02-10-2010, 14:25
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Bir sorum olacak?
Bazılarınız belkide hepiniz evrenin ve maddenin hep var olduğunu, birşekilde oluştuğunu kabul eder ve nasıl oluştuğunu sorgulamaz ama şu bilinmelidirki evrendeki tüm yıldızlar sonsuz bir enerji hacmine sahip değildir ve birgün bu enerjileri tükenecektir dolayısıyla bu enerjilerinin bir başlangıcı olmalıdır, evrendeki tüm bu cisimler durup dururken ortaya çıkmadılar herhalde, şöyle düşünün sizin mantığa göre evren durağan ve sabit olmalı ama tam aksine hareket halinde ve sürekli enerji kaybı içerisinde (örneğin güneş her saniye milyonlarca ton kütle ve enerji kaybediyor, güneşin bu kütlesel kaybı dünyanın ve diğer gezegenlerin ondan uzaklaşmasına neden oluyor, aynı şekilde samanyolu galaksisinde meydana gelen enerji ve kütlesel azalmalar da güneş sistemi ve diğer sistemlerin samanyolu galaksisinden uzaklaşmasına neden oluyor daha doğrusu samanyolu galaksisi genişliyor aynı mantıkla devam edersek evrendeki galaksiler birbirinden uzaklaşıyor dolayısıyla evren sürekli bir genişleme halinde.. zamanı tersine çevirdiğimizde evrenin bir noktadan başlayıp genişlediği tezi ortaya sürülebilir ve bildiğiniz gibi Big Bang Teoremi evrenin oluşumuyla ilgili en güclü kanıtları olan bir teoremdir, ki uzay boşluğundaki radyasyon ölçümleri ve diğer bazı bilimsel ölçümler Big Bang Teoremini doğrular niteliktedir, bu teorem kanunlaşmadığı için yorum yapmayacağım ama şu kesindir ki bu evrenin bir başlangıç referans noktası vardır) Tabi burda da kolaycılığa kaçıp evren birşekilde oluşmuş deyip kesip atacaksınız bakınız inanmak kolaya kaçmak değildir inkar kolaya kaçmaktır, görmediğim şeye inanmam demek kolaya kaçmaktır. Halbuki bakmak ayrı birşeydir görmek ayrı birşeydir. Ben tek bir örnekten yola çıkarak size bir soru sorucam. Yukarıda da bahsettiğim gibi evrenin bir başlangıç referans noktası olmalıdır dolayısıyla canlılığın da bir başlangıcı olmalıdır. Siz yaradılışa inanmıyorsanız evrime inanmak zorundasınız elinizdeki sizce çok mantıklı olan bu yaklaşımdan başka bir seçeneğiniz yok. Bildiğiniz gibi evrim sırasına göre insan maymundan evrimleşmek zorunda ama ortada tek bir insan profili yok ortada iki farklı cinsde insan var erkek ve dişi. İnsan erkeği maymun erkeğinden insan dişisi maymun dişisinden evrimleşmek zorunda, iki farklı koldan evrimleşen insan erkeğinin spermi ile insan dişisinin yumurtalığı nasıl birbirine uyumlu gelişmiştir? (Bildiğiniz gibi insan spermi ile maymun yumurtalığı, maymun spermi ile insan yumurtalığı birbirine uyumlu değildir)
Bilgilendirirseniz sevinirim..
|

