06-09-2010, 19:18
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Müslümanların iddiasına göre Tevrat veİncil insanlar tarafından bozulup değiştirilmiştir.Bir zamanlar Allah ın yolladıgı ama bozulmaktan koruyamadıgı bir Tevrat ve bir İncil söz konusudur diyorlar.
Oysa pek çok konu da oldugu gibi bu konuda da Kuran a tamamen aykırı veters istikamette düşünüyorlar.Kuran İncilve Tevrat ın da değişmediğini vekorundugunu söylüyor.
************************************************** ************************************************** **************************************
1- ''Allah ın SÖZLERİNİ HİÇ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ.Öncekilerin mesajları sana da ulaştı=ENAM SURESİ:34.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...i=enam&ayet=34
Muhammed e önceki elçilerin mesajı nın ulaşma nedeni olarak Allah ın sözlerinin hiç birinin değiştirilememesi gösteriliyor.Tevrat ve İncil de Allah ın sözleri olarak indirildiyse o zaman onları da kimse değiştiremez.
************************************************** ************************************************** **************************************
2-''Onların ELLERİNDE BULUNANTEVRAT I ve İNCİL İ tasdik eden bir kitap indirdik sana=ALİ İMRAN SURESİ:3.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...i+imran&ayet=3
Dikkat edilirse bu ayet,bozulup gitmiş olan bir Tevratı ya da bozulup gitmiş olan bir İncil i anlatmıyor.Şu an ELLERİNDE BULUNAN bir Tevrat tanve İncilden bahsediyor.Kuran ın Tasdik ettiği Tevrat ve İncil ŞU AN ELLERİNDE OLAN Tevrat ve İncildir.
************************************************** ************************************************** ****************************************
3-''Bize indirilen ile,İbrahim,İshak,Musa,Elyase(Tevratta ki Elişa) ve İsa ya inenler arasında ayrım yoktur=BAKARA SURESİ:136.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...akara&ayet=136
Yani Allah Kuran ı koruyorsa onları da koruyor.Ayrım yapmıyor.Biz de Ayrım yapmıyoruz.Ama Allah Kuran ı koruyup diğer indirilenleri korumuyorsa AYRIMI KENDİSİ YAPIYOR demektir.Bu durumda nasıl insanlardan bu inenler arasında ayrım yapmamalarını isteyebilir ki?
************************************************** ************************************************** ***************************************
4-Musa nın Kavmi içindeki bir gurup DOGRU YOLDADIR=ARAF SURESİ:159.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=araf&ayet=159
Ortada Saglam bir Tevrat yoksa Musa nın toplulugundan bir gurup asla dogru bir yolda olamaz.Hala o kavimden birileri dogru yoldaysa uydukları Tevratbozulmamış bir Tevrat olmalıdır.
************************************************** ************************************************** ***************************************
5-''Musa ya Tevrat ı indirdik.İnsanlar için bir nur ve hidayet var Tevrat ta=ENAM SURESİ:91.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...i=enam&ayet=91
Tevratta bir zamanlar nur ve hidayet vardı demiyor.Halen daha var diyor.
************************************************** ************************************************** *****************************************
6-''Zikri biz indirdik.Zikirden sonra da Zeburu indirdik=ENBİYA SURESİ:105.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...nbiya&ayet=105
Görüldüğü gibi ayet Zeburdan önce inenTevrat için ZİKİR kelimesini kullanıyor.Şimdi bu ayeti başka bir ayetle karşılaştıralım:
''Zikri biz indirdik.Onun için Zikri biz koruyacagız=HİCR SURESİ:9.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...si=hicr&ayet=9
Zikir i İndirdiği için koruyor.Tevrat ta İNDİRDİĞİ BİR ZİKİR olduguna göreTevrat ı da koruyor.
************************************************** ************************************************** *******************************************
7-''İçinde Allah ın HÜKMÜ BULUNANTEVRAT ELLERİNDE varken,gelip senden hüküm vermeni istemesinler=MAİDE SURESİ:43.AYET-KURAN''http://<br />
<a href="http://www.ku...de&ayet=43</a>
Görüldüğü gibi Tevrat halen geçerli bir Allah Hükmü olarak kabul ediliyor.Yani ayet gitsinler ve bozulmuş sahte tevrat a uysunlar demediğine göre,demekki o an ellerin de bulunan Tevrat ı geçerli vegüvenilir buluyor.
Hatta Tevrat ve İncil i elinde bulunduranlar Kuran ı ve Muhammed i onaylamalıdırlar.Muhammed in şüphesini gidermesi için bile bu toplulukların Muhammed i onaylamasına ihtiyaç var.
''Eğer sana indirdiğimizden şüphen varsa,git senden önce Kitap İndirdiğimiz Toplumlara sor=YUNUS SURESİ:94.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=yunus&ayet=94
************************************************** ************************************************** ************************************
8-''Deki eğer dogru sözlüler idenizTevrat ı getirip okuyun=ALİ İMRAN SURESİ:93.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...+imran&ayet=93
Yani Tevrat ı dogru bir söz kabul ediyor.Hatta dogru sözleri onaylayıcı olarak Tevrat ı getirin okuyun diyor.
************************************************** ************************************************** *************************************
9-''Tevrat ı ve İncil i hakkıyla UYGULASINLAR=MAİDE SURESİ:68.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=maide&ayet=68
Tevrat ve İncil bozulmuşsa neyini uygulayabilecekler ki?Yani Ayet bozulmuş ve Sahte Tevratı uygulayın mı demek istiyor?Hem de hakkıyla uygulayın.
''İsrailoğullarına da Musa nın Kitabını MİRAS BIRAKTIK=MÜMİN SURESİ:53.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=mümin&ayet=53
Allah Tevrat ı koruyamamışça İsrailoğullarına bozulan ve tahrif olan çürük bir miras bırakmış olur.Yani TanrıTevrat ı miras olarak koruyamamış olur.
************************************************** ************************************************** *************************
''Bu ikisinden(Tevrat ve Kuran)daha doğru bir kitap yoktur=KASAS SURESİ:49.AYET-KURAN''
http://www.kuranmeali.org/kuran_meal...=kasas&ayet=49
Yani Tevratta en az Kuran kadar doğru kabul ediliyor.
|

