Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-04-2010, 12:08
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Günah korkusu!

Daha ilkokul öncesi ufacık bir çocuk iken, yalan yere yemin etmenin, küfrün, alkollü içkinin çok günah olduğu anlatılmıştı. Günahın bedeli de envayi çeşit yanma ve haşlanma bedelleriyle ödetilecekti.

Ancak, günah işleyip tövbe etmekten kendimi alamıyordum. Her gecem kabus her gündüzüm de günah işlemek ve tövbe etmekle geçiyordu.

Örneğin yaşadığım eve bakıp valla billa bu ev burada yok demekten kendimi alamıyordum. ardından korkuyla tövbe silsilesi geliyordu elbette.

Ateist olunca en çok bu kabuslardan kurtulduğuma sevinmiştim.

Aşağıdaki karikatür bu yaşadıklarımı çok güzel özetlemiş.

Acaba ben küçükken içime şeytanmı girdi de bunları bana yaşattı, yoksa cennet cehennem ödül ve ceza sisteminde bir sorunmu var?

http://www.facebook.com/photo.php?pi...8610870&ref=mf

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 14-04-2010, 16:05
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Değerli Saroz,

Çok güzel bir konu başlığı açmışsınız.Ben de yakın zamanda böyle bir başlık açmak niyetindeydim...isabet olmuş
Aslında benim T.D sitesi ile tanışmama bu konu ile ilgili birarkadaşım vesile oldu...
Kendisi birAnadolu şehrimizde Cumhuriyet Savcısı ve Din konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış,internette dolaşırken bu siteyi bulmuş...
Konuyla ilgili kısmı ise oldukca üzücü ve ibretlik aslında;
Zira bir C.Savcısının ne hallere düştüğünü kendisinden dinleyince dehşete kapıldım...

Özetle kendisi de "cıss yapan Allah-Yakan Allah" telkinleri ile büyümüş...
Sürekli bir hüzürsuzluk ve peşini bırakmayan bir "İÇ SES"...
Öyle ki bu söz konusu iç ses kendisine sürekli Din Aleyhinde kendisine telkinlerde bulunuyormuş...
O boyuta gelmiş ki bu "Gaibten sesler"...Anti depresanlar ve ağır ilaçlar yazılmış kendisine...
İşini yapamaz olmuş,eve kapanmış...
Geldiği noktanın vehameti;Kompulsiv bozukluk derecesinde...Ezan okununca veya birisi "Allah" kelimesini kullanınca içinde dayanılmaz bir galiz sövme-küfür etme isteği uyanıyor!
Anadolu şehrinde bu sosyal hayatını oldukca zor duruma sokuyor..Evden çıkamaz hale geliyor...

Sözü uzatmayayım...Kendisi bir Tarikata katılıyor...
İlginç bir Çelişki ama öyle...
Çünkü etrafından aldığı tepkiler ve aslında istememesine rağmen küfretmesi sonucu önce kendisini dine veriyor ama Tarikat onu bir CİNCİ Hocaya yönlendiriyor
"İhtisas alanları" değilmiş...
Hikayenin devamı belli...Cinci hoca yolunacak kaz bulur...
Elbette kendisinden önce hakkında bilgileri gider cinci hocaya..ve o da senaryoyu yazar..Bir sürü "özel bilgi" ile süsleyerek...
İçine cin girdiğini...Bir üvey cin kardeşi olduğu v.s. gibi savsatalarla...Bir çok parası dolandırılır...
İşte bu şartlar altında kendisini T.D. sitesine atar bu Savcı kardeşimiz...
Burada "mucize yalanları","Allahın aslında var olmadığı" gibi " başlıklarda süzülürken,
tamamen kaos ve bunalıma girer..bu dostumuz...

Ne dinlerden nede cinlerden özgürleşemez arada kalmıştır...
Bu şartlar altında kendisi ile bir kaç hafta süren sohbetlerimiz ile,şuan Hanif bir bakış açısı ile mesleğini devam ettiriyor kendisi...
Peki ben bunları neden anlattım?
Amacım Hanifliğin propagandası değildir elbet..Ancak Cin,Şeytan ve melek gibi kavramlara getirdiğimiz asli yorumları ile,o kişinin aklında ki "varlık"ların olmadığını telkin etmiş olduk...Şuan kafasında bir dinginlik söz konusu...
Özellikle Anti depresanları bırakmış olması bence bir kazanım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben 5 yaşında ki oğluma Sevgi dolu bir Allahtan söz ettim...
Asla ona ceza veren ve yakacak olan bir tanrı değil...Onu seven
Ona hayatı boyunca manevi "Güç" verecek,Varlığı ile Huzur ve Güven veren RAB...
Oğluma Cenneti Dünyada kurması gerektiğini, yapacağı yanlışların hayatını cehennemme çevireceğini küçük dozlarla anlatıyorum...cennette cehennemde kendi ellerimizin eseri.

