Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-08-2006, 11:48
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: BENU MUSTALIK GAZASI

Cok guzel hiramusta , kenidine gore kendi dinini tanimlamissin. Ilk bakisda bunun oldukca insani ve baskalarina zarar vermeyen ahlakci bir inanis oldugu gorulsede aslinda sadece bir yanilsama !

*Evet yanilsama , senin yazdiklarin icersinde oylesine dinamitler varki , islamin ve diger dinlerin neden tehlikeli oldugunu ayan beyan goruyoruz.

* Mesala demissin ki :
Lezbiyenlik ve homoseksüellikten uzak durulmasını
Bunlar için gerekli önlemlerin alınmasını

* * Kendi *tercih olarak cinselligini kendi istedigin sekilde yasiyabilirsin. Fakat sen ve senin gibiler bununla sinirli kalmiyorlar. Sizin gibi yasamak istemeyenleri ayri tercihleri olanlari yanlis yolda kabul ederek onlar icin onlemler tebbirler aliyorlar.

* * Dun gazetelerden okuduysan irakda siiler escinsel avina cikmis durumdalar .Bunuda irak ceza yasasinda yer alan 111. madde ye dayanarak suclanmiyorlar bile . Bu yasa islam dinine aykiri hareket edenlerin cezalandirabilecegini soyliyen bir yasa.

* *Ayrica yine dun bursade yuruyus yapmaya kalkan bir grup escinselde saldira maruz kalmis.
* Aynisi moskovada da meydana gelmisdi. escinsellere islam muftusu ve ortodosk patriginin yonlendirilmesi ile yine saldirmislardi.

* Simdiden soyliyeyim escinsel degilim , olsam da bunu saklamam cunku bu kisinin kendi tercihidir.

* Ama sizin mantiginiz size benzemeyenleri yoketme uzerine kurulu oldugundan siz bile yazdiklarinizda bilinc altinda boyle bir yoketmeyi desteklediginizden siz ve sizin gibiler insanlik icin tehlikelidir.

* *Ben insan haklari derken en az inananlar kadar inacsizlarin, escinsellerin lezbiyenlerin de hakkini savunuyorum , bu yuzden yasalarin dusunce suclarina ! degil bu tur siddet eylemlerini yasaklamasi gerekdigine inaniyorum !
Alt 08-08-2006, 12:17
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah'ın varlığı ve birliğini
Allah'a eşler koşmadan iman etmek gerektiğini
Allah'ın merhametli, cömert ve affedici olduğunu
Allah'ı hem sevmek, hem de Allah'tan korkmak gerektiğini
Allah'ın her şeyin yaratıcısı olduğunu
Allah'ın her şeyi görücü, bilici, işitici olduğunu
Allah'ın tüm eksikliklerden arınmış olduğunu
Allah'ın ezeli ve ebedi olduğu
Allah'ın hayat veren, öldüren, dirilten olduğunu
Allah'ın iman edenleri sevdiğini
Allah'ın dini oluşturan tek otorite olduğunu
Allah'ın kitabı Kuran'ın her şeyi açıkladığını
Yani Kuran'ın din adına her şeyi kapsadığını
Bunların hepsi safsatadan ibaret. Basitçe, ben de zeus derim, gık diyemezsin.

Kuran'ın çelişkisiz bir kitap olduğunu
Kuran'ın eksiksiz oluduğunu
Kuran'ın inananlar için hatırlatma, rehber, rahmet olduğunu
Kuran'ın insanları doğru yola ilettiğini
Kuran çelişkili bir kitaptır. İstersen kendin bir baştan sona şöyle bir oku, öyleki, bende bir şey anladım dersen, ondan sonra gel...

Kuran eksiktir, külliyeten eksiktir. Bu yüzden yıllardır hadisler, içtima, tefsirler vs. diyerek bu eksik kapatılmaya çalışılmaktadır. Mesela, kölelik nenden kaldırılmamış, akraba evliliği neden aman uzak olsun denmemiştir?

