Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-04-2011, 23:22
tisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tisane tisane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrim Teorisini Saçma Bulanlara Birkaç Sorum Var

evrim teorisini yani canlıların tek bir atadan köken alarak geliştiğini saçma bulan arkadaşlara şu soruları sormak istiyorum?

1- tüm canlıların tek bir atadan geldiğini kabul etmiyorsunuz peki sizce kuşların atası tek bir kuş ya da bir kanatlı, fillerin atası tek bir fil miydi? yoksa atalar daha mı çoktu? mesela güvercinlerin kendileri gibi güvercin bir atası mı vardı? ya da güvercinlerin bir alt çeşidinin de kendi atası mı vardı? ya da insan, hayvan ve bitki atası gibi daha kabaca mı düşünüyorsunuz? bu ayrımı nereden ve nasıl yapıyorsunuz?

2- bu kadar canlının atalarının en azından nuhun gemisine sığdığına inanıyorsanız, nuhun gemisinde sizce hangi canlılar vardı? ve tufandan sonraki canlı çeşitliliği nasıl gerçekleşti?

3- insanların tek bir atası olduğunu (adem ve havva) düşünüyor ve bunca çeşitli insanın bu ikisinden köken aldığını söylüyorsanız, insanlardaki yapısal çeşitliliği nasıl açıklıyorsunuz? bu çeşitlilklerin tek bir kökenden oluşabileceğini düşünürken neden canlılardaki çeşitliliğin tek bir kökenden oluşamayacağını söylüyorsunuz?

4- bu soruları saçma buluyorsanız canlılığın kökenlerinin ne olduğu konusunda merakınızın, ilginizin olmadığını kabul ediyor musunuz?
Alt 19-04-2011, 00:45
RomaSanta RomaSanta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim 1 Kez 1 Anda Olabilecek birşey değildir. Eğer Evrim Var ise ve sizin düşüncenizle insan ape'den geldiyse ape nerden geldi? nasıl var oldu madem Evrim Teorisi var Madem Allah Diye bir kavram yok ? APE'yi var eden ne içi ?

Bir ağaç ayaklanmış olabileceği düşüncesindeyim ape almuştur

ama bi dakka peki ya ağaç? o nasıl oldu :S

Hmm Fidan tabiki ama ya fidan? bu nası olurda fidan olur? Toprakta bulunan enzimler bir araya gelip büyük ihtimalle boyle olmuştur ama şimdide haydaa toprak? :S bu nasıl oldu ha pardon bigbang vardı ama dşünüyorumda Bigbang nasıL oLdu :S o büyük patlama nasıl meydana geldi :S Bugun Dünyanın Elips seklinde olmasının bile bir nedeni varken neden kare olsaydı daha iyi olmazmıydı? Neyse Elips Olmus yapcak bişey yok bigbang saoLsun ama bi dakika bizim bildiğimiz Elips Yassı bir Top seklidedir ve Bu top devamlı dönüyor Ee Neden uzay'a düşmüyorum ben? :S Nevton'un kafasına düşen elmamı bunun nedenide?

Nereye Kadar Teori Üretirseniz Üretin Pratikte Evrim De adı üzerinde Bir Teoridir.

ve Bütün bu oluşumun sebebi 1 zerre dahi ise o zerre kendi başına oluşamaz.. O Noktadan Sonra Atom Dediğimiz o katmana indiğimizde hepimiz tıkanırız ilim bilim beynim dilim hersey tıkanır gidemez 1 Adım daha öteye o Adımdan sonrasını bilmek imkansızdır anlamak gerekir.
Alt 19-04-2011, 12:33
tisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tisane tisane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RomaSanta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim 1 Kez 1 Anda Olabilecek birşey değildir. Eğer Evrim Var ise ve sizin düşüncenizle insan ape'den geldiyse ape nerden geldi? nasıl var oldu madem Evrim Teorisi var Madem Allah Diye bir kavram yok ? APE'yi var eden ne içi ?

