Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2010, 18:50
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ek bilgi olsun, Kurandaki tanrı kavramına ithaf edilen sadece süzme çamur değildir;

ilk tespit şudur yaratılışta, tanrı kavramı insanı yaratırken dünyada yaratmadı (nerde yarattığınıda kuranda göremedim. yaratıp ilk koyduğu yer olarak cenneti söyler o kadar;bu bir.

Yaratmak için mutlaka malzeme kullanır, yani var olandan yeni bir şey yapar. yoktan varetmez bu iki

Bir başka ayette su der, bir başkasında alak(et parçası-nutfe) ,bir başkasında kurumuş balçık, burdada süzme çamur. tanrı kavramı neden yarattığından karar verememiş sanırım bu durumda.Buda üç...

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 02-08-2010, 19:04
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın aera,

sözlerinizden şunu çıkardım,

"tamam ben çamurdan yaratılmayı kabul ediorum, diyelim benzioruz çamura yada toprağa, ancak sonrasında gelen ruhundan üfürme ile hayat bulma noktasını anlayamadım ve günümüzde bu konuda da bir bilimsel izahat yokdur."

yanlış mı anladım ?

saygılarımla...
Sayın axzel ;

Evet yanlış anladınız.

Doğa elindeki maddeleri kullanarak sürekli yeni oluşumlar vücuda getirmektedir. Ve sizin toprak dediğiniz sadece doğanın bir parçası, hammadde deposu. Fransız düşünürü Volney yaratılış efsanelerinde neden su ve toprak kullanıldığını açıklamıştır. İlklerin ilkelliği. Dünyayı ateş-toprak-hava-su olarak görmeleri. Bakınız ilkel Arap tanrınızda şeytanı ateşten yaratmış, insanı topraktan.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 02-08-2010, 19:22
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın axzel ;

Evet yanlış anladınız.

Doğa elindeki maddeleri kullanarak sürekli yeni oluşumlar vücuda getirmektedir. Ve sizin toprak dediğiniz sadece doğanın bir parçası, hammadde deposu. Fransız düşünürü Volney yaratılış efsanelerinde neden su ve toprak kullanıldığını açıklamıştır. İlklerin ilkelliği. Dünyayı ateş-toprak-hava-su olarak görmeleri. Bakınız ilkel Arap tanrınızda şeytanı ateşten yaratmış, insanı topraktan.
Sn.Aera Kuran da cinlerin ve şeytanın özü Semum ateşi denen bir ateştir,İncil keza Styx nehri ve şeytanın özünü yani hedefi dünyada olmayan bir ateş olarak gösterir meleklerin de özü kuran da gene Nur yani ışıkdır ,ışığın özünü fotonların hareketlerini hızlandırarak laseri elde eden insanoğlu henüz ışıktan bir ateş yaratamasa da ateşin özünde ki enerjiyi görebilmiş ve bulabilmiştir.Peki bu bağlamda şeytan yaratılmış olabilir mi?Yoksa big bang sonrası evrende ki anti maddenin dağılımı sırasında tanrı gibi evrene dağılan sonsuz parçacıklardan ve bu evrenin varoluşunda ki denge unsurlarından sadece biri mi?Tanrı tek mi?Eğer tek ise zaman mekan ve varoluş üçgeni içerisinde kendisine bir yer biçilmesi ve düşünce mantığında ki sonsuz iyilik istenci açıklanamaz bir hal alacaktır,düşünsenize sonsuz iyilik ve öze rağmen bunca kötücüllük nereden gelmiştir?Dünya ve evren sonsuz dengenin sadece bir parçasıdır,karşılığı olmayan ilk ve tek varoluş yada varolmamış bir hep varlık düşünülemez!Bu gerçek olamaz gerçek ise tüm herşeyden kolaylıkla sorumlu tutulmalıdır,bu bağlamda bilim insanoğlunun nasıl ve neden yaratıldığını belki çözecek belki insanoğlunun yaratılış nedeni muhallak kalacak da olsa tanrı tek başına hüküm verip tasarlayıp bizi bu şekilde dünyaya salmadığı aşikar bir gerçek tarihin sorgulamalarında mevcut bir gerçektir...

İnsan oğlu zekasal olarak çok gelişmiştir?Neden?İlkellik nedendi?Vs...Yaratımsal sürecin içine şeytan kendisi de dahildir,tanrının dediği üzre tek taraflı bir oluşum değildir,ihanete uğrayan şeytan kibir ve kıskançlıkla onun dediği üzre bizi kandırmaya çalışmaz kendini ispata ihtiyacı yoktur,kendisi dünyaya baktığınız zaman axzel gibilere baktığınız zaman zaten bir hayli mevcuttur,lakin şeytan sizin gibilerle ilgilenir,zeki ve farkındalık düzeyi yüksek olanlarla,çünkü tanrıyı savunduğu çamurun içinde boğacak olan sizlersiniz...İçinizde salt balçığı taşımayıp semum ateşi kadar güçlü ruhlarınız da isyanın ateşini yükseltecek olan sizlersiniz,tanrı kadar şeytanın da bir parçasını içinizde taşıyan , zekanızın içinde ki her bir nöronla ateşin özünü cennete kadar taşıyacak olan sizlersiniz...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 02-08-2010, 19:27
Üye

Sayın emperrordiablo;

Şeytan hangi yönü temsil ediyor. İyimi, kötümü?Yani sizin inancınıza göre tüm kötülüklerin sahibi şeytan mı tanrı mı?