Kuran insanları bilakis sapık yollara iter. Adam başına 4 karı halal gibi mesela..

İsraf, cimrilik, adalet vs. dersen. Bugün, din bile olmayan pek çok düzen, bunları gene söylemektedir. Bunların kaynağı, insanın sosyal düzeninin getiren genetik mirası olmasın sakın? Acaba, mesela, putperestlikte, aman cimri olun, aman herşeyi israf edin mi denmektedir?

Zina, nedir zina? Savaşta esir düşmüş kadınlara azl edebiliyor olmak, zina etmekten daha mı iyidir? Bu kadarcık mıdır?

Homoseksüellik? Boş bir laftır. Çünkü homoseksüelliğin temelleri genetik kodda, hormonlarda yatar. Hem insana bunu -engelleyemeyeceği şekilde-biyoloijk koduna koyarak zorlayan, hemde ondan sonra yaparsanız aha cehennem diyen bir ucube tanrı seninki biraderim. Dilersen, yunus balıklarını da cehenneme at bari. Onlarda, diğer tüm memeliler gibi eşcinseldir.

Güzel düşünüp güzel işler yapmak mı? Biz bugüne kadar islamın güzel bir iş yaptığını görmedik. Nerde vahşet, nerde kan, nerde ilkellik varsa, islam oradadır. İşte söylemişler, Irak'taki yeni ve islami kanun.. Ama eksik olmuş. Bu kanuna istinaden "tecavüze uğrayan" erkek (çocuk-büyük) de öldürülebiliyor..

Balda şifa varmış haa.. Evet, peygamber bakmış, aman bir şifa bu millete demiş, Allahta bal yapsın diye arı göndermiş. İnsanlığın 98600ncü yılında? Balda şifa olduğu, 5000 yıldan beri bilinir, taa ki mısır mumyalarına varana dek. Sarmısakta şifa olduğunu neden bilmemiş bu müneccim?

Hiramusta, dikkat et bak. Herşeyin zorlama. Herşeyin eften, püften. Bunların hepsi ,kızma ama, çok özür dileyerek söylüyorum: "................". Yani, ne bileyim, bize göre "iyi ahlak" isteyense mesele, git budist ol. Bırak insan haklarını, hayvan hakları bile aşar islamı yüz kere..
Alt 08-08-2006, 13:59
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana,cariyelikle ilgili 6 ayeti nereye yazdın,sevgili Onur kardeşim?
Sevgili hiramusta, bu başlıkta ilk yazdığım zamandan beri örnek olarak bir çok ayet ve hadis verdim. Ancak o kastettiğim ayetleri 8. sayfada deniz nickli arkadaşa yazmışım.

Verdiğim ayetlerle savaş ganimeti olan cariyelerin savaşçılara helal olduğunu ve bu cariyelerle nikahsız cinsel ilişkiye girilebileceğini anlatmaya çalışıyorken tam da sen sanıyorumki benim yazıma cevap olarak cariyeler sadece iş amaçlı kullanılır ve nikahsız ilişkiye girilemez diye bir yazı yazdın.

Yazdığın yazıda da benim verdiğim ayetlerin bir çoğunu es geçtin ve sadece içinde evlilik olan ayetleri aldın. Bu yetmezmiş gibi Nur/33 gibi konuyla hiçbir alakası olmayan ayeti delil diye gösterdin. Yanınada Nur/32 yi ekledin, çünkü ayetin içinde evlilik kelimesi geçiyordu.

Yine söylüyorum, mümin olmayan bir savaş ganimeti cariye de helaldir. Bununla ilgili bir çok hadis yazdım. En ufak bir çelişki olmadığı halde hadislerin konusunu çarpıtıp çelişki varmış gibi gösterdin, o da yetmedi hadisleri kabul etmiyorum, uydurmadır dedin.

