Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-06-2006, 19:23
sonsuz sonsuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart islamcılar acaba ne istediklerinin farkındalarmı

buradaki inançlı arkadaşlarımız acaba ne istediklerinin farkındalarmı.
ülkemizi kurana göre yönetmeyi gerçekten istermisiniz. yani hırsızlık edenin elini kesmeyi.
size inanmayan müşrikleri öldürmeyi. ve herşeye gücünün yettiğini söyleyip sonrada allah yolunda savaşmanızı isteyen bir kitap yaşamayı istermisiniz..

durumu iyi olanların, dört tane eş almasına razımısınız düşünsenize kız kardeşiniz evlenecek ve enişteniz daha 3 adet bayan alma hakkı olacak.. aynı zamanda kızınızda aynı şeyleri yaşadığını düşünün.
bunları miğdeniz kaldıracakmı. gerçekten kuranla ülkemizin daha ileriye gideceğine inanıyormusunuz..

bayanları ikinci sınıf insan gibi gören bir zihniyetle, ileriye gidileceğine gerçektende inanıyormusunuz....

bir üniversite öğrencisinin günde 5 kere namaz kılarken hep aynı şeyleri tekrarlarken derslerine ve eğitimine nekadar önem vereceğini sanıyorsunuz.
ayrıca bu dünyanın değil öteki dünyanın önemli olduğu aşılanan, bir milletin bir öğrencinin,
neye ne kadar önem vereceği ortadadır.

size insan değil bir köle bir kul olduğunuzu ve bu hayata ona ibadet için geldiğinizi söyleyen bir bir kitapla varacağınız yeri hiç düşündünüzmü... köleliği kaldırın değilde kölelerinize iyi davranın diyen bir kitap evrensel olabilirmi. yol gösterici olabilirmi...

yıllardan beri bunlarla eğitilen ülkelerin durumunu gözlerimizle görüyoruz. eğer petrolleri olmasa çoktan bu çağda yok olacaklardı... unutmayınki o petrol satan ülkelere petrolün ne olduğunuda yine çalışan ve aklını kullanan insanlar öğrettiler. inançlılar değil...
allaha inanan birisinin zaten bir şeyler bulmasına yapmasına da gerek yoktur. unutmayın sizler hep bu dünyanın bir önemi yok, asıl öbür dünya önemlidir dersiniz....

gerçektende dua ederek allahtan isteyerek bir şeylerin olacağına inanıyormusunuz. eğer hem isteyip hemde biz yapacaksak duaya ne gerek var.

cehennem le tehditlerle bana yağ çekmezseniz ben ne yaparsam beyenmezseniz hepinizi yakarım diyen bir kitapla, bu çağda nereye gideceğinizi sanıyorsunuz.

iki tatkı söze bakarak 100 lerce saçmalığıda güzel görmenizi isteyen bir kitapla gerçekten dünyanın kurtulacağına inanıyormusunuz...

yarısı firahunu nasıl yok ettiğini, yarısı muhammedin uçkurunu anlatan bir kitapla, herşeye gücü yeten ama insanları inandırmak için yeminler eden, kızan, sinirlenen, kaprisli, tuzaklar kuran, sorular soran, bir allahla ve görmeden bilmeden inananlar, daha harılıdır diyen bir kitapla ileriye gideceğimize gerçekten inanıyormusunuz..

birde bazı inançlı arkadaşlarımız hiç düşünmeden bu ayetlere karşı başka ayetler göztermeleri bana çok komik geliyor. çünki bu ayetlere karşı ayet getirmek, zeten biz ateisrlerin iddasını, yani kuranın çelişkili olduğu iddasını doğrulamak demek değilmidir...

ülkemizi hadislerle yönetelimmi diye sormuyorum..
neyseki hadislerin yalan saçma olduğunu artık çoğu müslümanlarda anladılar biraz geç olsada.
Alt 03-06-2006, 04:27
Üye Değil

