14-06-2010, 10:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Cem´isimli üyeden Alıntı
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi.
|
Şu cümleyi anlayamadım, anlayamıyorum.Aynı iyi niyet zorlamasını neden mavi marmarayı durduranlar için yapmıyorsunuz?
Mermileri aktivisleri hedef alarak mı yoksa uyarı amaçlı mı attılar?
Tutarsızsınız!
Cem´isimli üyeden Alıntı
PKK'yı salt terör örgütüne indirgemek doğru olmaz. Herşeyden önce siyasal hedefleri olan, belli bir ideolojiyi savunan, hedeflerine ulaşmak için basın, yayın vb. sivil araçlar olduğu kadar şiddet ve terör de kullanan, şiddet kullandığı kadar ateşkes teklifleri de yapan ve buna uyan bir örgüttür. İhtiyacı olan mali gücü elde etmek için haraç alma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi illegal yollar kullanması sebebiyle batıdaki itibarını kaybetmiştir.
|
Ne ideolojisi?Nedir PKK nın ideolojisi?Sol bir örgüt müdür?Sosyalist bir kürt devleti mi kurmak ister?
Bölgenin bir numaralı toprak ağalarının öncülük ettiği, savunduğu PKK mı ideoloji sahibidir.Nedir hocam o ideoloji?
Madem her şey kürt milleti içindir, o vakit şu ahmet türk topraklarını marabalarına dağıtsın hele!
Bir düğmeyle başlatılıyormuş gibi taşlı eylemler, silahlı eylemler başlatılıyor.Aynı şekilde bitiriliyor.Bu olaylar ergenekon davası ile inanılmaz bir senkronizasyon içinde cereyan ediyor.Taş atan çocuklar birden kayboluyor hooop bir dalga, genareller içeride.Bir kaç gün sonra yine top yekün molotof, taş...
Aptal değiliz hocam.Dönen dolabın farkındayız...
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

14-06-2010, 11:43
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
onurmusa´isimli üyeden Alıntı
Sevgili saroz;
İsrail-Filistin meselesinde İsrail'e olan sert tepkinizi burda pkk terörüne karşı da görmek isterdik. O başlıkta, "Filistin'in de hataları var" dediğimiz anda sizin tarafınızdan İsrail savunucusu ilan edilmiştik. Burda da bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bırakmakla suçlanıyoruz. Demek ki sadece ulusalcılığa özgü değilmiş ötekileştirmek.
Binlerce kilometre ötedeki teröre olan tepkinizi takdir ediyor ve aynı tepkiyi topraklarımızda yaşanan teröre de göstermenizi diliyorum.
23 yaşındaki masum bir kız öldü. Tepkiniz ulusalcılara mı olacak?
Saygılarımla...
|
İsrail'in, uluslararası sularda, silahsız sivil insanları öldürmesine İsrail-Filistin meselesi olarak bakmak mümkünmü? Uluslararası sularda silahsız savunmasız 9 insan öldürülüyor, sizler filistin de terör yapıyordu diyorsunuz. Ülkenizde gerillaların askeri bir kuruma saldırısı sonucu bir sivilin ölmesi durumunda, ulusalcı gözlüklerinizi takarak, ''23 yaşında masum bir insan öldü'' diyerek dramatik bakabiliyorsunuz. Ancak TC. devleti de devlet terörü yapıyordu diyemiyorsunuz.
İşte bu çifte standart bakış yüzünden bilimsel gözlükle bakamıyorsunuz bakamazsınızda.
Üstelik İsrail devletinin 1.5 milyon nüfuslu bir bölgeye uyguladığı ablukayı kırmak gibi en temel insani taleple giden savunmasız silahsız insanlarsa katledilenler.
Ben ulusal kimlikle bakmıyorum, bir devletin çıkarı veya kaygıları gözlüğü ile bakmıyorum. En temel insan haklarını baz alıyorum. İsrail devletini mahkum etmek için yeterli bir kantardır bence.
PKK terör uyguluyor doğrudur. Ancak TC. devleti de terör uyguluyor. Silahların kullanılmasına karşıyım. PKK ulusal ve ekonomik taleplerini siyasal yollarla dile getirmelidir. Ancak, karşısındaki güç bu alandaki olanakları antidemokratik yollarla, hatta gladyo tipi derin devlet örgütlenmeleri ile tıkamaktadır.
