Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-08-2010, 02:01
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

3.yol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mugalatadan , bos laflardan baska birsey yazacaksaniz yazin .... Biz buraya argumanlarimizi isbatlariyla koyuyoruzki millet okusun merkez medyada kacirdigi hayati haberleri.

Bence yanlis taktik uyguluyorsunuz bu basliga yazarak ... Genelkurmay pasalarinizin taktigini uygulayin .... islik calip bu haberleri hic duymamis gibi yapin. Ya da Hurriyet'i ornek alabilirsiniz ... ne de olsa postal parlatmayi en guzel onlar yaparlar ....

Dogru durust bir argumaniniz varsa yazin yoksa siz de sulandirmayin konuyu ....
Yukarda dedim gene diyorum tarafınız olduğunu inkar ediyorsunuz ama çok belli ediyorsunuz..Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi , asıl siz boşverin bu boş lafları..Farzı misal ben size a gazetesinden argüman gösterdim kabul etmeyeceksiniz..AKP nin medyasının bişeyini argüman olarak gösterip kabul etmemizimi bekliyosunuz ? Bende size diyorumki Ateizim yalan dolan açın STV izleyin biraz , imana gelin tam olsun.
Alt 11-08-2010, 02:06
Üyeliğini Sonlandırmış

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın 3. yol;

Bizde size akp nin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmadığını çok bariz örneklerele açıkladık ama sizde kullak arkası yaptınız bu durumda sızlanma hakkınız yok.
İşte sayın axial ben bunu bağıra bağıra söyledim.İşine gelmeyince ıslık çalma politikasıdır bu.Bunu en kral yapanda AKP ve kimileridir.

Sızlanmayın demişsiniz de sayın axial , onlar sızlanmazlar.İşlerine gelmeyeni söylerseniz adalet ve demokrasi kavramları ==> işlemeye başlar benden söylemesi
Alt 11-08-2010, 02:47
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yukarda dedim gene diyorum tarafınız olduğunu inkar ediyorsunuz ama çok belli ediyorsunuz..Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi , asıl siz boşverin bu boş lafları..Farzı misal ben size a gazetesinden argüman gösterdim kabul etmeyeceksiniz..AKP nin medyasının bişeyini argüman olarak gösterip kabul etmemizimi bekliyosunuz ? Bende size diyorumki Ateizim yalan dolan açın STV izleyin biraz , imana gelin tam olsun.
Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi

gosterdigim arguman = taraf gazetesi

soyle yazsaniz daha dogru olacak ;

"sizin gosterdiginiz argumani ortaya atan Taraf gazetesi"

Mantik hatalarini incelemek icin mukemmel bir ornek !!!!

bu mugalata tarzinin latince ismi "ad hominem"

Sozu wikipedia'ya birakalim ;

Ad hominem, ya da argumentum ad hominem, kalıplaşmış bir Latince terimdir.

Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır; mantıksal bir safsatadır (logical fallacy).

Türk yazarlardan Alev Alatlı'nın Safsata Kılavuzu'nda "adam karalama safsatası" olarak tanımlanır. Öneri yerine, öneriyi yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Anlasilan sizin su bahsi gecen Safsata Kilavuzu'nu acilen okumaniz gerekiyor

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın 3. yol;

Bizde size akp nin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmadığını çok bariz örneklerele açıkladık ama sizde kullak arkası yaptınız bu durumda sızlanma hakkınız yok.
yine bir "ad hominem" vakasi ...

baska bir iletide sizlerin akp karsiti argumanlarinizi kulak arkasi yapmis olmam (???) , bu basliktaki argumanin yanlisligini nasil kanitliyor ? Bir aciklar misiniz ...?

Yaa biraz acin okuyun , ufkunuzu genisletin ... Kendinizi tembel yetistirmeyin ... kara propagandanin kurbani olursunuz yoksa .... !!!!

Avatar isimlerinizden anladigim kadariyla ingilizce biliyorsunuz diye tahmin ediyorum ... Iste size mugalata listesinin ingilizce kaynagi...... okuyun sonra varsa bizim argumanlarimizin mantik hatalarini cikarip yazarsiniz buraya ...:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

Su ana kadar bu kadar laf ettiniz , Heronlar konusunun kiyisindan bile gecmedi soyledikleriniz ...... vuvuzelanin sesi bile daha iyi geliyor yaptiginiz kuru gurultu ile karsilastirinca ...

3.yol
Alt 11-08-2010, 03:23
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger 3. yol;

Bir sey sormak istiyorum. Bir seyin aslinda dusunce olarak savunulmadigi halde "kotunun icinde en iyisi" mantigi ile ona bakmak, pragmatizm olmuyor mu?

