Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-06-2006, 17:05
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: EŞCİNSELLİK GENETİK Mİ?

Adamı hadım et, testeronu yok et bakalım aşık olabilecek mi

İyi ki biyoloji okumamışım
Alt 29-06-2006, 17:06
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Topu topu 161 **** (Türkçeyi seviyorum ya)üzerinden araştırma yapmışlar bunada bilimsel çalışma demişler.Yerim ben böyle bilimsel çalışmayı.
Alt 30-06-2006, 13:27
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sodomo, tersine, bir şeyi anlayamadın. NORMAL nedir? Normal olmanın kıstası nedir? Abuzettin beyin damarlarında östrojen grubu hormonların olması halinde, erkeklere tıpkı bir dişi gibi ilgi duyması anormal midir? Dişilerin erkeklere ilgi duymasını sağlayan aynı hormonun bir erkekte de olması nedeniyle, onun da erkeklere ilgi duymasından daha normal ne olabilir?

Sen kendi değer yargılarını, normal olarak görüp, bunların doğru olduğu tezinde bulunuyorsun. Ama bunlar senin doğruların. Doğanın böyle doğruları yok. Doağ maddeden ibaret ve madde diyorki, ahanda hormon.. Bu varsa kanında, ötesi yok..

Hal böyle olunca üreme güdüsünden bağımsız bir cinselliğin doğanın istediği bir şey olmadığı sonucunu çıkartabiliriz miyiz? Hayır. Doğa güdü filan bilmez. Hormon seni aktive eder, ötesi senin işin değildir. Cinsel irtibatı emreden hormonlar bunu sağlar, döllenme sonrası başka hormonlar devreye girer. Bu tamamen mekanik bir süreçtir. Hiç bir canlı bilhassa bebek yapmak için cinsel partner aramaz. Cinsel yönelimi belirleyen hormonlar, git kendine şu cinsten birini bul der, o kadar..

Saldırganlık genel olarak testeron seviyesi ile alakalıdır. Testeronu yüksek olanın böyle davranışlar göstermesi normaldir. Ama testeronun yüksek olması normal midir? Hormon teslerinde, çeşitli hormonların min/max durumları da gösterilir. Adamın testeronunun yüksek olması, anormal bir durumdur, ama, bunun insanı saldırgan etmesi normal bir durumdur. Sorgulanacak olan "Saldırgan adam" değil, "Testosteronu yükselmiş" adamdır. Yani, eğer biyolojik olarak adamın bu hali varsa, sen bu adamı anormal ilan edemezsin. Çünkü, erkeklerde ve kadınlarda testesteron seviyesi normali, tıbbi açıdan insanı saldırgan yapmaya yetecek limitin üzerindedir.

Henüz, hukuk altyapımız filan bu gelişmelere, bilgilere hazır değil. Hukuki kararları vs. bu cihede bakarak almıyoruz. Sadece akıl hastalıkları biraz önem veriliyor. Fakat bu yapıların daha iyi analiz edilmesi ile suçların çoğunun ortaya çıkmadan önlenmesi mümkün olabilir..

Bilmediğin bir diğer şeyse şu. X hormonu şunu yap diye bastırırken, bunu yapınca başına geleceği biliyorsan başka hormonlar salgılanır. Eğer o hormonlar veya benzeri mekanizmalar baskın çıkarsa o işi yapmazsın. Örneğin, bir deniz aslanı, alfa erkeğin sahasına girmez. Girerse, onunla karşılacağını bilir. Bu halde hormonları ona şunun haremine dal, dağıt hatunları derken, hayatta kalma güdüsü sağlayan hormonları, oraya girme derler. Ve sonuçta ikisinden biri baskın çıkar.
Alt 30-06-2006, 13:42
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

liop,
Aklıma takılan bir şeyi sorabilir miyim?

