Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-07-2010, 00:10
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ama ortada barışa yanaşma gibi bir durum yoksada üstün durumdayken siz buna yanaşmayın diyor
ayette böyle birşey yok bunu kendiniz ekliyorsunuz.ayet üstün iken barışa yanaşmayın diyor bu ne demek? sen yanaşma ama onlar yanaşsın, böyle bir durum olabilir mi?

savaşta bir taraf barış isterse ve diğer tarafta barışı kabul ederse iki tarafta barışa yanaşmış olur.Kuran ise buna karşı çıkıyor

Üstün olduğunuz hâlde barışa çağırmayın.

şimdi karşı taraf barış önerirse ve muhammed barışı kabul ederse barışa yanaşmış olmuyorda ne oluyor?

edit:sanırım ''biz davet etmeyiz ama siz edebilirsiniz''diyor çok güzel

Saygılarıma
Alt 30-07-2010, 00:56
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sen bu dûnyaya ne için geldin diyeceginize. Secme sansimiz olsaydida bu dünyada ne (.) vardida geldin deseydin daha netice kazanirdi.

o yüzden hic kimseye böyle bir soru sorulamaz. Kimin secme hakki vardiki bu dunyaya gelmisde suc onun olmus:

o bu dunyaya boyle gelmisse.kimde kabahat

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 01:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntılar düzenlendi.
Alt 30-07-2010, 02:16
Reloaded Reloaded isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar yapmayın lütfen birbirimize kırıcı sözler söylemeyelim

konuyla ilgili konuşmak gerekirse,

sayın Reloaded

ayet üstün taraf sizseniz barışa yanaşmayın diyor,şimdi karşı taraf barışa yanaşırsa

muhammed:35'e göre nasıl bir tutum alınmalıdır.

''biz barışa çağırmayacakmışız ama onlar çağrırlarsa kabul ederiz''

hatta muhammed düşmanlarına mektup göndersin biz kuran'a göre barış teklif edemiyoruz çünkü üstünüz siz barış teklif ederseniz güzel olur gibi mektuplarda yazsın...evet gerçekten hayal edebiliyorum,

demekki muhammed barışmak istediğinde barışı kendi teklif edemiyomuş karşı taraf etmesi gerekiyomuş..

nasıl bir mantığınız var?

yok barışı teklif etme diye müslümanlara söylüyomuş yok karşı taraf barış teklif edebilirmiş.ne kadar gülünç bir durumdan bahsediyorsunuz farkındamısınız?

böyle terbiyesiz sözler söyleyip birde mevlana'dan alıntı yapmakta ayrı bir kepazelik beceresi olsa gerek

Saygılarımla
Evet bazen terbiyesiz oluyorum, Mevlana gibi bi insanin verdigi ögütleri dikkate almayarak... Ben susuyorum sen anla artik
Alt 30-07-2010, 02:37
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Reloaded´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet bazen terbiyesiz oluyorum, Mevlana gibi bi insanin verdigi ögütleri dikkate almayarak... Ben susuyorum sen anla artik
Burada kriter mevlana değil malesef, bugün yaşasaydı eminim yazılarınıza söyleyecek dizeler hazırlardı.

Arkadaşlar başlık barıştan bahsediyor, ama nedense, kural koyanlar agresif olan taraf olmakta ısrar ediyorlar, mümkün mertebe polemik ve içeriği boş yazılar asmaktan kaçınalım.

Nova.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 30-07-2010, 03:10
Balkocha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balkocha Balkocha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Asagidaki linkte Kuran da baristan bahseden yaklasik 10 ayet oldugu yazilmis.Bana ilginc gelen,Kuran in baristan ne anladigiyla birlikte ,onu anladigi iddiasiyla ifsa edenlerin de baristan ne anladigidir.
Burada aydinlanma adina savasan insanlarin baris algilamasinin,gercekten catistiklari ve cekistiikleriyle uzlasmak ve/veya uzlasma tabaninda dengede kalmak oldugunu dusunuyorum.Oysa Kuran in baristan anladigina bakarsak: sadece iman edenler arasinda ve kari koca arasindaki baristan sozediliyor.Yani iki dusmanin kani durdurmak icin hirsindan sogumasi,nefretinden arinmasi,insanin insana ustunlugunun veya yeglenisinin kanla olmamasi gerektiginin bir anlami yok.Savasan iki taraf icin yapildigi gibi bir tanimlama da kadinla erkek icin de yapilmis ama yine ayni mantikla ustun olanin yani erkegin secimiyle baris saglanmistir
Bu musluman site kuranda baris adina 10 ayet bulabilmis.Ama bu ayetlerde bile OLDURUN emri var.Verdigi cani ancak kendi alan Allah,acaba bu kadar gorevli azraile neden gerek duymus.Baris adina mi?
http://meal.ihya.org/kurandan-ayetle...i-ayetler.html

Kuranda barış

Güzel Kurani kerimimizde geçen barış ile ilgili ayetler. Kuranda geçen barış ile ilgili ayetler tarafmizca seçilip otomatik listelenmekte.

Kuranda barış ile alakali tahmini 10 ayet geçiyor
2:208 - Ey iman edenler! Hepiniz barış ve selamete girin de şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o sizin aranızı açan belli bir düşmandır.

