Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2006, 10:10
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Nurcuların yeni iddiası

Allah herşeye ismini yazmış da sizin bildiğiniz yazıdan değil.gökyüzüne hangi dilden yazsın.ingilizce yazsa bizi bağlamaz biz ingiliz değiliz dersiniz.

Allahın her şeye vurduğu mühür,o mesajı okuyabilecekler için çok açık.
ben nereye baksam görüyom.
Alt 18-08-2006, 11:19
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Said Nursiyle bir gönülbağım yok.(geçmişte vardı)Burada gönülbağım olmayan fikir üreten birçok kişiye duyduğum gibi Ona da saygı duyuyorum...Onu küçümsemeyin arkadaşlar.Bu dünyada Onun izinden giden enaz 6-7 milyon insan var.Ve bu insanlar vatanhaini değiller.Aksine vatanperver insanlar.Şu insanlık alemine bizim de ne gibi katkımız olur gayreti içerisinde olan insanlar.Eniyi öğretmen,eniyi mimar,eniyi doktor olma çabası içindeler.Ve yine Said Nursiyi azgörmeyin arkadaşlar.Bir vatansevere saygı duyun.O bu toprakların bağımsızlığı için teşkilatlanmış,savaşmış ve kendi kanıyla bu toprakları sulamıştır.Hatta Rusya da yıllarca *esir hayatı yaşamıştır.Cumhuriyet kurulduktan sonra da Atatürk tarafından kendisine Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edilmiş bazı özel gerekçelerle bu teklifi kabul etmemiştir.Bu yüzden Onu küçümsemeyin arkadaşlar.Sevmiyorsanız bile enazından saygı duyun.
Alt 18-08-2006, 11:32
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hangi dilde yazarsa, yazsın, kabul ederdik biraderim..

Her tarafta mühür filan yok. Boş laflar bunlar. Hipnoz altındasınız, bu nedenle olmayan şeyi var gibi görüyorsunuz. En yakın kiliseye git, bir rahip ile otur konuş ve dönünce bir kendini muhakeme et. Onun apaçık mucize olarak gösterdiklerini nedne göremediğini bir düşün, kendinin mühür filan saydığın şeylerinde neden sana öyle göründüğünü bir çöz bakalım..
Alt 18-08-2006, 12:01
Kıdemli Üye

müsaqade ederseniz liop,
neyi nerde göreceğimize bari biz karar verelim.
ben görüyorum diyosam,senin görmemen bir şeye delilolmaz.ben sana da gör demiyorum.herkes kendi işinde.senin müşahede yöntemin veya kapasiten bizimkinden farklı olabilir takdir edersin.senin görmemen omladığını göstermez.
Alt 18-08-2006, 13:21
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saidi nursi, kürt sait ya da kendine taktığı lakapla bediüzzaman günümüz PKK'sının fikir babalarından birisidir.

Teali-i kürdistan cemiyeti üyesidir ve kürtlere hitaben yaptı konuşmalarda onları isyana teşvik etmiş, kışkırtmıştır. nurlu risalelerde bile böyle "aslan kürtler, uyanın" şeklinde başlayan ve o risale-i nurların nuruna nur katan cümlelere rastlamak mümkün.

Tabi herkes istediği kimsenin yolunda gider, isteyen abdullah öcalana hayranlık besler, isteyen de kürt saide. Bu hainlerin ikisinin de nihai amacı aynıdır. Tek fark birisinin bu amaca ulaşmak için marksizmin kızıl bayrağını kullanmaya çalışmış olması, diğerinin ise islamın yeşil bayrağını kullanmaya çalışmış olmasıdır. Bu hainlerin yolunda gidenlerin sonu da, bunların sonundan farklı olmaz.

m.kara
Alt 18-08-2006, 13:30
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu adam hangi eğitimi almış hangi konunun uzmanı ki alakası olmayan konularda böyle rahat atıp tutabiliyor...

daha doğrusu her yerde böyle deliler çıkar da önemli olan bu kadar insan bu saçmalıkları nasıl ciddiye alıyor...bu ancak türkiye kadar cahil bir ülkede olabilir...
Alt 18-08-2006, 13:43
Kıdemli Üye

exclusive isimli üye,

yaptığın adi iftiraları buraya alıntıla ve ispatla.
Alt 18-08-2006, 13:46
Kıdemli Üye

painkiller isimli üye,

sence saçma olan aslında senin akılcığının ölçücüklerince yaptığın bir değerlendirme değil mi.sen hala yazmadın risalelerden birşey ve eleştiri getirmedin ona.ki senin eleştirmenin dekıymet-i harbiyesi olur olmaqz ayrı mesele.
Alt 18-08-2006, 14:11
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sorogren konu ben değilim sen geç beni...

exclusive arkadaşıma demişsin ama küçük bir araştırmayla said kürdi ye değinelim...

http://www.geocities.com/fettosh/nurculuk.htm

http://www.nasname.com/index.php?mod...ew&ANN_id=1339

burada bir noktaya değinmek isterim...ben şahsen milliyetçilik fikrine yakın bir kimse değilim...kürtlerle asla bir sorunum olmaz zira baba tarafından yarı kürtüm...ancak açık ve net olan bir hadise var...türkiye de kürt isyanları ve destekçileri ve said kürdi ya da nursi her zaman ingilizlerin maşası olmuş bu cumhuriyet i zaman zaman kürt kimliğini zaman zaman dini inanışları kullanarak yıkmaya çalışmışlardır...bugünkü pkk nın temelinde de dinci faşist teröristlerin temelinde de aynı isim vardır...said nursi-kürdi...

daha onlarca şey var daha fazla koymama gerek yok sanırım...said nursi osmanlı zamanında akıl hastanesine yollanmış bir şahıstır...ayrıca türkçe bilmediği bilinmektedir...yazdıklarından da belli zaten...31 mar vakasına katılmıştır...birçok defa rejimi yıkmaya çalışmış yargılanmış cezalara çarptırılmış gaiple muhabbet halinde bir meczuptur...
Alt 18-08-2006, 14:15
Kıdemli Üye

abisi sen şeyh said ile said-i nursi(kürdi)yi karıştırıyorsun.ikisi başka kişiler

Önerilen Siteler