Muhammed ve sahabenin ileri gelenlerinin savaş ganimeti cariyelerle ilişkiye girdiklerini hadislerden biliyoruz. Bu ganimet cariyeleri Allahta Kuranda helal kılmışken sen nasıl olurda bu hadisleri inkar edersin. Hadi inkar ettin diyelim, senin etmen kimi bağlar?

Senin sadece bu konulara değil tartışılan bütün konulara getirdiğin yorumlar çok farklı. Senin açından bakarsak senin ne hadis ne tefsir ne de içtihadları buraya taşıma hakkın yoktur. Bu hadisi beğendim, öbürünü beğenmedim gibi bir mantık olamaz. Madem ayetleri hadislere gerek duymadan yorumluyorsun, ya o dönemde yaşayıp olayları kendi gözünle gördün, *ya da hayal dünayasında yaşıyorsun.

Bu konuyla doğrudan bağlantılı değil biliyorum, ancak tesettür konusunda neler düşünüyorsun bilmek isterim. Hadis ve tefsire dayanmadan tesettürü nasıl yorumluyorsun? Müslüman kadın nasıl örtünür? Müslüman bir cariye nasıl örtünür?

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 08-08-2006, 14:01
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya hiramusta bizle dalga mı geçiyorsun?

islamı neden seviyorum diye yazdığın her şeyin tam tersi var islam da?

kafiri öldürün diyen islam...savaş ganimetini helal kılan islam...erkek kadından üstündür istediğinde dövebilir diyen islam...köleliği tanıyan köleleri normal insanlardan aşağı varlık kabul eden islam...kadını yarım erkek kabul eden islam...

bi de verdiğin listeyi nerden aldın bimiyorum ama söylediğine uymamış keşke baştan bir okusaydın:

islam ı neden seviyorum diye sorup bize dosdoğru namaz kılmayı öğütlediği için cennetin varlığını kabul ettiği için vb. şekilde 30-40 kadar madde yazmışsın bu nasıl mantık pes diyorum sana...

ben de beşiktaş ı neden seviyorum biliyor musun al sana senin kabilinden bi liste:

rengi siyah olduğu için
rengi beyaz olduğu için
stadı inönü olduğu için
şehri istanbul olduğu için
çimleri yeşil olduğu için
stadında oturaklar olduğu için
ışıklandırmalarında ampul olduğu için
denizinde tuz olduğu için

...

bence şu son yazdığı mesajındaki mantık hatasını anlayıp düzelt çünkü komik olmuş...
Alt 08-08-2006, 14:04
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Budizminde İslamla örtüşen yanları vardır.Daha doğrusu İslam,iyi,doğru ve güzel olan herşeyi benimser.
[Geçmişte vahyedilenlerden] bugüne ulaşan doğru haberleri tasdik eden bu ilahî kelâmı sana safha safha indiren O'dur. Tevrat'ı ve İncil'i de O indirmişti;(3/3)
Hz.Nuh’un Yedi Kanunu’ndan, Hz.Musa’nın On Emri’ne, Konfüçyüs’ün Beş Buyruğu’ndan, Budha’nın Beş Doğru Davranış Yasası’na, Mani’nin Üç Mührü’nden Hz.Muhammed’in Medine Sözleşmesi’ndeki kurucu değerlerine kadar hep aynı şeylerin söylenmiş olması İslam'ın 1400 seneden beri var olan bir din değil,ilk peygamberden son peygambere kadar süregelen insanlığın tek dini olduğunu gösterir.Bu din Allah tarafından İnsanlığa bahşedilmiş ortak evrensel bir miras olarakta görülebilir.
Alt 08-08-2006, 14:28
Kıdemli Üye