Türk milliyetçiliği veya Türk devleti çıkarları gözlüğünden olaya bakarsanız, kaygılarınız anlaşılır olur, ancak insan hak ve özgürlükleri gözlüğünden bakarsanız kabul edilemez olur.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

14-06-2010, 18:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Cem´isimli üyeden Alıntı
Bask modelini Türkiye'de de uygulamak gerekiyor.
|
Bask modeli Türkiyede değil fakat kuzey ırakta uygulanabilir çünkü evrensel tarihte bu etnik kökenin ana yurdu kuzey ırak ve urmiye bölgesinin güneyidir ifadesi yer alır.
|

14-06-2010, 23:39
|
 |
Üye
|
|
|
|
saroz´isimli üyeden Alıntı
İsrail'in, uluslararası sularda, silahsız sivil insanları öldürmesine İsrail-Filistin meselesi olarak bakmak mümkünmü?
|
Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında silahsız, sivil bir insanın ölmesine hiç üzülmediniz ama bakıyorum. Yalandan bile olsa üzülseydiniz keşke insanlık gereği. BDP bile ara sıra şehitlere de üzüldüğünü söylüyor. Siz onu da yapamıyorsunuz. Bu ülke size ne yaptı ki bu ülkenin ölen masum insanlarına BDP kadar bile üzülemez oldunuz. Bu devlet size nasıl bir kötülük yaptı ki masum bi insanın ölümü bile etkilemez oldu sizin gibi "insan hakları savunucusu" birini...
Uluslararası sularda silahsız savunmasız 9 insan öldürülüyor, sizler filistin de terör yapıyordu diyorsunuz.
|
Ben "Filistin'in de hataları var" demiştim ama siz öyle anlamışsınız öyle olsun. Filistinli örgütlerin yaptıkları terör olaylarına gözlerinizi kapatmanızı da anlıyorum. İşinize gelmiyor çünkü. Takındığınız "insan hakları aşığı" profiline uymuyor dışardan bakıp sağlıklı bir analiz yapmak. Bir tarafı tutup olayı edebileştirmek daha güzel oluyor değil mi?
Ülkenizde gerillaların askeri bir kuruma saldırısı sonucu bir sivilin ölmesi durumunda, ulusalcı gözlüklerinizi takarak, ''23 yaşında masum bir insan öldü'' diyerek dramatik bakabiliyorsunuz.
|
Dramatik ha? Dramatik? Öyle mi? Ölen kızcağız kız kardeşiniz olsaydı yine "dramatik" mi derdiniz? Ya da sevgiliniz olduğunu düşünün o 23 yaşındaki, masum, sivil kızın. Yine böyle hayatında hiç acı yaşamamış bir insan gibi "ne var canım dramatikleştirmeyin" mi diyecektiniz? Dram nedir ben size söyleyeyim. Ateş sesi duyup "acaba kocamın karakoluna mı saldırıyorlar" diye balkona çıkıp, kafandan roketle vurulmaktır dram. 1,5 aylık karını, 23 yaşında kızını ellerinle toprağa vermektir dram. Bunu görmek için herhangi bir gözlüğe gerek yok. "İnsan" olabilmek kâfi.
En acısı, en dramatiği de ne biliyor musunuz? Birileri sırf o insanlık dışı terör, yaşadığımız şehre, metropollere gelmesin diye, sırf o bomba evimizin içinde patlamasın, o mermi ailemizden birine girmesin diye canını siper edip sınırda çatışırken, gerekirse can verip can alırken birilerinin de o insanlara çamur atması, teröriste arka çıkınca, teröre meşruiyet kazandırınca kendisini demokrasi savunucusu sanması. Birileri bizim için ölürken birileri de klavyenin başından "TC devleti de devlet terörü yapıyor" yazıp kendi çapında, kendi bilgisinde analiz yapıyor. Tevfik Fikret'in dediği gibi:
"Neler yapmadık şu vatan için
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"
Ancak TC. devleti de devlet terörü yapıyordu diyemiyorsunuz.
|
Bunu zaten pkk söylüyor. Bir de hayata pkk gözlüğüyle bakanlar. Ulusalcılığı bir hakaretmiş gibi kullanmanız da incelenmesi gereken ayrı bir psikoloji. Bu ulusun bütünlüğünü, bu toprakların çıkarlarını savunmak, onur duyulacak bir şeydir. Teröriste "gerilla" demeyi demokratlık sanmaksa acınacak bir durum.
