Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-11-2010, 18:14
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

advertiser53´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kardeşlerim arapça biliyosanız konuşalım ama türkçe meallerden yola çıkarak bu bilgilere ulaşırsanız ona bi şey diyemem..önce arapçayı öğrenin sonra ahkam kesin..zaten bu ülkede herkes ilahiyat profesörü..ne ara öğrendiniz arapçayı ankamadım ki...sadece zatiyat süresini anlayıp geçicem çünkü insanın imana kalbi kapalıysa ona yapacak bi şey yoktur..
zariyat süresi 47..

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz.
İmam İskender Ali Mihr :Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki (onu) genişletici olan elbette Biziz.Diyanet İşleri:Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter.Abdulbaki Gölpınarlı:Ve biz, gökleri kurduk kudretle, onlardan daha üstününü, daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter.Adem Uğur:Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.Ahmed Hulusi:Semâya (Evren'e ve de beyin kapasitesine) gelince, onu elimizle bina ettik ve muhakkak ki biz genişleticileriz (boyutsal oluşumlarla - varlıklarla - idrakını genişletmek suretiyle, beyindeki kullanılır alanın genişlemesiyle)!Ali Bulaç:Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz.Ali Fikri YavuzBir de semaya bakın), biz onu kuvvetle bina ettik. Muhakkak ki biz, büyük kudrete sahibiz.Bekir Sadak:Gogu, gucumuzle Biz kurduk; suphesiz biz onu genisleticiyiz.Celal Yıldırım:Göğü de kudretimizle yapıp kurduk. Şüphesiz ki biz, hep genişleticileriz.Diyanet İşleri (eski):Göğü, gücümüzle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.Diyanet Vakfi:Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.Edip Yüksel:Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz.Elmalılı Hamdi Yazır:Bir de Semaya bakın biz onu kuvvetle bina ettik ve şübhe yok ki biz çok vüs'a malikizElmalılı (sadeleştirilmiş):Bir de göğe bakın! Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz.Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2):Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.Fizilal-il Kuran:Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.Gültekin Onan:Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz biz, (onu) genişleticiyiz.Hasan Basri Çantay:Biz göğü kuvvetle bina etdik. Çünkü biz muhakkak ve mutlak bir (vüs'at ve) kudrete mâlikizdir. İbni Kesir:Göğü gücümüzle Biz kurduk. Ve muhakkak ki Biz, genişleticiyiz.Muhammed Esed:Evreni (yaratıcı) güc(ümüz) ile inşa eden Biziz; ve şüphesiz Biziz onu istikrarlı bir şekilde genişleten.Ömer Nasuhi Bilmen45-47) Artık bir kalkınmaya da güç yetiremediler ve yardım görücüler de olmadılar. Nûh kavmini de evvelce (helâk ettik). Şüphe yok ki, onlar fâsıklar olan bir kavim olmuşlardı. Ve göğü bir kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki, biz elbette kâdirleriz.Ömer Öngüt:Göğü kendi ellerimizle biz bina ettik ve biz onu elbette genişleticiyiz.Şaban Piriş:Göğü ellerimizle bina ettik. Çünkü biz, çok güçlüyüz.Suat Yıldırım:Göğü Biz çok sağlam bir şekilde bina ettik, onu genişleten Biziz. Çünkü Biz geniş kudret ve hakimiyet sahibiyiz.Süleyman Ateş:Göğü sağlam yaptık, biz genişleticiyiz (kudretimiz geniştir, göğü öyle genişleten biziz).Tefhim-ul Kuran:Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz biz, (onu) genişletici olanlarız.Ümit Şimşek:Göğü elimizle Biz bina ettik ve Biz genişleticiyiz.Yaşar Nuri Öztürk:Göğe gelince, onu biz ellerimizle kurduk. Hiç kuşkusuz, biz, genişleticileriz.

