Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2006, 12:48
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Vahyin Geliş Şekilleri

Sevgili Hiramusta, *verdigin bilgi icin sagol. Bak Jayjay, arastirmani devam ettirecek bir yol acilldi sana. Diliye degil Dihye.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 14-08-2006, 13:04
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Abicim hiramusta arkadaşın verdiği linki okudum. Sağolsun önemli bi yanlışı düzeltti. Ancak işin gülünç tarafı bütün islam siteleri bu yazıyı kullanmasına rağmen , biri çıkıp ta araştırmamış ve yanlışı düzeltmemiş. Dıhye'nin zengin olduğu yazılı ancak bana arkadaş çevresi lazım. Diğer dinler hakkındaki bilgisi nedir? bir de ben araştıracam bu adamı.
Alt 14-08-2006, 15:57
Üye

Şimdi önemli olan Dıhye'nin hangi ayetleri Hz.Muhammed'e söylediğidir.

Bununla ilgili bilgiyi internetten nereden bulabiliriz?
Alt 14-08-2006, 16:45
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Öyle bişey yok Jayjay.Vahyin geliş şekilleri ayetle sabittir.Vahiy bir elçi vasıtasıyla(Cebrail isimli melek vasıtasıyla.Peygamberimiz Cebraili 2 defa görmüştür.Birincisi ilk vahiy aldığı zaman.İkincisi Me'va bahçesinin yakınındaki sidre ağacının yanında 53/6-18,bunun dışındaki vahiylerde Cebraili görememiştir) direk veya arada bir perde (Musa'ya ağaç perde olmuştu) vasıtasıyla kalbe gelen(din literatüründe kalp beynin yerine kullanılmıştır) bir ilhamdır.
Alt 14-08-2006, 16:51
Üye

Hiramusta sorumu anlamadın galiba !

Bazı ayetler bazı olaylara göre yazılmıştır. Mesela "Kadınlar tarlanızdır..." Ömer bi gün karısına arkadan müdahale etmiş , gelmiş Muhammed'e sormuş günah mı diye? Sonra da bakara suresinin ilgili ayeti inmiş

Ben bu tip hadiseleri nereden bulabilirim diye soruyorum.
Alt 14-08-2006, 17:14
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle bişey yok Jayjay.Vahyin geliş şekilleri ayetle sabittir.Vahiy bir elçi vasıtasıyla(Cebrail isimli melek vasıtasıyla.Peygamberimiz Cebraili 2 defa görmüştür.Birincisi ilk vahiy aldığı zaman.İkincisi Me'va bahçesinin yakınındaki sidre ağacının yanında 53/6-18,bunun dışındaki vahiylerde Cebraili görememiştir) direk veya arada bir perde (Musa'ya ağaç perde olmuştu) vasıtasıyla kalbe gelen(din literatüründe kalp beynin yerine kullanılmıştır) bir ilhamdır.
Bayağı ilginç hikayeler gerçektende. Allah geliyor perde arkasından konuşuyor, o gelemezse Cebraili gönderiyor. O da olmazsa Muhammed burağa binip Allahın yanına gidiyor. Melekler uçuyor, şeytanlar osuruyor, kütükler ağlıyor.

Yüzüklerin efendisi gibi vallahi. Belki de bu hikayeleri Tolkien yazmıştır.

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 14-08-2006, 18:30
imported_ozer imported_ozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[quote:20ab7ea5ac="hiramusta"]Vahyin geliş şekilleri ayetle sabittir.Vahiy bir elçi vasıtasıyla(Cebrail isimli melek vasıtasıyla.Peygamberimiz Cebraili 2 defa görmüştür.Birincisi ilk vahiy aldığı zaman.İkincisi Me'va bahçesinin yakınındaki sidre ağacının yanında 53/6-18,bunun dışındaki vahiylerde Cebraili görememiştir) direk veya arada bir perde (Musa'ya ağaç perde olmuştu) vasıtasıyla kalbe gelen(din literatüründe kalp beynin yerine kullanılmıştır) bir ilhamdır.[/quote:20ab7ea5ac]

Değerli yaratılışçı kardeşim söylediklerine bütün beyninle inandığını düşünüyorum Ki bun da küçümsenecek yada gocunacak bir şey yok. Vahyin geliş şekillerinin sabit olduğu ayetleri rica edebilirmiyim. Musa ya vahiy konusu ise tamamen saçmalamaktır. Tevrat 4 veya 5 kişi tarafından yazılmıştır.

Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
Alt 16-08-2006, 00:06
yenidendogus yenidendogus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

BU Cebraili ne hikmetse peygamberlerden başkası göremiyor?? Ayşe muhammede çok ısrar etmiş cebraili göster diye, muhammed de işte burda dizimde demiş, ayşe görmek için peçesini aralamış, muhammed de bak peçeni açınca kaçtı gitti demiş. Allah allah yaa?? nası iş bu acaba? BU Cebrail kadın görünce kaçıyorsa isanın annesi meryeme nası göründü acep??
Alt 16-08-2006, 09:08
Üye

yenidendogus arkadaşım,

Hz.Muhammed ve ayşe ile ilgili anlattığın olayın kaybağı var mı? Varsa kaynaktan okumak isterim.

Sevgiler...
Alt 16-08-2006, 09:46
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ozer";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
[quote:dde7c90e68="hiramusta"]Vahyin geliş şekilleri ayetle sabittir.Vahiy bir elçi vasıtasıyla(Cebrail isimli melek vasıtasıyla.Peygamberimiz Cebraili 2 defa görmüştür.Birincisi ilk vahiy aldığı zaman.İkincisi Me'va bahçesinin yakınındaki sidre ağacının yanında 53/6-18,bunun dışındaki vahiylerde Cebraili görememiştir) direk veya arada bir perde (Musa'ya ağaç perde olmuştu) vasıtasıyla kalbe gelen(din literatüründe kalp beynin yerine kullanılmıştır) bir ilhamdır.
Değerli yaratılışçı kardeşim söylediklerine bütün beyninle inandığını düşünüyorum Ki bun da küçümsenecek yada gocunacak bir şey yok. Vahyin geliş şekillerinin sabit olduğu ayetleri rica edebilirmiyim. Musa ya vahiy konusu ise tamamen saçmalamaktır. Tevrat 4 veya 5 kişi tarafından yazılmıştır.[/quote:dde7c90e68]

Kendisiyle Allah'ın konuşması, bir beşer için olacak (şey) değildir; ancak bir vahy ile *perde arkasından veya bir elçi gönderip kendi izniyle dilediğine vahyetmesi (durumu) başka. Gerçekten O, yüce olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (42/51)

Önerilen Siteler