Cem´isimli üyeden Alıntı
Ateist olup da AKP'li olanın varolduğunu sanmıyorum ancak Türkiye için asıl tehlikenin CHP-MHP gibi militarist ve vesayetçi kesimler olduğunu düşünen ve bu nedenle AKP ile geçici ve kısmı ittifak düşünen ateistler bulunuyor. Bunlar arasında ben, sargon, 3.yol, ulpian gibi bazı üyelerimiz sayılabilir.
Bizim düşüncemize göre Türkiye'nin temel sorunu demokratikleşme. Dolayısıyla vesayetçi rejimin ortadan kaldırılması ve Kürt sorununa barışçıl çözüm ön planda geliyor. Bu yönde en büyük engel CHP, MHP, İP gibi ulusalcı partiler. Bu militer ulusalcı kanadı gerileten bir güç olarak AKP tarihsel olarak kısmende olsa ilerici bir rol oynuyor. Buradaki ilericilik dincilik/muhafazakarlık yönünden ilericilik değil rejimin demokratikleşmesi ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete geçmesi yönünden ilericilik.
Tabiki AKP oy çokluğunun kendisinde olması dolayısıyla halkın iradesini öne çıkarıyor ancak AKP'nin ilelebet iktidarda kalmayacağı düşünüldüğünde AKP'nin misyonu ilerici rol oynuyor.
Ateist bir insanın dünyaya sadece din gözlüğüyle bakması sığ bir anlayış olur. Toplumlar çok sayıda sosyal ve ekonomik, kültürel etken tarafından biçimlendiriliyor. Laiklik faktörü bu çok sayıda faktörden sadece bir tanesi.
Politik ortamı değerlendirirken eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, laiklik, ekonomik büyüme ve benzeri pek çok kriteri göz önüne alarak yerimizi belirlememiz gerekir. Bundan dolayı ateist insanlar çok farklı siyasi oluşumlara yönelebilirler.
|
Sayın cem 1. kalın punto bana biraz tüccar mantığı gibi geldi..
2. kalın punto (yazılarınızdan okuduğum kadarıyla ) beni şaşırtan bir yorum..AKP de demoktatikleşme arıyorsunuz..Yanlış anlamayın sizin yorumunuzu beğendiğim için böyle söyledim.
3.kalın puntoda büyük bir oyuk var kürt sorununu çözecez diye nelerden taviz veriliyor kimler el üstünde tutuluyor sorarım da cevap alamıyorum..
4.kalın punto olayın koptuğu ve sizin hakkınızda yanıldığımı anlıyorum umarım yanlıştır..Ekonomi , toplumsal yapı AKP nin hiç anlamadığı sorunlardır.
2.napolyona , yönetimine , demokratik !? görüşlerine hiçbişekilde iyimser değilim.
Saygılarımla