02-10-2010, 15:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dağcı´isimli üyeden Alıntı
Bazılarınız belkide hepiniz evrenin ve maddenin hep var olduğunu, birşekilde oluştuğunu kabul eder ve nasıl oluştuğunu sorgulamaz ama şu bilinmelidirki evrendeki tüm yıldızlar sonsuz bir enerji hacmine sahip değildir ve birgün bu enerjileri tükenecektir dolayısıyla bu enerjilerinin bir başlangıcı olmalıdır, evrendeki tüm bu cisimler durup dururken ortaya çıkmadılar herhalde, şöyle düşünün sizin mantığa göre evren durağan ve sabit olmalı ama tam aksine hareket halinde ve sürekli enerji kaybı içerisinde (örneğin güneş her saniye milyonlarca ton kütle ve enerji kaybediyor, güneşin bu kütlesel kaybı dünyanın ve diğer gezegenlerin ondan uzaklaşmasına neden oluyor, aynı şekilde samanyolu galaksisinde meydana gelen enerji ve kütlesel azalmalar da güneş sistemi ve diğer sistemlerin samanyolu galaksisinden uzaklaşmasına neden oluyor daha doğrusu samanyolu galaksisi genişliyor aynı mantıkla devam edersek evrendeki galaksiler birbirinden uzaklaşıyor dolayısıyla evren sürekli bir genişleme halinde.. zamanı tersine çevirdiğimizde evrenin bir noktadan başlayıp genişlediği tezi ortaya sürülebilir ve bildiğiniz gibi Big Bang Teoremi evrenin oluşumuyla ilgili en güclü kanıtları olan bir teoremdir, ki uzay boşluğundaki radyasyon ölçümleri ve diğer bazı bilimsel ölçümler Big Bang Teoremini doğrular niteliktedir, bu teorem kanunlaşmadığı için yorum yapmayacağım ama şu kesindir ki bu evrenin bir başlangıç referans noktası vardır) Tabi burda da kolaycılığa kaçıp evren birşekilde oluşmuş deyip kesip atacaksınız bakınız inanmak kolaya kaçmak değildir inkar kolaya kaçmaktır, görmediğim şeye inanmam demek kolaya kaçmaktır. Halbuki bakmak ayrı birşeydir görmek ayrı birşeydir. Ben tek bir örnekten yola çıkarak size bir soru sorucam. Yukarıda da bahsettiğim gibi evrenin bir başlangıç referans noktası olmalıdır dolayısıyla canlılığın da bir başlangıcı olmalıdır. Siz yaradılışa inanmıyorsanız evrime inanmak zorundasınız elinizdeki sizce çok mantıklı olan bu yaklaşımdan başka bir seçeneğiniz yok. Bildiğiniz gibi evrim sırasına göre insan maymundan evrimleşmek zorunda ama ortada tek bir insan profili yok ortada iki farklı cinsde insan var erkek ve dişi. İnsan erkeği maymun erkeğinden insan dişisi maymun dişisinden evrimleşmek zorunda, iki farklı koldan evrimleşen insan erkeğinin spermi ile insan dişisinin yumurtalığı nasıl birbirine uyumlu gelişmiştir? (Bildiğiniz gibi insan spermi ile maymun yumurtalığı, maymun spermi ile insan yumurtalığı birbirine uyumlu değildir)
Bilgilendirirseniz sevinirim..
|
Saygıdeğr dağcı ;
Evren bizim iddia ettiğimiz gibi durağan değildir. Biz böyle bir şey iddia etmediğimizden olabilir mi acaba? Statik Evren Modeli ve Big Bang oluşumlu evren modeli hakkında bilgi sahibi olmanızı isterim. Aksi takdirde havanda su döversiniz.
" Tabi burda da kolaycılığa kaçıp evren birşekilde oluşmuş deyip kesip atacaksınız"
Eğer ki herşey bir noktadan sonra bir sorgulanamaza gidiyorsa ben madde herzaman vardır derim. Yada ona sebebiyet verecek enerji. Kaldı ki sizin mantığınızla sorgulamaya devam edersem, "Tanrı nasıl var oldu?" sorusunu sormam lazım. Kolaya kaçıp bu soruya "Hep Vardı" demek ne kadar akıllıca ise Madde ve Enerjide hep vardı demek o kadar akıllıcadır.
Yaratılışa inanmayan Evrime inanmalıdır söylemi hem yaratılış, hem Evrim hakkında en ufak bir fikre sahip olmadığınızı açıklar. Yaratılış; Varlık Felsefesinin konusudur...Evrim Bilgi Felsefesinin. Bunlar aynı şeyler değildir yani. Birbirine paralel ilerleyen doğrulardır ve sizin düşündüğünüz anlamda keşismezler.
Ben derim ki konular hakkında biraz daha fikir sahibi olunuz ve ondan sonra tekrar konuşalım.
esenlikler Dilerim.
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

02-10-2010, 15:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
dağcı;
Çok ciddi yanılgı içerisinde olduğunuz bir nokta var.Bizler "Evren bir şekilde oluşmuş" diye bir söz etmeyiz, böyle bir anlayışımız yoktur.
Bizim için gerçek "evrenin varlığıdır"
Bu somut gerçekten hareket ederek sorular sorarız;
-Neden oluştu?
-Nasıl oluştu?
-Ne zaman oluştu?
Yani bir kabulediş yoktur!
Bu sorulara "bilim" ışığında yanıtlar ararız.
Bilimin bu sorulara yanıt vermesi gecikebilir, milyonlarca yıl yanıt veremeyebilir, yanlış yanıt verebilir...
Sizin "iman"nınızın aksine bilimin en çarpıcı gerçeği yanlışlanabilir olmasıdır.Bilim kontrollü deneylere dayanır.Yanlışlar yapabilir, ancak mutlaka doğruyu bulur.Çünkü bilimde ;
-Önyargı
-Kayıtsız şartsız inanmak
-Dogma gibi olaylara yer yoktur!
Sizinle ayrıştığımız nokta burasıdır.Bilimin aksine dayanaksız, dogmatik inanışlara sahip olduğunuz için, şöyle komik durumlar gelişiyor ve emin ol gelişmeye devam edecek;
|
KEHF - 86
Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik.
|
Evrim ile ilgili şu linki -anlayarak, önyargısız- okuyun, takıldığınız ya da aklınıza yatmayan noktalarda, elimden geldiğince açıklama yapmaya çalışırım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim
Esen kalın.
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

