Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-02-2011, 00:26
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

kaya19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ExUlul; kelimesini alıntının içine yazmışım kusara bakmayan.Mesajı düzenle gibi birşey bende görünmüyor.O yüzden düzeltemiyorum.Kusura bakmayın.
Dilediğiniz şekilde düzenledim iletinizi. Mesaj yazdıktan sonra göndermeden önce ''önizleme'' tuşuna basarak, kontrol edebilirsiniz. Gönderdikten sonra da çok kısa bir süreliğine ''düzenle'' tuşuna basarak düzeltmeler yapabilirsiniz. Bu süre geçtikten sonra da (gerçekten önemli ise eğer) herhangi bir moderatöre özel mesajla düzenleme isteğinizi iletebilirsiniz.
Alt 08-02-2011, 13:07
_melek_
Üye Değil

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Melek, dini, sana inandirildigi sekilde gormeyenler de yalanci degil mi?
O derece inanmissin ki masallara, sanki olaylarin icinde yasamissin gibi eminsin nasil gelistiklerinden. Kendin gormedigin halde, bu derece emin olabilmek ancak, oldugu gibi kabul edip hic sorgulamamakla mumkun olabilir ki, nitekim kendin de oyle oldugunu soylemissin.

Yukarida alintiladigim uslup, dusunebilen bir akila, gorebilen bir goze, senin zanninin aksine tamamen sacmaliktir. Sen nereden biliyorsun demezler mi insan? sana direk tebligat geldi de bizim haberimiz mi yok?
Kuran'da yaziyor cevabi sadece seni baglar, Kuranin hic de kutsal sayilmayacak, insanlik disi bir kitap olduguna inanan dunya nufusunun 3/4'u. O da butun musluman adi altinda damgali olanlarin hepsi eger senin gibi dusunuyor ise. Dinini bilmeyenleri de katacak olursak bu oran daha da azalir. Bir hindu'nun inegi kutsal saymasindan hicbir farki yok senin bilimsel kaniti olmayan tebliglerinin.
Sayın vartor,

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum,size anlatılanlar her ne kadar aptalca,mantıksızca gelsede.Kesinlikle inanmasanızda gün geçtikçe ölümü düşünmek size korku vermiyor mu?en ufak bir şüphe yok mu ahiretle ilgili.Ortada bir iddia var ve bu 1,5 milyar insan tarafından kabul görüyor.Bu sizi korkutmuyor mu?Dün gece düşündüm ve herşeye karşı bir Ateist bakış açısıyla yaklaştım.Kendinize göre en mantıklı düşünen insanlarsınız.Allah'ın varlığına ihtimal vermiyosunuz.Ama hiçbir zaman bundan emin olamassınız ki.Aklınızın bir köşesinde ufakta olsa bu düşünceler sizi rahatsız etmiyor mu?Ölüm denilen bir gerçek var ve biz adım adım ona yaklaşıyoruz.Dürüst olacağınızdan eminim,yani en azından kendinize karşı dürüst olmalısınız.

Konu _melek_ tarafından (08-02-2011 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-02-2011, 17:43
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili melek, yakinda 64 yasinda olacagim, olume bakis acim seninkinden cok farkli. Dogmadan once ne hissetigini hatirliyor musun? Olunce de ayni hissi duyacaksin, yani hicbir sey!
Butun var olanlar, beynimiz algiladigi icin var; nitekim senin dini masallari da var dusunmenin nedeni sartlandirilmis olan beyinin. Sen de biliyorsun ki, bir baska dinin mensubu bir aileden dogsaydin, simdiki gibi dusunmeyecektin. Beyini maddelerle etkileyebildigimize gore, o da bir madde. Vucut olmezden bile beyin olumu (bitkisel hayat), o sahis icin olumun, yani hiclige donusun ta kendisidir.
Simdi iki sik var elinde; birincisi hicbir ispati olmayan ahiret fikri, ikincisi, kendinin de fark ettigi hiclikten gelip hiclige donus. Dogmadan once sana eger korku vermiyor idiyse, oldukten sonra da vermeyecegi sence, tabi ki masal aleminden kendini siyirabilirsen, mantikli olan degil mi?
Sorunuzun direk cevabi, hayir, en ufak bir korku, suphe kirintisi yok. birbucuk milyar degil, 7 milyar da vardir dese, benim icin yine yok. Inananlar sadece islerine geldigi icin, olumu yani tamamen yok olmayi kabul edemedikleri icin kabullenmislerdir bu masallari bana sorarsaniz. size sunulan iki siktan birisi, ilelebet ve keyifli bir yasam, digeri ise ilelebet yok olmak olursa, gercegi mi, yalani mi secerdiniz?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 08-02-2011, 19:58
_melek_
Üye Değil