Standart Re: islamcılar acaba ne istediklerinin farkındalarmı

NUR:2. Zina eden kadın *ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
* 4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar
SAFFAT:37.43. Naîm cennetlerinde .
* * *37.44. Tahtlar üzerinde karşılıklı otururlar.
* * *37.45. Onlara pınardan (doldurulmuş) kadehler dolaştırılır.
* * *37.46. Berraktır, içenlere lezzet verir.
* * *37.47. O içkide ne sersemletme vardır ne de onunla sarhoş olurlar.
* * *37.48. Yanlarında güzel bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş, iri * gözlü eşler vardır.
* * *37.49. Onlar, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyazdır. *
* * *37.50. İşte o zaman, birbirlerine dönerek (dünyadaki hallerini) soracaklar.
DUHAN:
44.41. O gün, dostun dosta hiçbir faydası olmaz, kendilerine yardım da edilmez.
44.43. Şüphesiz zakkum ağacı,
44.44. Günahkârların yemeğidir.
44.45. O, karınlarda maden eriyiği kaynar.
44.46. Sıcak suyun kaynaması gibi .
44.47. (Allah zebânilere emreder): Tutun onu! Cehennemin ortasına sürükleyin!
44.48. Sonra başına azap olarak kaynar su dökün!
44.49. (Ve deyin ki Tat bakalım. Hani sen kendince üstündün, şerefliydin!
44.50. İşte bu, şüphelenip durduğunuz şeydir.
BAKARA:2.223. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele.
NİSA:4.34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
ZARİYAT:51.56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
51.57. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum.
BAKARA:2.178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardı.
AHZAP:33.37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

Sevgili Sonsuz,
Yazına katılmamak mümkünmü? Ben de unuttuğun bazı hususlara katkı amacıyla ayet
lerden alıntılar yaptım. Bu nasıl dindir ki sopasını insanların üstünden indir-
miyor.Bu nasıl dindir ki cenette kullarına iri gözlü, gün görmemiş yumurta gibi
bembeyaz huriler vaad ediyor. Bu nasıl dindir ki kullarının başına kaynar su döküyor.Bu nasıl dindir ki kullarının bir kısmını bir kısmından üstün tutuyor.
Bu nasıl dindir ki ben sizleri bana kulluk yapasınız diye yarattım diyor. Bu
nasıl dindir ki insanların birbirlerini öldürmesine kıssas getiriyor. Üstelik
sınıflara ayırarak. Bu nasıl dindir ki oğuluğunun karısını bir ayetle kendisi-
ne nikahlıyor. Bahane olarak da kullarıma güçlük olmasın diyor.
Evet onlar işte bu kitapla ülke yönetiyorlar. Ama bu kitapla yönetilen ülkeler
ne durumda her kes görüyor. Bir bu kör gözler görmüyor. Neymiş onlar yanlış
yönetiyorlarmış. Halbuki şunu bilmezler ki orta çağda yazılmış bir kitapla
yönetilse yönetilse ancak bu kadar olur gerçeğini. Dinle yönetilen bir ülkenin
hiç bir zaman çağdaş, uygar bir ülke olamayacağı gerçeğini. Tüm bu gerçekleri
görseler ve dinin bir inanç ve ibadet olduğu bunun allah ile kul arasında
olması gerektiği ve bundan hareketle dinlerinin gerçek değerine ulaşacağını
anlarlar.Bunu anladıkları zaman da laik ve demokratik bir ülkenin değerini daha
iyi anlayacaklardır. Atatürk'ü daha iyi anlayacaklardır.Ve tüm bunlardan daha
önemli olarak da insan olduklarını daha iyi anlayacaklar.
Alt 03-06-2006, 07:30
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Neden sikica sarilmislar dinlerine biliyor musunuz? Ondan baska birseyleri yok da ondan.
Kendilerini acikca ifsa edenlerden kolaylikla anlasiliyor ki,kafa bos! Dini de alirsan elinden tamtakir kalacak.
