Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-03-2010, 20:03
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger paolo;

Sen simdi mesaj 96 daki tum muhammed versiyonu turetilmis isimlerden hic birinin incil'de gecmedigini mi soyluyorsun, istersen o isimlere bir daha iyi bak ve ondan sonra karar ver, ne dersin, olur mu?

Yoksa, senin yanildigini ortaya koyabilecegimi, cok iyi algilamis olman lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-03-2010, 20:11
Kıdemli Üye

Saygideger YOLCULUKLAR;

muhammet ismi eski antlaşmaya yakıştırılmıyor, orada bu isim görmek istenilmiyor, bu şekilde öğretiler veriliyor, bu şekilde eski antlaşma hakkında konuşuluyor.-Y-

Gercekler, kimilerinin istemi ve arzusu dogrultusunda ve onlarin kendi dogrularina uyarlamali degil; ne ise odur. Bu da zaten belgelerle ortaya konur. Gerci, bu konuda da "inadim inat, .i.im iki kanat" teranesiyle, gosterilen belgelere bir "bahane/kulp" bulunabilir, ama; sonucta bir kisi ya kendini kendi bahanesiyle kandirir, ya da gerceklerle yuzlesir. Gercekler, her zaman icin, aci ve "kabullenilmek istenmeyen" dir. Burada da secim, secenindir. Sonucta herkes kendi acisindan, neyin ne oldugunu kendine gore algilar ve baskasini "kandirsa" da, gun gelir; kendini "kandiramaz."

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-03-2010, 21:48
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Evet geçmediğini söylüyorum.Yok aksini diyorsanı delil göstermeye davet ediyorum.Hangi bölüm hangi ayette?Kelam aksine sahte peygamberlerin geleceğini üstüne basarak vurgular.Rabbin sözünü çok iyi bilirim.Özelliklede Yeni Ahiti.
Alt 25-03-2010, 22:59
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabi tabi!Herkes yanlış.O kadar uzman yanlış çevirmiş.Bir senin dediğin öyle mi?Madem o kadar bilgiliysen daha iyisini yapta görelim.Lafla peynir gemisi yürümüyor!
Saçmalıyorsun artık.

Yaptığın cahilce inattan başka hiç bir şey değil.

Lafla peynir gemisi yürümediğinden dolayı söylediklerimi lafta bırakmadım, sana kutsal kitapı referans gösterdim, ekran görüntüsünü çektim, buraya koydum.

Sen ise peynir gemisini lafla yürütüyorsun.

Yok yürütmüyorum diyorsan İbranice Kutsal Kitap bul, ezgiler ezgisi 15,6 ya bak eğer orada muhammet kelimesi geçmiyorsa lütfen onun resmini çekip buraya koy (tabi kitabın ilk sayfası, yayın evine ait bilgilerinide istiyorum)

Eğer bu belgeleme işlemini yapamıyorsan ki kesinlikle yapamayacaksın çünkü tüm ibranice Ezgiler Ezgisi 15,6 da muhammet yazmaktadır; yapmış olduğun cahilce inattan başka hiç bir şey değildir.
Alt 25-03-2010, 23:08
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger paolo;

Sen simdi mesaj 96 daki tum muhammed versiyonu turetilmis isimlerden hic birinin incil'de gecmedigini mi soyluyorsun, istersen o isimlere bir daha iyi bak ve ondan sonra karar ver, ne dersin, olur mu?

Yoksa, senin yanildigini ortaya koyabilecegimi, cok iyi algilamis olman lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan
İşte dün geceden beri size bu noktayı anlatmaya çalıştım ben

Siz mantıklısınız. Siz olması gereken şeyi söylüyorsunuz ama malesef olması gereken olmuyor işte.

kiliseler bu gün "muhammet" kelimesinin (ad/sıfat ayrımı yapmadan) hiç bir şekilde Kutsal kitapta geçmediğini söylemektedir. Oysaki geçiyor işte...

Bunun en temel sebebi cehalettir.

Ne katolik kilise, ne ortodoks kilise, ne de protestan kilise İbranice/Aramice bilmemektedir. (İçlerinde bilenler elbetteki vardır ama inanın bana bu kişilerin sayısı %1 in bile çok çok altındadır).

İbranice/Aramice ye önem verenler sadece reformculardır.

Bu adamların İsrail'e karşı ciddi bir hayranlıkları var ve bu dillerede sahip çıkıyorlar.

Geri kalanlarıda bu dillerden anlamıyorlar.

Paolo gibi ezbere konuşuyorlar. Onlara bu çevirileri yapanların çok bilgili insanlar olduğu söyleniyor, onlarda önlerine konulan bilgileri sorgusuz sualsiz kabulleniyorlar.

en az 3 defa dedim ki git bir kitabı mukaddes şirketine ait incil al, bir de yeni yaşam yayınlarına ait olan incil al. karşılaştır. fark var mı yok mu?

bunu yapmıyor. eğer yapmış olsaydı bu işi yapanların profesyonel olsalarda doğru bilgi vermediklerini görecekti.

