Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-10-2010, 00:40
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Hayvan Cinayetleri ve İkiyüzlülük

Son günlerde bir büfenin güvenlik kamerasına takılmış kedi cinayeti ülke gündeminde üst sıralara oturdu. İşsiz, yarı aç, sokaklarda yatan, hastane kapılarında bekleyip parasızlıktan şifa bulamayan, mayınlara basarak parçalanan v.s. onca insan dururken, kendine 'hayvansever' diyen bazı ruh hastaları iki tane çöp kedisinin can derdine düştü! Neymiş? Genç bir adam söz konusu sokak kedisini önce tekmelemiş, sonra da başını ezerek öldürmüş, bu bir vahşetmiş v.s...

Hadi oradan be! Bu memlekette hayvan kurbanı her sene bayram olarak kutlanıyor, çoluğun çocuğun gözü önünde koskoca danalar, boğalar, inekler, koyunlar, keçiler boğazlanıyor, koca şehirler birer mezbahaya dönüyor ve hiçbirinizin gıkı çıkmıyor da; iki tane salak kedi veya köpek öldürüldü diye mi insanlığınızı hatırlayıp histeri krizlerine giriyorsunuz?! Koyuna, keçiye, ineğe göstermediğiniz merhametiniz neden kedi ve köpeğe karşı tüm ihtişamıyla tecelli ediyor? Çünkü bu iki hayvan türünü kendi evinize kafesleyip kendi göz zevkiniz için, kendi hastalıklı asosyalliğinizden kaçışınızı onlarda bulduğunuz için besliyorsunuz. Bu hayvanların öldürülmesi karşısında gösterdiğiniz tepki sadece ve sadece sizin kendini beğenmişliğinizi yansıtıyor aslında.

''O zavallı kediciğe eziyet etme pis vicdansız!''
''Neden peki?''
''Çünkü ben onu sevimli buluyorum!''
''O koyunu istediğin gibi kesip biçebilirsin kardeş.''
''Neden peki?''
''Çünkü ben onu sevimli bulmuyorum!''

Ruh hastası herifler!

Evet ruh hastası olan asıl sizsiniz! Kendi asosyalliğiniz, insanlarla doğru düzgün ilişkilenememekten ortaya çıkan hastalıklı yönelimleriniz yüzünden insanlardan çok hayvanlara bağlanıyor ve hayvanların(hepsinin değil sadece sizin bağlandığınız hayvanların) gördüğü ''eziyet'' karşısında feveran ediyorsunuz! Sen manyaksan, hayvana insana benzer özellikler atfedip ona insan kadar, hatta daha da çok değer verip bağlanıyorsan ben ne yapayım? O sokak kedisi kafası ezilene kadar soğukta tir tir titriyordu, arabaların altında uyuyordu, aç kalıyordu, çöplükten besleniyordu; bunları hiç umursamazdınız da öldürülünce mi hayvansever oluverdiniz? O kedi kendinden güçsüz nice hayvanı çok daha ''zalimce'' yöntemlerle parçalıyordu, o kedi bizzat kendi hemcinsleriyle ''gaddar'' kavgalara giriyordu; bunlardan da haberiniz var mı? Söz konusu gencin o kediye yaptığı muamele, zaten kedinin doğasının alışık olduğu bir muameledir. Zira o sadece bir kedi, bir hayvan; insan değil! O senin arkadaşın değil, annen değil, kardeşin değil, sevgilin ya da çocuğun da değil. O sadece aptal, karaktersiz, rezil hayvanın teki! Bunu böyle kabul etmeyi öğrenin artık. Zira kedi öldüren genci linç etmeye çalışarak, o salak çöplük kedisini o gence(bir insana!) tercih ediyorsunuz. Farkında mısınız?

Hayvanlar öldürülebilir arkadaş! Hem de en gaddarca yöntemlerle, sırf zevk için de öldürebilirsin! Sırf canın güzel bir ızgara çektiği için de öldürebilirsin, sırf kızdığın için de, sırf vakit geçsin diye de... Balıkları, tavukları, böcekleri, koyunları, inekleri nasıl öldürüyorsan kedileri ve köpekleri de öldürebilirsin. Kimseye de hesap vermezsin! Bu kadar basit.

