Değerli Saroz,
Çok güzel bir konu başlığı açmışsınız.Ben de yakın zamanda böyle bir başlık açmak niyetindeydim...isabet olmuş

Aslında benim T.D sitesi ile tanışmama bu konu ile ilgili birarkadaşım vesile oldu...
Kendisi birAnadolu şehrimizde Cumhuriyet Savcısı ve Din konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış,internette dolaşırken bu siteyi bulmuş...
Konuyla ilgili kısmı ise oldukca üzücü ve ibretlik aslında;
Zira bir C.Savcısının ne hallere düştüğünü kendisinden dinleyince dehşete kapıldım...
Özetle kendisi de "cıss yapan Allah-Yakan Allah" telkinleri ile büyümüş...
Sürekli bir hüzürsuzluk ve peşini bırakmayan bir "İÇ SES"...
Öyle ki bu söz konusu iç ses kendisine sürekli Din Aleyhinde kendisine telkinlerde bulunuyormuş...
O boyuta gelmiş ki bu "Gaibten sesler"...Anti depresanlar ve ağır ilaçlar yazılmış kendisine...
İşini yapamaz olmuş,eve kapanmış...
Geldiği noktanın vehameti;Kompulsiv bozukluk derecesinde...Ezan okununca veya birisi "Allah" kelimesini kullanınca içinde dayanılmaz bir galiz sövme-küfür etme isteği uyanıyor!
Anadolu şehrinde bu sosyal hayatını oldukca zor duruma sokuyor..Evden çıkamaz hale geliyor...
Sözü uzatmayayım...Kendisi bir Tarikata katılıyor...
İlginç bir Çelişki ama öyle...
Çünkü etrafından aldığı tepkiler ve aslında istememesine rağmen küfretmesi sonucu önce kendisini dine veriyor ama Tarikat onu bir CİNCİ Hocaya yönlendiriyor

"İhtisas alanları" değilmiş...
Hikayenin devamı belli...Cinci hoca yolunacak kaz bulur...
Elbette kendisinden önce hakkında bilgileri gider cinci hocaya..ve o da senaryoyu yazar..Bir sürü "özel bilgi" ile süsleyerek...
İçine cin girdiğini...Bir üvey cin kardeşi olduğu v.s. gibi savsatalarla...Bir çok parası dolandırılır...
İşte bu şartlar altında kendisini T.D. sitesine atar bu Savcı kardeşimiz...
Burada "mucize yalanları","Allahın aslında var olmadığı" gibi " başlıklarda süzülürken,
tamamen kaos ve bunalıma girer..bu dostumuz...
Ne dinlerden nede cinlerden özgürleşemez arada kalmıştır...
Bu şartlar altında kendisi ile bir kaç hafta süren sohbetlerimiz ile,şuan Hanif bir bakış açısı ile mesleğini devam ettiriyor kendisi...
Peki ben bunları neden anlattım?
Amacım Hanifliğin propagandası değildir elbet..Ancak Cin,Şeytan ve melek gibi kavramlara getirdiğimiz asli yorumları ile,o kişinin aklında ki "varlık"ların olmadığını telkin etmiş olduk...Şuan kafasında bir dinginlik söz konusu...
Özellikle Anti depresanları bırakmış olması bence bir kazanım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben 5 yaşında ki oğluma Sevgi dolu bir Allahtan söz ettim...
Asla ona ceza veren ve yakacak olan bir tanrı değil...Onu seven
Ona hayatı boyunca manevi "Güç" verecek,Varlığı ile Huzur ve Güven veren RAB...
Oğluma Cenneti Dünyada kurması gerektiğini, yapacağı yanlışların hayatını cehennemme çevireceğini küçük dozlarla anlatıyorum...cennette cehennemde kendi ellerimizin eseri.
Bizde Sofrada yemekten önce Dua ve Şükredilir...
Oğlum bazen benim içimden bugün etmek gelmiyor Baba diyor

Bende Ona; O zaman Dua etme oğlum diyorum

Peki Allah kızmaz mı diye soruyor...Hayır..Allah Şükredenlere daha çok bereket verir ama Dua etmeyenlerin nasibini eksiltmez hak ettiği kadar bırakır diyorum...
O da kendince bir karar verip bazen Dua ediyor bizimle birlikte..bazende içimden ettim diyor

Onu her konuda özgür bırakıyorum...Daha geçen gün bir arkadaşının sünnet olacağını duymuş..Oğluma bunun Allahın isteği olmadığını,insanların Atalarından kalan bir gelenek olduğunu uygun dille anlatmaya çalıştım...Pipisi kendisine ait..dilerse kestirir..Dilerse kimseye dokundurmaz.
Sevgi ve Saygılarımla...
UluL