Sevgili Pankiller verdiğin ayetlere bakacağım inşallah.Hadislere olan yaklaşımımla ilgili sözlerine gelince;ben bir rivayeti iyice irdelemeden doğru veya uydurma gibi bir yaklaşımda bulunmam.Hadislerin değerlendirilmesinde 1. hassas noktam metin tetkikidir.2.si de senet zinciridir.Metin tetkikinde,metnin başka doğru hadislerle ve vahiyle çelişen,akla-mantığa aykırı,islam'ın genel niteliklerine aykırı bir durum varsa,senet zincirinde de güvenilirlikleri şüpheli (ebu hureyre,temim gibi),adı-sanı duyulmamış sahabelerden geldiği rivayet olunan (mikdam gibi),rivayetin anlatıldığı olayın yaşandığı yıllarda çok yaşlı veya çocuk denecek kadar çok genç sahabelerden (ay yarılması hadisesiyle ilgili olarak Enes bin Malik) rivayet olunan hadislere şayet metnin de de bir anormallik varsa uydurma gözüyle bakarım.Bunun haricinde doğru hadislerin bile %100 Peygamberin ağzından çıktığı bile şüphelidir.Çünkü Peygamber hadis yazımını yasaklamıştı ve bu yasak Emevilerin ilk zalim sultanı olan Muaviyeye kadar sürmüştü.Hadislerin derlenmesi ise hicri 2.yüzyıldan sonra başlamıştır.Bu yüzden İslam'ı anlamak için hadis rivayetlerine pek te ihtiyaç duymuyorum,açıkçası.Ama birisinden İslam adına bir söz duyduğum zaman,bu ister hadis adı altında gelsin,ister liop'un sözü olsun.Onu vahiyle değerlendiririm,o söz vahye uygunsa başımın üstüne koyarım.Esen kalınız.
Alt 08-08-2006, 16:49
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

painkiller";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben de beşiktaş ı neden seviyorum biliyor musun al sana senin kabilinden bi liste:rengi siyah olduğu için
rengi beyaz olduğu için
stadı inönü olduğu için
şehri istanbul olduğu için
çimleri yeşil olduğu için
stadında oturaklar olduğu için
ışıklandırmalarında ampul olduğu için
denizinde tuz olduğu için
Kardeş tam da ne olacak bu beşiktaşın hali diye düşünürken senin yazını okudum. Madem bazı arkadaşlar bu başlıkta kendi hezeyanlarından bahsediyor, bende kendi kendime neden bizde beşiktaşı konuşmayalım dedim.

Bence konuşalım, hatta bu başlığı kendi zevklerimize kurban edelim. Baki sol bek oynayamaz, Korayın yerine tandeme koyalım. Sol beke İbo Üzülmez geçsin sağ beke Serdar Kurtuluş geçsin. Ota sahanın ortasında Koray veya Fahri sağında Kleberson, solunda yeni transfer olsun.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * Runje

* * * * * * Serdar * * * * * G. Zan * * Baki * * * * * İbo Üzülmez

* * * * * *Kleberson * * * * *Koray(Fahri) * * * *Yeni transfer(İbo Akın)

* * * * * * * * * * * * * * * Feneri Del Gado

* * * * * * * * * * * * * * Nobre *G.Güleç(Bobo)

Eğer 4-3-1-2 sisteminden vazgeçilirse başka fantezimleride var onlarıda bilahare yazarım. Bu arada erkek adam renkli takım tutmaz. Eğer tutuyorsa renk körüdür.

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 08-08-2006, 17:07
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hiram, yanlışın şurada..

İnsan, bir sosyal canlıdır. Ama, diğer canlılarda olduğundan daha fazla hafıza ve düşünme kapasitesine sahiptir. Bu nedenle, insan ırkının ayakta kalması, bilhassa geçmiş dönemler için, ancak birbirine sahip çıkmaları ile mümkün olabilmiş, sosyal bağlar son derece kuvvetlenmiştir.

sonuçta, ahlak kuralı olarak tanımladığın bir sürü şey, aslen insan doğasının bir parçasıdır. Bunlardan hiç biri, genel kaide olarak doğrudur, iyidir vs. denemez.

