Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-07-2010, 11:06
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Degerli Troyya;

Hadi merhamet olayını bir şekilde anladım diyelim. Sana hak verdim diyelim peki ya bu ayete ne diyeceksin ?

Mu'minun /14
Sonra o nufteyi bir aleka yarattık. derken o alakayı bir mudga yarattık derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra ona diğer bir hılkat neş'eti verdik, bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli

Yaratmak allaha mahsusdur derler. Fakat allah kendi indirdigi bu ayet ile

kendinden başka yaratıcıların varlıgını da kabul ediyor yani...

Bu konudaki düşüncelerini de merak ediyorum.

Ayrıca benim tekrar islama geçecek kadar dönek bir insan olmadıgımı benden daha iyi biliyor olmalı.
Benim onun merhametine ihtiyacım yok.
Beni cehenneme atsın kuranın tanrısı.
Alt 24-07-2010, 11:20
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Hackercesur,

Oldukça güzel bir tespit oluş.

Allah, burada baklayı ağzından çıkarmış olabilir mi acaba?

Ya da Muhammed, Allah'ın tek, bir, eşsiz olduğunu sürekli iddia eden daha önceden uydurduğu ayetleri unutmuş olmasın?

Sakın bir insan ürünü olmasın bu Kuran?

Ama olur mu. Vardır bir Allah'ın hikmeti burada.

Ne de olsa Türkçe okunmaz ya Kuran.

İslam alimleri senelerini vermiş bu kitaba, ayetlere, hadislere. Bizim ne haddimize.

Saygılar
Alt 24-07-2010, 11:24
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

benden baska yaratıcı var demiyor ki ayet...yine bir oncekindeki gibi bir ayet bu....niye bunu da onun gibi dusunmuyorsun...yaratıcıların en güzeli derken yaratanların en güzeli demek su demek ; bir şeyi sıfır olarak yeni çıkaranlar bir bakıma o maddeyi yaratmıs olmuyolar mı ? insandan düşün...yada güneşi düşün...hidrojeni yakarak ısı yaratıyor... çoğaltabilirsin...kendinden başka yaratıcı olduğunu söyleseydi tamam anlardık...ama yine öyle olduğunu düşünsen bile...çelişki olur cünkü yaratanların en güzeli diyor...eğer ki bu dünya onun eseri değilse, o zaman kuranı tek onun göndermeside imkansız olurdu..diğer tanrılarda girerdi işin içine ama öyle bir şey yok...

zoraki bir yorumlama oldu diyorsan, ben müfessir değilim diyebilirim bilmiyorum erdemliğini göstererek...
Alt 24-07-2010, 11:24
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili arkadaşlar;
İnsan ilmi, "nisbi" ilimdir.
İnsan bir şeyi öğrenirken veya algılarken, başka bildikleri ile onu nisbet ederek, kıyaslayarak algılar.
Daha önceden kafasında olmayan, bilgisinde bulunmayan soyut kavramları ilk duyduğunda onu algılayamaz, eski bildikleri ile kıyas yaparak onu anlamaya çalışır.
"Herşey zıddı ile bilinir".
Sıcaklığın hararati, soğukluğun müdahalesi ile anlaşılır.
Aydınlığın miktarı, karanlığın müdahalesi ile anlaşılır.
gündüz vakti evde yanan lamba farkedilmez bile...
Çünkü zıddı olan karanlık yok olduğu için anlaşılmaz.
İnsanın ilmi, bilmesi, algılaması da böyledir.

Ayetlerde geçen "En" tabirleri, Allahın benzerlerinin olmasından değil, algı oluşturması için misalciklerdir.

Allah "mutlak" kudret sahibidir. Bunu insan algısı anlayamaz. Çünkü bir örneği yok. Bunu insana nasıl algılatılabilir? Ancak başka, sınırlı, dereceli, nakıs, izafi, vehmi bir kudret tasavvur edilerek, o kudret ile Allahın kudreti mukayese edilsin diye, aslında mutlak kudret sahibi (mutlak kudret = kudretinde derece yok. herşeye kudreti yeter.) olan Allah, "En" tabiri ile algımıza kapı açıyor. Bu ancak "Tenezzül-ü İlahi" dir.

