30-12-2010, 01:43
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
NASA 40 yıl sakladı!
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın 40 yıl önce çektiği fotoğrafın üzerindeki küçük bir detay Ay'la ilgili yeni bir iddiayı ortaya çıkardı.
Ay'a Neil Armstrong, Edwin Aldrin ve Michael Colins'den önce belirlenmeyen bir cismin indiği, ABD'li bilim insanlarının bunu fark ettiği ancak Ay'a gitme misyonunu tehlikeye atmamak için 40 yıl boyunca bu fotoğrafın sır gibi saklandığı belirtildi.
NASA'nın AS11-40-5854HR katalog numarasıyla sakladığı fotoğrafta Ay'ın üzerinde konuşlanan belirsiz cismin gölgesi de fark ediliyor. Bilim adamları gölgesi olan bu cismin Ay'a ait olmadığını belirtiyor. Bilim çevreleri, şimdi şu soruyu tartışıyor. Ay'a Neil Armstrong'dan önce başkaları mı indi?
http://www.veteknoloji.com/resimler/...00756_moon.jpg
|

05-01-2011, 02:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben ay'a gidilip gidilmediği konusunda şüpheliyim. Ortada birçok komplo teorileri var. Amerika, zamanın sovyetler birliğine güç gösterisi yapmak için suni bir ay yolculuğuda yapmış olabilir.
Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
|

05-01-2011, 02:21
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben ay'a gidilip gidilmediği konusunda şüpheliyim. Ortada birçok komplo teorileri var. Amerika, zamanın sovyetler birliğine güç gösterisi yapmak için suni bir ay yolculuğuda yapmış olabilir.
Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
|

05-01-2011, 02:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Alpha Centauri´isimli üyeden Alıntı
|
Bu alandaki komplo teorileri aynen diğer alanlardaki gibi kolpa, safsata. Wikipedia'nın şöyle çok kapsamlı bir maddesi var:
http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_la...iracy_theories
Ateistforum'da da bu konuda uzun tartışmalar yaşanmıştı, üşenmezsen ve polemikleri görmezden gelebilirsen çok iyi iletiler de var:
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=41903&st=0
A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
|

05-01-2011, 02:44
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bir zamanlar "bermuda şeytan üçgeni" modaydı, şimdi uzayla ilgili şaibeli hikayeler iyiden iyie moda olmaya başladı. Bu işlerle ilgili gerçekten büyük paralar dönüyor. Bunun farkında bir kaç akıllı insan da internet gibi bir mecra ile alabildiğine at koşturuyor. "Yersen" hesabı. Müze gezintileri, tişört, yayın satışları, paralı üyelikler, toplu etkinlikler vs. vs.
Bir zamanlar kuran yırttığı için fare olan kız ve mağaradaki yeşil cin furyası çok revaçtaydı, uzun süre gitti böyle. Şimdiler de 2012 felaket senaryoları, mars buzları, ay'ın görünmeyen yüzü, uzaylılar, seller, depremler vs.
Ay'da fotoğraflanmış cismin ne olup olmadığını ya da gerçekten fotoğraflanıp fotoğrafglanmadığını bilmiyorum, aslına bakarsanız çok da ilginç değil. Elbette bunun ilginç görülmesinin ardındaki temel neden insanların olmadık saçmalıkları bu cisme maletmesi. Ancak Amerika'nın ay'a hiç gitmediği "yalanı" oldukça ilginç bir komplo teorisi. Lakin bunların da gelip geçici olduğu ortada. Miadını doldurduğunda ve artık ekmek çıkmadığında yerini başka ve gelişmiş safsatalara bırakacak.
Bana ilginç gelen, kafamda soru işaretleri oluşturan şey ise bu safsataları kullanarak sistemli bir şekilde para kazanabilen insanların bu işi nasıl yaptığı. Bu safsatalara gerçekten inanmadıklarına eminim, fakat insanlarla ve insanların hayal dünyasıyla oyun oynayabilecek, hatta bundan para kazanabilecek kadar hayatı özümsediklerini düşünüyorum. Belkide yapabilecekleri başka bir faaliyet olmadığını bildiklerinden en iyi bildikleri işi yani "üç kağıtçılık" mesleğini yapıyorlar.
|