Sen, genetik kodundan aldığın temel üzerine, toplum tarafından şekillenmiş bir iyi niyet abidesi olarak yaşıyorsun. İyi hal olarak gördüğün herşey senin kendi güzelliğin. Dikkat edelim. Gönülden birine iyilik edince, huzur ve mutluluk duyuyorsunuz. Yani dopamin salgılıyorsunuz. Bunu size yaptıran, Allahın vereceği 3-5 huri veya atacağı cehennem değil. Bunu size yaptıran insan olmanız.

Siz ise, beyninize kazınmış olan öğreti ile, bu güzel fıtratınızı, sapık olduğu her halinden malum bir tanrıya mal ediyorsunuz. İşte aramızdaki fark bu. Benim için, iyi insan olmak, beni ben yapan özelliklerden bir tanesidir. Sizin içinse bunlar, Allahın güya size gösterdiği yöndür. Acaba?

Çin, yazılı geleneğe binlerce yıl önce geçmiştir. Ve onlara hiç bir şekilde peygamber ihdas edilmemiştir. Peygamberlerin fink attığı dönemde Mısır'da, işçilerin bira içmek için izin aldıkları bile kayıtlıdır, ama peygamberlere dair bir emare yoktur. Bende peygamberin ahha diyen, elle tutulur iki kişi, İsa ve Muhammed'dir. Elbette, bir dini vahiyle aldığını söyleyen pek çokları olmuştur. Kendini Allahın elçisi ilan eden. Ama hiçbiri, hikayelerindeki adamlar değildir.

Yunus Peygambere bir bak. Bir insan balığın karnında yaşayabilir mi? Hava sorununu bir kenara at, asitleri ne yapmayı düşünüyorsun?

İşte bu şekilde, dinlerin kurucularının çoğu, hikayeden, abartıdan ibarettir. Bu nednele de izlerine raslanamaz. Demek istediğim, öyle tonla peygamber geldiği filan yok. Bunlar, genel olarak bazı rahiplerin, başka dinlerini vs. savunucularının revize edilmiş versiyonları. Ve bu peygamberlik müessesesi Hindistana, Çine, Sibirya'ya vs. hiç uğramamış, orta asya'da kalmıştır.

Fakat, iyi ahlak önermesi olarak gördüğün özellikler, insanda doğduğu andan itibaren mevcut olan özelliklerdir. Bu nedenle, bunların birisi tarafından dikte edilmesi gerekmez. Bunlar, bir kuşun göçe başlayacağını bilmesi gibi, otomatikman ortaya çıkarlar.

Ve, doğada, izolasyonla birlikte, evrim türleri çeşitlendirir. İşte buna birebir, topluluklarda raslanır. Bu sebepten, izole toplumlar arasında, ahlak öngörüleri arasında çok derin farklar oluşur. İşte bu da, evirmin bir azizliğidir..

Toparlarsak, iyi huy dediğin kavramlar, aslında doğanın sana hayatta kalman için verdiği huylar. Bunlar bir tanrının inayeti filan değil. Dinin, bunu sömürüp, güya insani iyiliği, Tanrının inayeti/isteği gibi göstererek bundan nemalanmakta, hepsi de bu. Sen ise, temelde iyi insan olmanın verdiği kriteleri dinin kriterleri sanarak, kendine uymayan tarafları çarpıtıp, dinin içinde kalmak istiyorsun. Amacın, cennette huriler sahibi olmak değil. O kadar abaza olsan, dünyada düşerdin peşine hurilerin. Amacın cehennemden kaçmakta değil. amacın, sınırsız içki içmekte değil, o olsa, tankerle alır içerdin... Amacın, iyi insan olmak..