Kendilerini ve kendileri gibilerini kandirmakla geciyor hayatlari.
Insanliga tek bir faydasi olmayan parazitler guruhu.
Gozlerine perde inmis, gozlerini acmaga calisanlari korlukle itham eden, dusunce tembelleri bunlar.
Allah yazdirmis kurani; Kainati 6 gunde yaratan 22,5 sene ugrasmis. Acaba neden dersiniz?
Affedici, bagislayici allah neden kovmus cennetinden kendi yarattigini ,daha ilk suclarindan?
Planlayan o ,yaratan o, ne sucu var onun yaratiginin?
Olmadi bastan, butun insanligi yok etmis tufaniyla, ders de almamis hatalarindan.Nesi buyuk onun. Bir sirkette calissaydi, coktan kapi disari edilirdi. Onun sirketini yonetenlerin isine gelmiyor da degil.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-06-2006, 10:11
korku korku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sizi okudukça gülüyorum ya valla öyle bi dünya istiyosunuz kikim kime dumduma herkes istediğini yapsın o senin kızınla yatsın kalksın senin oğlun onun kızını becersin nikahsız şartsız surtsuz kanunsuz yaşasın insanlar hırsızlar serbestçe dolaşsın kapkaççılar soysunlar milleti 5 gün içerde yatmadan çıksınlar ondan sonra gelsin senin evladının kafasına sıksın birisi 7 yatmadan affla dışarı çıksın elini kolunu sallaya sallaya dolaşssın tefeciler etrafta vatandaşın esnafın kanını emsin televizyonlarda paparazziler televoleler çoğalsın gelsin biri senin karına göz koysun kızına göz koysun ırzına namusuna göz koysun ah ah ah sizin istediğiniz dünya bu malesef
Alt 03-06-2006, 17:08
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Merhaba @korku,
dün kayıt yaptırmış yeni bir üyeyim. Arayışlarım beni bu siteye çıkardı. Bir süre öncesine kadar beş vakit namazında bir insandım. Yıllardır Kur'an araştırmaları yaparım. Hayran oluyordum Kur'ana. Ta ki bir hanım arkadaşın başına bazı tatsız olaylar gelene kadar. Sonra oturdum İslam'da kadının yerini araştırmaya başladım. İslam'ın kadına hak ettiği değeri veren bir din olduğunu biliyordum, Kur'an'da her ne kadar fazla rastlamamış olsam da bir dolu kitap vardı kadının ne denli değerli olduğunu anlatan.
Kitapların kaynaklarına inmeye başladığımda okuduklarımla bağdaşmayan şeyler bulmaya başladım. Uydurma hadislere yöneldim, ki çoğu Kütübü Sitte'den, bazı forumlarda bu hadislere aykırı görüşler beyan ettim, beni kafirlikle suçladılar. Gazali'nin kadına bakış açısını gördüm, hadislerdeki kadınların karga diye anılmasını, hele hele aklıma mantığıma sığdıramadığım birkaç hadisten birinde Peygamberden hemen sonraki dönemde tecavüze uğrayan bir kadının halifeye (osmandı galiba) gidip halini arz etmesi ve Osman'ın kadının recm'ine karar vermesi beni dinim konusunda daha bir araştırmacı yaptı. Kadının akibetini merak edersin diye onu da yazayım, Ali engel olmuş ve yargılanmasını istemiş, sonra kadına tecavüz eden adam recm edilmiş. Ki bilirsiniz Kur'an'da recm yoktur, Tevratta vardır.
Her ne ise, Türk kadını İslamiyetten önce oldukça değerli bir yerdedir Türk toplumunda. Yerleşik hayata geçmenin de etkisi su götürmez gerçi de İslamiyet olsa olsa Arap kadınlarına hak ettikleri değeri vermiştir. Türk kadınını ise toplumdan tecrit etmiştir. Gerçi Arap kadınları da değerlenip, ganimet ve cariye olarak erkekler arasında paylaşılmayı, pazarlarda satılmayı nasıl hazmedebilmişler o da ayrı bir konu.