02-10-2010, 16:40
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
sayın aera,
Statik Evren Modeli ve Big Bang oluşumlu evren modeli hakkında yeterli bilgiye sahibim, konuyu saptırmayın.
Evrime inanıyorsanız soruma cvp veriniz inanmıyorsanız neye inanıyorsanız onu belirtin?
sayın naper,
naper´isimli üyeden Alıntı
dağcı;
Bizim için gerçek "evrenin varlığıdır"
Bu somut gerçekten hareket ederek sorular sorarız;
-Neden oluştu?
-Nasıl oluştu?
-Ne zaman oluştu?
Yani bir kabulediş yoktur!
|
Bakın belki bilim bu soruları açıklayana kadar siz ölmüş olacaksınız, merak etmiyormusunuz gerçeği, ya bilim yaratılış gerçeğini kabul ederse?
Ayrıca size birşey anlatayım, geçenlerde bir tv kanalında Almanyada bir fizik enstitüsü olan Max-Planck-Enstitüsü hakkında belgesel izliyordum. Bu enstitü fizik dalında belkide dünyanın en iyi enstitüsü, atom bombası bu enstitüde icat edilmiş. Bu enstitüde ömrünü fiziğe adamış 70küsür yaşında ismini şuan hatırlamıyorum ünlü bir fizikçinin şu sözleri dikkatimi çekti.. Ömrümü maddeye adadım ama artık maddenin var olduğuna ben inanmıyorum, bunu da (gülümseyerek söylüyor) söylemekten çekiniyorum çünkü ömrünü olmayan birşeyemi adadın diye espriler yapılıyor.
Size tavsiyem biraz materyalist felsefeden arının!
|

02-10-2010, 16:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bakın ateist arkadaşlarım irdelemeden savunma bandı ve bilimi izah etme teması içinde arkadaşa izahat yapma gereği duyuyorsunuz,oysa yanlış yerde yanlış şey kasıtlı olarak tartışılmaya çalışılıyor,evren varoluşu sorgulanmalı evet,ama konu islamla ilgili değil,şimdi dağcı arkadaşa benim bir sorum olacak,sorduğunuz bir çok sorunun cevabını bilimde arıyor,siz neden bilimsel kaynaklarda aramak yerine bizlere sordunuz,neden islam başlığı altında sordunuz?Gelelim ünlü fizikçinize,kendisi Einstein olmasın  ismini siz araştırın,söylemek istediklerini de...Quantumun temellerini atarken ki,quark'ları görebilmiş ve adlandıramamış olası ki.Kendisi zaten bir panteisttir,diyelim ki hülasa dediğiniz doğru olsun,maddenin varlığından şüphe etti ,bu bilim adamı ve şüphe ile baktı bu neyi gösterir,materyalist felseden arındık ve artık dediğiniz üzre mistik bir tanrı arayışına girdik,hadi o zaman islam forumunda olması gereken tartışmayı yapalımda bizlere Kuran'ın tanrısının haklı ve doğru ve de gerçek olduğunu ispatlayın...
İslam başlığı altında sorulmuş yüzlerce çelişki ve soruya akla bilime sığmayan başlığa cevap yazın...Buyrun...
Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
|

02-10-2010, 16:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
sayın aera,
Statik Evren Modeli ve Big Bang oluşumlu evren modeli hakkında yeterli bilgiye sahibim, konuyu saptırmayın.
Evrime inanıyorsanız soruma cvp veriniz inanmıyorsanız neye inanıyorsanız onu belirtin?
sayın naper,
Bakın belki bilim bu soruları açıklayana kadar siz ölmüş olacaksınız, merak etmiyormusunuz gerçeği, ya bilim yaratılış gerçeğini kabul ederse?
Size tavsiyem biraz materyalist felsefeden arının!
|
Yani ben şimdi, gerçeği öğrenene kadar yaşayamayacağımdan hareketle bir masala mı inanmalıyım?
Ben buna kendini kandırmak derim.
Bence siz düşünüş ve inanışınızı ciddi şekilde sorgulamalısınız!
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

