evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger paolo;
Sen simdi mesaj 96 daki tum muhammed versiyonu turetilmis isimlerden hic birinin incil'de gecmedigini mi soyluyorsun, istersen o isimlere bir daha iyi bak ve ondan sonra karar ver, ne dersin, olur mu?
Yoksa, senin yanildigini ortaya koyabilecegimi, cok iyi algilamis olman lazim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
İşte dün geceden beri size bu noktayı anlatmaya çalıştım ben
Siz mantıklısınız. Siz olması gereken şeyi söylüyorsunuz ama malesef olması gereken olmuyor işte.
kiliseler bu gün "muhammet" kelimesinin (ad/sıfat ayrımı yapmadan) hiç bir şekilde Kutsal kitapta geçmediğini söylemektedir. Oysaki geçiyor işte...
Bunun en temel sebebi cehalettir.
Ne katolik kilise, ne ortodoks kilise, ne de protestan kilise İbranice/Aramice bilmemektedir. (İçlerinde bilenler elbetteki vardır ama inanın bana bu kişilerin sayısı %1 in bile çok çok altındadır).
İbranice/Aramice ye önem verenler sadece reformculardır.
Bu adamların İsrail'e karşı ciddi bir hayranlıkları var ve bu dillerede sahip çıkıyorlar.
Geri kalanlarıda bu dillerden anlamıyorlar.
Paolo gibi ezbere konuşuyorlar. Onlara bu çevirileri yapanların çok bilgili insanlar olduğu söyleniyor, onlarda önlerine konulan bilgileri sorgusuz sualsiz kabulleniyorlar.
en az 3 defa dedim ki git bir kitabı mukaddes şirketine ait incil al, bir de yeni yaşam yayınlarına ait olan incil al. karşılaştır. fark var mı yok mu?
bunu yapmıyor. eğer yapmış olsaydı bu işi yapanların profesyonel olsalarda doğru bilgi vermediklerini görecekti.
Ayrıca bu işi yapanlarda profesyönel falan değil.
Bu çeviri komisyonunda olanların bazılarını biliyorum.
Adamların en profesyöneli kilise pastörü.
Kilise pastörü olmakta gayet amatörce bir iştir.
Basarsın parayı, miamide açık öğretim fakültesini evinde oturarak bitirirsin.
Al işte profesyönellik bu