Cunku ayni konu ulusalcilik konusunda da gundeme gelmisti. Yani, "ben simdi 'Kurtlugu' savunsam, bu ulkenin uniter yapisinin bolunmesini savunmus olurum", ya da "kurtlugu savunsam, o zaman diger etnik halklari da savunmam gerekir, bu da ulkenin bolunmesini desteklemek demektir" den yola cikip, "iste bu durumlar dogmasin diye, ulusalciligi savunuyorum"

Sen bu dusuncenin altinda yatan mantigi nassil acikliyorsun?

Bunun tam anlami "ben bugun dogrulari soylersem, beni yanlis anlarlar" ya da "ben bugun tavrimi ortaya koymazsam, ileride hic koyamam"

Sence bu psikolojinin temeli nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-08-2010, 06:13
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger 3. yol;

Bir sey sormak istiyorum. Bir seyin aslinda dusunce olarak savunulmadigi halde "kotunun icinde en iyisi" mantigi ile ona bakmak, pragmatizm olmuyor mu?

Cunku ayni konu ulusalcilik konusunda da gundeme gelmisti. Yani, "ben simdi 'Kurtlugu' savunsam, bu ulkenin uniter yapisinin bolunmesini savunmus olurum", ya da "kurtlugu savunsam, o zaman diger etnik halklari da savunmam gerekir, bu da ulkenin bolunmesini desteklemek demektir" den yola cikip, "iste bu durumlar dogmasin diye, ulusalciligi savunuyorum"

Sen bu dusuncenin altinda yatan mantigi nassil acikliyorsun?

Bunun tam anlami "ben bugun dogrulari soylersem, beni yanlis anlarlar" ya da "ben bugun tavrimi ortaya koymazsam, ileride hic koyamam"

Sence bu psikolojinin temeli nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Konu ile alakasini goremedigim icin sordugunuz sorulara su baslikta cevap vermeye calistim :
http://www.turandursun.com/forumlar/...934#post327934

Saygilar,
3.yol
Alt 11-08-2010, 06:27
Kıdemli Üye

Gelismeleri izliyoruz .... Bakalim neler olmus bu arada ;

TSK’dan müthiş Heron operasyonu

Hantepe baskında yedi askerin öldürülmesini canlı olarak izleyen ve yardım göndermeyen Genelkurmay, Taraf’ın görüntüleri yayımlamasının ardından dün şok bir kararla askerî personelin evlerini bastı. Genelkurmay Askerî Savcılığı görüntülerin canlı izlendiği 30 ayrı merkezde çalışan askerî personelin evlerinde eş zamanlı arama gerçekleştirdi. Askerî Savcılık, Heron kayıtlarının çoğaltılıp evlere götürüldüğü şüphesiyle yaptığı aramalarda herhangi bir bulguya rastlamadı.

Konuyla ilgili Taraf’a açıklama yapan bir askerî yetkili, Genelkurmay’ın görüntülerin ortaya çıkmasıyla zor durumda kaldığını, personelin evlerinin yakın takibe alındığını, mahkeme kararı olmadan telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

Ailelere çapraz sorgu
Askerî Savcılık, Heron kayıtlarının çoğaltılıp evlere götürülüdüğü şüphesiyle yaptığı aramalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamazken, evleri basılan askerî personel ve yakınları da tek tek sorguya alındı.

Operosyonu büyük bir titizlikle gerçekleştiren Genelkurmay Askerî Savcılığı’nın, sonuca ulaşmak için çok farklı taktikler denediği de ortaya çıktı. Sorgulananlar arasında adı geçen askerî personelin eş ve çocukları bile çapraz sorguya alındı ve bu görüntüler hakkında bilgileri olup olmadığı soruldu. Hantepe Karakolu’na yapılan baskındaki ihmali saniye saniye göz önüne seren Heron skandalını 2 Ağustos 2010 tarihinde Taraf ortaya çıkarmıştı. 20 Temmuz’da PKK’lıların Hantepe’ye yaptığı baskın saniye saniye görüntülenmiş ve askerlerin üzerine attığı el bombasının, patlama anları, yardım götürülmemesi kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kamuoyu ihmali olan komutanların yargılanmasını beklerken, Genelkurmay görüntüleri kimin sızdırdığının peşine düştü.

