Sadece islamda rastladığımız 5 vakit namaz nereden çıkmıştır,
Zerdüştilikte beş vakit namaz vardır. Hatta bunun kalıntıları olan Yezidiliktede iki vakit vardır. Sabiiliktede beş vakit namaz vardır. Ezra- Tevratı birleştiren bir Yehudidir. Babil sürgününden sonra Ezra tevratı toparlıyor hatta Yehudiler bunu çok seviyorlar bu yüzden Muhammed tevbe 31-32'de Üzeyrin tanrı oğlu sayıldığı tahmininde bulunuyor. Ki Muhammed bir Yehudiyle tartışırken Yehudi kızarak Üzeyir Allah oğludur Muhammed'de zan ediyorki hepsi öyle diyor. Üzeyr arağçaya çevrilmiş Ezradır.
Saygılarımla
Elikoyum
|
Saygıdeğer Eliko,
Gerek Semavi Dinlerin gereksede antik dönem ve Putperest dinlerinin ortak bir toparlanma hali gibi görünen İslam dini için,
Toplama Bir Din diyebilirmiyiz,
Çünkü kendinden öncekinden tek farkı Ganimet helali ve birkaç ahlaki kural gibi görünüyor onun dışındaki herşey kendinden öncekinin toplanmışı gibidir, ve dolayısıylada kendinden önceki bütün inanışları bir nebze doğru kabul etmiş gibidir, Buna Putperestlikte dahildir,
Saygı ve Sevgilerimle
|