gordüğün gibi ayette anlam genişleme olarak verilmiş..zaten sürenin sonundaki "müsiune" arapçada genişleme, genişletici olan manasına gelirr...bunun big bangla bağlantısını nasıl mı kurdum..ben kurmadım istediğin kitabı oku bing bang ile alakalı 1929 yılında edwin hubblenin yıldızlardaki kırmızıya kayma (doppler kayması) einstinin formullerinden yola çıkarak bir şeye işaret eder o da evrenin genişlemesi..evrenin genişlemesi ise big bangın temel dayanağıdır..çünkü genişleyen bir evrende yaşıyorsak zamanı geri sardığımızda en başında tek bir noktadan itibaren her şeyin başladığını kabul etmek durumundayız..demek ki evrenin genişlemesini ben değil zamanında dev teleskopla gökyüzüne bakarak kanıtlamış olan edwin hubble amcam yapmışş..zamanım olmadığı için digerlerine cevap veremiyorum..ona da başka zaman geleceğim..bu ateistler önceden bilgili olurlardı..şimdi okumak da yok..
biz bilmiyoruz da mealcilerinizdemi bilmiyor?arapça bilmeyen anlayamazsa o zaman bırakalımda araplar inansın.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 04-11-2010, 18:16
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

diğer bir arkadaşım da atmosfer tabakası 7 değil demiş ben de ona 7 manasına gelen sözcüğün aynı zamanda çok anlamıa da geldiğini ifade edeyim..kuranda çelişki olmaz..
imzama tık

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 04-11-2010, 18:35
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

advertiser53

ayette semâe şeklinde geçen kelime evreni mi ifade ediyor?? Gökyüzünü mü?

Kuranda sema dan yağmur yağar (EN'ÂM-6). Sema bir tavandır (ENBİYÂ-32) hatta parça parça düşebilir (ENBİYÂ-32, HACC-65)
Sema 7 kat veya senin kıvırtman ile çok kat olarak düzenlenim dünyanın semasına yani en yakına yıldızlar konulmuştur.(FUSSİLET-12)

ee genişleyen hangi sema????

Daha uzay, gökyüzü kavramı bile olmayan dünyayı tepsi , göğü kubbe sanan bir ırka gelmiş kitaba 21.yy'da inanıp mucize cıkarmaya devam...
Alt 04-11-2010, 18:48
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

sayın arkadaşlar arapça bilgisinin ne denli önemli olduğunu belirtmiştim ama bir akıllı jack londonu okuman için ingilizce dostoyevskiyi anlamak için ruşça mı öğrenelim dedi..eğer arapça öğrenmezsen herkes ilahiyat profesörü olur...atış serbest nasıl olsa yalan kim ölmüş..sema kelimesi gök yüzü, evren atmosfer anlamlarına gelebilir çünkü o dönemde bu kadar kelimeyi karşılayan kelime yok idi..o nedenle sema kelimesi hepsini karşılamaktaydı..aynı şekilde proton notron atom gibi kelimeler de yok idi onların yerine zerre kelimesi kullanılır..o dönemin insanlarına bir gerçek anlatılıyor ama bunu stephen hawking gibi mi anlatmasını bekliyorsunuz..genisleten atmosfer yada olamayacağına göre evren olur..sanki 1000lerce seçenek arasından bir genişleme söz konusu da biri gereçeğe uymuş..insanın gözleri bu kadar mı kapalı olur..diyorsunuz ki 3 seçenek var biri tutmuş..bu da yüzde 33 lük bi ihtiman eder..3ünden biri tutmuşş..madem olasılığı seviyorsunuz ben de size serum albumin proteinin oluşma olasılığını söyleyeyim..20 üzeri 574 de 1..matematikden anlayanlar 574ün 574 sıfır olduğunu bilir..kafayı biraz da buralara çalıştırın..matematikde 10 üzeri 50 imkansız sayılır...gerçek önünüzde duruyor.
Alt 04-11-2010, 19:07
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrenin yaşı 13 milyar yıl
Evrende 125 milyar galaksi olduğu düşünülüyor yani 1.25 x 10^11
Her galaksinin 10^11yıldız içerdiği düşünülüyor.
Evrendeki yıldız sayısının 1.25 x 10^22 olması gerekir.