Ayrıca bu işi yapanlarda profesyönel falan değil.

Bu çeviri komisyonunda olanların bazılarını biliyorum.

Adamların en profesyöneli kilise pastörü.

Kilise pastörü olmakta gayet amatörce bir iştir.

Basarsın parayı, miamide açık öğretim fakültesini evinde oturarak bitirirsin.

Al işte profesyönellik bu
Alt 25-03-2010, 23:26
Kıdemli Üye

Saygideger YOLCULUKLAR;

Ben bu sorunun sadece Turkiye kokenli, hristiyanlarda oldugunu dusunuyorum. Avrupa'daki Hristiyanlarin, ne boyle bir sorunu oldugunu, ne de boyle bir takintilari oldugunu, hatta bunu konu yapacak bir icerikte bile algilamadiklarini dusunuyorum.

Sonucta, Muhammedin, gecmesini "the Muhammed" olarak algilamadiklari ve bunun boyle bir algisinin mantiksal olmayacaginin bilincindeler, ne de olsa Avrupa mentalitesi. En azindan, caga paralel gidiyor. 18. ya da 19. yuzyilda demir atmis, degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 26-03-2010, 02:59
Yasaklandı

Saçmalamak mı?Güldürme Allah aşkına.İdda ettiğin ayeti hep birlikte gördük.Hala gelmiş tersini idda ederseni.Hayır bu inadın amacı ne onu anlamadım?İşte hendek işte deve.İnadı yapan sensin.Olmayan şeyi olmuş gibi göstermeye çalışıyorsun hala!
Alt 26-03-2010, 20:53
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçmalamak mı?Güldürme Allah aşkına.İdda ettiğin ayeti hep birlikte gördük.Hala gelmiş tersini idda ederseni.Hayır bu inadın amacı ne onu anlamadım?İşte hendek işte deve.İnadı yapan sensin.Olmayan şeyi olmuş gibi göstermeye çalışıyorsun hala!
Paolo senin gerçekten Türkçen mi yok; yoksa bizi gerçekten bu kadar gerizekalımı sanıyorsun?

Sana 2 kez dedim. 3. kez diyorum. Ve umarım 4. kez demem.

Muhammet kelimesi türkçe hiç bir kutsal kitapta geçmez.

Muhammet kelimesi Eski Antlaşmanın orjinal dili olan İbranice çevirilerde geçer, çünkü bu kitabın orjinalinde ezgiler ezgisi 5,16 da muhammet kelimesi vardır.

Resmini dahi çektim buraya koydum.

Hala yalanlıyorsan buyur ibranice bir kutsal kitapın ezgiler ezgisi5,16 nın resmini çek buraya koy ve de ki "İşte ibranice metinlerde ezgiler ezgisi 5,16 da muhammet kelimesi geçmemektedir. Siz yalan söylüyorsunuz." Yap bunu yapabiliyorsan emin ol ki burada herkesin önünde yalancı olduğumu yazacam ve özür dileyecem.

Ama bunu yapamıyorsan yalancı ve iftiracı olan sensin.

Konunun başından beri ibranice metinlerden bahsediyoruz, türkçeye ezgiler ezgisi 5,16 nın bilerek yanlış çevrildiğini söylüyoruz ve sen geliyorsun buraya türkçe ayetleri kopyalayıp burada muhamet kelimesi geçmez diyorsun.

Çok zekisin be paolo
Alt 27-03-2010, 04:26
Yasaklandı

İspat idda edenin suçlayanındır dostumBirde niye inanayım?Sonuçta hiçbir inanca mensup değilsin.Bizim açımızdan imansızsın.Gerçekleri saptırmadığından nasıl emin olabilirim?Zatende gördüğüm kadarıylada çarpıtıyorsun
Alt 27-03-2010, 17:32
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evet ben biranicesini ve incelemesini koyarak olaya son vermek istiyorum

חכו ממתקים וכלו מחמדים זה דודי וזה רעי בנות ירושׁלם׃

öncelikle bu veridğim 5:16'nın ibranicesidir şöye bir baktım sanırım muhammed'den kastınız şurası oluyor

מחמד
machmâd

bu sözcüğün muhammed'in ismini kastettiğinizi söyleidğinizi düşünüyorum.
güzel iyi anlamındadır. ayet'in ne dediğine bakarsak
Ağzı çok tatlı, Tepeden tırnağa güzel. İşte böyledir sevgilim, böyledir yarim, ey Yeruşalim kızları!

ben burda muhammed'e seslenen birşey göremiyorum

saygılar.

Önerilen Siteler