TSK açıklama yapsın
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Heron skandalına ilişkin olarak “TSK yetkilileri lütfen hemen açıklama yapsın. TSK töhmet altında bırakılmasın” dedi. Yakut, şunları söyledi: “Bu iddialar yalan mı, gerçek mi? TSK yetkilileri, lütfen hemen açıklama yapsın. İddialar gerçek ise bu subaylar PKK yanlısı mıdır? İstihbarat elemanı mıdır? Çürük elmaların temizlenmesi lazım. Hata yapan hesabını verecek.”

TSK'dan hala bir aciklama gelmedi .... bekliyoruz, ne diyecekler diye ? Konu siyaset olunca .. YAS olunca jet aciklamalar getiren TSK'nin ust kurumun bu sessizligini anlmak mumkun degil ..... Ortada ciddi bir hiyanet var ..... Ulkeye ve millete karsi islenmis buyuk bir suc ... ayni zamanda TSK'yi tohmet altinda birakan bir suc ...... Sabirla bekliyoruz ...

DIP NOT: Bu tur haberleri Hurriyet , Milliyet ve Vatan gibi gazetelerde aramayiniz .... Bu tur haberler onlarin postal cilalarinin kimyasini bozuyor .....

http://www.taraf.com.tr/haber/tsk-da...operasyonu.htm
Alt 11-08-2010, 12:40
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Postal cilası ve gerçek postal yalayıcısı kimdir bunu Muharrem İnce mecliste gayet güzel cevaplamıştı,gelelim konuya,12 Eylül sonrası 12 Eylül'ün tüm nimetlerinden yararlanan yeşil düşünce ,2002de iktidarı da ele geçirdi , dikkat ederseniz ilk yıllarda maça bu kadar fazla sıkmadığından ordu ile ilgili böyle atıp tutabilen basın kuruluşları,medya kuruluşları yok idi.Lakin Big Brother sayesinde ve Fetoş zibidisinin fetvaları ile kapalı devre bir ekonominin de nimetlerini alan bu yeşil düşünce,sümük kıvamına iyice erince,artık nedense sekiz sene sonra karşısında duran tek ve güçlü engel sandığı Orduya o kadar aşikar saldırmaya başladı ki,bu insanlara yaptıkları hiç bir suçlamadan yıllardır hüküm giyen kimse olmamasına rağmen çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ederek çirkef politikalarına devam ediyorlar.Oysa tüme varmayı denemek yerine tümden gelerek olaya bakarsanız,çatıdan aşağı bahçede oynanan tüm oyunlar aşikardır.Tarak gazetesi bir basın kuruluşu bile olma özelliğine haiz olmayan,yüzlerce defa dalga geçilip ,ciddiye alınmayan bir gazete olarak ,en azından zaman kadar haysiyetli bir duruş bile sergileyemeyip,ağzı salyalı ,güdümlü ne kadar kalem varsa hepsini bünyesinde toplamış,kalemi tetik yapmıştır Cevap verme gereği bile duymuyorum ne idi?Heron mu idi?Ben sadece Esra Eronu tanıyorum...Ancak bu ciddiyete haiz olabilirler...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 12-08-2010, 05:00
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın 3.yol peki bize latince işine gelmeyince cevap vermemek durumunuda açıklarmısınız ?
Alt 12-08-2010, 05:42
Kıdemli Üye

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın 3.yol peki bize latince işine gelmeyince cevap vermemek durumunuda açıklarmısınız ?
Sayin Just!ce,

Hangi mesaja cevap vermemisim ? Elimden geldigince cevap veriyorum zaten .... Bir cevap yaziyorum dort cevap geliyor karsiliginda hangi birine yetiseyim ... Zaten cevap verdigimiz halde bazen ayni sorular tekrar tekrar soruluyor ... En iyisi ben bir sekreter tutayim ....

Saygilar,
3.yol
Alt 12-08-2010, 05:47
Üyeliğini Sonlandırmış

3.yol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Just!ce,

Hangi mesaja cevap vermemisim ? Elimden geldigince cevap veriyorum zaten .... Bir cevap yaziyorum dort cevap geliyor karsiliginda hangi birine yetiseyim ... Zaten cevap verdigimiz halde bazen ayni sorular tekrar tekrar soruluyor ... En iyisi ben bir sekreter tutayim ....

Saygilar,
3.yol
Sayın 3.yol ben artık cevap verip vermeme durumunu geçmiş bulunuyorum son yazınızdan sonra..sizinde düşünceleriniz böyleymiş ne desek dediğimize göre değilde kafanızın dikine göre ve işinize gelene göre yazdınız.artık tartışmıyorum ama farklı bir konuda gene atışırız
kadın sekreter caiz değil bu arada haberiniz olsun

iyi sabahlar.

Önerilen Siteler