PKK terör uyguluyor doğrudur. Ancak TC. devleti de terör uyguluyor. Silahların kullanılmasına karşıyım. PKK ulusal ve ekonomik taleplerini siyasal yollarla dile getirmelidir. Ancak, karşısındaki güç bu alandaki olanakları antidemokratik yollarla, hatta gladyo tipi derin devlet örgütlenmeleri ile tıkamaktadır.
|
Tüm dini değerler ve kabullere sorgulayarak bakan siz, söz konusu, pkk nın tabanına ezberlettiği laflar olunca bakıyorum hiç sorgulamadan almış kabul etmişsiniz. T.C. devleti de terör uyguluyormuşmuş. pkk siyaset yapacakmış ama karşısındaki güç olanakları tıkamışmış. Ya şey diyeceğim sizin zihniyetinizin dağdaki teröristten bir farkı yok aslında. O da böyle düşünüyor. Bu saçmalıklar uğruna çatışıyor zaten. Diyorum ki siz bırakın her şeyi, çıkın dağa. Sizi tutan mı var? Çıkın, bu yazdıklarınız uğruna savaşın. Böyle klavye başından destek olunmaz örgütünüze. Sizin gibi düşünenler dağda, siz böyle klavye başında, olmuyor. Çıkın, gösterin davanıza sadakatinizi. Buralarda harcanmayın bu fikirlerle.
Derin devlet örgütlenmeleri ile siyaset yollarını tıkamaktaymış da. Sanki o ısrarla savunduğunuz pkk nın arkasında başka başka derin devlet, gizli servisler yok. Sanki okyanus ötesi gizli servisler kurdurmadı hayranı olduğunuz örgütü. Sanki o coğrafyada İsveç'ten Afrika ülkelerine zilyon tane istihbarat teşkilatı cirit atmıyor da bizim devlet keyfinden adam yolluyor oraya. Güneydoğu Anadolu Ortadoğu'ya yetecek su kaynaklarına, Kuzey Irak'tan uzanan gizli petrol yataklarına, ayrıca Irak, İran ve Suriye'yi kontrol edecek bir jeopolitiğe sahip. O terör örgütünün de varlık amacı bu. Efendilerine hizmet amacı bu. O "insan hakları", "demokrasi" filan var ya onlar da sizin gibiler için yem işte. Onlar da sivil-asker ayırmayan bu şiddeti meşrulaştırmak için ortaya atılmış yemler işte. Yiyen yiyor gördüğünüz gibi. Oysa Kürt kökenli vatandaşların yüzde 90'ının yemediği açık. Bunun da en açık kanıtı oy oranları. "İnsan hakları", "demokrasi" adı altında sıralanan talepleri savunan parti 1 milyon oy bile alamıyor. Ülkemizde 20 milyonu aşkın Kürt kökenli yurttaş varken hem de.
Yani bu yemi pkk atıyor, sizin gibiler de yutuyor. İşin özeti bu.
"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
Konu onurmusa tarafından (14-06-2010 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.
|

15-06-2010, 00:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. onurmusa; siz ne yapmaya çalıştığınızın farkında mısınız? sitenin ağa babası havasında, üyelerimiz hakkında şöylesiniz, böylesiniz, yazıklar olsun sizlere demek hakkını nerden alıyorsunuz? Düşüncelerinin efendiliğini size emanet eden mi oldu ki hop oturup kalkmaktasınız..
23 yaşında genç bir insanın ölümü üzerinden çıkış almadan da Devlet ve uygulamalarının savunuculuğunu yapabilirdiniz. Siz beklenti içindesiniz diye burdaki insanlar, başlığınıza ses verecek her sözünüzü olumlayacak diye bir zorunluluk yok..
İnsan yaşamını başka insan-insanlar eli ile sonlandıran tüm uygulamaları lanetlerim..(bu sonuca yol açan PKK ise onu, Devlet ve organları ise onları, Cem Garipoğlu ise onu,) Yaşama hakkını sonuna kadar savunmak saygı göstermek ayrı, o hakka kasteden sebepleri sorgulamak ayrı. Siz ise sorgusuz biat beklemektesiniz bu başlıktaki diğer savunularınıza.
|

15-06-2010, 00:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Pas geçecektim ama dizelerle Tevfik o kadar uyumsuz ki(dil açısından)... Müsadenizle Orhan Veli olarak düzelteyim[ 1].
onurmusa´isimli üyeden Alıntı
Tevfik Fikret'in dediği gibi:
"Neler yapmadık şu vatan için
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"
|
|

15-06-2010, 01:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
milomanara´isimli üyeden Alıntı
Pas geçecektim ama dizelerle Tevfik o kadar uyumsuz ki(dil açısından)... Müsadenizle Orhan Veli olarak düzelteyim[ 1].