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili melek, yakinda 64 yasinda olacagim, olume bakis acim seninkinden cok farkli. Dogmadan once ne hissetigini hatirliyor musun? Olunce de ayni hissi duyacaksin, yani hicbir sey!
Butun var olanlar, beynimiz algiladigi icin var; nitekim senin dini masallari da var dusunmenin nedeni sartlandirilmis olan beyinin. Sen de biliyorsun ki, bir baska dinin mensubu bir aileden dogsaydin, simdiki gibi dusunmeyecektin. Beyini maddelerle etkileyebildigimize gore, o da bir madde. Vucut olmezden bile beyin olumu (bitkisel hayat), o sahis icin olumun, yani hiclige donusun ta kendisidir.
Simdi iki sik var elinde; birincisi hicbir ispati olmayan ahiret fikri, ikincisi, kendinin de fark ettigi hiclikten gelip hiclige donus. Dogmadan once sana eger korku vermiyor idiyse, oldukten sonra da vermeyecegi sence, tabi ki masal aleminden kendini siyirabilirsen, mantikli olan degil mi?
Sorunuzun direk cevabi, hayir, en ufak bir korku, suphe kirintisi yok. birbucuk milyar degil, 7 milyar da vardir dese, benim icin yine yok. Inananlar sadece islerine geldigi icin, olumu yani tamamen yok olmayi kabul edemedikleri icin kabullenmislerdir bu masallari bana sorarsaniz. size sunulan iki siktan birisi, ilelebet ve keyifli bir yasam, digeri ise ilelebet yok olmak olursa, gercegi mi, yalani mi secerdiniz?
Yok olmak düşüncesinden,veya ahiret korkusundan kimse müslüman değil yanlış düşünüyosunuz.Bulunduğunuz odada şöyle bir çevrenize bakın,gözlerinle görebildiğiniz herşeyin yapılmış olduğunu görürüsünüz.Kapı,masa,duvara asılmış resim,pencere....Tüm bunların birileri tarafından tasarlanıp,üretildiğine eminsinizdir.Şimdi de pencereden dışarıya bakın.Gördüğünüz manzarada muhtemelen deniz,ağaçlar,gökyüzü,uçan kuşlar belki de ada veya bunlara benzer detaylar olacaktır.Eğer gece ise gökyüzüne asılı olan yıldızları ve Ayı seyredebilirsiniz.Peki oturmuş olduğunuz eşyaların yapılmış olduğuna eminseniz,dışarıda gördüğünüz muhteşem organizasyonun kendiliğnden oluştuğu mümkünmüdür tasarlandığı kesin değil midir?

Elbette kesindir.Eğer bir duvardaki resmin tesadüfen oluşup oraya geldiğini iddia edemiyorsanız Güneşin,yıldızların ve Ay'ın tesadüfen oluşup gökyüzündeki yerlerini aldığını iddia edemessiniz.Tesadüfen oluşan hiçbir şey yoktur.Yerde ve gökte gördüğünüz herşeyin bir Yaratıcısı vardır.Ve herşeyi üstün bir sanatla Yaratan Rabbimiz yarattığı şeylerel Kendini bize tanıtmaktaddır.
Alt 08-02-2011, 22:49
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger melek;

Su basit ve cokca sorulan soruyu, hic kendinize sordunuz mu?

"Yaraticiyi (sizin inanciniz acisindan Allah oluyor, herhalde), kim/ne yaratti?, yani yaraticinin yaratani kim/ne" diye?

Ya da akilli bir tasarimcinin mi oldugunu soylemek istiyorsunuz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-02-2011, 23:17
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Değerli melek ;

İşinize gelmedi yada görmezden geldiniz :

_melek Diyor ki
Güneş sisteminde 12 gezegen ve Yusuf 4
Hangi 12? Güneş sisteminde olmayan 12 gezegen, sizde Kuran'ın bir mucize olduğu izlenimini mi doğurdu? Cidden mucize olan tek şey; güneş sisteminde kaç tane gezegen olduğuna dahi bakmaksınız bana Kuran'dan mucize iddiasında bulunmanızdır.

_melek Diyor ki
Kapı,masa,duvara asılmış resim,pencere....Tüm bunların birileri tarafından tasarlanıp,üretildiğine eminsinizdir.
Değerli melek ;

Kendinizi kapı, masa, duvardaki resim v.b. gibi gördüğünüz müddetçe bir tasarımcıya ihtiyaç duyacaksınızdır. İlginç bir mantık kurmuşsunuz (aslında ilginç değil, bayat). "Masanın bir yapımcısı olmalı ve oda insandır. İnsanın bir yapımcısı olmalı ve oda Tanrıdır." İyi ama neden burada durdunuz? Tanrının bir yapımcısı olamaz mı? Eğerki onun tasarımcısı yok ise, insanında yoktur. Çünkü insan; kapı, masa ve duvardaki resim gibi bir eşya değildir. Verdiğiniz örnek cidden mantıksal deformasyona uğramışdır.