08-09-2010, 01:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
Elbette Kuranı Kerimi Türkçe mealden bakıp kelimesi kelimesi ile anlamaya çalışırsan tabiki orada anlatılan meseleyi değil,kendinin anlamak istediği şekilde okursun diğerlerinde olduğu gibi..
bak bakalım aşağıya söz konusu Enam Suresi 34.ayet de ne anlatılmak istiyor ve kimler o konuda uyarılıyor,vaadler kimin için oluyor...
"Senden önce de peygamberler yalanlanmıştı. Kendilerine yardımımız gelinceye kadar yalanlanmaya ve eziyet olunmaya sabrettiler. Allah'ın sözlerini değiştirecek hiçbir kimse yoktur. Şüphesiz ki sana, peygamberlerin haberlerinden bir kısmı gelmiştir."
Ayette geçen "Allah'ın sözü" ifadesi Allah'ın peygamberlerine olan vaadi anlamındadır.
Ey Muhammed, kasem olsun ki senden önce birçok peygamber böyle zalimler tarafından yalanlandılar da, yalanlanma ve ezâ edilmelerine karşı sabır ve sebat ettiler. Nihayet kendilerine yardımımız erişti.
Şu halde sen de bunları örnek al ve yardımımız gelinceye kadar sabret; böyle sabredenlere Allah'ın yardımı erişir. Allah'ın kelimelerini, vaadlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur. Allah şöyle buyuruyor:
"Gönderilen peygamber kullarımıza şu sözümüz geçmişti: "Mutlaka kendilerine yardım edilecektir ve galip gelecek olanlar, mutlaka bizim ordumuzdur." (Saffât, 37/171-173)
"Allah, elbette ben ve peygamberlerim galip geleceğiz diye yazmıştır." (Mücadele, 58/21)
Bu kelimeler, bu vaadler her halde yerini bulacaktır. Şüphesiz ki sana, peygamberlerin haberlerinden, onların hallerinden ve mühim olaylarından hayli bilgi de geldi. (Elmalılı Tefsiri, İlgili ayetin açıklaması)
Hz. Muhammed (asv)'e, daha önceki peygamberlerin de yalancılıkla itham edildikleri, fakat onların, Allah'ın yardımıyla zafere ulaşıncaya kadar bu yalanlamalara, hatta uğradıkları eziyetlere sabırla göğüs gerdikleri haber verilmekte, böylece Resûlullah (asv) hem teselli edilmekte, hem de dolaylı olarak geçmiş peygamberlerin bu olumlu tutumlarını örnek alması istenmektedir.
Âyetin "Allah'ın kelimelerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur" mealindeki kısmında geçen "kelimeler"den maksat, inkarcıların menfi ve haksız tutumlarına rağmen görevlerini sabır ve metanetle yerine getirmeye çalışan peygamberlere, sonunda Allah'ın "zafer" vereceği yönündeki vaadidir. Âyette bunun Allah'ın değişmeyen kanunu olduğuna işaret edilmiştir. (Heyet, Kur’an Yolu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları: II/317.)
Yüce Allah'ın; "Fakat yalanlanmalarına rağmen sabrettiler" buyruğu da "sen de sabrettikleri gibi sabret" anlamındadır.
"Onlara eziyet de edildi. Nihayet onlara yardımımız gelip yetişti." Sana da vadolunduğun şey gelecektir. "Allah'ın kelimelerini değiştirebilecek yoktur" buyruğu da ona gelecek yardımı açıklamaktadır. Yani, yüce Allah'ın vadettiği şeyi hiç kimse önleyemez, engelleyemez. Kimse O'nun hükmünü bozamaz, O vadinden asla caymaz.
"Her bir vade için yazılı bir vakit vardır." (Râ'd, 13/38)
"Andolsun Biz, peygamberlerimize ve iman edenlere... yardım ederiz." (Mu'min, 40/5)
"Allah: Andolsun Ben ve peygamberlerim elbette galip geleceğim diye yazmıştır." (Mücadele, 58/2)
(bk. İmam Kurtubi, el-Câmiu li-Ahkâmil’l-Kur’an, Buruc Yayınları: 6/575-577.)
|