Hmm Fidan tabiki ama ya fidan? bu nası olurda fidan olur? Toprakta bulunan enzimler bir araya gelip büyük ihtimalle boyle olmuştur ama şimdide haydaa toprak? :S bu nasıl oldu ha pardon bigbang vardı ama dşünüyorumda Bigbang nasıL oLdu :S o büyük patlama nasıl meydana geldi :S Bugun Dünyanın Elips seklinde olmasının bile bir nedeni varken neden kare olsaydı daha iyi olmazmıydı? Neyse Elips Olmus yapcak bişey yok bigbang saoLsun ama bi dakika bizim bildiğimiz Elips Yassı bir Top seklidedir ve Bu top devamlı dönüyor Ee Neden uzay'a düşmüyorum ben? :S Nevton'un kafasına düşen elmamı bunun nedenide?

Nereye Kadar Teori Üretirseniz Üretin Pratikte Evrim De adı üzerinde Bir Teoridir.

ve Bütün bu oluşumun sebebi 1 zerre dahi ise o zerre kendi başına oluşamaz.. O Noktadan Sonra Atom Dediğimiz o katmana indiğimizde hepimiz tıkanırız ilim bilim beynim dilim hersey tıkanır gidemez 1 Adım daha öteye o Adımdan sonrasını bilmek imkansızdır anlamak gerekir.

cevabınızdan anladığım evrim varsa bile tanrı olmalıdır çünkü ilk zerre yaratılmıştır diyorsunuz. inanan biriyken ben de öyle düşünüyordum ama bu cevabınızla benim sorum örtüşmüyor. benim sorum evrimin aldatmaca olduğunu ve hatta çürütüldüğünü söyleyen arkadaşlaraydı. ne zaman nasıl çürütmüşler ve yerine ne koymuşlar çok merak ediyorum.
ilk zerreyi yaratan tanrının olduğuna inanıp inanmamaksa başka bir mesele ve bu konudaki düşüncelerimi diğer başlıklarda anlattım
Alt 20-04-2011, 21:36
texas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
texas texas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RomaSanta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

arkadaş tamam bilim için sormak güzeldir. bilim bu sorularının çoğuna yanıt bulmuştur da. ama bu sorular, ne tarafından yaratıldığı belli olmayan allaha inanan(allahın hikmeti dimi? =)), topraktan insan oluştuğuna, ateşten canlılar oluştuğuna inanan insanlar tarafından sorulunca art niyet kazanıyor galiba. Hee madem yoktan varolmaya tanrı örneğinde inanıyorsunuz, o zaman pekala bigbange de inanabilirsiniz.

Bilgi cesaret verir, cehalet küstahlık. (Terry)
Alt 20-04-2011, 22:56
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...lık%20örümcek%

ahanda kocaman örümcek . hani allah her şeyi ilk zamanlarda yaratmıştı bu dev örümceği kim yarattı

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-04-2011, 14:02
Winchester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Winchester Winchester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim' in yaratılış var olma teoremini açıklar mısınız ?
Alt 23-04-2011, 19:52
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

"Evrim' in yaratılış var olma teoremi" nedir ?

Evrim canlılardaki değişimdir. "Yaratılış var olma" şeklinde kurulan bir cümle anlamsızdır. Burada cümle ve ona bağlı anlam bozukluğu var. Bu garip soruyu açar mısın? Neyi açıklayalım?

Saygılarımla
Alt 24-04-2011, 00:57
priapos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
priapos priapos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Winchester´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim' in yaratılış var olma teoremini açıklar mısınız ?
Öncelikle siz suyun kaldırma kuvvetinin big bangi açıklarsanız iyi olur.