05-01-2011, 02:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Shibumi´isimli üyeden Alıntı
Bana ilginç gelen, kafamda soru işaretleri oluşturan şey ise bu safsataları kullanarak sistemli bir şekilde para kazanabilen insanların bu işi nasıl yaptığı. Bu safsatalara gerçekten inanmadıklarına eminim, fakat insanlarla ve insanların hayal dünyasıyla oyun oynayabilecek, hatta bundan para kazanabilecek kadar hayatı özümsediklerini düşünüyorum. Belkide yapabilecekleri başka bir faaliyet olmadığını bildiklerinden en iyi bildikleri işi yani "üç kağıtçılık" yapıyorlar.
|
Benim de en çok merak ettiğim konulardan biri bu. Sadece ''aya çıkmama'' meselesinde değil, dinler olsun, cin cağıranlar, büyü yapanlar filan olsun veya yeni moda esoterik öğretiler olsun veya da bu gibi komplo teorileri olsun, bu işleri yapanlar (yani bilfiil ticaretini yapanlar), acaba kendileri inanıyorlar mı, zamanla kendilerini de inandırabiliyorlar mı... Ben bunların büyük çoğunluğunun zamanla gerçekten kendilerini de inandırmayı 'başardıklarını' düşünüyorum. Bu ise, aslında daha üzücü birşey...
|

05-01-2011, 02:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ben zamanla değil, en baştan beri o safsatalara inandıklarını düşünüyorum.
Adam ortalama 500 sayfalık bir kitap yazıyor o safsata hakkında.. Bir insan inanmadan, yalan yanlış şeylerden bahsettiğini bile bile o kadar şeyi yazabileceğine inanmıyorum.. Mutlaka bu insanları yaptıkları şey için motive eden bir inançları vardır.. Bunun salt para kazanmayla vs. açıklanabileceğini düşünmüyorum.
Sadece kitap da değil, ciddi ciddi video hazırlıyor, konferanslar veriyor, sitesini kuruyor, düzenli olarak bir yerde yazıyor vs vs.. İnanç olmadan bunlar kesinlikle olmaz bence.
|

05-01-2011, 03:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Aslında temel bir takım dini kalıplara sahip kimselerin her hangi bir şeyde başarı elde ettikçe, bu başarının yaratıcı tarafından kendisine verildiğini düşündüğünü sanıyorum. Bu sanrının, ufocuların, büyücülerin, cincilerin ruh hallerini anlamada en azından kavramsal seviyede bir yardımı olur mu bilmiyorum.
İnsanın bu tür saçmalıklara inanması için kendisini sürekli bu işle yoğurması, hayat tarzını bunlarla şekillendirmesi ve en nihayetinde bu hayal dünyasının halüsinasyonları içerisinde "yaratıcı benimle" anlayışıyla diğerlerinden manevi olarak üstün hissederek yaşıyor olması gerekir.
Ben ufocuların yaptıklarına, söylediklerine kendilerinin inandıklarını kesinlikle düşünmüyorum. Elbette bu, istisnaları yok saydığım anlamına gelmiyor. Ayrıca aynı şeyi ruhsal işlerle ilgilenen kişilikler için söyleyemem. İnsanın kendi kendisini aldatabileceği alt benlik sınırları vardır. İnsanın kendi zihni, bilinci kendi iç dünyasına oyunlar oynamaya başladığı zaman bundan geri dönebilmek ancak tıbbi yardımla mümkün olur. Kaldı ki "hasta" adayının hasta olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Bir ufocu nasıl yapmalıdır ki kendini bu sanrılar dünyasında bulsun? Belki her gün bir kaç uzaylı filmi izlerse.
Benim kanaatim başarı ve seçilmişlik duygusunun en azından spiritüel işlerde insan da inanç yaratabileceği yönünde.
|