08-09-2010, 01:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bir ara nacizhane yazmıştım. Bir şeye değiştirildi demek için orjinalinin var ve biryerde olması gerekmez mi diye? Aksi takdirde karşı taraf "Kitabımızı değiştirilmekle suçluyorlar" demekte haklıdır ki tanıdığım tüm Museviler ve Hristiyanlar bu ölçekte dem vurmaktalar. Kim haklı, kimseye torpil geçmemek adına, bilinmez.
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

08-09-2010, 02:07
|
 |
Üye
|
|
|
|
AerA´isimli üyeden Alıntı
Bir ara nacizhane yazmıştım. Bir şeye değiştirildi demek için orjinalinin var ve biryerde olması gerekmez mi diye? Aksi takdirde karşı taraf "Kitabımızı değiştirilmekle suçluyorlar" demekte haklıdır ki tanıdığım tüm Museviler ve Hristiyanlar bu ölçekte dem vurmaktalar. Kim haklı, kimseye torpil geçmemek adına, bilinmez.
|
Allah(c.c.) insana akıl vermiştir sen araştıracaksın hangisinin doğru olduğuna özgür iradenle ya inanacaksın ya inanmıyacaksın ..çünkü ahirette bu cüzi iradenle ateizmi seçtiğiniz içinde orada hesap günü kimseyi mesul tutamıyacaksınız,her kul Ahirete kendi iradesiyle tercihini yaptığı için..
|

08-09-2010, 02:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
SİYAHSANCAKLI´isimli üyeden Alıntı
Allah(c.c.) insana akıl vermiştir sen araştıracaksın hangisinin doğru olduğuna özgür iradenle ya inanacaksın ya inanmıyacaksın ..çünkü ahirette bu cüzi iradenle ateizmi seçtiğiniz içinde orada hesap günü kimseyi mesul tutamıyacaksınız,her kul Ahirete kendi iradesiyle tercihini yaptığı için..
|
Sayın SİYAHSANCAKLI ;
Cüzzi bir iradeyi kendinize nasip ediniz. Topluma mal etmeyiniz. Neden derseniz :
Benim cüzzi irademle alacağım kararlar karşısında, benimkinden üstün bir iradenin yapacaklarımdan haberi yokmuydu da sınav mavalı uyduruldu? Kısacası sınav argümanı insandaki cüzzi iradenin, Tanrısal iradeyi yendiği ve Tanrısallığın herşeyi bilme yetisini körelttiğini göstermiştir. Daha açık yazayım, benim cüzzi irademle alacağım kararları Tanrı önceden kestiremediğinden mi sınav yapmakta? Kestirebiliyorsa sınavın ne amacı var?
Cüzzi irade deyimini bir daha kullanmamanız temennisi ile. Çünkü çıkmazı büyük..
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