Yukarıdaki sorum sizin sorunuzla eş değerdedir, aynı derecede saçmadır.
Alt 07-08-2011, 15:34
dark screams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dark screams dark screams isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tisane´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evrim teorisini yani canlıların tek bir atadan köken alarak geliştiğini saçma bulan arkadaşlara şu soruları sormak istiyorum?

1- tüm canlıların tek bir atadan geldiğini kabul etmiyorsunuz peki sizce kuşların atası tek bir kuş ya da bir kanatlı, fillerin atası tek bir fil miydi? yoksa atalar daha mı çoktu? mesela güvercinlerin kendileri gibi güvercin bir atası mı vardı? ya da güvercinlerin bir alt çeşidinin de kendi atası mı vardı? ya da insan, hayvan ve bitki atası gibi daha kabaca mı düşünüyorsunuz? bu ayrımı nereden ve nasıl yapıyorsunuz?

2- bu kadar canlının atalarının en azından nuhun gemisine sığdığına inanıyorsanız, nuhun gemisinde sizce hangi canlılar vardı? ve tufandan sonraki canlı çeşitliliği nasıl gerçekleşti?

3- insanların tek bir atası olduğunu (adem ve havva) düşünüyor ve bunca çeşitli insanın bu ikisinden köken aldığını söylüyorsanız, insanlardaki yapısal çeşitliliği nasıl açıklıyorsunuz? bu çeşitlilklerin tek bir kökenden oluşabileceğini düşünürken neden canlılardaki çeşitliliğin tek bir kökenden oluşamayacağını söylüyorsunuz?

4- bu soruları saçma buluyorsanız canlılığın kökenlerinin ne olduğu konusunda merakınızın, ilginizin olmadığını kabul ediyor musunuz?
1)bir filin atası bir dişi ve bir erkek olan başka bir fil aslanların atası bir erkek ve bir dişi olan başka bir aslan bi kedinin atası bir erkek ve bir dişi olan başka bir kedi

Yasin/36 :Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan (Allah çok) Yücedir.

2)Hz. Nuhun kavmine büyük bi felaket geldi ve bu felaketten önce de Allah Hz. Nuhu uyardı bi gemi yapmasını ve orada bulunan kendisine inananları bu gemiye çağırmasını bunun dışında hayvanlardan da birer çift almasını istedi

Nuh Tufanı o gün kü bilinen tüm dünyayı etkiledi bilinen tüm dünyada oldu ama dikkat edin dahi bunlar ilk insandan yaklaşık bin sene sonrasında yaşayan insanlardan bahsediyoruz daha milletlere bile ayrılmayan toplu halde yaşayan insanalrdan bahsediyoruz

yani bilinen dünya o kadar büyük bi alan değildi o dönem için mezopotamyanın bi kısmı biliniyordu yalnızca

ve zaten arkeolojik kazılarda bu derece büyük bir felaketin yalnızca bu coğrafyada olduğunu kanıtlıyor

http://www.sorularlaislamiyet.com/in...ow_qna&id=3141

doğal olarak da dünyanın her tarafndaki hayvanlar değil yalnızca bu coğrafyada yaşayan hayvanlardan birer çift alındı gemiye

3)sadece basit bi örnek vercem örnek üzerinden anlatmaya çalışacağım

insanda 7 çeşit deri rengi vardır ve bu deri renklerinin tamamı bütün insanlarda bulunur ama siyah bir insanın beyaz çocuğunun olma ihtimali milyonda 1 bi ihtimaldir yada tam tersinin olması ama böyle bi ihtimal vardır

dolayısıyla bu örneği genişleterek düşündüğünde bir çift insandan bu kadar farklı genetik yapıların oluşması pek de anormal bi durum değil

4) sorular saçma değil bu tip sorular herkesin aklına gelir ve cevapları da vardır

OKUMAK CEHALETİ ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR...
Alt 09-08-2011, 01:42
hidayet571 hidayet571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

dark screams gayet açıklayıcı olmuş emeğine sağlık

Önerilen Siteler

Etiket
evrim