05-01-2011, 03:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Elbette ufocuların olayı daha farklı.. Sahte fotoları vs. kendisi hazırlıyor ve pazara sürüyor.. Bu konuda ben de benzer düşünüyorum.
Ama örneğin 2012 kehanetlerine inananların, mesela Sitchin'i bunların arasında sayabiliriz; Bu kişiler farklı mitolojiler arasında bağlantılar kurmak suretiyle çok farklı bir dünya oluşturuyorlar kendilerine.. İşte ne biliyim, bir çok mitte yer alan yılan kültüyle, bir kehanette yılanların gökyüzünde yer almalarını birleştiriyor ve ortaya uzaylıların yılan şeklinde oldukları sonucuna varıyor.. Sonra bir mitteki Tanrı'nın, aslında gökyüzünde 'insanı klonlayan' uzaylıların yaşadığı 'bir gezegen' olduğu sonucuna felan varabiliyor.
Tüm bu inançları bir araya topladığı zaman da, dünya tarihini derinden sarsacak çok farklı bilgiler ortaya çıkarıyor.
Ben daha çok bu tip teorilerin; aya hiç çıkılmadığı, kıyamet senaryoları (bazıları), tarihi yeniden yazma, new age dinler gibi konularda, bunları yaratanların yaptıkları işe inançları olduğunu düşünüyorum.
Tabii ufocular veya insanın 10 katı büyüklüğünde Adem iskeleti gibi, özellikle sahte foto hazırlayanları ve buna benzer kesimleri buraya dahil etmek doğru olmaz.
|

05-01-2011, 17:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu haberi nerden aldın?
|
Ay'a Neil Armstrong, Edwin Aldrin ve Michael Colins'den önce belirlenmeyen bir cismin indiği, ABD'li bilim insanlarının bunu fark ettiği ancak Ay'a gitme misyonunu tehlikeye atmamak için 40 yıl boyunca bu fotoğrafın sır gibi saklandığı belirtildi.
|
Kim belirtti? Bu astronotların bu açıklamaları yaptığının belgesi nererede? Kime yapmışlar bu açıklamayı? Sunduğun bilgiler çok flu.
|
NASA'nın AS11-40-5854HR katalog numarasıyla sakladığı fotoğrafta Ay'ın üzerinde konuşlanan belirsiz cismin gölgesi de fark ediliyor.
|
Nerden geldiği belli olmayan, hele hele NASA'nın websitesinden gelmediği kesin olan bu 300x300 piksellik resme resmi kanıt olarak bakmamı beklemiyorsun herhalde???
|
Bilim çevreleri, şimdi şu soruyu tartışıyor. Ay'a Neil Armstrong'dan önce başkaları mı indi?
|
Bilim çevrelerinin bu fotoğrafı tartıştığı bilgisi nerden geliyor? NATURE dergisinde mi yazıyor? Yoksa BBC Knowledge'da mı? Nerde? Bu fotoğrafı bir kanıt olarak sayıp üzerinde araştırma yapan bir tane bilim adamı söyle bana.
Forumda birşeyler paylaşıyorsanız lütfen gerekli yerlerden gerekli linkleri sağlamayı unutmayın.
Benim kişisel düşüncelerime gelirsek. Fotoğraf çok büyük ihtimalle bir UFO komplo teorisyeni (uzaylıların bizleri yuvarlak disk şeklindeki araçlarıyla ziyaret ettiklerini ve hükümetlerin bunların varlıklarını ört bas ettiğini düşünen tipler) tarafından değiştirilmiş, üzerinde oynanmış. Belirttiğin katalog numarasında bir fotoğraf bulunsa bile bu fotoğrafın o katalog numarasındaki fotoğrafla örtüştüğü tartışılır ki NASA'nın web sitesinden değil o fotoğrafın geldiği yer.
NASA aya insan götürmüştür ve Neil Armstrong aya ayak basmıştır. Tek doğru olan şey budur. "Neil Armstong ayda ezan sesi duydu, orada bilinmeyen bir cisimle karşılaştı, ayakizleri gördü"... vb bilgilerin hepsi uydurmaca olup hiçbir ispatı yoktur ve ya komplo teorisyenlerinin ya da dincilerin ürünleridir.
Konu Ascendent tarafından (05-01-2011 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.
|