12-06-2010, 23:08
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
|
onurmusa Diyor ki
O kızcağızın elinde silah yoktu beyefendi. Lojmanında, evinin balkonundaydı.
|
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi. Bu nedenle PKK'nın eskiden olduğu gibi sivilleri tekrar hedef aldığına dair net bir yargıda bulunmak zor. Eğer önümüzdeki günlerde de siviller benzeri saldırılara maruz kalırsa PKK'nın 1980'lerin sonlarındaki kirli günlerine geri döndüğüne emin olabiliriz. Ancak Genelkurmayın bildirisinin şu kısmını çok ilginç buldum:
"Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve..."
Bu ifadede dolaylı yoldan deniyor ki PKK eskiden kirli günlerinde idi ama sonradan kirli politikayı bırakmış (sivillere saldırıyı) temiz oynamaya başlamıştır. Bu son olayla birlikte tekrar kirli günlerine dönmüştür.Gerçekten ilginç ve genelkurmaydan beklemediğim bir itiraf.
|
önce bu olayı lanetleyelim. bunun adını koyalım:TERÖR
|
PKK'yı salt terör örgütüne indirgemek doğru olmaz. Herşeyden önce siyasal hedefleri olan, belli bir ideolojiyi savunan, hedeflerine ulaşmak için basın, yayın vb. sivil araçlar olduğu kadar şiddet ve terör de kullanan, şiddet kullandığı kadar ateşkes teklifleri de yapan ve buna uyan bir örgüttür. İhtiyacı olan mali gücü elde etmek için haraç alma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi illegal yollar kullanması sebebiyle batıdaki itibarını kaybetmiştir.
PKK, Kürt özgürlük hareketini silahlı yolla gerçekleştirme taraftarı olan ve bu amaçla askeri kanadı olan bir partidir. Kürtler üzerine uzun yıllardan beri yapılan asimilasyondan beslenmektedir. 19. yy. Osmalısında Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmaların Anadolunun güneydoğusundaki gecikmiş versiyonudur.
Öncelikle lanetlenmesi gereken Kürt kimliğini Cumhuriyetin başından beri inkar ve imha politikasıyla yok etmeye çalışanlardır.
Pınar Akdağ'ın resimlerine ve cenaze fotoğrafların bakınca demokratik ve barışçıl çözümün gerekliliğine daha çok inandım ve bu yönde daha fazla uğraşlar vermemiz gerektiğine inandım. Ya bu kan davasını sürdüreceğiz ya da insancıl bir çözüm üreteceğiz. Başka bir çözüm yok. Ya "silahlı açılım" ya da "demokratik açılım".
|

12-06-2010, 23:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Bence, konuyu ozel bir icerikte degil de; son zamanlarda artan, teror saldirilarinin, neden su siralar artisa gectigini, bunun Ortadogu, Israil, ABD ve Iran konulari ile baginin ne oldugunu ve TC hukumetinin son zamanlardaki disa donuk politikasini v.s. de goz onune alrak degerlendirmek gerekiyor.
Bu arada, insanlikdisi yontemlerle, yasam hakki elinden alinanlarin, yasam hakkini elinden alanlari insanlik adina kiniyor ve bu yaptiklarinin, insan haklarina bir tecavuz oldugunu hatirlamalarini oneriyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

12-06-2010, 23:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
O kızın suçu neydi? bir avuç çapulcu dağa çıkıp terrör estiriyorsa ortada açılım falan yoktur.
|