Bizde Sofrada yemekten önce Dua ve Şükredilir...
Oğlum bazen benim içimden bugün etmek gelmiyor Baba diyor
Bende Ona; O zaman Dua etme oğlum diyorum
Peki Allah kızmaz mı diye soruyor...Hayır..Allah Şükredenlere daha çok bereket verir ama Dua etmeyenlerin nasibini eksiltmez hak ettiği kadar bırakır diyorum...
O da kendince bir karar verip bazen Dua ediyor bizimle birlikte..bazende içimden ettim diyor
Onu her konuda özgür bırakıyorum...Daha geçen gün bir arkadaşının sünnet olacağını duymuş..Oğluma bunun Allahın isteği olmadığını,insanların Atalarından kalan bir gelenek olduğunu uygun dille anlatmaya çalıştım...Pipisi kendisine ait..dilerse kestirir..Dilerse kimseye dokundurmaz.

Sevgi ve Saygılarımla...

UluL

Konu UlulElbab tarafından (14-04-2010 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-04-2010, 16:23
Len Terani Len Terani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha ilkokul öncesi ufacık bir çocuk iken, yalan yere yemin etmenin, küfrün, alkollü içkinin çok günah olduğu anlatılmıştı. Günahın bedeli de envayi çeşit yanma ve haşlanma bedelleriyle ödetilecekti.

Ancak, günah işleyip tövbe etmekten kendimi alamıyordum. Her gecem kabus her gündüzüm de günah işlemek ve tövbe etmekle geçiyordu.

Örneğin yaşadığım eve bakıp valla billa bu ev burada yok demekten kendimi alamıyordum. ardından korkuyla tövbe silsilesi geliyordu elbette.

Ateist olunca en çok bu kabuslardan kurtulduğuma sevinmiştim.

Aşağıdaki karikatür bu yaşadıklarımı çok güzel özetlemiş.

Acaba ben küçükken içime şeytanmı girdi de bunları bana yaşattı, yoksa cennet cehennem ödül ve ceza sisteminde bir sorunmu var?

http://www.facebook.com/photo.php?pi...8610870&ref=mf
Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.
Alt 14-04-2010, 16:30
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saros için bir ateist olarak hep kendime soruyorum. Acaba İnsanları uyutanlar mı suçlu yoksa uyandıranlar mı?

Hristiyan, budist... din adamları daha mı cehennemlik o zaman?

UlulEbsar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Oğluma Cenneti Dünyada kurması gerektiğini, yapacağı yanlışların hayatını cehennemme çevireceğini küçük dozlarla anlatıyorum...cennette cehennemde kendi ellerimizin eseri.
Yarın gerçeklerle karşılaşınca, Kuranı okuyunca ne düşünecek acaba. Sizin bahsettiğiniz tanrı kurandaki mi?

O çocuğu cahil bırakın, kafasını iyice yıkayın ancak öyle kurtulur, sorgulama yapamaz. Geçmişten beri yapıldığı gibi.
Alt 14-04-2010, 16:32
Üyeliğini Sonlandırmış

Çevremden takip ettiğim kadarı ile bu konularda Ailenin ciddi etkisi var...

İşin kolayına kaçan ve çocuğunu başka türlü denetleyemeyen maalesef Bilinçiz Aileler,

sürekli bir "Yakan Allah",ve "Taş yapan" Allah ile korkutma yolunu seçiyorlar...

Bu çocuk Aklında ciddi baskı oluşturyor...

Soyut düşünme yetisi henüz gelişmemiş bir çocuk için "Öcü" ve "Allah" eş anlamlı hale geliyor...

Bu ters tepkiye neden oluyor...Sürekli bir "Riya" alışkanlığını da yanında barındırıyor...

Aslı itibarı ile "Riya"ya uzak olan insan yapısı bu sahte Saygıyı zamanla gelişin kişiliği üzerinde bir yük olarak görüyor...

Abdestsiz dokunmaması gerektiği söylenen Kuran ona gösterilen sahte saygı,

ve uygulamada Anne-Babanın hiçde Dindar olmadığını gören çocuk...Bu tutarsızlık karşısında bocalar...

Anne -Babasının Allahı aslında umursamadığını ve cehennemlerde yanacağını düşünmek bir çocuk için aslında ağır bir yük...