İnsanların hırsızlık yapması, zina etmesi v.s. gibi günah olarak kabul edilen davranışlar aslında insanın vicdanının da uzak durulmasını emrettiği davranışlardır. Dediğiniz gibi, insan ahlakını Dine borçlu olmuş olsaydı Dini inancı olmayanların bu dünyada kaos yaratması gerekirdi. Ama gelin görün ki asıl kaosu yaratan en dindar geçinen kesimler ne yazık ki. Ki bunlar canlı bomba olup kadın, çoluk çocuk demeden kendileriyle birlikte cennete gitme inancıyla insanları katlediyorlar. (intihar günah değil mi, haksız yere can almak günah değil mi) İman iyiliği emrediyorken inançlı kesimin bu hallerini görmek acaba inançta mı bir tuhaflık, bozukluk var yoksa vicdanda mı? sorusunu getiriyor akıllara.
Siz İslam'ı benimsememiş olsaydınız, o örnek verdiğiniz günahları rahatlıkla yapabilecek miydiniz? Yoksa sizi engelleyen bir iç ses duyacak mıydınız?

Türkiye'de her 1.5 dakikada bir kişinin ırzına geçildiğini biliyor muydunuz? Kıyaslayın bakalım diğer ülkelerle. Türk Müslüman kardeşlerin imanları onlara ne kötü şeyler emrediyor((

Kuzenim geçen geldi Umre'den. Peçe almak zorunda kaldığını söyledi. Arap müslüman kardeşler gözleriyle yiyorlarmış kızı. Eminim bu davranışların dinin emri olmadığını söyleyeceksiniz, tabii ki değil. Bunlar dinlerini yanlış yaşıyorlar. AMA UNUTMAYIN Kİ Kur'anın bizzat tebliğ edildiği kişilerin nesli bunlar. Türkiye'de maruz kalınmayan tacizleri Araplar ne kadar rahat yapabiliyor??

İslam dini kadınların aklen ve dinen eksik olduğunu söyler. Bu yüzden cehennemin çoğunun kadınlardan oluştuğunu Peygamber bir hadisinde izah eder. Dinen geriymiş kadın, çünkü adet döneminde ibadetlerini yapamıyormuş. Kadına adet gördüren kim, Allah. Allah kadına hem o hastalığı vermiş, hem bu sebeple onu dinen geri bırakmış hem de bu hastalığı olduğu için onu Cehenneme atmış. benim mantığım bunu almadı, sizinki aldıysa bilemiyorum. Aklen eksikliğin nişanesi ise yine Peygamber'e göre 1 erkek şahide karşı 2 kadın şahit gerekmesiymiş. Oysa bize bunu böyle öğretmediler değil mi, yani Kur'an sadece borç sözleşmeleri için ön görmüş kadınlardan 2 şahidin 1 erkek şahit yerine kaim olacağını. Ama peygamber herhalde kendisine indirilen Kur'anı anlamadı ki, hadisinde tüm şahitlikler için geçerli olduğunu söyleyebildi.

Neyse... konu öyle uzun ki... şimdilik burada kesiyorum.
sağlıcakla kalınız...
Alt 03-06-2006, 17:23
necdeathx necdeathx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şeriat hükümleriyle yönetilmeyi,yada yönetmeyi istemek akılla bağdaşır bir şey değildir bence.Kanunsuz,kuralsız,ahlaksız bir toplum döneminde inen kuran belki dönemin sıkıntılarına çözüm olabilecek yasalar koymuş olabilir ama bu yasaları kalkıp bu dönemde uygulamak *olanaksızdır.Zaten Kuran kendiside demiyormu aklınızı kullanmıyormusunuz diye *sık sık.
* * *
* * * * *Akıl sahibi insanlar yaşadıkları toplumların çölde yaşayan toplumlardan farklılıklarını elbette görecektir.hele hele aradaki 1400 yıl göz önüne alınınca.Gelişmiş teknolojiyi yaşayan toplumlarız.Kurandaki yasa niteliğindeki ayetler,1400 yıl sonrası için yani bizler için yazılmadı
o dönem insanlarına yasa olarak konuldu. peki bizler niye aklımızı kullanarak oluşturduğumuz yasalarla değilde, kanun yapamayan arab için konmuş yasalara sarılalım. bunun inançla açıklanabilir bir tarafını görmüyorum.
Alt 03-06-2006, 19:07
necdeathx necdeathx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1917 de başlayan 1989 da sona eren bir dönemde;kendini yönetme konusunda insani tasarımın en gelişmiş noktasına gelip sonucunun ne olduğu ve o halde ne yapmamız nasıl yapmamız gerektiği konusunu bir tefekkür edebilir miyiz?

* * * * Sevgili psiko,17 de başlayıp 89 biten diye kastettiğin insani tasarımın en gelişmiş noktası
maalesef gerçekten bir türlü başlatılamayan ve bu nedenle yıkılan bir süreçtir yıkılan bu tasarım değil ona geçiş sürecidir ve bir gün iyi tahlil edilirse mutlaka oturacaktır.unutma yıkılan revizyonizm di . selamlar
Alt 03-06-2006, 19:37
korku korku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