13-06-2010, 00:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Cem´isimli üyeden Alıntı
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi.
|
Saldırı hem karakola hem de lojmana gerçekleşti. Hem lojmanda hem de karakol binasında hasarın olduğu söyleniyor. Birincisi örgüt ilk defa lojmana saldırmıyor. Bunu onlarca defa yaptılar. İkincisi, öyle "yanlışlıkla vurdum" diye bir şey yok. Orası Osmaniye. Ve lojmanı içinde bir jandarma karakolu seçilmiş. Amaç asker ailelerine de korku ve gözdağı vermek. Ayrıca askere saldırması kabul edilebilir bişey mi sanki?
Cem´isimli üyeden Alıntı
Ancak Genelkurmayın bildirisinin şu kısmını çok ilginç buldum:
"Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve..."
Bu ifadede dolaylı yoldan deniyor ki PKK eskiden kirli günlerinde idi ama sonradan kirli politikayı bırakmış (sivillere saldırıyı) temiz oynamaya başlamıştır. Bu son olayla birlikte tekrar kirli günlerine dönmüştür.Gerçekten ilginç ve genelkurmaydan beklemediğim bir itiraf.
|
Genelkurmay'ın açıklamasını kırpıp da vermişsiniz buraya. O kısmı tam okursanız tam tersi örgüt hakkında yapılan doğru bir analiz görürsünüz, itiraf değil.
" Bölücü terör örgütü geçmişte köy katliamlarında kadın ve çocuk demeden, savunmasız insanları da hedef almaktaydı. Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve hedefleri arasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personeli yanında onların eş ve çocuklarını da almıştır."
deniyor açıklamada. Yani bu sandığınız gibi bir itiraf değil. Terör örgütünün eskiden olduğu gibi bel altı çalıştığını anlatıyor. Askere saldırması zaten vatana ihanet olarak görülüyor. Ama sivillere saldırı mertçe dövüşmek yerine belden aşağı vurmak olarak görülüyor. Genelkurmay'ın eski ve yeni açıklamalarını takip etseniz, zaten göreceksiniz.
Cem´isimli üyeden Alıntı
PKK, Kürt özgürlük hareketini silahlı yolla gerçekleştirme taraftarı olan ve bu amaçla askeri kanadı olan bir partidir.
|
Kürt özgürlük hareketi filan diyince mutlu mu oluyorsunuz? Türkiye'de yaşayan Kürtlerin neden yüzde 10'u BDP'yi destekliyor ya da neden 5 binde biri dağlarda bunu hiç sordunuz mu kendinize? Kürt kökenli vatandaşların yüzde kaçı bu taleplerinizi destekliyor? Kürt özgürlük hareketi gibi afilli laflar etmeden önce bu soruları bir defa sorsaydınız keşke kendinize. Kürt özgürlük hareketi diyorsunuz ama Kürtlerin yüzde 90'ı desteklemiyor nedense onu. Memleketin gerçeklerine uzak olmak böyle bir şey olsa gerek.
Cem´isimli üyeden Alıntı
19. yy. Osmalısında Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmaların Anadolunun güneydoğusundaki gecikmiş versiyonudur.
|
Balkanlarda çıkan ayaklanmalar üzerine araştırmalar yapmayı seven bir tarihçi olarak bu tespitinize gülsem mi ağlasam mı bilemedim. İlk defa duyduğum, çok özgün ve alınmayın ama çok saçmasapan, ipe sapa gelmez bir tez olmuş bu. Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmalarıyla mevcut sorunun uzaktan yakından ne sosyal ne siyasi ne kültürel hiçbir bağlantısı bulunmadığı gibi bunu bugüne kadar öne süren hiçbir ciddi tarihçi de okumadım. Sizden başka bu bağlantıyı kurabilen varsa söyleyin lütfen=)
Cem´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle lanetlenmesi gereken Kürt kimliğini Cumhuriyetin başından beri inkar ve imha politikasıyla yok etmeye çalışanlardır.
|
Ezberlenmiş cümleleri dinlemeye devam ediyoruz. Tartışmaya değer bile bulmuyorum şu ezbere cümleyi.
Ve gelelim yazınızın zirve noktasına
Cem´isimli üyeden Alıntı
Ya "silahlı açılım" ya da "demokratik açılım".
|
Dinlerle, tabularla mücadele ettiğini öne süren insanların bir AKP-ABD ortak projesi olduğunu artık 5 yaşındaki çocukların bile bildiği, içi boş bir açılıma sarılmaları ne tuhaf değil mi? Dinlerle mücadele ederken İslamcı bir partinin açılımına sarılmak ne acıklı.
Kur'an'ı eleştirirken mangalda kül bırakmıyordunuz ne oldu iş AKP'nin safsata açılımına gelince bir anda arındık mı anti-islamcılığımızdan?
Genç, masum bir kız öldürülüyor. Bu olaya terör dememek için lafı dolandıran, pkk ya terörist dememek için sözü evirip çeviren, işine gelince AKP'nin projesine dört elle sarılan insanlar bu ülkede özgürlüğün savunucusuysa yazık benim ülkemin geleceğine...
Yazık! Hem de çok yazık...
"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
|

13-06-2010, 04:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
insanlığın önünde büyük bir engel teşkil eden savaşların en temel kaynağı olan dinleri eleştirirken, pkk terrör örgütünün bu aşağılık saldırısı üzerine onları bu şekilde savunmak üzücü hemde düşündürücüdür. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
|

13-06-2010, 10:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dindeki kutsallar ile milliyetçilikteki kutsallar ne kadar örtüşüyor. Dinde nasıl eleştiri ve farklı bakış kafirlik olarak değerlendiriliyorsa, milliyetçi/ulusalcı bakışta her farklı değerlendirmeyi vatan hainliği, ihanet olarak değerlendiriyor.
Bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bıraktığımızda, tüm metafizik değerler aynılaşıyor.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