02-10-2010, 17:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayın aera,
|
Saygıdeğer dostum dağcı ;
Statik Evren Modeli ve diğer modelleri hakkında bilginizin olmasına sevindim. Konuyu saptırmak için değil, bizlerin statik modele inandığımızı söylediğiniz için bu noktaya değinmiştim.
Evrim yaratılış/yaratılmayış süreçlerine cevap verecek bir teori olmadığından Tanrıya inanmayan Evrime inanınır yaklaşımınızın yanlışlığı üzerine durdum. Ateizm Evrimden çok çok önce Antik Yunan'da var idi. Var olmasının sebebi ise; kimilerinin illaki "Bir yaratıcı olmalı ki çevremizdekiler var olsun" düşüncesi, kimilerinin ise "Zaten Tanrıya anlam veren yarattıkları ise Tanrı yarattıklarının eseridir ve var olamaz" düşüncesidir.
Ben Ateistim ve Evrime inanıp inanmam bunu değiştirmez. İllaki bir cevap istiyorsanız "Tanrıyı anlam yükleyen ve var eden yarattıklarıdır. Bu yüzden yaratılanlar, yaratılmamış. Tanrıyı, yaratılanlar yaratmıştır."
Kolay gelsin
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

02-10-2010, 17:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Yahu düne kadar gercekten sadece DÜNE kadar ( 01.09.2010 )
Maddenin en kücük yapisi olarak Proton notron ve elektronlari biliyordum
Bir siteye girdim http://www.genbilim.com/content/view/290514/90/
Kücük Parcaciklarin biricik dünyasi olarak hazirlanmis bir makale okudum oysa benim okulda ögrendigim maddenin en kücük yapi elementi proton , notron ve elektronlari biliyordum
Ne oldu acip biseler okudum simdi Kuarklara kadar bilgim var ! Hatta ondan daha kücük parcaciklarin olduguna endiseleniyorlar
Peki dagci sen hic OKUMA ZAHMETINDE bulunuyormusun ?
Eger bulunmuyorsan maddenin nasil olustuguna beynin hep affallar eger bulunursan
ENERJININ MADDEYE DÖNÜSMESINI BILIRDIN !
Galiba sanirsam Maddenin degilde Enerjinin nerden geldigini bilim bulamiyor !!
AYRICA UZAYDA ENERJI GER DÖNÜSÜMLÜDÜR
Okudugum baska bir makaleye göre !! Bilim adamlarinin tahminlerince UZAYDA 77*10 üreri 22
770²² demekdir bu !!!
iste okadar YILDIZ VAR
Sadece bizim Samanyolu galaksimizde 300 MIlyar Yildiz var !! Daha milyarlarca GALAKSILER VAR
YILDIZLAR UZAYDAN PASIF ENERJIYI EMEREK AKTIF ENERJIYE CEVIRIR FOTONLAR SAYESINDE BU ENERJIYI UZAYA YAYAR
KARADELIKLER ISE AKTIF ENERJIYI EMEREK TEKRAR PASIF ENERJIYE CEVIRIR BUDA TEKRAR YILDIZIN HAREKETLI KALMASINI VE BÖYLE HEP DEVAM ETMESINI SAGLAR !!
ENERJI MADDEYE CERILMESININ EN BÜYÜK KANITI ISE PARCACIK HIZLANDIRICILARINDA GÖZLENMISDIR
Ortaya cikan enerjiden yeni elementler bulundu siz daha halen yerinizde mi sayiyorsunuz ???
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|

03-10-2010, 00:19
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
soruma cvp gelmediğine göre evrime siz de inanmıyorsunuz!?
Bakın sizin şu oluşum felsefenizi bir türlü çözemedim. Sırayla kendi fikirlerinizi açık ve net bir şekilde yazarsanız bende bunlara cevaben birşeyler yazabileceğime inanıyorum
sayın emperrordiablo,
emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı
İslam başlığı altında sorulmuş yüzlerce çelişki ve soruya akla bilime sığmayan başlığa cevap yazın...Buyrun...
|
bunlar sizin kuruntunuz, kendiniz soruyorsunuz kendiniz cevaplıyorsunuz. Kuranı Kerimde hiçbir çelişki yoktur, akla ve bilime de uygundur.
|

03-10-2010, 00:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Yahu siz ALLAH kim yaratti sorusuna hic cevabiniz yokken bizim gene cok ama cok mantikli cevaplarimiz var !!
Sen yildizlarin olusmasina yada habire yeni yildizin dogusunudami evrim saniyorsun ! Evrim sadece bu dünya icin veya baska canlisi olan gezegenler icin gecerli !
Evrim hakkinda birseyler ögrensen böyle sacma sorular sormassin elbette
Simdi sana ben bir soru soruyorum
Evrimi sen maymundan gelmeyi mi biliyorsun , maymundan gelmeyimi düsünüyorsun !
Soru apacik ortada hangisi
Bilmek mi ? yoksa düsünmek mi ?
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|