Din tacirleri, iyi insan olmaya yönelik güdülerini kullanıp, seni dine yapıştırmışlar. Sen, iyi insan olmak üzere, tek yolun din olduğunu sanır hale gelmişsin. Hayır.. Hiç öyle değil. Bugün, en müslüman (yahudi, hristiyan vs.) insanlar kötü insan olabilir. Çünkü onların vicdan daireleri yoktur. Onların Helal daireleri vardır. Helal dairesi içind ekalan herşey mübahtır. Ve bu dairelerin çemberi hep bulanık olduğu için, herşeyi içine alır.. Sonuçta, herşeye bir kulp bulur, kitapta yoksa uydurur, her bir şeyi yaparlar. Şöyle, aha çap budur, çizgi budur denecek bir daire olsaydı, bugün aptalın biri çıkıp Genelkurmay önünde mehdilik ilan etmeye çıkmaz, 11 Eylül gibi vahşi vakalr yaşanmazdı.

Evet, dine doğru gittikçe, iyi insan olma tarafından uzaklaşacaksın. Çünkü vicdanın, seni insan yapan hususiyetlerin ilkel bir bedevi öğretisine teslim olacak. Bunu farkediyorsun. Bu nednele de, apaçık ortada olan bir sürü şeyi, boyuna zorlayıp, yamultup, kendi temiz vicdanına uydurmaya çalışıyorsun. Çünkü, niyetin, birebir iyi insan olmak. Cennet, cehennem vs. seni ilgilendirmiyor. Ama, sana zamanında yapılan beyin yıkama faaliyeti, seni, "iyi insan = dindar insan" konumuna getirmiş. Vicdanını, din denen ilkelliğe teslim etmişsin ve *maalesef o da, 1400 yıl öncenin çirkinliği içinde kalmış..

Tercih senin. Dilediğin kadar dine sarılabilirsin. Dine sarıldıkça, insan olmaktan uzaklaşacaksın. Dinin akaitlerine uydukça, daha kötü insan olacaksın. En üstün mertebe nedir? Şehadet mi? Şehit olmak için ne yapman lazım? Buradan çıkar kendine bir pay.. Dine yakınlaştıkça, iyi insan olmaktan, iyi dindar olmaya başlayacaksın. Metamorfoz sürecek.. Ve sonunda, kadınları birer pislik, insanları birer sülük gibi gören, bir canavar ortaya çıkacak. İşte hepsi bu. Ve o zaman, iyi insan olan Hiram değil, canavar olan hiram gezecek sokaklarda.. Ve o cennet hurileri aşkına, mini etek giyip dinden uzak olan kızı kesmeyi tercih edecek..

Buyur, kendin bak. Dinin sana getirdiklerine. Acaba o saydığın listedeki safsataları çıkardığımızda, ahlağa dair satırlar, din istiyor diye mi, yoksa sen zaten öyle bir insan olduğun için mi?

Ben de, cimirlik etmeyen, yardımsever biriyim. Ama bu meziyetimi, asla ve kata bir sapık tanrıya maletmem. Ve dahası, beni affedecek, tövbemi alacak bir tanrı olmak için, her zaman iyi insan olabilmek için daha titiz olurum.. Ya Sen? En son ne zaman "Allah affetsin" dedin?
Alt 09-08-2006, 05:33
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Liopleurodon.
Yukarda yazdiklarinin cogunluguna katiliyorum. Din, kotu insani iyi yapmaz fakat iyi insani ,acikladigin nedenlerden kotu yapabilir. Hiramusta gibi birini, bunca sene insanlik duygularindan uzaklastiramadigina gore, istisnalar olabilir.
O kadar guzel izah etmissin ki insan psikolojisini, benim dusunup de kelimelere dokemedigimi ustalikla anlatabilmissin.
Kati, bilimsel, acimasiz goruntunun altinda gizli olan insanlik vasfini da, anlayabilene, gostermeyi basarmissin bu yazinda.
*Ihtiyacin olmadigini biliyorum fakat yine de tebrik etmeden duramiyacagim bu degerli yaziyi.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-08-2006, 10:28
Kıdemli Üye