Bakınız size ne diyeceğim; İnsanlık son 20000 yıl içerisinde bilinen 6000 Tanrı kurgulamıştır. Bunun açık ara sonucu; Tanrıların insanları değil, insanların Tanrıları yarattığıdır. Sizin Tanrınızın yaratıcısı bizzat sizsiniz. Başkası değil... "O" nun gücü sizi yaratmaya yetermi bilinmez, ama sizin gücünüz "O" nun gibi milyonlarcasını yaratır...

esen kalınız

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 09-02-2011, 04:07
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Melek, bana bir soru sordun, cevabini verdim. Evrenin tasarlandigini da kabul etmis olsaydim, yine de senin inandigin allaha inanamazdim; insanlardan medet uman, muhammede kiyaklar ceken, yemin eden, and icen, seytanla pazarliga giren, subyancilarla bir olan, erkegi kadindan ustun tutan, hic de bir tanriya yakismayacak davranislarda bulunan, kendi yarattigi kullari olume mahkum eden, velhasil, durust bir insanin bile yapmamasi gereken seyleri, allah adinda yapan, bu kadar aciz bir tanriya yer vermezdim.
Eğer gece ise gökyüzüne asılı olan yıldızları ve Ayı seyredebilirsiniz
. yildizlari goge asan allah herhalde degil mi? peki neyle baglamis biliyor musun? Esyalari yapan degil, yapanlar vardir. hepsi de elle tutulur gozle gorulur. Kendiliginden hicbir sey var olmazsa, allah nereden cikti dersin?
Gerci ben onu da yaratani biliyorum da sana bir turlu anlatamadim. INSAN. Allahi ve diger tum tanrilari yaratan, bundan emin olabilirsin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-02-2011, 18:34
_melek_
Üye Değil

Sayın Area;

"Bir vakit Yusuf babasına (Yakup Peygamber)babacığım ben ruyamda 11 yıldızla Güneş ve Ay'ı gördüm.Gördüm ki onlar bana secde ediyorlardı."dedi.(Yusuf 4)

Rüyadaki ay ve güneşin Yusuf Peygamberin anne babası olduklarını anlıyoruz.Yusuf peygamber ile beraber 12 kardeş 12 yıldız demek olduğuna göre Güneş sisteminde 12 gezegen bulunduğuna kuvvetli bir işaret var demektir.

Her ne kadar okullarad okutulan kiteplarda güneş sistemindeki 9 gezegen olduğu belirtiliyorsada bunu Kuran-ı Kerim Hicri 14 küsür asır evvel 12 gezegen olduğunu ifade etmiş,nitekim de bazı yeni keşiflerde güneş sisteminde 12 gezegen olduğu her geçen gün sırrını ifşa etmektedir.

Güneş sisteminde kaç gezegen vardır sorusuna 9 yanıtı veriyorsunuz.Aristo zamanında olsaydık 5 diyecektiniz.Kuranın gerçek mucizelerini örtenler yüzünden butür mucizelere insanlar pek dikkat etmiyor.Sıradanmış gibi karşılanıyor.Oysa üzerinde biraz düşünülürse Kuanın mucizeliği,Allah tarafından gönderilmiş bir kitap olduğu,ölümden sonra hayatın masal değil gerçek olduğu anlaşılacak.

Bakın Kuranın bilimsel mucizelerinin sadece bir kısmı;

Kanda ki oksitlenme
Güneş doğarken kutuplarad ozon tabakası
Savunması sağlam anne rahmi
Güneşin Hidtojen ve helyum içeriği
H.z Musanın denizi yarmasında ki Tsunami etkisi
Nuh tufanı kıssasındaki bilimsel gerçekler
Aerodinamik kuvvetler ve kuşlardaki programlanmış uçuş
Evrenin varoluşu.......................
Alt 09-02-2011, 19:54
_melek_
Üye Değil

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger melek;

Su basit ve cokca sorulan soruyu, hic kendinize sordunuz mu?

"Yaraticiyi (sizin inanciniz acisindan Allah oluyor, herhalde), kim/ne yaratti?, yani yaraticinin yaratani kim/ne" diye?