|
Evet teşekkür ederim milomanara. Ben de düzeltmiş olayım böylece. Tevfik Fikret'in dizelerini kopyalayacakken son anda vazgeçip Orhan Veli'ye dönünce yukarısı öyle kalmış. Tekrar teşekkür ederim.
|

15-06-2010, 01:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
pervane´isimli üyeden Alıntı
Sn. onurmusa; siz ne yapmaya çalıştığınızın farkında mısınız? sitenin ağa babası havasında, üyelerimiz hakkında şöylesiniz, böylesiniz, yazıklar olsun sizlere demek hakkını nerden alıyorsunuz? Düşüncelerinin efendiliğini size emanet eden mi oldu ki hop oturup kalkmaktasınız..
|
Ben oturup kalkmıyorum pervane, sadece yazı yazıyorum. Okumak istemezseniz sayfayı kapatırsınız olur biter.
Ayrıca site üyelerinizi eleştirmek için sitenin ağa babası mı olmak gerekiyor? Kim veriyor o unvanı?
İnsanları eleştirmek için düşüncelerinin efendiliğini mi almak gerekiyor? Örneğin siz düşüncesine katılmadığınız hatta kabul edemeyeceğiniz ölçüde yalış fikirlere sahip insanları eleştirirken kimden izin alıyorsunuz? Ben sizden almam gerektiğini okumadım sitenin hiçbir yerinde.
Terör örgütü mensuplarına "gerilla", devlete "terörist devlet" denilen her ortamda herkese karşı sesim böyle çıkar pervane. Sadece benim değil devletin sesi de böyle çıkar. Şu söylenen sözleri siz hazmedebilirsiniz ama ben hazmetmiyorum. Ayrıca suç bu biliyorsunuz değil mi? Yönetim kurulu üyesi olduğunuz bu sitenin kapanmasına da neden olur bunları da biliyor musunuz?
Anlıyorum ki önceki mesajlarımı da takip ediyorsunuz. Ama ben yazıklar olsun demedim. Yazık dedim. Ayrıca yazıklar olsun da derim ne var bunda? Hayatta herkesin "yazıklar olsun" diyeceği şeyler vardır. Bu kimi zaman karısını döven adamdır, kimi zaman devletine terörist devlet diyen bir insandır. Sizin de vardır "yazık" dediğiniz insanlar, emin olun. Üyelerinize "yazık" demeden önce sizden izin mi alıyorduk? Demokratik bir sitedeydik değil mi?
23 yaşında genç bir insanın ölümü üzerinden çıkış almadan da Devlet ve uygulamalarının savunuculuğunu yapabilirdiniz.
|
Devletin istediğim uygulamasını savunur, istediğim uygulamasını eleştiririm. Bunun hesabını sormak size düşmez.
Siz beklenti içindesiniz diye burdaki insanlar, başlığınıza ses verecek her sözünüzü olumlayacak diye bir zorunluluk yok..
|
Benim kimseden hiçbir beklentim yok. Kimseden sözlerimi olumlamasını da beklemedim. Ama "bask modeli özerklik", "Kürt gerillaları", "Kürt asimilasyonu" gibi sözleri bir google'da aratın bakalım. Bir burda çıkar bir de pkk'nın yan sitelerinde. Dediğim gibi bu sözleri siz kanıksamış olabilirsiniz ama ben kabul etmiyorum. Etmeyeceğim de.
Ayrıca bu başlığa müdahale de ne oluyor? Olayı neden kişiselleştiriyorsunuz ki? Benimle ilgili bir sorununuz varsa özel mesaj diye bir şey var değil mi? Başlığın ortasına dalıp üslubumu sorgulamadan önce mesajınızı bir defa okuyun bakalım. İnsanları etiketlemeden/suçlamadan önce de bir şunu düşünün. Beni sorgulama hakkını nerden kendinizde buluyorsunuz?
|

15-06-2010, 02:06
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. onurmusa; başlığı açar açmaz bombardımana geçmişsiniz hemen. sanki bizlere 30 yıldır gözümüzün önünde cereyan eden olayları ilk defa gösterme cürretine katlanmış bir kahraman edası ile de aşağıdaki satırları geçmişsiniz. Siteyi de üyelerini de eleştirebilirsiniz fakat bu şekilde suçlayamazsınız! eleştiri ile itham arasındaki çizgiyi karıştırıyorsunuz. üstelik bir iki aşağıdaki ithamınıza mazhar olacak içerikte olmayan ileti üzerinden bunları söylüyorsunuz.
