Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-10-2010, 09:21
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Tüm Kötülüklerin Başı Allahtır.

Merhaba arkadaşlar şimdi islam inancına uygun bir önerme ortaya koyacam. Bu önermemi de örnek ve ayetlerle destekleyecem. Eksik biryerler görürseniz lütfen uyarınız. Başlıyorum:

Şeytan kötü mü ?: Evet
Şeytanı kim yarattı ?: Allah

O halde kötü olan allahtır. Nasıl yani ?
Şöyle ki:

Bir programcı winamp programını yazıyor ve insanlar kullanıp memnun kalıyorlar. Başka bir programcıysa truva atı ya da virüs yazıyor banka hesaplarını boşaltıyor ya da bilgisayarlara zarar veriyor. Bu durumda suç programındır demek ne kadar mantıklıysa suç şeytanındır demekte o kadar mantıklıdır...

Gelelim allahın kötü olduguna dair birkaç ayete...

Tevbe suresi 5: Haram aylar çıkınca müşrikleri öldürün.
O kadar iyi bir allah ki kendi yarattıklarını yine kendi yarattıklarına öldürtüyor.

Fatır suresi 8: Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola eriştirir.

Ayetleri uzatmamın bir anlamı yoktur. Zaten herşey apaçık ortada. Düşünebilen insanlar tüm kötülüklerin başının allah oldugunu görebilir.

Saygılar
Alt 24-10-2010, 09:36
klucky35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
klucky35 klucky35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şeytan konusu şöyle savunabilinir: Biz insanları kötü yola sapma veya sapmama gücünü sınamak için şeytanı yarattık.

Ama bunu yazında belirtiğin ayet "Allah dilediğini saptırır dilediğini de doğru yola eriştirir" çürütüyor.

Bir Çağın Dini, Bir Sonrakinin edebi eğlencesidir. Emerson
Alt 24-10-2010, 11:15
Üyeliğini Sonlandırmış

klucky35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şeytan konusu şöyle savunabilinir: Biz insanları kötü yola sapma veya sapmama gücünü sınamak için şeytanı yarattık.

Ama bunu yazında belirtiğin ayet "Allah dilediğini saptırır dilediğini de doğru yola eriştirir" çürütüyor.

Evet insanları saptıran şeytandır diyor birayette.

Başka bir ayetteyse allah diledigini saptırır diyor.

O halde insanı saptıran allah mı ? şeytan mı ? her ikisi mi ?

Şeytanı yaratanda allah ise

Sonuç: Tüm kötülüklerin başı allahtır...

2 mühendis var birisi insan hayatını kolaylaştıran bir teknoloji yapıyor ve piyasaya sürüyor. Digeriyse insanı öldüren bir teknoloji buluyor.
Ve o cihazı kullanan insan 24 saat içinde felç oluyor diyelim.
Bu durumda suçlu olan o cihaz mı ? Yoksa o cihazı yapan mı ?

Yorum müslüman arkadaşlarındır... Örnekler açık
Ayetler açık
Nasıl kıvıracaksınız merakla bekliyorum.
Alt 24-10-2010, 11:18
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

´´asanda , hasanda ´´ - MSN üzeri Mesaj gönder

Hackercesur saçmalama...

O zaman diğer melekleri neden göz ardı etmiyorsun arkadaşım....

Küçük düşünme...,

Saygılarımla...
Alt 24-10-2010, 11:43
Üyeliğini Sonlandırmış

allah iblisin kötü olacagını bile bile neden yaratıyor ? bu arada saçmalamıyorum gayet güzel bir mantık...

Ayrıca öyle bir yazıyosun ki sanki o melekleri görmüş gibi.

İspatla arkadaşım. hayali inançlarınızı yine hayali olan birşeye kaynak göstererek tapınmak zaten işiniz. gücünüz.
Alt 24-10-2010, 13:30
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

´´asanda , hasanda ´´ - MSN üzeri Mesaj gönder

Sayın hackercesur...

Zaten ben inanaıyorum demedim ki bende inanmıyorum meleklere , kurana vs...