karacahil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba @korku,
dün kayıt yaptırmış yeni bir üyeyim. Arayışlarım beni bu siteye çıkardı. Bir süre öncesine kadar beş vakit namazında bir insandım. Yıllardır Kur'an araştırmaları yaparım. Hayran oluyordum Kur'ana. Ta ki bir hanım arkadaşın başına bazı tatsız olaylar gelene kadar. Sonra oturdum İslam'da kadının yerini araştırmaya başladım. İslam'ın kadına hak ettiği değeri veren bir din olduğunu biliyordum, Kur'an'da her ne kadar fazla rastlamamış olsam da bir dolu kitap vardı kadının ne denli değerli olduğunu anlatan.
Kitapların kaynaklarına inmeye başladığımda okuduklarımla bağdaşmayan şeyler bulmaya başladım. Uydurma hadislere yöneldim, ki çoğu Kütübü Sitte'den, bazı forumlarda bu hadislere aykırı görüşler beyan ettim, beni kafirlikle suçladılar. Gazali'nin kadına bakış açısını gördüm, hadislerdeki kadınların karga diye anılmasını, hele hele aklıma mantığıma sığdıramadığım birkaç hadisten birinde Peygamberden hemen sonraki dönemde tecavüze uğrayan bir kadının halifeye (osmandı galiba) gidip halini arz etmesi ve Osman'ın kadının recm'ine karar vermesi beni dinim konusunda daha bir araştırmacı yaptı. Kadının akibetini merak edersin diye onu da yazayım, Ali engel olmuş ve yargılanmasını istemiş, sonra kadına tecavüz eden adam recm edilmiş. Ki bilirsiniz Kur'an'da recm yoktur, Tevratta vardır.
Her ne ise, Türk kadını İslamiyetten önce oldukça değerli bir yerdedir Türk toplumunda. Yerleşik hayata geçmenin de etkisi su götürmez gerçi de İslamiyet olsa olsa Arap kadınlarına hak ettikleri değeri vermiştir. Türk kadınını ise toplumdan tecrit etmiştir. Gerçi Arap kadınları da değerlenip, ganimet ve cariye olarak erkekler arasında paylaşılmayı, pazarlarda satılmayı nasıl hazmedebilmişler o da ayrı bir konu.

İnsanların hırsızlık yapması, zina etmesi v.s. gibi günah olarak kabul edilen davranışlar aslında insanın vicdanının da uzak durulmasını emrettiği davranışlardır. Dediğiniz gibi, insan ahlakını Dine borçlu olmuş olsaydı Dini inancı olmayanların bu dünyada kaos yaratması gerekirdi. Ama gelin görün ki asıl kaosu yaratan en dindar geçinen kesimler ne yazık ki. Ki bunlar canlı bomba olup kadın, çoluk çocuk demeden kendileriyle birlikte cennete gitme inancıyla insanları katlediyorlar. (intihar günah değil mi, haksız yere can almak günah değil mi) İman iyiliği emrediyorken inançlı kesimin bu hallerini görmek acaba inançta mı bir tuhaflık, bozukluk var yoksa vicdanda mı? sorusunu getiriyor akıllara.
Siz İslam'ı benimsememiş olsaydınız, o örnek verdiğiniz günahları rahatlıkla yapabilecek miydiniz? Yoksa sizi engelleyen bir iç ses duyacak mıydınız?

Türkiye'de her 1.5 dakikada bir kişinin ırzına geçildiğini biliyor muydunuz? Kıyaslayın bakalım diğer ülkelerle. Türk Müslüman kardeşlerin imanları onlara ne kötü şeyler emrediyor((

Kuzenim geçen geldi Umre'den. Peçe almak zorunda kaldığını söyledi. Arap müslüman kardeşler gözleriyle yiyorlarmış kızı. Eminim bu davranışların dinin emri olmadığını söyleyeceksiniz, tabii ki değil. Bunlar dinlerini yanlış yaşıyorlar. AMA UNUTMAYIN Kİ Kur'anın bizzat tebliğ edildiği kişilerin nesli bunlar. Türkiye'de maruz kalınmayan tacizleri Araplar ne kadar rahat yapabiliyor??

İslam dini kadınların aklen ve dinen eksik olduğunu söyler. Bu yüzden cehennemin çoğunun kadınlardan oluştuğunu Peygamber bir hadisinde izah eder. Dinen geriymiş kadın, çünkü adet döneminde ibadetlerini yapamıyormuş. Kadına adet gördüren kim, Allah. Allah kadına hem o hastalığı vermiş, hem bu sebeple onu dinen geri bırakmış hem de bu hastalığı olduğu için onu Cehenneme atmış. benim mantığım bunu almadı, sizinki aldıysa bilemiyorum. Aklen eksikliğin nişanesi ise yine Peygamber'e göre 1 erkek şahide karşı 2 kadın şahit gerekmesiymiş. Oysa bize bunu böyle öğretmediler değil mi, yani Kur'an sadece borç sözleşmeleri için ön görmüş kadınlardan 2 şahidin 1 erkek şahit yerine kaim olacağını. Ama peygamber herhalde kendisine indirilen Kur'anı anlamadı ki, hadisinde tüm şahitlikler için geçerli olduğunu söyleyebildi.