Bir de bilip-bilmeden ortalıkta HURAFEler duymak...Örn. Kuran kurslar v.s. gibi ÇAĞDIŞI mekanlar çocukları Dinden soğutuyor...

Benim Başbakanlığa sunduğum ve içinde ücretsiz Kreş,İnternet ve Bilardo salonu + Kütüphane olan kompleks ibadethane projem maalesef Diyanet işleri tarafından veto edildi

İnsanları O Cami ve Kuran kursu denen İzbe mekanlara gitmeye zorladıkca daha çok çakma Ateist yetiştirecek bu toplum.

Sevgi ve Saygılarımla...

not:çakma Ateist ifademle aslında kimseyi rencide etmek istemem,amacım bir Dinden Tepkisel ayrılış ile Ateizmi seçenleri işaret etmekti..Önce araştırıp sonra Bilinçli olarak Ateizmi seçenlere bir lafım olamaz.
Alt 14-04-2010, 16:39
Üyeliğini Sonlandırmış

andra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yarın gerçeklerle karşılaşınca, Kuranı okuyunca ne düşünecek acaba. Sizin bahsettiğiniz tanrı kurandaki mi?

O çocuğu cahil bırakın, kafasını iyice yıkayın ancak öyle kurtulur, sorgulama yapamaz. Geçmişten beri yapıldığı gibi.

Andra sen hangi "Gerçeklerden" söz ediyorsun? Kimin Gerçekleri?
Kuranı anlama ve yorumlayışın sonucunda verdiğin karara saygı duyarım...
Ancak benim bir Baba olarak nasıl bir evlat yetiştireceğime BEN karar veririm!
İzin verde o hakkım olsun...
Oğlumun nasıl sorgulama yapacağını şimdiden bilemem..ama onu olabildiğince özgür yetiştirmeye özen gösteriyorum...

5 yaşı itibarı ile İngilizce ve İspanyolcaya hakim durumda...
Kendi Laptopu ile Googleda aramalr yapıyor ve okur-yazar durumda
(Şimdilik daha çok oyun arıyor ama) arasıra gittigidyorda gördüğü oyuncakların Linkini atıyor mailime...

Yeni nesil genelde böyle...
ve ben gelecekten umutluyum.

Sevgi ile...

Saf ve Tertemiz Çocukların ve Tanrının ortak bir özelliği vardır;
Çocuk ve Tanrı insanların ne dediğinden ziyade, nasıl davrandığına bakar
Alt 19-04-2010, 13:49
Kıdemli Üye

UlulEbsar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli Saroz,

Çok güzel bir konu başlığı açmışsınız.Ben de yakın zamanda böyle bir başlık açmak niyetindeydim...isabet olmuş
Aslında benim T.D sitesi ile tanışmama bu konu ile ilgili birarkadaşım vesile oldu...
Kendisi birAnadolu şehrimizde Cumhuriyet Savcısı ve Din konusunda ciddi sıkıntılar yaşamış,internette dolaşırken bu siteyi bulmuş...
Konuyla ilgili kısmı ise oldukca üzücü ve ibretlik aslında;
Zira bir C.Savcısının ne hallere düştüğünü kendisinden dinleyince dehşete kapıldım...

Özetle kendisi de "cıss yapan Allah-Yakan Allah" telkinleri ile büyümüş...
Sürekli bir hüzürsuzluk ve peşini bırakmayan bir "İÇ SES"...
Öyle ki bu söz konusu iç ses kendisine sürekli Din Aleyhinde kendisine telkinlerde bulunuyormuş...
O boyuta gelmiş ki bu "Gaibten sesler"...Anti depresanlar ve ağır ilaçlar yazılmış kendisine...
İşini yapamaz olmuş,eve kapanmış...
Geldiği noktanın vehameti;Kompulsiv bozukluk derecesinde...Ezan okununca veya birisi "Allah" kelimesini kullanınca içinde dayanılmaz bir galiz sövme-küfür etme isteği uyanıyor!
Anadolu şehrinde bu sosyal hayatını oldukca zor duruma sokuyor..Evden çıkamaz hale geliyor...

Sözü uzatmayayım...Kendisi bir Tarikata katılıyor...
İlginç bir Çelişki ama öyle...
Çünkü etrafından aldığı tepkiler ve aslında istememesine rağmen küfretmesi sonucu önce kendisini dine veriyor ama Tarikat onu bir CİNCİ Hocaya yönlendiriyor
"İhtisas alanları" değilmiş...
Hikayenin devamı belli...Cinci hoca yolunacak kaz bulur...
Elbette kendisinden önce hakkında bilgileri gider cinci hocaya..ve o da senaryoyu yazar..Bir sürü "özel bilgi" ile süsleyerek...
İçine cin girdiğini...Bir üvey cin kardeşi olduğu v.s. gibi savsatalarla...Bir çok parası dolandırılır...
İşte bu şartlar altında kendisini T.D. sitesine atar bu Savcı kardeşimiz...
Burada "mucize yalanları","Allahın aslında var olmadığı" gibi " başlıklarda süzülürken,
tamamen kaos ve bunalıma girer..bu dostumuz...