Bu yıldızların ortalama 2 gezegene sahip olduğunu varsayalım. 1.25 x 10^22 x 2 = 2.5 x 10^22 gezegen

Yani bir hayatın oluşabilmesi için
10 milyar yıl = 1.3 x 10^9 yıl
2.5 x 10^22 gezegen
= 3.25 x 10^33

1 rakamının yanına gelecek sıfırların sayısını bilemeyeceğim kadar molekül. Ve kimya yasaları

bunların hepsini çarparsak evrende hayatın oluşmaması imkansız diyebiliriz.
Alt 04-11-2010, 20:11
diamat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diamat diamat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeş bakıyorum da elmalılı konusunda benim palavra sıktığımı düşünüyorsun..hadi ben palavra sıkıyorum..peki neden o klave ibni kesirde pek çalışmıyor..hadi elmalılı çağdaş hubble ile hadi ondan araklamış elmalılı tamam..kabul..ibni kesir o da mı araklamışş..hemde 629 yıl önce adam hubblenin yaşayacağını biliyor boyle bir teleskopla bu sonuca ulaşılacağını biliyor ve utanmadan araklıyor..ne zaman..629 yıl önce..kardeş bu adam 1301-1373 yılları arasında yaşamış..hubbleyi tanımasına imkan yok...yine de bu anlamı vermiş..sen de bunu açıkla ben de jüpitere taşınayım..basınç biraz fazla ama idare ederiz...
ula rizeli

sen şimdi ibn-i ke4sirin de bu ayeti evren genişliyor diye mi anlamlandırdığını söylüyorsun.
yoksa ibn_i kesirin modern türkçeleştirmelerinde birileri bu tarz kurnazlıklar yapıyor da bundan ibn_i kesirin bile haberi olmuyor olmasın.

inanıyorsun ! çünkü; saçma..
Alt 04-11-2010, 20:47
diamat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diamat diamat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yahu rizeli

benim inançla işim olmaz.
sen beni inandırmaya çalışma zaten.
sen kendi iddianı delillendir.

sen şimdi ibn-i kesirin evrenin genişlediğinden dem vurduğunu mu iddia ediyorsun.

ibni kesir tefsir.
ilgili sözde ayetin tefsirinde evrenin genişlediğini mi anlatmış ibni kesir.

inanıyorsun ! çünkü; saçma..
Alt 04-11-2010, 20:50
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

iran roseye de cvp verelim...biz de cvp çok..eger bu soruların cvplarını bulamasak biz de sizden olmaz mıydık..kaldı ki 3 yıl ben de ateisttim..gelelim cvplara..
işte muhterem hesaplamış yok şu kadar galaksi var yok su kadar yıldız var yok şu kadar gezegen var..bunların arasında yaşam olması normal..elbet birinde yaşam olurdu tabi..şimdi bizim konumuz öncelikle biyoloji ama muhterem astro fizikten girerek olasıkıl hesapları yapmış..ben senin işini daha da kolaylaştırayım öyleyse..yazdıklarımı iyi oku iyi anla..evrendeki bütün galaksilerin etrafındaki gezgenlerin dünya olduğunu düşünsek yani jüpiteri dünya gibi düşünelim..basıncı sıcaklığı yerçekimi atmosferi her seyi ile tüm gezegenler dünya olsa yine de bir protein oluşmaz...anladın mı babacan..imkansız..bir hücre oluşmaz anladın mı imkansız..çünkü cansız bir maddenin canlı formuna geçmesi gerekir..oysa en temek biyoloji ve genetik kuralları bile bunu inkansız kılar..pastör bunu simdi demedi 200 yıl önce cansız maddeden canlı madde oluşmasının inkansızlığını vurgulamıştır..eskiden kurbağaların çamurdan oluştuğu düşünülüyordu..kurbağanın bir tek hücresi bile o kadar komplextir ki kendi kendine oluşamaz..bir proteinin oluşma imknını yazdık..tüm gezegenler dünya olsa bu imkansız..
şimdi gelelim astro fizik boyutuna...
evren 13.7 milyar yıl önce oluşmuş diyorsun da ordaki imkansızlığı niye demiyorsun..
bir patlama ile evren oluşmuş diyor bilim..oysa 10 kişi bir araya gelsek biri bi bomba aysa hepimizin kolu bacağı bi tarafa savrulu parçalanır..yani patlama kaos doğurur..her ne hikmet ise bu öyle bir patlama ki milyarda milyarda milyarda bir fazla olsa evren oluşmaz az olsa evren içine çöker..tabi patlamadan sonra kuarklar ve karşı kuarklar çarpışacak ama kuarkların fazla gelmesi lazım..protonlaron karşı protonlardan fazla elektronların pozitronlardan fazla nöltronların da karşı nötronlardan fazla olması gerek..öyle oluyor ve hepsinin bir biri ile uyumu olmalı..yani 1 proton varken 100 nötron oluşmamalı..o da oluyor..bu arada ilginç bir nokta var kuarkları notronlarıo protonları bir arada tutan kuvvetler devreye giriyor..yerçekimi maddeyi topluyor nükleeer kuvvet çekirdek içine yerleştiriyor elekto manyetik kuvvet elektron ile proton arasındaki dengeyi kuruyor..bu kuvvetler arasında katrilyonluk bir farklılık her şeyi mahfeder..ben şu can alıcı soruya geleyim..bu kuvvetler nasıl oldu..evren bilinçsiz ise kendinin düzenli çalışmasını belirleyen bu yasaları evrene kim verdi..yasa nasıl kendi kendine var oldu..hadi madde oldu da o maddeyi düzene sokan yasa nasıl oldu??anlayan varsa gelsin beri...
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Advertiser53;