Neyse... konu öyle uzun ki... şimdilik burada kesiyorum.
sağlıcakla kalınız...
karacahil sana hoşgeldin diyelim öncelikle bende senin gibi yenilerdenim amma senin kader konusunda diğer mesajlarınıda inceledim namaz kılıyormusun kılmıyormusun bilemem kılsanda kılmasadanda ALLAH teala hazretlerine kılıyorsun öğle değilmi ben arayış içerisindeyim diorsun
önce ne aradığını bilmen gerekekir aklına şüphe sokan soruların cevabınımı?

Aklına süphe sokan soruların cevabını genelde bu sitede islama muhalif halinde bulursun *
yok eğer dersen ki ben islamı ve rabbimi araştırıyorum onun hakkında sana burda pek hayırlı şeyler birkaç adam dışında anlatacak yok kader hakkında yazını okudum bence kader konusunu daha iyi indirgemelisin ama sen bayabi çözmüşe benziyosun bu işi hatta benim bilmediklerimi de biliyosun bi yerlere gelmiş gibisin bence
Ahlak konusuna gelince dinler bize neyi öğretir hep iyiyi güzeli iyi insan olmayı sabretmeyi inkarcı ve isyankar olmamayı değil mi bu dünya yaratılğından beri dinler ne zamandır var sence? bence hep var Adem ve Havva a.s'den bu yana (eğer bunlar hakkında bi aklında bi şüphe var ise *şu linke bi tikle istersen yapılan araştırayı gör)http://www.hurriyet.com.tr/bilim/4405971.asp
peki yaptığın araştırmalarda bütün peygamberlerin adlarını ve yaşadıkları ortam ve tarihlerini az çok biliyosundur kuranda *28 peygamber adı geçer ama Hz. Muhammed (s.a.v)'nin bu konudaki rivayetlerinde 124.000 olarak anlatılmaktadır.
Bu dünya var olduğundan HzMuhammed'in gelişine kadar peygamberlik devam etmiş ve ondan sonra mübüvvet kapısı kapanmıştır inancımıza göre insanlar hiç dinsiz peygambersiz kalmamış ki güzel kardeşim ALLAH bu dünyayı yanlız bırakmamış ki ahlakı insanların vicdanına mı terketsin veyahut ahlak dinlerle gelişmiştir dinsiz bir ahlak ahlaksız bir din düşünülülemez iki insanın evlenmeden cocuk yapmalarına karar vermeleri sence insanların vicdanlarından gelen bir seslemi günümüzden bu güne gelmektedir yoksa evliliğin kutsallığını mı hissetti herkes örneğin uzak doğuda insanlar çiyan böcek köpek kurtcuklar yerler sen bunları yiyiyormusun peki müslimanlar yiyiyormu hayır çünki haramdır neden haram etmiş güzel kardeşim ALLAH bunları yenilmesi pis ve inreç olan hayvanlardır bunlar peki ALLAH onlara bunları yemelerini akıllarına mı yüklemiştir hayır yaa işte demekki ahlak vicdanla kazanılmıyo ahlak kuralları denen prensipler kurallar var insan öyle öğreniyor bunları kendi kendine değil kendi vicdanından değil vicdan bir süzgeçtir sen aklında neyi doğru olarak kabullenmişşen neyi yanlış olarak kabullenmişşen karar verirken vicdanından süzerek geçirir karar verirsin

Kadınlar konusunda İslâm Dîni, kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını, hiçbir nizâm ve sistemin veremediği müstesnâ bir makâma sâhip kılmıştır. Nitekim Cenâb-ı Hakk Kur’ân-ı Kerîm’inde:"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır." buyurmuştur.Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz de erkekleri, kadınların hak ve hukûkunu gözetmeye dâvet etmekte ve bu konuda: * *"Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız." *buyurmaktadır.Başka bir hadîs-i şerîflerinde de: "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." buyurur.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, erkeklere, kadınlara dâimâ iyi davranmalarını tavsiye ederek:"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır." buyurmaktadır.Vedâ Haccı’ndaki meşhûr hutbesinde Peygamber (s.a.v.) *Efendimiz: "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.