Ya da akilli bir tasarimcinin mi oldugunu soylemek istiyorsunuz?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Müşrikler tarafından bizzat Peygamberimiz'e sorulmuş ve bunun üzerine Cebrail (as)İhlas suresini cevap olarak getirmiştir.

Herşeyi Yaratmaya gücü yeten 2. bir ilaha ihtiyaç duymaz.

Anlama sınırımızın ancak alemin dizayneri eden Allah'ın bizim için çizdiği sınır kadar olduğunun farkına varalım.

Biz Onun yarattığı ışığı onun yarattığı gözle ve Onun gösterdiği kadarıyla görürüz.O ise herşeyi görür.Görmek için ne göze ihtiyaç vardır,ne de ışığa.Çünkü onları Yaratan O'dur.

Biz onun yarattıkları hakkında Onun verdiği akılla,onun bize gösterdiği kadarıyla bilgi sahibi oluruz.O ise herşeyi bilir.Bilmek için öğrenmeye ihtiyacı yoktur.Çünkü bizim bütün bilgi kaynaklarımızı yaratan O'dur.

Binlerce odası bulunan muhteşem bir saray farzedelim.Bu sarayı aydınlatmak istiyorsak,2 yoldan birini seçeriz.Ya bütün sarayın aydınlatılması için tek bir mühendise havale ederiz veya sarayın binlerce odasından herbiri için ayrı bir mühendis bulmak zorunda kalırız.Tek bir mühendisin sarayı aydınlatması daha kolaydır.Bütün sarayı içine alan bir proje hazırlar,merkezi bir sistem kurar ve bir düğmeye basmakla sarayın binlece odası birden aydınlanıverir.

Eğer sarayın her odasını ayrı bir mühendise havale edersek bu işi binlece defa zorlaştırmış oluruz.

Dünyadaki her bir varlık binlece odalı bir saraydan daha muhteşem bir yaratıktır.Birde bu varlıkları içine alan kainatın tamamını düşünelim.Tek bir yaratıcıyı kabul ettiğimizde herşey açıklığa kavuşuyor.Bütün kainat Onun ol demesiyle olur.Heşey Onun koyduğu kanunlarla hareket eder.Bu kanunlar da onu planlayıp yaratan Zatın varlığını gösterir.Ama biz Onu kainatın ne içinde bulabiliriz nede kanunlarda.Eğer bulsaydık Oda kainatın bir parçası olur,ona da bir Yaratıcı aramamız gerekirdi.Çünkü kainatta yer alan kainattaki kanunlarada bağımlı demektir.Oysa O yaratıcıdır.Kanun koyucudur.Ve bu kanunların dışındadır.

Biz gökte tek bir güneşi görürüz.Fakat güneş ışığıyla heğimizi birden kuşatır.Bizim yüzümüzü aydınlattığı gibi koca bir denizin yüzündede parlar.Bir ağacın yaprağını ışıklandırdığı gibi bütün bir dünyayı da aydınlatır.Hiçbiri diğerine mani olmaz.Allahın yarattığı güneş böyle bir kabiliyete sahipse elbette Allahın isim ve sıfatları hiçbir sınır tanımaz.O bir anda herşeyi görür.,herşeyi işitir,herşeyin dizginini elinde tutar.

Konu _melek_ tarafından (09-02-2011 Saat 20:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-02-2011, 21:44
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Her ne kadar okullarad okutulan kiteplarda güneş sistemindeki 9 gezegen olduğu belirtiliyorsada bunu Kuran-ı Kerim Hicri 14 küsür asır evvel 12 gezegen olduğunu ifade etmiş,nitekim de bazı yeni keşiflerde güneş sisteminde 12 gezegen olduğu her geçen gün sırrını ifşa etmektedir.
Bakın Kuranın bilimsel mucizelerinin sadece bir kısmı;
Değerli melek ;

Bu yukarıda savınıza kedi-köpek bile inanmaz. Siz nasıl inandınız?

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kanda ki oksitlenme
Güneş doğarken kutuplarad ozon tabakası
Savunması sağlam anne rahmi
Güneşin Hidtojen ve helyum içeriği
H.z Musanın denizi yarmasında ki Tsunami etkisi
Nuh tufanı kıssasındaki bilimsel gerçekler
Aerodinamik kuvvetler ve kuşlardaki programlanmış uçuş
Evrenin varoluşu.......................
Daha gezegen sayısından haberi olmayan bir kitapdan ilginç mucize iddiaları. Tek mucize sizin bu yalanlara inanıyor olmanız olmasın?

Tüm yazdığınız mucize örneklerini teker teker inceleyip, çöpe attığımız çalışmamız olan MUCİZE YALANLARI sitemizi de ziyaret ediniz.

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Önerilen Siteler