( http://kabus-valerie.blogspot.com/ )
Alt 19-10-2010, 01:31
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger freddie;

Söz konusu gencin o kediye yaptığı muamele, zaten kedinin doğasının alışık olduğu bir muameledir. Zira o sadece bir kedi, bir hayvan; insan değil! O senin arkadaşın değil, annen değil, kardeşin değil, sevgilin ya da çocuğun da değil. O sadece aptal, karaktersiz, rezil hayvanın teki! Bunu böyle kabul etmeyi öğrenin artık. Zira kedi öldüren genci linç etmeye çalışarak, o salak çöplük kedisini o gence(bir insana!) tercih ediyorsunuz. Farkında mısınız?

Iki turlu vicdan vardir, birincisi akilci ve bencil vicdan , digeri canlilari yasatmaya yonelik vicdan. Akilci ve bencil vicdan akli oyle bir hal alirki, karsisindaki insanoglu, hayvan, cicek v.s. olmus fark etmez. Sadece siddet ile yonlendirilir. Senin dusunce olarak dile getirdigin yukaridaki cumle, iste bu canavar karakterli akilciligin bir urunudur. Konu burada kedi ile genc arasindaki tercih degil; yapildigi sekliyle vahsetin tarafinda olma ele alisidir. Aslinda ele alinmasi gereken, vahsetin ve siddetin, kime veya neye uygulandigi degil; vahset ve siddetin savunusunu, ya da karsi cikisini dile getirmektir. Bunun icin de bir kedi, bir insan v.s. farketmez. Cunku konu zihniyet ve dusuncesidir. Iste tam da bu vahset zihniyeti yuzunden kedi insan farki gozetilmez, ya da vahsetin hakliligi/haksizligi tartisilir.

Hayvanlar öldürülebilir arkadaş! Hem de en gaddarca yöntemlerle, sırf zevk için de öldürebilirsin! Sırf canın güzel bir ızgara çektiği için de öldürebilirsin, sırf kızdığın için de, sırf vakit geçsin diye de... Balıkları, tavukları, böcekleri, koyunları, inekleri nasıl öldürüyorsan kedileri ve köpekleri de öldürebilirsin. Kimseye de hesap vermezsin! Bu kadar basit.

Yukaridaki paragrafa da tek bir sorum var?, neden ve bu yukaridaki yazilanlari yapma hakkini kim kime neye dayanarak veriyor?

Tabi "insanoglu doganin tek canavaridir o yuzden de istedigi canavarligi hem kendi turune, hem baska hayvanlara, bitkilere, dogaya ve algiladigi her seye uygular" diye dusunuyorsan; bu dusunceni, insan ve insanligi adina bir daha gozden gecirmeni oneririm.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-12-2010, 02:56
zozan. zozan. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

slm bende çok üzülmüştüm o kediye ama söyledikleriniz çok etkileyici gerçekten çok iyi açıklamışsınız okuduktan sonra insan düşünme ihtiyacı hisediyor evet bir kediyi ah vah diye izledik hatta ay bakamıycam dedik ama kurban bayramında agaca asılmış derisi yüzülen hayvanların önünden yürüdük hiç bişey yokmuş gibi sudan çıkıp dakikalarca can çekişen balıga bakıp tuttugumuza sevindik daha nice olaylara bakıp normalmiş gibi davranıyoruz bu yazı üzerine çok konuşulur keşke herkes okusa bu yazınızı eminim herkes okuduktan sonra kendini gözden geçirir düşünülmeden okunursa kediyi öldüreni savundugunuz sanılır ama o tepki yine bir canlıya yapılan şiddetin tepkisi çok iyi anlıyorum sizi
Alt 06-12-2010, 21:43
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Freddie biraz protest yaklaşmış ama durum aynen anlattığı gibidir bence de. İstediğin gibi şişe geçirebildiğin boy boy fabrikalarda üretebildiğin, dişe gelmesi için tombullaştırdığın hayvanlara neden iyi davranasın ki? Mantığı ne ola ki? Izdırap çekmesinler diye mi?