13-06-2010, 16:12
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili saroz;
İsrail-Filistin meselesinde İsrail'e olan sert tepkinizi burda pkk terörüne karşı da görmek isterdik. O başlıkta, "Filistin'in de hataları var" dediğimiz anda sizin tarafınızdan İsrail savunucusu ilan edilmiştik. Burda da bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bırakmakla suçlanıyoruz. Demek ki sadece ulusalcılığa özgü değilmiş ötekileştirmek.
Binlerce kilometre ötedeki teröre olan tepkinizi takdir ediyor ve aynı tepkiyi topraklarımızda yaşanan teröre de göstermenizi diliyorum.
23 yaşındaki masum bir kız öldü. Tepkiniz ulusalcılara mı olacak?
Saygılarımla...
"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
|

13-06-2010, 16:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili cem ,tayyibin açılışından bi bok anlamadım. senin açılımın nasıl oluyor. tam anlatsaNDA ANLASAK BU İŞ NASIL OLUR SENCE VE nasıl çözülür . bunda gerçekten bir merak var ne ironi nede eleştiri var. tayyip gibi vantrolog olmamak gerekir diye düşündüm
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

13-06-2010, 17:13
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|
|
sevgili cem ,tayyibin açılışından bi bok anlamadım. senin açılımın nasıl oluyor. tam anlatsaNDA ANLASAK BU İŞ NASIL OLUR SENCE VE nasıl çözülür
|
Sevgili özgürbeyin,
Tayyip korkusundan açılımın içeriğini açıklayamadı. CHP ve MHP başta olmak üzere kalabalıklar üzerine gelince oy kaybetme korkusuyla geri çekildi.
Tayyip'in demokratik açılımının tam olarak neyi içerdiği beni çok fazla ilgilendirmiyor. Önemli ve güzel bulduğum şey silahlı açılımın dışında başka bir açılımın da varolduğunu, varolabileceğini insanlara göstermekti. AKP'nin açılımı bu noktasıyla doğruydu, ilericiydi ve barışçıldı. Ancak maalesef BDP ve EDP dışında pek destek gelmedi.
AKP Kürt sorununu çözebilmiydi diye sorarsanız, çözemezdi ama önemli sayılabilecek gelişmeler sağlayabilir ve adil bir barışa doğru giden süreçte mevzi kazanılmasına yardımcı olabilirdi diye düşünüyorum.
AKP tabanının önemli bir bölümü milli görüşten gelme olduğu için güneydoğuda etnik/milliyetçi temelde yürüyen bu kirli savaşa karşı idi, karşı olmayanlar ise en azından soğuk idi. AKP'nin milliyetçi gelenekten gelmiyor olması onların kökende gerici olmalarına rağmen Kürt sorunununda çözüme katkıda bulunmalarına olanak sağlayacak ilerici bir misyon gütmelerine temel olabilirdi.
Kürt sorunu konusunda CHP, MHP, İP gibi partiler AKP'den çok daha gerici ve kanlı olduklarını gösterdiler. Benim düşüncemde olan insanların bu ulusalcı bloğa karşı AKP'ye göreli olarak daha sempatiyle bakmalarının temel nedenlerinden biri de budur. Yoksa elbette ki bir ateistin dindar tabanlı bir partiyi tutması, kendini ondan sayması mümkün değil.
Kürt sorunu nasıl çözülebilir dersen benim görüşüm İspanya'nın Bask bölgesinde uyguladığı modeldir.
|

