Büyük ihtimalle benim de oyum 'EVET' yönünde olacaktır.. Nedenlerini daha sonra, referandum yaklaştıkça açıklarım..
|
bana göre bu evet tayyibi dahada hamas' vari olmasına cevaz verecek benim oyum hayır.
|
Günümüzde olanların Tayyip'in Hamaslaşmasıyla vs. ilgisi yok.. Bu bir strateji ve görünüşe bakılırsa çok iyi yönetiliyor ve işe de yarıyor.. Artık Türkiye ortadoğuda söz sahibi olan ve bazı dengeleri değiştirebilecek güce sahip, hatta değiştirmeye başlayan bir aktör.. Ve bunu da güçlü ekonomisiyle yapıyor.
Son gelişmelerden sonra Türkiye'nin İran ve Suriye ikilisine yaptığı ihracat, ABD'ye yaptığı ihracattan 200 milyon dolar daha fazla oldu.. Bugün İrana, Irak'a, Suudi Arabistan'a ve diğer ortadoğu ülkeleriyle olan ticari ilişkilerimiz, ortadoğuda sözü geçen bir aktör olabilmemiz hayati önem taşıyor.. Ve son zamanlarda da Türkiye'nin bu dengeyi tuturduğu gözleniyor..
New York Times'tan Türkiye ekonomisi yorumu için;
http://www.taraf.com.tr/haber/new-york-times-turk-ekonomisi-ab-ye-fazla.htm
Yani herşey bu kadar basit değil.. Türkiye'nin Batı'ya sırtını döndüğü, Radikalleşmeye başladığı vs. gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor.. Bu iş çok boyutlu ve bu durumu tam olarak anlayabilmemiz için de çok boyutlu olarak düşünmemiz gerekiyor..