2:228 - Boşanan kadınlar, kendi kendilerine üç adet süresi beklerler ve Allah'ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri, kendilerine helâl olmaz. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa gizlemezler. Kocaları da, barışmak istedikleri takdirde o süre içersinde onları geri almaya daha layıktırlar. O kadınların, üzerlerindeki meşru hak gibi, kendilerinin de hakları vardır. Yalnız erkekler için, onların üzerinde bir derece vardır. Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

4:90 - Ancak o kimselere dokunmayın ki, sizinle aralarında anlaşma olan bir kavme sığınmış bulunurlar. Yahut ne sizinle, ne de kendi kavimleriyle savaşmayı gönüllerine sığdıramayıp tarafsız olarak size gelmişlerdir. Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı, onlar da sizinle savaşırlardı. Eğer onlar sizden uzak dururlar, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse, Allah, sizin için onlar aleyhine bir yol vermemiştir.

4:91 - Diğer birtakım kimseleri de bulacaksınız ki; hem sizden emin olmak, hem de kavimlerinden emin olmak isterler. Fitne için her davet olunuşlarında onun içine başaşağı dalarlar. Eğer bunlar sizden çekinmezlerse, kendilerini bulduğunuz yerde yakalayın ve öldürün. İşte bunlar aleyhinde size açık bir ferman verdik.

4:128 - Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden, yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında, onlara bir günah yoktur. Sulh hep hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve geçimsizlikten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

6:127 - Onlar için Rableri katında selâmet yurdu vardır. Yaptıkları iyi amellerden dolayı, Allah onların dostudur.

8:61 - Eğer onlar barıştan yana olurlarsa, sen de barıştan yana ol! Ve Allah'a güven. Çünkü işiten ve bilen O'dur.

10:25 - Allah, selamet yurduna çağırıyor ve dilediğini de doğru yola hidayet ediyor.

47:35 - Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. O sizin amellerinizi eksiltmeyecektir.

50:34 - "Şimdi selam ve selametle oraya girin. İşte sonsuzluk günü budur."

Konu Balkocha tarafından (30-07-2010 Saat 03:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-07-2010, 18:41
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Reloaded´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok canim ne münasebet öyle icerigi bos yazilar falan... Öyle bi boslugumuz yok Allah´a sükür, sen kiskivrak doldurmussun o boslugu
Enfal-61- Eğer onlar barıştan yana olurlarsa, sen de barıştan yana ol! Ve Allah'a güven. Çünkü işiten ve bilen O'dur.

Polemiklere gireceğine cevap ver
bu ayette sana barış teklifi geldiğinde "barışa yanaş" diyor
çünkü o kadar güçlü değiller

muhammed-35- Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. O sizin amellerinizi eksiltmeyecektir.

bu ayetde de "üstün olduğunuz halde kafirleri barışa çağırmayın" diyor
tefirini okursan bedir savaşının galibiyetinden sonra yazılmış

yani güçsüzken razı ol
güçlüysen barış dahi teklif etme
Alt 30-07-2010, 19:52
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

melih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Enfal-61- Eğer onlar barıştan yana olurlarsa, sen de barıştan yana ol! Ve Allah'a güven. Çünkü işiten ve bilen O'dur.

Polemiklere gireceğine cevap ver
bu ayette sana barış teklifi geldiğinde "barışa yanaş" diyor
çünkü o kadar güçlü değiller

muhammed-35- Sakın gevşemeyin ve üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. O sizin amellerinizi eksiltmeyecektir.

bu ayetde de "üstün olduğunuz halde kafirleri barışa çağırmayın" diyor
tefirini okursan bedir savaşının galibiyetinden sonra yazılmış
güçlüysen barış dahi teklif etme

dostum dünyanın hangi ordusu savaşın tam ortasında üstün durumdayken barış teklif eder.

yenilgiye düşen kabul eder bunu

dünyanın hiçbiryerinde hiçbirzaman olmamış şeylerle neden kendinizi avutuyorsunuz böyle

birde hangi yüzyıldan bahsediyoruz

Gerçekten meseleye tam olarak hakim,tarihsel şartları değerlendiren,savaş hukukunu bilen bir insan için inançlı veya inançsız farketmez

tartışmaya bile değmez bir konu

kendinizi avutmayın dostum
Alt 30-07-2010, 20:06
Kıdemli Üye

dostum dünyanın hangi ordusu savaşın tam ortasında üstün durumdayken barış teklif eder.
barış için savaşıyorsa eder.ama muhammed barış için savaşmıyor,teşekkürler en azından dürüstçe kabul etmiş oldunuz.

Saygılarımla
Alt 30-07-2010, 20:34
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
barış için savaşıyorsa eder.ama muhammed barış için savaşmıyor,teşekkürler en azından dürüstçe kabul etmiş oldunuz.

Saygılarımla
Ben Allaha inanmamanıza üzülmüyorum

böyle durumlarda kendinizi avutuşunuza üzülüyorum

şimdi ben sana ne diyeyim

tarihsel şartlar falan filan

bu insan bir peygamber olmasının yanı sıra devlet yönetiyor
aynı zamanda ordununda başı.......

Bakın bir kişiyi bir şahsı değerlendirmek o zamanda yaşamış olan başka bir devlet yönetimini ele alın
karşılaştırın bakalım

varmı sizin istediğiniz gibi birşey
200 yıl sonra 500 yıl sonra günümüzde
varmı böyle bir yönetim
senin derdin yönetimde değil üzüm yemekde değil
bağcıyı dövmek

yoksa neye göre değerlendirme yapıyorsun bu savaş yapmış diye

niye işkembeden sallıyosunuz
yok böyle birşey
Alt 30-07-2010, 20:37
Kıdemli Üye

Sayın kemaloğlu başlık ne diyor?
benim savunduğum şey nedir?

iddia:muhammed barış için savaşmıyor

bunun dışında bu başlıkta bir iddiam yoktur.
savaşmadığınıda kanıtladım
daha fazla söze gerek var mı?
sanmıyorum

Saygılarımla

Önerilen Siteler