Ne dinlerden nede cinlerden özgürleşemez arada kalmıştır...
Bu şartlar altında kendisi ile bir kaç hafta süren sohbetlerimiz ile,şuan Hanif bir bakış açısı ile mesleğini devam ettiriyor kendisi...
Peki ben bunları neden anlattım?
Amacım Hanifliğin propagandası değildir elbet..Ancak Cin,Şeytan ve melek gibi kavramlara getirdiğimiz asli yorumları ile,o kişinin aklında ki "varlık"ların olmadığını telkin etmiş olduk...Şuan kafasında bir dinginlik söz konusu...
Özellikle Anti depresanları bırakmış olması bence bir kazanım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bizde Sofrada yemekten önce Dua ve Şükredilir...
Oğlum bazen benim içimden bugün etmek gelmiyor Baba diyor
Bende Ona; O zaman Dua etme oğlum diyorum
Peki Allah kızmaz mı diye soruyor...Hayır..Allah Şükredenlere daha çok bereket verir ama Dua etmeyenlerin nasibini eksiltmez hak ettiği kadar bırakır diyorum...
O da kendince bir karar verip bazen Dua ediyor bizimle birlikte..bazende içimden ettim diyor
Onu her konuda özgür bırakıyorum...Daha geçen gün bir arkadaşının sünnet olacağını duymuş..Oğluma bunun Allahın isteği olmadığını,insanların Atalarından kalan bir gelenek olduğunu uygun dille anlatmaya çalıştım...Pipisi kendisine ait..dilerse kestirir..Dilerse kimseye dokundurmaz.

Sevgi ve Saygılarımla...

UluL

Sevgili UlulEbsar, özü itibarıyle bir ateist olarak Hanif düşünce ile sayenizde tanıştım. Çok ayrıntılı tanımasamda şahsınızın yazılarından çıkardığım sonuçlara göre insanı ön plana çıkaran, aklın ve vicdanın kullanılmasına önem veren bir anlayış.

Bu nedenle düşünceniz bana hep sevimli gelmiştir.

Çocuğunuzun din hakkındaki sorularına bir müslüman olarak yaklaşımınız hiç rastlamadığım türden. Sünni gelenekle yetiştiğimden, bu kadar demokratik bir dini ortam aklıma ile gelmezdi doğrusu.

Ben 15 yaşındaki oğluma din konusunda yönlendirmede bulunmadım. Ama din hakkında propaganda da yapılmadı. yani din konusunda evde özgürdü. Anne annesi hariç hiç kimse islam propagandası ve yönlendirmesi yapmadı.

Son 1-2 yıldır din konusunda sorular sormaya başladı ben de düşüncelerimi anlattım. Tabi ki okulda ve mahallede bu düşüncemi gizli tutmasını isteyerek. Şu anda ateist olduğunu söylüyor. Ölümü de kabullenmiş durumda. 2. bir hayata inanmıyor.

Korku kültürü insanın kişiliğinin gelişmesi önünde ciddi bir engel. Ben tanrı olsaydım korkuyu asla kullanmazdım. Sevgi ve güven en değerli tutkaldır.

Bu anlamda paralel düşündüğümüzü görüyorum.

Saygı ve sevgiler.

Epiktetos
Alt 19-04-2010, 13:53
Kıdemli Üye

Len Terani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.

Sayın Len Terani, Yukarıda anlattığım duygu ve düşünceleri ilkokul öncesi yaşadığımı belirttiğim halde bu şekilde yorum yapmanız tuhaf geldi bana. Ya, dikkatli okumadınız, ya da tanrı propagandası yapıyorsunuz.

Şu anki hislerimi anlatsaydım sözlerinize yanıt yazardım.

Saygılar.

Epiktetos

Konu saroz tarafından (19-04-2010 Saat 15:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-04-2010, 13:56
Kıdemli Üye

andra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saros için bir ateist olarak hep kendime soruyorum. Acaba İnsanları uyutanlar mı suçlu yoksa uyandıranlar mı?

Hristiyan, budist... din adamları daha mı cehennemlik o zaman?

Sevgili andra, sorunun benimle ilgili kısmını anlayamadım. Açıklarsan sevinirim.

Saygılar.

Epiktetos

Önerilen Siteler