"Söz konusu İsrail'e lanet olunca mangalda kül bırakmayanların, "terörist devlet" sloganları atmaktan bıkmayanların konu pkk olunca sessiz kalmasına hiç şaşırmadım. Ne oldu arkadaşlar? Terörist kelimesini kullanmamak için niye bin dereden su getiriyorsunuz? İsrail'in yaptığı terörü dile getirirken bu kadar ık mık etmiyordunuz. Açıkça lanetleyin bu terörü de. Masum bir sivil ölmüş işte. Yazsana kardeşim bu olaydan duyduğun üzüntüyü. Ama yok "Kürt militanlar" dersek daha demokrat oluyorduk değil mi?"
Neyin suç olup olmadığını sizin dikkat çekmenizden, önce siteyi kapatmak için bin dereden su getirenler eminim daha iyi biliyordur.
"Terör örgütü mensuplarına "gerilla", devlete "terörist devlet" denilen her ortamda herkese karşı sesim böyle çıkar pervane. Sadece benim değil devletin sesi de böyle çıkar. Şu söylenen sözleri siz hazmedebilirsiniz ama ben hazmetmiyorum. Ayrıca suç bu biliyorsunuz değil mi? Yönetim kurulu üyesi olduğunuz bu sitenin kapanmasına da neden olur bunları da biliyor musunuz?"
Kabul edip etmemek bizlerin değil sizin sorununuz. Siz kabul etmiyorsunuz diye kimsenin kendini değiştirmesi gerekmiyor, kabül etmediğiniz yerde ne aradığınız da sizin sorununuz.Bugün ulusal yayın organlarında dahi nelerin tartışıldığından bi haber, sadece google kaynaklarında neyin tartışıldığını baz alarak bizlere göz dağı vermek amacında iseniz ciddi sorununuz var demektir. TD yerine önce yasal yolları kullanarak diğer kanalların kapatılması gerektiği yönünde de biryerlere hatırlatmada bulunuyormusunuz?!
"Benim kimseden hiçbir beklentim yok. Kimseden sözlerimi olumlamasını da beklemedim. Ama "bask modeli özerklik", "Kürt gerillaları", "Kürt asimilasyonu" gibi sözleri bir google'da aratın bakalım. Bir burda çıkar bir de pkk'nın yan sitelerinde. Dediğim gibi bu sözleri siz kanıksamış olabilirsiniz ama ben kabul etmiyorum. Etmeyeceğim de."
Son olarak tam ne demeye çalışıyorsunuz? bu başlıkta ifade edilen düşünceleri kabul etmeyeceğim diyerek? bu da beklentinin ayrı bir yöntemi değil mi? dayatmaya çalıştığınız nedir? size zorla birşeyleri dayatma yöntemine baş vuran oldumu ki buda bu tür bir ifadeye baş vurabiliyorsunuz?
|

15-06-2010, 03:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sn. onurmusa; başlığı açar açmaz bombardımana geçmişsiniz hemen. sanki bizlere 30 yıldır gözümüzün önünde cereyan eden olayları ilk defa gösterme cürretine katlanmış bir kahraman edası ile de aşağıdaki satırları geçmişsiniz. Siteyi de üyelerini de eleştirebilirsiniz fakat bu şekilde suçlayamazsınız!
|
Benim üslubumu eleştirmeden önce kendi üslubunuza bir bakın bakalım. Suçlayan, itham eden sizsiniz ben değil. Kelimelerinize dikkat edin ve olayı kişiselleştirmeyin. Terörist devlet sloganları atılırken gözlerinizi kapatıyordunuz belli ki. Siz kapatabilirsiniz. Ama benim ne cevap verip veremeyeceğimi siz belirleyemezsiniz. Küfür, hakaret vs yoksa istediğim cevabı veririm. Siz kim oluyorsunuz ki benim üslubumu tartışmaya açabiliyorsunuz? Siz kendi yazım hatalarınızı düzeltmekle başlayın işe. Sonra da şu itici ve suçlayıcı üslubu değiştirin.