Bildiğim kadarıyla erkeklerde sadece testesteron, kadınlarda ise hem testesteron hem östrojen var. Bu durumda eşcinsellerin hep kadınlardan çıkması gerekmez mi?
Eşcinsel erkeklerde östrojen'e mi rastlanıyor?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 30-06-2006, 14:02
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

liop konuya oldukça basit bir hormonal denklem gibi bakıyorsun. Bir hormon insanı bir eyleme yönlendiriyor ama sonra başka bir hormon gelip onu baskılıyor. Böyle basitleştirilmiş bir indirgemeci bakış açısı maalesef günümüz biliminin bir saplantısı oldu. Bu senin değil Anglo-Sakson bilim mantığının bize sunduğu şablon.

Bir de sana BEDEN ile ilgili bir soru sormuştum. İnsan bedeni eşcinsel bir ilişki için uygun bir yapıya sahip midir ? Böyle bir cinsel ilişki için mi imal edilmiştir ? Bi düşünüver belki "doğal" olan nedir ?" sorusuna buradan yola çıkarak cevap bulabiliriz.
Alt 30-06-2006, 14:59
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Östrojen, daha doğrusu östrojen grubu hormonlar.. Bunlar hem erkek, hemde kadınlarda bulunur. Bunlar aslında, temel cinsiyet hormonlarıdır ama, bir sürü hormon daha vardır, bir acayip etkileişm içinde cinsellik vs. gibi bir sürü hususta etkili olur.

Diğer yandan, sorun bir hormonun fazla olması değil, az olması da olabilir. Östrojen, doğrudan erkeklerde bulunmaz, amma velakin, yağları yakarken vücut östrojen üretir. Şişmanlarda görülen daha dişi biçimli göğüs, yumuşak ses vs. gibi mevzularda bu husus önemli olur.

Bu husus, tıbbın, insan tıbbının endokrinoloji hususu için ihtisas dalıdır. Benim bu mevzuda çok konuşmam, ansiklopedik bilginin üstüne çıkmam imkanı yok. Şimdi beni gaza getirip, birde tıp okumaya başlatmayın bu yaştan sonra..

İnsan bedeni ile alakalı mevzuda aynı şekilde. Sağda solda bolca eşcinsel eleman tanıdım. hiç biri vücutlarının öyle olmasının bir sorun olduğunu söylemediler. Ama mesela, bazı pasif erkekler, avuçlatacağımız göğüslerimiz olsa ne iyi olurdu diyor olabilir, bilemem.. Ve bu mevzuda beni aşan bir mevzu. Zooloji ve teme biyoloji/ekobiyoloji açısından, insan vücudunun bu şekilde bir ilişkiye elverişsiz olduğuna dair bir çıkarımda bulunmam zor. Dahası, ben bir erkek olarak, hiç başka bir erkeğe ilgi duymadım. Kadınlarla gereği kadar ilişkim oldu. Bu yüzden çıkıp yok abi, valla erkeğin şusu şöyle oluyor, bu iş insan vücuduna uymuyor diyebilme durumum yok..
Alt 08-05-2009, 14:23
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

last_danger´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
New York’ta 161 gay üzerinde yapılan araştırma tek yumurta ikizlerinin yüzde 52’sinin eşcinsel olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar da "Cinsel eğilim, öğrenmeyle gelişmez. Bir insan ya doğduğunda eşcinseldir ya da değildir" diyorlar...

Araştırmalar gösteriyor ki cinsel yönelim, doğumdan önce ya da doğumun ilk haftalarında ortaya çıkıyor. New York’taki Hetrick-Martin Enstitüsü’nün 161 gay üzerinde yaptığı araştırma, eşcinselliğin genetik olma ihtimalinin yüksekliğini de ortaya koyuyor. 161 gay’de tek yumurta ikizi olanların yüzde 52, ayrı yumurta ikizi olanların yüzde 22, normal kardeşlerin ise yüzde 11’inin de eşcinsel olduğu saptanmış. Aynı araştırma lezbiyenler üzerinde yapıldığında da benzer sonuçlar alınmış.
Katılmıyorum.Başka yapılan araştırmaların sonuçlarıda var.