Yoksa, başka kudret sahibi, başka merhametli, başka ilim sahibi Allahlar var olduğu için değildir.
Nisbet yapmak için bir usüldür Kur'anda.
Kur'an kelamına, sadece meal olarak bakmanın verdiği hatadır bu yanlış anlamalar.
Bu ayetleri okuyan onca islam alimi, sizin bu dar bakış açınızla gördüğünüzü zannettiğiniz tezatı (!) onlar görmüyorlarmı.?

İhtisas alanınız Kur'anı tefsir etmeye yeterlimi ki, Kur'anın mealinden anlamlar çıkararak onu tenkit ediyorsunuz.
Herkes ihtisası olduğu konuda ahkam kesebilir.
İnsaflı yaklaşım bekliyorum.
Saygıyla...
Alt 24-07-2010, 11:41
Üyeliğini Sonlandırmış

sedatsert´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'anın mealinden anlamlar çıkararak onu tenkit ediyorsunuz.
Herkes ihtisası olduğu konuda ahkam kesebilir.
İnsaflı yaklaşım bekliyorum.
Saygıyla...
Allah neden herkesin kolaylıkla anlayabilecegi ayetler göndermiyor da ancak ihtisas sahibi olanlar anlayabiliyor.
ve Neden arapça gönderiyor ?
İçine düştügünüz belirsizlik sizi sorgulamadan inanmaya sürüklüyor.
Alt 24-07-2010, 11:47
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
zoraki bir yorumlama oldu diyorsan, ben müfessir değilim diyebilirim bilmiyorum erdemliğini göstererek...
böyle mesajlar görmeye alışık değiliz pek

benim din derslerinden aklımda kalan bir şey var bu konuda... allahın sıfatları vardı: zati ve subuti... zati sıfatlar sadece allaha mahsus sıfatlarken; subuti sıfatlar, diğer varlıklarda da olabilirdi ancak allah bu sıfatları "en" üst düzeyde taşırdı... yaratma da allahın subuti sıfatlarından biriydi. böyle bir ayrım yapılmışsa; kuranda, yaratmak allaha mahsustur, diye bir şey geçmiyor olmalı diye düşünüyorum. bir müslümanın kalkıp da: " karamazov kardeşler' i allah yarattı", demesi acayip komik bir görüntü oluşturur diye düşünüyorum...

ha, bu zati-subuti sıfatları, kimin bi tarafları ne için tutuştu da kim ortaya attı bilemiyorum... kuranda yok böyle bir ayrım...
Alt 24-07-2010, 11:58
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her daim aynı savunma.

Daha yeni Allah'ın Kuran'ı herkesin anlayabileceği şekilde ''apaçık'' gönderdiğini söyleyen ayetlerin olduğunu tartıştık başka bir başlık altında.

Orda da aynı savunmayı yaptınız.

Biz ısrarla diyoruz ki

''Bakın, bu kadar kendiyle çelişen cümleler, söylemler, belirsizlikler, çağdışılıklar her şeyin yaratıcısı olduğununa inandığınız Allah'ın sözü olamaz. Bunu ancak bir insan uydurmuştur.''

Siz ısrarla diyorsunuz ki

''Hayır efendim, bunlar Allah'ın kelamıdır. Allah bizden aklımızı kullanmamızı ve Kuran'da bize ilettiği mesajları anlamamızı istemiştir. Kuran salt okunmayla anlaşılamaz, tesfir ilimi gerektirir.''

Kuran'ı nerden tutsak elimizde kalıyor sayın arkadaşlar.

İlim, irfan, mucize aramayın bu işte artık n'olur.

Saygılar.
Alt 24-07-2010, 12:05
Üyeliğini Sonlandırmış

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
böyle mesajlar görmeye alışık değiliz pek

benim din derslerinden aklımda kalan bir şey var bu konuda... allahın sıfatları vardı: zati ve subuti... zati sıfatlar sadece allaha mahsus sıfatlarken; subuti sıfatlar, diğer varlıklarda da olabilirdi ancak allah bu sıfatları "en" üst düzeyde taşırdı... yaratma da allahın subuti sıfatlarından biriydi. böyle bir ayrım yapılmışsa; kuranda, yaratmak allaha mahsustur, diye bir şey geçmiyor olmalı diye düşünüyorum. bir müslümanın kalkıp da: " karamazov kardeşler' i allah yarattı", demesi acayip komik bir görüntü oluşturur diye düşünüyorum...