08-09-2010, 02:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
AerA´isimli üyeden Alıntı
Sayın SİYAHSANCAKLI ;
Cüzzi bir iradeyi kendinize nasip ediniz. Topluma mal etmeyiniz. Neden derseniz :
Benim cüzzi irademle alacağım kararlar karşısında, benimkinden üstün bir iradenin yapacaklarımdan haberi yokmuydu da sınav mavalı uyduruldu? Kısacası sınav argümanı insandaki cüzzi iradenin, Tanrısal iradeyi yendiği ve Tanrısallığın herşeyi bilme yetisini körelttiğini göstermiştir. Daha açık yazayım, benim cüzzi irademle alacağım kararları Tanrı önceden kestiremediğinden mi sınav yapmakta? Kestirebiliyorsa sınavın ne amacı var?
Cüzzi irade deyimini bir daha kullanmamanız temennisi ile. Çünkü çıkmazı büyük..
|
Elbette Allah(c.c.)bir düzen kurmuş Tabiki Yaratan biliyor,ama biz bilmiyoruz onun için bunun adı sınav oluyor,acaba bizler kazananlardanmı,kaybedeblerdenmiyiz diye önceden onun bizi bir sınavdan geçirmesi onun dilemesiye olmuştur bunun nesini sorgulayacağız,biz sadece ona itaat edeceğiz,doğru yolu bulacağız,Rabbimizin bizlere doğru yolu gösterdiği içinde ona şükredeceğiz..
Buna örnek misal verecek olsak siz bir dersanede,eğitim yuvasında Hocasınız ve orada dersler veriyorsunuz, ve bende sizin öğrencinizim ama başarılı olamıyorum,kafam almıyor bir türlü,bendeki bu başarısızlığıda ..)hocam bildiği için bana sınav esnasında deseki yok sen bu sınavı kazanamazsın,çünkü senin bilgi dereceni biliyorum,onun için sen sınava girme sana peşinen zayıf vereyim derse olurmu..? demezmi Hocam ben daha sınava girmedim nerden bildin benim zayıf alacağımıda o kararı verebilirsin dese haklı olmazmı,hocam sınav benim hakkımdır demezmi..onun için Allah(c.c.) önceden bizim durumumuzu bilmesi bizim bu sınava tabi olmamız için engel teşkil etmez..
Konu Nova tarafından (08-09-2010 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.
Sebep: üs
|

08-09-2010, 02:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
SİYAHSANCAKLI´isimli üyeden Alıntı
hocam bildiği için bana sınav esnasında deseki yok sen bu sınavı kazanamazsın,çünkü senin bilgi dereceni biliyorum,onun için sen sınava girme sana peşinen zayıf vereyim derse olurmu..? demezmi Hocam ben daha sınava girmedim nerden bildin benim zayıf alacağımıda o kararı verebilirsin dese haklı olmazmı,hocam sınav benim hakkımdır demezmi..onun için Allah(c.c.) önceden bizim durumumuzu bilmesi bizim bu sınava tabi olmamız için engel teşkil etmez..
|
Öncelikle örnek olmamış. Ben Tanrıya daha sınava girmedim nereden bileceksin kalacağımı diyemem ki. Tanrı herşeyi bilmez mi? O zaman kimin kalıp, kimin geçeceğinide bilir. Sınavın anlamı kalmaz. Benim atacağım her adım öncesinden biliniyor, döneceğim her köşe önceden biliniyor ve nihai sonuç biliniyor ise, sınavın ne anlamı var? Sınav gerekli ise, bu Tanrının fikrimizi değiştirme olasılığımız hakkında bazı şeyleri bilmediğinin göstergesidir.
Sınav argümanını tartışmak yersiz. Sizden ricam cüzzi irade deyimini kullanmamanızdı. Çünkü çıkmazı büyük...
|

08-09-2010, 02:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
yok sen bu sınavı kazanamazsın,çünkü senin bilgi dereceni biliyorum,onun için sen sınava girme sana peşinen zayıf vereyim derse olurmu..?
|
olur olur bakın kuran'da nasıl oluyormuş
Andolsun, sizden önceki nice nesilleri peygamberleri, kendilerine apaçık deliller getirdikleri halde (yalanlayıp) zulmettikleri vakit helâk ettik. Onlar zaten inanacak değillerdi. İşte biz suçlu toplumu böyle cezalandırırız.(Yunus:13)
bakın allah onlar zaten inanacak değillerdi diyerek bir toplumu yok edebiliyor
saygılarımla
|

08-09-2010, 02:38
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
S.S,
Sizin unuttuğunuz; daha sınavın tarihi bile belirlenmeden önce allahın sonucunu bildiği..
Üstelikte;
Herşeyi o belirliyor,
Neler olacağını da biliyor,
İstediğimi alırım istediğimi almam-size ne ulan! diyor  ,
Beni sorgulayamazsınız sadece itaat edeceksiniz diyor,
Herkes serbest diyor, özgür irade diyor,
sizde inanıyorsunuz, çünkü bana inanın-sorgulamayın, sorgulayanın yanından da kalkın gidin diyor
Biz "neşeli karbon birleşikleri" de yapıyoruz
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|

08-09-2010, 02:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Area Yaratan elbet biliyor son nefesimizin ne olacağını ama bizler bilmiyoruz,oysa bunun ilerisine gidersen ne gerek varki bütün sınavlara zaten alınacak kişi sayısı 1000 neden 10000 kişi sınava giriyorki..sınavı uygulayanlar alsınlar kafalarına göre aramızdan ehil olup olmadığımızada bakmadan değilmi...ne gerek varki bu tip sınavlara..
|