Sana biraz dilbilgisi öğreteyim, şu arapçada bir kelime bir çok anlama gelir saçmalığını savunma sanma gereksizliğinden kurtarayım seni.Her dilde bir kelime bir çok anlama gelir yani arapçaya özgü bir durum değil. Her kelimenin anlamıda cümle içinde yanyana geldiği diğer kelimelerin anlamı ve konu esas alınarak gayet net anlaşılır. Bu tüm dillerde böyledir.

Örnekleyeyim;

Yüz

Yüz kişi gelse bu sahte inancı kurtaramaz. Sayı anlamı belli oluyor değil mi?

Nerde sizde bunu kabul edecek yüz?Mecaz ve surat anlamında anladın değil mi?

sende denizde yüz. Eylem

Kurbanın derisini yüz . Anladığına eminim.

Şimdi çok anlammış, farklı anlaşılırmış masallarını bırak.Burdaki sema arapçada gökyüzü demektir. Ne atmosfer demek nede evren .Arapçada evrene kainat denir.

Sema derken neden bahsettiğinden bile haberi yok muhammedin.Sen değil kim gelirse gelsin ancak meal çarpıtması ve arapça bilme masalları ile demogoji üretir yine derleme bu inancı kurtaramazsınız.

Kitabında herkes arapça bilecek ve kuran arapça dışında bir dilde anlaşılmaz yazan ayet mi var?
Sıkışınca uydurun bakalım mazeretleri.Burda biz çokta güzel anlıyoruz yazanı.

Sen anlamıyor isen anlamadığın şeye niye inanıyorsun ve savunuyorsun a kardeşim.

Madem kuranı anlamaya çok iyi arapça bilmek gerek hadi bilmediğin bir dilde ve bilmediğin bir kitabı ne akla hizmet savunduğunu anlat bakayım.

Niye tüm araplar müslüman değil, bunuda bir zahmet açıkla...

Niye bizim türkler arapçayı bilmediği halde araplardan daha iyi bildiğini kuranı savunur ve mucizeler uydurur ve inanırlar.

Saygımla gittim..

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

advertiser kardeş ...

sende kabul etmelisin ki kuran zamanında iyi birşeyler getirmiş olabilir ama zamanıma köhne kalmamış mı?? bu çağa yetmiyor bu kitap.... allahiçin açık yüreklilikle söyle...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......

Önerilen Siteler