13-06-2010, 23:24
|
|
Üye
|
|
|
|
Herkes nelere Hizmet Etdigini Bilsin Yeter?
12 Eylül askeri fasist dikdatörlügü bunlarin hortlamasini vede gercek dogum"larini gerceklestirdi.Üstüne üslük yaptigi anayasaylada percinledi.
30 senedir"de toplumsal mufalleti öyle bir sindirdiki helal olsun bu günlere,
Getirdi.Basin-gazeteler-yayin organlari-televizyonlar-ögrenci,ögretmen,askeri,polisi,yökü,ünüversteleri, Hayatin her alanini parsellemeyi bölüstürmeyi,her türlü ahlaksizligi pazarladiki insanlari insan olmayi unutturdu,gambazlik,ispiyon,fuhus,acele köse nasil dönülür"lügü
dönekligi yigitlik,haci analara kerhane patronicelere madalyalar vermeleri,
pezevekleri,mafya babalarini vatan sever olarak ilan edisleri.
Söylemler sürüb gider gerisini siz getirin genclik?
-----------------------------------------------------------.
Üsteki alintiyi iyice bir gözden gecirib tartisma konularinizi ona göre bu zeminlerden.
Hareketle sürdürür“Seniz kimlerin neler istedigini hangi idolijelere hizmet vede kapi kullugu yapislari anlasilir olur.Tabi sizler gibi yani cogunuzun-O-yüce görüslerinizin
Sinif üstünlügünüz kadar yeterli olmayisim?Amma bu yasamima kadar tek bir ögretimim
Olmustur taraf olusum vede paylasim?Tabiki cogunuz bunlardan birsey cikartamiyacak“siniz cikartamayisiniz“Da yukardaki alintida yatiyor.
Devamli vurguyu islamislere vurdugumuz icin,esas olan-M H P;Denen özü yani fasist,irkci,
ülkücü,gericiligide bagrinda tasiyan,insanlikdan güzellikden,yani bütün insani istemleri.
Almanya ,Italya,Fasizminden alib ülkede hayata gercirmeleri?Özelikle bakiniz 1930 larda.
Cumhuriyet“De tek partili yönetimde yani ülkemizde.Alman naziziminle ne kadar siki fiki olusumuz,Nasilda gözden kaciriyoruz degilmi,Niye cumhuriyete devrimlerine söz söylerin“mi Cünkü padisahligi,gericiligi yani halifeligi yikib bati özgürlügünü getirdi??
Dini vede tanri taniz“Mazligi elestirib her türlü yanlislarini Tarihler vede olaylari güzel,
Yerli yerine oturtuyoruz cok güzel sizlernen ayni görüsteyim vede beraberim amma?
Yanlis vede kötü cirkin yanlis size ne kadar yaramazlar var ise Elestirib cürütmek istiyorsunuz bunlarda yerinde cok güzel vurgular?
Icinizdeki tasidiginiz-O-Güzeliklerin icindeki,zalimlikleri,irkciligi,fasizanligi niye anlatamiyorsunuz nelere kimlere bilerek veyahuta bilmiyerekden diyelim Hizmetimiz?
Benim niyetim hic bir bireyi inciltmek kücük görme diye niyetim yok.Benim sorunum bu kirli karanlik,irkci,kafatasli Fasist idoleji“Leri,Gücüm oranin“Da aciga cikartib Mücadele etmekdir. Terör niye kinanmiyor diye söylemler var insan hayatini bitiren her türlü eylemlere karsi gelme ihtiraz etmek her ben insanim diyen insanin görevi dir.
Sizlere biraz tarihi bilgiler:1940,Lar C H P,Hitler fasizmi isbirlikciligi vede Türk turanciligi,
irkciligi,fasizan“Ciligi .-O-Zamanin genel kurmay baskani anli sanli Maresal,Fevzi Cakmak.
Basbakan Sükrü Saracoglu,General Hüsnü Erkilet,bunlar göze carpan yücelerimiz oldugu icin yazdim ufak isimleri yazmadim istenirse ileride acariz.
1950 Lere gelelim.Türkese ordu tarafindan amerikaya egitime gönderilisi neyin egitimi.
Anti terör,gerilla,vs-vs-Kime karsi komünizmle-komünüs“Lere karsi fasist,ve irkci egitim.
1956 da menderes hükümetince istanbulda acilan Komünizmle Mücadele Dernekleri.
Icinde kimler var kimler Sizlere yaliniz iki karanlik tipi verecegim,Recai Kutan vede Fetullah Gülen“Efendiyi Bazilariniz icin yüce Gördügü ardan,namusdan bir habersiz isimler?iste böyle hic bir karanlik,Zalimlik,katliyamlar vs-vs Gerceklerin vede Gercek Tarihlerden,Kacamiyacak“Larini Bir kez daha Ögrenecekler vede yazilacaklar?
Süper natoya girisimiz,Gladio,Özel harp daireleri,Türk islam Sentezi,Kontr-Gerilla,Mttb-Tmtf,Özel Tim Bu timin özellikle iyi ögrenilmesi lazim kürt bölgeleri icin kurulmus Tamamida Ülkücü Fasist Katillerden Kurulmustur?Bu Timi anlatisim Bazilarin Söyledigi PKK Nin Cocuk Kadin demeden öldürüldüler Demesi,Aksi bir soru Bu Timin-O-Bölgelerde,
Neler yaptiklari?Bu söylemlerin Baska Yüzleri Cikarsa Tarihlerin Sayfalarina?
Söylenecek cok sey var Bu Pesin karar veren Yargisiz infazda Bulunan“Lara Amma.
Degmez diyorum?Yine diyorumki BU Kadar tarihlerden kopuk Bilgisiz olusumuz Üste anlatilan Tarih“Lerin vermis oldugu yikimlarinda Yatiyor.
|