Alt 02-08-2010, 19:30
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ek bilgi olsun, Kurandaki tanrı kavramına ithaf edilen sadece süzme çamur değildir;

ilk tespit şudur yaratılışta, tanrı kavramı insanı yaratırken dünyada yaratmadı (nerde yarattığınıda kuranda göremedim. yaratıp ilk koyduğu yer olarak cenneti söyler o kadar;bu bir.

Yaratmak için mutlaka malzeme kullanır, yani var olandan yeni bir şey yapar. yoktan varetmez bu iki

Bir başka ayette su der, bir başkasında alak(et parçası-nutfe) ,bir başkasında kurumuş balçık, burdada süzme çamur. tanrı kavramı neden yarattığından karar verememiş sanırım bu durumda.Buda üç...

Olay budur. Konunun özeti aynen katılıyorum. Önce neden yoktan varedemedi onu açıklasınlar.
Alt 02-08-2010, 19:42
axial
Üye Değil

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nasıl "bir Şekilde?" Ol deyince olmak gibi mi?
Mısır nerde? And Dağları nerde? mesaj sayınız artsın diye mi yazıyorsunuz?
yoksa
Coğrafyadan haberiniz mi yok?
Hayır sayın üst bilinç. Benim coğrafya bilgim yok. Bana anlatın lütfen, güneşe tapan mayaların ve mısırların bu kültürleri nasıl bu kadar birbirine benzer. Allah mı demişti bunlar güneşe tapın diye.
Alt 02-08-2010, 19:43
Üye

Sayın emperrordiablo;

Şeytan hangi yönü temsil ediyor. İyimi, kötümü?Yani sizin inancınıza göre tüm kötülüklerin sahibi şeytan mı tanrı mı?

Bu biraz komplex bir soru Sn.Aliyarafsal...

Yani 4 karı iyidir diyorsanız şeytan kötüdür çünkü cariyeliği köleliği ve kulluğu değil eşit insanoğlunun özgür iradesi ile seçtiği mutlu olma mantığını kabullenir ve öğretler,yani şeytana göre iki kişinin arasında ki özel onlara özeldir,lakin bu iki kişi kişi sayısını karşılıklı olarak arttırmak ister yada 3.bir kişiyi hayatlarına sokmak isterse ki burada sadece önemli olan tarafların uzlaşması cinsiyet yoktur.Bu onların mutlu olma yöntemidir,gerekli sıhhi koşulları sağlayıp bu şekilde yaşayan kimsenin fantazisine karışmaz bu fantaziyi evrensel bir gerçek yada doğru gibi dayatmaz,lakin tek eşlilik iyidir çünkü şeytanın en sevdiği duygu olan aşk ve tutkuyu sadece tek eşlilik ile yakalayabilirsiniz,bunun ne kadar süreceği gene çifte kalmıştır.

Gene kapanmak iyidir açmak kötüdür diyorsanız şeytan kötüdür,çünkü iklim koşulları ve şartlara göre toplumların kendi yaşamsal şartlarını oluşturabileceğini düşünür,örneğin tangalı bir kadın bize çok sexi gelecektir,ama brazil'de karnavallarda sokaklarda onlarcasını görse de brezilya halkı , o kadar kışkırtıcı bir durum değildir bu...

İyi olan tanrıdır diyorsanız ibadetinizi edip ona şükür edecek kendi ayetlerinde de söylediği gibi hayret ve bin haşa içinde ulan bu evren nasıl var vay be ne tanrıymış diyerek yaşayacaksınız bu iyi ise şeytan kötüdür.

Ama en yüksek dağın zirvesine çıkıp , bilimi kullanmak , en zirvesinde ki makro dünyadan mikro dünyaya kadar bu sistemi kavramak hatta yaratmanın zevkini yaşamak istiyorsanız Şeytan iyidir.Kul değil insan olan her yerinizde onun bir parçası size bin bir badireler göstererek olgunlaştırdığı evrimin zerreleri vardır...Ama şükür beklemez,ego beslemez,özgür ruhunuzda tanrının size yaptığı emrivakiyi görmeniz kafiidir.O'nun kadar özgür olmanız ona yetecektir...O'nun yapmak istediği tek şey tanrının kendisini kıskanarak takdir edilmeyi istediği ve bu yüzden ilkel olarak dünyaya insanı savurduğu gerçeğini görmenizdir...O başından beri yalnız ve güçlü olandır...