Ama sadece şunu merak. Tamam islamı sorgularsın ama hepte çelişkili yanlarını sorguluyorsun. O zamanda mikail melek olmasaymış hava olayları gerçekleşmezmiş demi. Ben sadece bundan yola çıkarak san aöyle bir cevap yazdım. Meleklere inanmadığım gibi hava olaylarında melekler tarafından yapıldığına inanmıyorum zaten ben...

Saygıalrımlaa
Alt 24-10-2010, 14:15
Sweetie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sweetie Sweetie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

denge. eğer allah şeytanı yaratmasa herşey ve herkes iyi olurdu derler bunu dindarlara sorduğunuzda. olsaymış o zaman arkadaş. yok ama ozaman da sınav olmazdı değilmi. allahın sınavına bakarmısınız ? ne kadar vahşi ne kadar acımasız. bir de o allahın merhametli olduğu vs. yalanlarını sıralarlar. evet yeryüzünde iyilik olduğu kadar kötülük de var ama bunların dengede olduğu pek söylenemez. sanırım bir taraf hile yapıyor.

sevgiler,

IN SCIENCE, WE TRUST.
Alt 24-10-2010, 14:25
Üyeliğini Sonlandırmış

Sweetie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
denge. eğer allah şeytanı yaratmasa herşey ve herkes iyi olurdu derler bunu dindarlara sorduğunuzda. olsaymış o zaman arkadaş. yok ama ozaman da sınav olmazdı değilmi. allahın sınavına bakarmısınız ? ne kadar vahşi ne kadar acımasız. bir de o allahın merhametli olduğu vs. yalanlarını sıralarlar. evet yeryüzünde iyilik olduğu kadar kötülük de var ama bunların dengede olduğu pek söylenemez. sanırım bir taraf hile yapıyor.

sevgiler,
Söylediklerin müslüman arkadaşların dedigi şeyler. Ve bu argümanlar yeni soruları beraberinde doguruyor. YAni saçmalıklar saçmalıklarla kapatılamaz.

sınav olmazdı cevabından sonra peki allah neden insan yaratıp sınav yapma geregi duysun diyosun. Müslüman burda tıkanıyor. Çünkü verecek cevabı yok. Ayrıca sınav dedigin eşit olur. Birisi 10 yaşına, digeri 80 yaşına kadar yaşayan insanların sınavı ne kadar eşit sayılabilir ki ?
Alt 24-10-2010, 14:28
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşlar ne sınavı yahu sınav filan yok tek kriter muhammede inanmak ve onu desteklemek
onun zamanında yaşayanlarda böyle yapmışlar.
neyse konu dağılmasın tüm kötülüklerin kaynağı dinlerdir.Çünkü bir virüs gibi insanların korkularından ve bilinemezlerden yararlanıp insan aklını çalışamaz hale getiriyor.
sevgili emre1994 zannederim mesajlarını çık hızlı yazıyorsun anlam çıkartmakta zorlanıyorum.
mesela diyorsun ki"diğer melekleri neden gözardı etmiyorsun" yani onlarıda eleştirmi demek istiyorsun?

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 24-10-2010, 15:09
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaratanin kötü falan oldugu yok sadece onu kötü tanitan dinler var !

Seytan mis cennet mis cehennemmis bunlar hikaye ! Seytanin ta kendisi zaten insan oluyor !!

Zamaninda insanlar kendilerini okadar iyi saniyorlardiki yaptiklari pislikler onlarin utanc kaynagi olunca bu sucu baskasinin üzerine atmaya calismisdirlar ! Vede burda zihinlerinde yarattiklari seytan tasarimi hep suclu oluyor !!

Herneyse benimde kabul edemedigim birsey var

Eger bir insan Birinin hakkini yiyor yüzlerce kisiyi hic vijdanina sigdirmadan , hic acimadan öldüren bir insan bu dünyada ona ceza verilmemisse acaba bu insanin ölüncede bir cezaya maruz birakilmamasida akilma pek uygun gelmiyor !!

Sen kalk yüzlerce kisiyi öldür sonra bu dünyada hür yasa yaptiklarindan hic pisman olma ve saglikli huzurlu bir sekilde öl sonra.....

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina

Önerilen Siteler