Ünlü İngilizin tekinin bir lafı var, "sosis ve politikanın nasıl yapıldığını görmeyeceksin, yoksa bir daha ne sosis yiyebilirsin ne politika yapabilirsin." (ya da buna benzer bir şey.)
Alt 06-12-2010, 22:50
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu yazının bir ironi olarak yazılıp, aslında insan haklarının önemini vurgulaması bakımından olumlu olduğunu düşünmek istiyorum.. Ama maalesef yazarın böyle bir niyetinin olduğunu da hiç mi hiç sanmıyorum.
Alt 07-12-2010, 01:55
Laqrma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Laqrma Laqrma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet ruh hastası olan asıl sizsiniz! Kendi asosyalliğiniz, insanlarla doğru düzgün ilişkilenememekten ortaya çıkan hastalıklı yönelimleriniz yüzünden insanlardan çok hayvanlara bağlanıyor ve hayvanların(hepsinin değil sadece sizin bağlandığınız hayvanların) gördüğü ''eziyet'' karşısında feveran ediyorsunuz! Sen manyaksan, hayvana insana benzer özellikler atfedip ona insan kadar, hatta daha da çok değer verip bağlanıyorsan ben ne yapayım?

( http://kabus-valerie.blogspot.com/ )
Alıntıladığım yer Freddie'nin niyetini de durumunu da çok iyi gösteriyor.
Bir cümleyle kendini açıklamış zaten..
Karşı gelicem diye kustuğu koca yazıya bak!
Bu kadar insan düşmanı olunmaz.. Asıl asosyallik budur!

'Okuyan Çocuk'
Alt 07-12-2010, 03:16
zozan. zozan. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

çokmu iyi niyetle okudum bilmiyorum ama her türlü vahşete sessiz kalıp kedi olayını medyatik oldugu için büyüten insanlara bi tepki olarak anladım.aynı insanlar sırf zevkleri için hayvanları hapsediyor ben bir köpek gördüm ayagı nerdeyse dizine kadar yerde niye böyle diyince sahibi baglamış bunu kapıya sürekli oturmaktan yürümemekten o hale gelmiş çok oluyormuş köpeklerde böyle vakalar aynı kişi o kediyi döveni görse aklından ilk linç etmek geçecek.kapısının önünde açlıktan ölsen bir lokma ekmek vermiyecek insanların 4 tane köpegi var onlara bir ailenin geçinecegi kadar masraf ediliyor bu anlattıgım benim şahsen tanıdıgım insanlar.aynı insanlardan ben yaşlı tek başına yaşayan bir bayan için yardım istedim beni duymamazlıktan gelip konuyu kapattılar bayram günü bahçe kapısının dışında bayramını kutlayıp birşeyler isteyen dilenciyi kovdular bende hayvanları severim hemde onların sevmedigi kadar ben onları baglamaya kıyamam kapımın önünden geçen hayvanlara vermek için her zaman ucuz aldıgım süt ve tavukların işe yaramayan kısımları 2 liraya satılıyor gücüm o kadarına yetiyor onu alabiliyorum bu insanlar artık yavaş yavaş insanlara olan merhametleri kaybedip hayvanlara sarıyorlarya işte o insanı bitiriyor ben çok sahit oldum sırf gösteriş olsun diye evini hayvanat bahçesine çevirip insanları yok sayanlar insanlara neler neler yapılıyor tv de çıkıyor nerde bu insanlar hayvanlara destek için bilmem nereye giden ajda pekan dan insanlar için imza istendi imza atmadı.bu gün okudum polis tarafından dövülerek çocugunu düşüren bayan protestocu için yazılan yorumları şok oldum haketmiş diye yazanlar var eminim o kedi olayında bu insanlar o adamı benim elime vereceklerde şöyle asarım şöyle keserim diye yazmıştır. bu ikiyüzlülük insanı deli eden bu işte .insanları sevmeyen hayvanlarıda sevmez bu böyle......
Alt 02-01-2011, 10:10
Tyler Durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tyler Durden Tyler Durden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yazdıklarında sonuna kadar haklısın. O kedilere de acımalarının sebepleri yine çıkarları, dediğin gibi asosyallikten kurtulmak için genellikle 50'lik çılgın bakireler bakar kedilere. Onları çocukları gibi görür. Ama iş et yemeye gelince, kesilen hayvanlara acı duymayı bırakın bayram derler.
Alt 02-01-2011, 11:01
Tyler Durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tyler Durden Tyler Durden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanın insanı öldürmesine sessiz kalıp o kediyi öldüren adamı bulduğum yerde öldüreceğim diye atıp tutanlar da ayrı bir hasta.
Alt 02-01-2011, 22:53
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir hayvanı bu şekilde öldüren bir kişi muhtemelen empati yoksunluğu gibi bir durumdan muzdariptir, ki bazı katiller için falan söz konusu olan durum da budur; abartmaya gerek yok ama ceza vermekte ve de gözetim altında tutmakta falan fayda var bu tarz insanları.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society

Önerilen Siteler