Alt 02-08-2010, 19:45
axial
Üye Değil

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın axial,

önce sayınla başlamınızı tavsiye ederim..

kuran evt burada bir benzetme yapmış, çamur toprağın sulu halidir, zaten insan da su ve toprağın maddelerine %90 dan fazla oranda benzemektedir.

bu yüzden kısaca çamur demiş, yoksa formül felanmı yazsaydı kuranda,

senin anlaman zor tabii senin için ayrı bir kuran indirmesi lazımdı belkide ne de olsa anlaman için,... kusra bakma sen..

ama yazık sana, üzüldüm haline, cunku anlayamamış olman ve bu yusden şüpheye düşmen kötü, zira bende ve de emin ol "allah" da sana azap etmek istemez..

saygılarımla..

Bakın sayın axel allah toprağı kastediyor olsaydı toprak derdi. Çamur demiş.

neden sence. Çünkü çamura şekil verebilirsin. Tanrının çamur masalı budur.
Alt 02-08-2010, 19:57
Üye

Sayın emperrordiablo;

Bu durumda şeytan dediğiniz tanrısal bir güç olmuyormu. Yani bencil sadist, dilediğine dilediğini veren, dilemediğini süründüren korku veren ödül ceza ile insanları kendi istediklerini yapmaya teşvik veya korku ile kendi yanına çekmeye çalışan kavrama karşılık, tam tersi daha insancıl sadece insana korkusuzca doğasını yaşamasını vadden, tapınma beklemeyen, tehtid etmeyen bir tanrı kavramı koymuş oluyorsunuz. Yani iki güç var diyorsunuz evrende, bir iyi, biri kötü, iyiden ne anladığımıza bağlı olarak bu iki gücün savaşında taraf tutma durumunu seriyorsunuz sanırım ortaya. Yanılıyor muyum.

Alt 02-08-2010, 20:16
Üye

Sayın emperrordiablo;

Bu durumda şeytan dediğiniz tanrısal bir güç olmuyormu. Yani bencil sadist, dilediğine dilediğini veren, dilemediğini süründüren korku veren ödül ceza ile insanları kendi istediklerini yapmaya teşvik veya korku ile kendi yanına çekmeye çalışan kavrama karşılık, tam tersi daha insancıl sadece insana korkusuzca doğasını yaşamasını vadden, tapınma beklemeyen, tehtid etmeyen bir tanrı kavramı koymuş oluyorsunuz. Yani iki güç var diyorsunuz evrende, bir iyi, biri kötü, iyiden ne anladığımıza bağlı olarak bu iki gücün savaşında taraf tutma durumunu seriyorsunuz sanırım ortaya. Yanılıyor muyum.

Şeytan dediğim tanrısal bir güç olmuyor tanrıdan ne anladığına bağlı olarak şeytan bu yaratımsal sürecin ortaklarından oluyor,aksi halde bazen iyi bazen kötü tek tanrılı şizofren bir ilahın manyak kulları olarak yeri gelince el ayak çapraz kesilen yeri gelince savaş ganimetlerine azil ettiğimiz yeri gelinc ne olursan ol gel diyen bir öğretide şaşar kalır biz de şizofreniye kayarız,hoş benim öyle olduğumu iddaa edenler zaten mevcut ama muhammed için de bu iddaa edilmişti.Zaten.Ama ortada iyilik ve kötülüğün görecesinde sadece bir denge olduğu yadsınamaz bir gerçek bu durumda ateizm yanlışlanamaz çünkü ya böyle soyut bir masal yok ve ateistler haklı zaten,ya da şeytan istediği direnci bulabilmiş ve ateistlere yani farkındalık derecesi yüksek insana tanrının aptallıklarını gösterebilmiştir.Deistlerin aradığı tanrı da belki odur.O size şah damarınızdan yakın olandır, o yandaşlarından hiç bir şeyi esirgemeyen ve aptalları asla bağışlamayandır...Bu evrenin özünde ki yegane yapılardan belki de sadece birisi ama insanla en çok muhattap olanı daha önce de sordum Kuran'da şeytanın neden tamamen helak edilmediğine yada yok edilmediğine dair bir cümle var mı=?Tanrı yok edemeyeceğini söylemek istemiyor hali ile...Sadece aşağılıyor ve onu küçük düşürmek sureti ile insandan uzak tutmak istiyor ki insanoğlunu kendine köle edebilsin bu mantıkla bakarsan şeytan iyi mi kötü mü bilmiyorum ama dengenin kuşkusuz bir bütünü,iyi yada kötü insansal bir kavram sen nasıl adlandırırsan , bu çamur hikayesi canımı sıktı şimdi ama babama sorup işin aslını öğrenirsem ben yazacağım sizlere...

Önerilen Siteler