Sevgili Liop,biz inanırız ki İslam fıtrat dinidir.İnsan yaratılışta iyilik yapmaya meyillidir,kötülük yapmak veya kötü insan olmak sonradan kazanılan bir karakterdir.Kötülük öğretilmezse veya öğrenilmezse,bir insanın bilerek yapmayacağı bir şeydir.Bu yüzden islam'a vijdanın sesi de denebilir.Hakkımdaki endişelerinizi anlıyorum.Bunun içinde size teşekkür ediyorum ama bu endişeniz yersizdir.Ne İslam sizin zannetiğiniz gibi kan emici bir dindir.Ne de ben İslam'ın öğretilerinden sapıp kan emici bir vahşi olabilirim.Cahiliye dönemimde (cahiliye dönemimde de kendime müslüman diyordum) bu zihniyette bir insandım ama ne zaman Kur'an okumaya ve üzerinde dikkatlice durmaya başladım,işte o zaman İslamın bizim birilerinden duyduğumuz,sizin çağdışı bir din olarak nitelendirdiğiniz bir din değil gerçekten bir barış dini,insan hak ve onurunu korumayı önceleyen bir din olduğunu anladım.Peki o halde problem nedir?Problem dinin ya da İslam'ın anlaşılmasında yatmaktadır.Mesela İslam'ın öğretilerinden birisi sarhoşken ne dediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayınızdır.Şimdi sevgili kardeşim,bu ayetin bütününü değilde sadece namaza yaklaşmayınız bölümünü yerine getirenler,bu ayetin hükmünü yerine getirmiş oluyorlar mı?Ya da sadece namaza yaklaşmayınız bölümünü içselleştirenler,islami bir anlayış içeriside olabilirler mi?Bibaşka örnek;sizinle savaşanlara karşı sizde savaşın ayetini sadece sizde savaşın olarak algılarsak ayetin anlam örgüsünü değiştirmiş olmazmıyız?Lafı şuraya getirmek istiyorum.Bir din bütün argümanlarıyla değerlendirilirse doğru anlaşılmış olunur.Yani dinin bir bölümü elealınıp diğer bölümü dikkate alınmazsa,o din üzerinde sağlıklı bir değerlendirme yapmış olmayız.Herkes elinin tuttuğu kadarını anlar ki o din hakkında kişilere göre farklı kanaatler oluşur.Kimi der saldırgan bir din,kimi sömüren bir din der kimise de çağın gerisinde kalmış der,kimi de dinde savaştan başka bir şey yoktur,vs.vs.Bir bütünü oluşturan parçalar,tek başlarına bütünü ifade edemezler.Mesela siz bir otomobil lastiğine otomobil gözüyle bakamazsınız.Aynı bu şekilde İslam doğru anlayabilmeniz için bütün parçaları birleştirmeniz gerekir.Örneğin İslamın savaş hukukunu anlayabilmeniz için savaşla ilgi tek bir ayet yeterli değildir.Savaşla ilgili bütün ayetler+barışla ilgili bütün ayetlerin hepsini değerlendirmeniz gerekir.Bunları değerlendiren bir insan savaşın ancak bir savaşa, bir savaş tehlikesine karşılık veya zulme uğrayanların hak ve onurlanın korunması gayesiyle yapılabileceğini,kendileriyle savaşmayanlara veya halkına zulmetmeyenlere karşı barışçıl davranılması gerektiğini anlar.Birkaç örnek ayet:

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez. (2/190)

Haram ay haram aya karşılıktır. Hürmetler (dokunulmazlıklar) karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de ona misilleme olacak kadar saldırın. Allah'tan korkun ve bilin ki Allah müttakîlerle beraberdir. (2/194)

Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (4/75)

Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever. (60/8)

Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir. (60/9)

Bu yüzden işinize gelen bir ayeti alıpta ahada İslam budur demek insaf ölçüsüne sığmayan bir davranıştır.Esen kalınız.

Önerilen Siteler