Solaklar daha zeki

....Coğrafi çeşitliliğe bağlı olarak nüfusun yüzde 5 ila yüzde 25’ini oluşturan solakların yapıları ufak tefek. Eşcinseller arasında solakların oranlarının daha fazla olması da bazı uzmanlar tarafından, "Eşcinsellerin çoğunlukla çocukları olmaz. Bu yüzden genetik duruma dayandırmak pek sağlıklı değil" şeklinde yorumlanıyor. Solaklığın kötü yanı ise ortalama ömürlerinin, sağlaklardan birkaç ay daha kısa olması...
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/11103763.asp

Ben eşcinselliğin genetik olduğunu düşünmüyorum.İkizler üzerinde yapılan çalışmalarıdan yola çıkarak bu söyleniyorsa eğer, ozaman bu tek yumurta ikizlerinin aynı ortamda yaşayıp büyümüş olup olmadıklarına bakılmalı.Birbirleriyle uzaktanda olsa görüşüp görüşmediklerine bakılmalı.

Aynı ortamda büyümediyseler ve yine ikiz kardeşin her ikisindede eşcinsellik görülmüşse, ozamanda anne karnındayken annenin vucudunun ekstra salgıladığıbir horman veya başka bir düzensizlik olup olmadığına bakılmalı.
Alt 08-05-2009, 19:35
diagoras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diagoras diagoras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Genetik veya degil, tercih veya dogustan ne farkeder. bireylerin seks aktivitesindeki tercihi ve sebepleri baskalarinin hayatinda neden konu olur . Bu konu basligini ve sitede bu konyla ilgili baska yazilari okuyunca toplumdaki genel yargi olan escinselligin bir bozukluk veya hastalik oldugu kanisina burda da rastliyorum.

Boyle bir konunun arastirma konusu olmasi veya tartisilmasi degil mesele bunun nasil tartisildiginidir.

mesela bir heteroseksuelin kiminle ve ne tarz seks yaptigi veya fantezileri gibi kendi ozel hayatini hic merak edip arastirdinizmi, sebeplerinin ne olabilecegini irdeledinizmi. mesela ayak fetisisti olmak genetikmidir acaba, veya mazosist egilim genetikmidir, dogustanmidir nedir? hic merak ettinizmi. anal iliski nasil aciklaniyor mesela falan filan. yani homoseksuel ya da heteroseksuel bir seks aktivitesidir ve bireyin konusudur.

Allah veya bir insani neden alakadar eder bunlar!

İnanç, gerçeği öğrenmeyi istememektir. ~Nietzche
Alt 08-05-2009, 22:25
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evrim teorisinin eşcinsellikle, eşcinselliğin genetikle ne alakası var?
Alt 08-05-2009, 22:39
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Artık insanların hangi partiye oy vereceğinin bile genlerinde yazdığını amerikalı avrupalı bilim adamlarının yazdığı bir makalede okumuştum.

Biraz dalga geçelim:

Mesela bu komünist parti demek:

TACAGCGAGCGAGCGACGTACGTACTAGCTAGCTA

Şimdi adamın genlerine bakıyorlar. Bu baz dizisi varsa adam komünist partili oluyor.

Eğer şu varsa:

AGTCATGCTATCGATGCTGACTGATGCTAGCTATCGTAC

Bu da liberal parti demek oluyor.

E canım genlerimizde trilyonlarca dizi var. Hayatımız boyunca bizi bunlar yönetiyor ya. işte bunlar genler

Mesela DNA'sında şu dizi varsa:

ACGTGTAATAGGTA

Bu adamın sonu kanser vakasıyla son buluyor.

Eğer CCGTGATATGCTAGT var ise bu adamın sonu arabası kazası.

Şu da peygamberlik geni işte, bakın:

GCTAGCTAGCTA

Eğer CGAATGGATCG var ise de bu adam hayatı boyunca namaz kılan bir müslüman olacak demek.

Film yıldızı nasıl olunuyormuş bir de ona bakalım:

TTTTGCTCGATCGATGAT Bu da güzel. Artık bu genleri laboratuarda izole edip, bir başka körpecik bebeğe akardık mı, artık o çocuk, kaçınılmaz bir film yıldızı demektir.

Yüce genetik biliminin doruğundaki beyaz önlüklü ak saçlı bilim adamlarının vardıkları saçmalığın son noktası günümüzde bu işte.

Bunun din denen şeydeki kaza ve kader düşüncesinden bir farkı var mı acaba?

Önerilen Siteler