ha, bu zati-subuti sıfatları, kimin bi tarafları ne için tutuştu da kim ortaya attı bilemiyorum... kuranda yok böyle bir ayrım...

haklı olabilirsin ivan,diyecek bir şeyim yok...o kadar fazla islami bilgim yok,eğer ki türkçeye çevirdiğimiz yaratanların en güzeli gibi bir cümle çıkıyorsa, doğal olarak insan kuşkuya düşüyor tabi...

soracak biri bulursam sorarım bu soruyu samanlıkta iğne aramak gibi bir şey de o yüzden...birine mail atıyorum cevap versin diye (islamcı bu )...diyor ki bana fazla uğraşma onlarla,sen kendi işine bak diyor...

ehhh yuhh artık...bilmiyorum de de tam olsun...ne uzatıyorsun...
Alt 24-07-2010, 12:13
Üyeliğini Sonlandırmış

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
haklı olabilirsin ivan,diyecek bir şeyim yok...o kadar fazla islami bilgim yok,eğer ki türkçeye çevirdiğimiz yaratanların en güzeli gibi bir cümle çıkıyorsa, doğal olarak insan kuşkuya düşüyor tabi...

soracak biri bulursam sorarım bu soruyu samanlıkta iğne aramak gibi bir şey de o yüzden...birine mail atıyorum cevap versin diye (islamcı bu )...diyor ki bana fazla uğraşma onlarla,sen kendi işine bak diyor...

ehhh yuhh artık...bilmiyorum de de tam olsun...ne uzatıyorsun...
Sen onu bırak benim müşterim var cami imamı fakat Türklerin nasıl müslüman oldugunu bilmiyor. Anlattım olayı. Sonra googleye yazdım ordan da gösterdim alla alla yaw öyle mi olmuş yaw diyo.

Ben de dedim ki bu kanlı olayı ne din ne de tarih kitaplarında anlatırlar dedim.

Üstelik kuranı kerime bakarsan dedim bu savaş emrini allahın verdigini görürsün dedim.

İmam bile bilmiyor. Cevap veremiyor senin arkadaşının öyle demesi çok normal.

Tek derdimiz sorgulamamak. Kaç müslümanım diyen kuranı baştan sona okuyor ki ?

Okusa da sorgulamıyor... Hele kapanan kadınlara hiç anlam veremiyorum. Sen hem islamda 2. sınıf insan ol. Hem de cehenneme

gitmemek için kapan. Ben olsam sorgularım allahı neden eşit yaratmadı bizi diye.
Alt 24-07-2010, 12:19
Üyeliğini Sonlandırmış

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen onu bırak benim müşterim var cami imamı fakat Türklerin nasıl müslüman oldugunu bilmiyor. Anlattım olayı. Sonra googleye yazdım ordan da gösterdim alla alla yaw öyle mi olmuş yaw diyo.

Ben de dedim ki bu kanlı olayı ne din ne de tarih kitaplarında anlatırlar dedim.

Üstelik kuranı kerime bakarsan dedim bu savaş emrini allahın verdigini görürsün dedim.

İmam bile bilmiyor. Cevap veremiyor senin arkadaşının öyle demesi çok normal.

Tek derdimiz sorgulamamak. Kaç müslümanım diyen kuranı baştan sona okuyor ki ?

Okusa da sorgulamıyor... Hele kapanan kadınlara hiç anlam veremiyorum. Sen hem islamda 2. sınıf insan ol. Hem de cehenneme

gitmemek için kapan. Ben olsam sorgularım allahı neden eşit yaratmadı bizi diye.

İmamların hepsi Allahlık zaten...Hiç bir sorumu doğru dürüst cevaplayan yok hep mırın kırın ediyolar...ona rağmen hep kendi çabalarımla araştırıp öğrenmişimdir...bu soruyu da soracak biri bulamazsam gider kitapları araştırırım...ne yapayım yani...milletin sakız çiğnemek günahmıdır sorularına cevap veren hocalar bol olduğu sürece...

bu mustafa karataş biliyor biraz ama ona da ulaşmak mümkün değil...çok yoğun vesselam...Bazen kendi kendime soruyorum...madem bu işi savunuyorsunuz bizden daha çok...yapsanız ya bir web siteside okuyalım...var mı? doğru dürüst yapan...benim gibi cahiller uğraşıyor, işte ne kadar uğraşabilirse...

Önerilen Siteler