Neyin suç olup olmadığını sizin dikkat çekmenizden, önce siteyi kapatmak için bin dereden su getirenler eminim daha iyi biliyordur.
|
Onlar belki biliyorlardır ama anlaşılan o ki siz bilmiyorsunuz. Zaten bir forumda yönetici olmakla yasalar öğrenilseydi herkes hukukçu olurdu. İnsanların yazılarını zapturapt altına almaya çalışmaktan vakit bulabilirseniz bir zahmet bilişim yasalarını okuyun. Sitenizde "terörist devlet" sloganları attırmak suç! Buna izin verdiğiniz için siz de suçlusunuz. Üstelik öyle site kapatma filan değil, daha somut cezalar alırsınız, bize üslup öğreteceğize önce gidin okuyun bilişim yasalarını.
Kabul edip etmemek bizlerin değil sizin sorununuz. Siz kabul etmiyorsunuz diye kimsenin kendini değiştirmesi gerekmiyor, kabül etmediğiniz yerde ne aradığınız da sizin sorununuz.Bugün ulusal yayın organlarında dahi nelerin tartışıldığından bi haber, sadece google kaynaklarında neyin tartışıldığını baz alarak bizlere göz dağı vermek amacında iseniz ciddi sorununuz var demektir. TD yerine önce yasal yolları kullanarak diğer kanalların kapatılması gerektiği yönünde de biryerlere hatırlatmada bulunuyormusunuz?!
|
Ben kimsenin kendini değiştirmesini beklemedim. Bunu yapan sizsiniz ama farkında değilsiniz. İnsanlardan kendilerini, yazılarını değiştirmelerini isteyen sizsiniz. Sizin gibi düşünmüyorum diye "kahraman edaları" diye aklınızca küçümsemeye çalışan da sizsiniz.
Ayrıca "Kürt gerillaları", "Kürtlere özerklik", "TC devleti terörist devlet" ifadeleri hangi ulusal yayın organlarında geçiyor? Siz hangı yayınları okuyorsunuz bilmiyorum ama bence ülkenin gündemini klavyenin başında, google kaynaklarında(o ne demekse) arayan sizsiniz. Siz hangi basını okuyorsunuz ki o basında her gün devlete terörist deniyor? O kadar kanıksamışsınız ki teröre arka çıkan ifadeleri, artık size normal geliyor bunlar. Sizin dünyanız bu olmuş ve Türkiye'yi de böyle zannediyorsunuz. Tuhaf!
Son olarak tam ne demeye çalışıyorsunuz? bu başlıkta ifade edilen düşünceleri kabul etmeyeceğim diyerek? bu da beklentinin ayrı bir yöntemi değil mi? dayatmaya çalıştığınız nedir? size zorla birşeyleri dayatma yöntemine baş vuran oldumu ki buda bu tür bir ifadeye baş vurabiliyorsunuz?
|
Benim ne dediğim belli. Anlamanız için bir kez daha tekrarlıyorum. Siz hiçbir şekilde bana da yazılarıma da karışamazsınız. Böyle istediğiniz başlığa dalıp olayı kişiselleştiremezsiniz. Nasıl yazıp yazamayacağıma karışamazsınız! Siz önce sitenizdeki yasalara aykırı ifadeleri uyarın sonra cümlelerinizi, üslubunuzu düzeltin sonra karşıma gelin. Forumda yönetici olmanız size kendinizi iyi hissettirir o kadar. Kafanıza göre ahkam kesemezsiniz. Hukuk dışı bir şey bulursanız gereğini yaparsınız. Yoksa her fırsatta demokrasi diye bağırıp sonra buraya gelince "öyle konuşamazsın" diye başlığa dalamazsınız! İnsanlar kendilerini savunur sizin gövde gösterinize gerek yok. Şovunuzu gidin başka yerde yapın. Türkiye'nin demokratik olmadığını her platformda ifade ederken önce kendiniz demokrat olun ve insanların ifadelerine karışmayın. Karışacaksanız da en azından bu adabınla yapın, özel mesaj atın.
İstediğim her platformda istediğim gibi konuşurum. Bana üslup öğretmeden önce yasaları, ardından dil bilgisi kurallarını ardından da üslup öğrenin. Bende olduğunu iddia ettiğiniz itham edici üslup fazlasıyla, rahatsız edici boyutta sizin yazılarınızda var çünkü. Okumak istemiyorsanız da sayfayı kapatırsınız. Ben sizin yazılarınızı görünce öyle yapıyorum mesela.
İnsanların avukata ihtiyacı yok. Atatürk'le alay edecek cürete sahip insanlar kendilerini bana karşı savunurlar merak etmeyin.
|