Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-07-2006, 23:38
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: ay'ın birleşmesi

peki sargon tesekkur ederim.
o yazdigim paragrafta eger bilimsel yanlis varsa bana aittir.o anda aklima gelmisti cay icerken.anafikri degistirmez.bu paragrafi saat ve aci farkliliklari disinda geri aliyorum o zaman.
Alt 04-07-2006, 02:08
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

son peygamber hz. muhammed'in mucizesiyle , 3476 km'lik capiyla dunyanin yaklasik dortte biri buyuklugunde olan ay adı verilen gök cisminin ortadan ikiye yarıldıgını anlatan sure. olaya taniklik eden sahabeler ayin ikiye yarildiktan sonra bir parcasinin dagin bir tarafina oteki parcasinin da dagin kendilerinden yana olan tarafina dustugunu soylemislerdir rivayete gore. ancak soz konusu olan dunyanin yaklasik dortte biri buyuklugunde olan cismin dunyanın herhangi bir yerine konuldugunda olayın gectigi bolge olan arap yarımadasından cok daha buyuk bir yer kaplayacagını soyler birtakım uzmanlar. yine aynı sekilde bilim insanlarına gore gokyuzunde ayın ortadan ikiye ayrılması seklinde bir hadise oldugu takdirde bunun sadece arap yarımadasında bir dagın cevresindeki birkac kisi tarafından degil kuzey yarım kuredeki butun bolgelerden gorulecegi kesindir. olayın gectigi donemde roma ve hint uygarlıgı basta olmak uzere yer yuzunde gok yuzunu inceleyen bir cok gelismis uygarlık vardır. ama ne hikmetse ne romalılardan gunumuze kalan belgelerde,ne sanskrit yazıtlarında, ne de o donemde yasamıs başka herhangi bir kavmin boyle bir olaya taniklik ettigine iliskin herhangi bir soylenti rivayet yada yazılı belge yoktur.

not:alıntıdır...
Alt 04-07-2006, 02:27
Üye Değil

Sevgili painkiller,
Önce aramıza hoşgeldin.

Allahın resulu ay ikiye yarılmıştır demişse kesinlikle öyledir.Akıl mı,
mantık mı onları geçeceksin...
Alt 04-07-2006, 02:36
necdeathx necdeathx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allahın resulu ay ikiye yarılmıştır demişse kesinlikle öyledir.Akıl mı,
mantık mı onları geçeceksin...

* * * * * * *Sevgili ezkamo
Onu Allahın resulu dememiş,o hurafecilerin islamiyeti yüceltmek!! adına
yaptıkları bir katkı.ne derece yücelttikleride ortada!.

AHH! LEYLA YI BİRDE MECNUN GÖZÜYLE GÖRSENİZ.
Alt 04-07-2006, 03:26
Üye Değil

Kamer
1. Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı.
2. Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler.
3. Yalanladılar ve kendi heva (istek ve tutku)larına uydular; oysa her iş 'sonunda kendi amacına varıp karar kılacaktır.'
4. Andolsun, onlara (kendilerini şirkten ve bozulmalardan) caydırıp vazgeçirtecek nice haberler geldi.
5. (Ki her biri) Doruğunda-olgunlaşmış hikmettir. Fakat uyarmalar bir yarar sağlamıyor.
6. Öyleyse sen onlardan yüz çevir. O çağırıcının 'ne tanınmış, ne görülmüş' bir şeye çağıracağı gün...
7. Gözleri 'zillet ve dehşetten düşmüş olarak', sanki 'yayılan' çekirgeler gibi kabirlerinden çıkarlar.

Sevgili necdeathx,
Başta samimi müslümanlığınızdan dolayı sizi kutluyorum.Senin gibi müslümanların
önünde saygıyla eğiliyorum.Gönül isterdi ki bu inanç olayı hiç tartışılmasın.
Ama siz de görüyorsunuz ki laik cumhuriyetimizi yıkıp dine dayalı şeriat devleti kurmak istiyorlar.Yani zorla dayatıyorlar.İşte buna karşı çıkıyoruz.
Onun için de eleştiriyoruz bu dini.Eğer kamer süresinin bütününü göz önüne
alırsanız peygamberin ayın ikiye ayrıldığını söylediğini rahatlıkla anlaya-
bilirsiniz.Sevgilerimle...
Alt 04-07-2006, 17:50
Üye

--------------------------------------------------------------------------------

'' O SAAT YAKLAŞTI AY YARILDI''

* * * * * * * * * * *Ay'ın yarılmasıda kıyamet alemetlerinden birisidir.bu ayette kuranda pek çok ayette rasladığımız gibi gelecekte olan bir olay geçmiş zaman kipiyle verilmiştir.ikinci ayete baktığımız zaman yarav,yu'ridü gibi gelecek kipli fiiller sözü geçen olayın gelecekte meydana geleceğini işaret eder. AY'IN BİRLEŞMESİ İÇİN BİR NEDEN YOKTU.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * SEVGİLER

* * * * * Sevgili Ezkamo
* *Daha öncede bu konuda yukarıdaki yazıyı yazmıştım yineliyorum, Şeriat konusunda yazdıklarınızda haklısınız,ama *endişe etmeyin bu ülkenin bedevi yasa ve töreleriyle yönetilmesine bizlerde göz yumamayız ve en az sizler kadar karşı çıkarız.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * sevgilerimle

Alt 04-07-2006, 19:20
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bazi dusunen muslumanlarla ateistler, zaten yan yana. birincisi bir ilahi guc adina ,ikincisi sadece insanlik adina hareket ediyor. Sonucta gayeler ayni, daha guzel bir dunyada yasayabilmek.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 05-07-2006, 01:46
Üye

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazi dusunen muslumanlarla ateistler, zaten yan yana. birincisi bir ilahi guc adina ,ikincisi sadece insanlik adina hareket ediyor. Sonucta gayeler ayni, daha guzel bir dunyada yasayabilmek.

* * * * * * * * * * * Sevgili vartor.

* * * *Birincisi ilahi bir güç adına,ikincisi sadece insanlık adına hareket ediyor tanımı bence biraz yanlış oldu,birgüce inanmak ayrıdır, o güç adına hareket etmek ayrıdır,mesela ben cehenneme inanırım. ilahi güç adına hareket edense inanmakla kalmaz cehennemi yeryüzüne indirip insanları diri diri yakar sivasta olduğu gibi .. neden? Çünkü o ilahi güç adına hareket etmektedir!! sevapları,günahları tartmış hükmünü vermiştir. İlahi güç adına hareket eden şeriat yasalarına bayılır! isterki cezayı yeryüzünde versin kol kessin,recm etsin,azab etsin,zulm etsin bir güce inanmak başka birşey o güç adına hareket etmekse bambaşka bir şeydir.bizler ilahi güce inanır ama insanlık adına hareket ederiz ve inanırızki dinlerde dünyayı güzel kılmak,insanı insan kılmak içindir.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *sevgiler

Alt 05-07-2006, 04:46
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili necdeathx,
Ayni seyi soyluyoruz. Bazi dusunen muslumanlardan kastim, zaten seriatci olmayanlar oldugu ortada. Gine de duzeltme icin tesekkurler.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-09-2006, 21:41
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

pante, bak iki ay oldu.
yazmiyorsun.
son yazini bana yazdin ve kayboldun,hayirdir.noldu.ben beddua felan etmedim sana carpildin mi,nooldu sana.
uzaktan bakip bakip gitme,musluman olduysan bunu aciklamaktan niye imtina ediyorsun.
baska birsey varsa soyle duzeltelim.beni yalniz biraktin bu topicte.

Önerilen Siteler