Hz Muhammed (s.a.v) zamanında kadınlar toplumddaki hakkettikleri yerde değillerdi ALLAH ve peygamber kadınları toplum arasında hakettiği yere getirmiştir bir hadisi şerifte "Cennet annelerin ayakları altındadır" demiş burada peygamberimiz mecazi bir anlamla ifade etmiştir kadınların yerini anlayabilene tabi (sen bu dinin kadınları hakir gördüğünü söylüyorsun yada düşünüyorsun) islam dini kadınlara mehir hakkı tanımıştır
ah ah işte biz bunları düşünmüyoruzda aklımıza fitne sokacakları düşünüyoruz hatamız burda daha ne örnekler gösteririm ben sana biraz farklı düşünmeni tavsiye ederim sana (KARACAHİL) gerçi adın gibi karacahil değilsin ya ) zehir gibi bilion valla herşeyi
BİLİMLE kanıtlanmış şeyler var kadınların beyinleri nie 250 gr daha hafif acaba bi düşün bakalım
ama tabi bu kadınların erkeklerden daha az akkıllı olduğu söylenemez ama erkeklerdende akıllı oldukları söylenemez

Bir de şöyle düşün bakalım savaşlarda neden hep dünya var oldu olalı erkekler savaşır hiçbir devlet kadınlarda kurulu bir ordu kurarak karşısındaki ordu ile savaşmamıştır neden acaba??

Bu gün kadınlar güreşte ve boksta karatede bile kendi aralarında müsabakaları var sen hiç gördün mü bir kadın bir erkek güreş etsin demek ki kadının fiziken erkeğe oranla daha zayıf olduğu ilimsel bilimsel dinsel araştırmalarla dinli dinsiz kabullennilmiş bence bu konuyuda iyi düşünüver karacahil

Arap erkeklerin kadınlara yapmış oldukları tacizler bizlerdede var kafirlerdede önceki senelerde bilmem hatıralarmısın boris yetlsinin rusya devlet başkanlığı yaptığı sıralarda kabinesindeki bakanlardan kadın bakanı elle tüm dünyanın önünde taciz etmişti bu cahillik

canlı bombalara gelince tasvip tavsiye edilecek birsey değil mademki vatan millet ve ALLAH için ölünecekse bu böyle olmamalıdır

Ama şunuda unutmamak gerekirki karşısında kendini kevler çelik başlık çelik yelekle koruyan son model silahla kendini donatmış düşman ordularının karşısında roketle ve tüfekle bomba ile yapacakları vatan savunmaları kendilerine ne kadar yarar sağlamış olabilirle böyle yapmamaları gerekir ama işte bakıyosun ki elin adamı gelmiş amerikadan kızını oğlunu karısını anasını babasını öldürmüş elindeki herşeyi laınmış bir adamın sence nasıl düşün mesini beklersin o da kaybedecek birşeyim yok deyip bu işlere girişivermiş olabilirler ALLAH korusun bu gün aynı bize olsa idi ıraktaki durumun acaba biz ne yapardık diye düşünüyorum belkide bizde dahada şiddetli olur *bazı düşüncelerinde biraz empati yapmanı tavsiye ederim *

Ha birde şunu belirteyim aşağıdaki hadisi okuyunca hangi sorunun cevabı olduğunu anlayacaksın

"Bununla mı emredildiniz, yoksa ben size bunun için mi gönderildim. Bilin ki, sizden öncekileri, dinî meselelerdeki münâkaşalarını çokluğu ve peygamberleri hakkında düştükleri ihtilafları helâk etmiştir."

herhalde dinine mensup olduğun peygamberini sorgularken biraz daha dikkat etmen gerektiğini
anlarsın!!! nedersin

Yani sen bukadar islama muhalif soruları nerden buldun anlayamadım bir süre öncesine kadar
5 vakit namaz kılan bi adam için baya bi hızlısın be kardeşim ))

şimdi namaz kılmıyomusun bence bırakma bence sen gene kuranın hayranı olarak kal

aklındaki sorulara cevap verebilmişsen sevinirim mutlu olurum

ALLAH'ın rahmet ve bereketi üzerine olsun

Önerilen Siteler