Selam335";p="´isimli üyeden Alıntı
Peygamber dönemimde yapılan savaşlarda kadın, çocuk ve Müslüman öldürüldümü ona cevap ver. önce iftira attığını kabul et.
|
Biraz yavaş ol yaa... Hızına yetişemiyorum.
Ben muhammed döneminde yapılan savaşlarda kadın ve çocuklar öldürüldü demedim ki...
Tabi daha demedim. Biraz sabredersen diyeceğim...
Evet muhammed döneminde yapılan savaşlarda kadın ve çocuklar öldürülmüştür. Aslında kadın ve çocuklar köle olarak satılabildiği için muhammed öldürülmemelerini emretmiştir (zaten bu emri de bir savaş sonrasında öldürülenler arasında bir kadın cesedi görüp bunun üzerine söylemiştir - bu olayı sen araştır hangi hadiste olduğuna bakmadım) ama zaman zaman bu emri es geçip kadın ve çocukların öldürülmesini de söylemiştir.
İşte hadis:
Gene, gece baskinlarinda, kafirler toptan kilçtan geçirilirken, evler yakilip yikilirken, öldürülenler arasinda kadinlar ve çocuklar da bulunuyordu. Bunun üzerine, Peygamber'e arkadaslarindan biri söyle sordu: "
Ya Resulallah! Evlere yapilan gece baskinlarinda, müsriklerin kadinlari, çocuklari da öldürülüyor, ne dersin?"
"
Onlar da öbürlerindendir.(Kadin ve çocuklar da onlardandir.)
(Bkz.Ebu Davud, Cihad/102, hadis 2638; Cihad/121, hadis 2672; Ibn Mace, Cihad, hadis 2840; Ahmet Ibn Hanbel, 4/46; Tirmizi, Siyer/19, hadis 1570)
İslamın güzelliği ve muhteşemliğini çok güzel izah eden bir başka hadis:
Ebu Said el Hudrî anlatıyor:
- "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik.
O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekârlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İs*tiyorduk azil yapmayı Ancak, Peygamber aramızdayken ona sorma*dan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygam*ber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin mey*dana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir."
(Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikâh/49, hadis no: 2170.)
"Azl" (azil), cinsel ilişki sırasında, erkeğin, meniyi, kadının cin*sel organına boşaltmadan çekmesidir. Yani, meniyi kadınlık organının dışına boşaltmak.
Hadiste anlatılanın özeti şu:
Müslümanlar, ellerindeki "tutsak kadınlar"la cinsel ilişkide bu*lunmak istiyorlardı. Ama bir sorunlan vardı: Ya çocuklan olursa? iliş*ki kuracaklan bu kadınlardan çocuk olsun istemiyorlardı. Tecrid "tü-tercim"i Kamil Miras, bu istememeyi, şöyle açıklıyor:
"Bu suretle (yani meniyi dışa boşaltmak biçiminde) esir kadınlara yaklaşmak istemeleri (şu yüzdendir): Yüklü (gebe) veya evlat anası kadınlar satılamazdı. Halbuki gazilerin paraya ihtiyaçlan bulunduğun*dan satmak istiyorlardı."
(Bkz. Diyanet yayınlanndan Tecrîd, 1596 numaralı hadis)
Kısacası: Tutsak kadınlann ırzına geçebilirlerdi "gaziler". Ama bu işi yaptıktan sonra da "çocuk sorunu"yla karşılaşmak istemiyorlar*dı. Çünkü gerektiğinde bu tutsak kadınlan satabilirlerdi. Buna bir en*gel çıkmamalıydı. "Azl"i bunun içki istemiş ve "Peygamber"e danış*mışlardı. Peygamber de temelde bu kadınların ırzlanna geçilmesinde bir sakınca görmüyordu, buna izin veriyordu. "Azl"e gelince. Bunda da bir sakınca bulunmadığını dolaylı olarak belirtiyordu
Muhammed işkenceye de çok karşıymış... muhammedin emriyle yapılan işkencelerden de bahsedeyim istersen. Kocası işkenceyle öldürülürken muhammedin koynuna sokulan Safiyye'den mi bahsedeyim yoksa?