13-05-2011, 16:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sitenin kapanmasi
Evet, yanlış okumuyorsunuz, sitenin kapanacağını, kapanmasa bile işlevini ve geçerliğini yitireceğini, kendiliğinden biteceğini, ya da İsviçre- İngiltere – Kanada vs katılımcıları arasında kalacağını düşünüyorum.
Bu site “dinlerden özgürlük” savıyla sözde özgürlükçü olduğunu ortaya koyar. Halbuki ipi elinde tutan yöneticilere göre yönetilir, çeki düzen verilir. Belli cemaatler kollanır. Hele Akepe ve cahil başbakan en önde gelen liberalizm şampiyonlarıdır. Başbakanımızın Davos’ta kükremesi, Avrupalara çatıp ders vermesi çok alkışlanır. Bu hususları bir süre önce yine bu bölümde “Sitenin Adı Değişmelidir” başlığı ile ele almıştım. Ama, gene de, sitenin bir şekilde ateist söylemlere yer verdiğini kabul ediyorum ve sitenin yitirilecek durumda olmasını kaygı ile karşılıyorum.
Çünkü şimdi durum değişiyor. Özgürlükçü aldatmasıyla (halen) sunulan Akepe iktidarı, artık internete filitre getiriyor. Buna göre internete bağlanırken herkes 4 filitre paketinden birisini seçmek zorunda kalacak. Cahil halkın beğenisini elde ederek gittikçe yerini sağlamlaştıran Akepe, seçim sonrasında uygulamayı yürürlüğe koyarak otosansüre uğrattığı medyadan sonra haberleşme özgürlüğüne bir darbe de internette otosansür yaptırarak vuracak. Bu paketlerden standart olanın aynen şimdiki haliyle sürdürülür olacağının söylenmesi de koca bir yalan. Dolayısıyla bu sitenin filtrelenmemesi için uygun söylemde olması gerekir. Yok, “biz aynen söylemimizi sürdürürüz” derseniz, denemesi bedavadır. Ağlak Gülen hocafendi kapı gibi BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)nun arkasındadır.
Diğer taraftan, zaten sitenin kurulmasında hedeflenen amaç gerçekleşmiş de olabilir. Pek liberal özgürlükçü sistem Türkiye’ye yerleştirilmiş ve Afganistan’a giden yol yarılanmıştır. Atatürk’ün lafını etmeye dahi gerek kalmamış, ulusalcılık küfür sayılmış, satacak fabrika vs de kalmamıştır. Herşey miadını doldurduğuna göre, artık bu siteye de ihtiyaç kalmamış olabilir. Ha o türlü, ha bu türlü. Öküz öldü, ortaklık bitti yani.
Sitenin sürmesi için tek seçenek var. Daha önce de aktardığım gibi sitenin adının “Necip Fazıl Kısakürek Hür Tefekkür Sitesi” olarak – zaten fiilen sahip olduğu niteliğe uygun olarak - değişmesi, dini bütün Müslümanlar dışındakilerin dışlanması gerekir. Gülen-Saidi Kürdi cemaati yandaşları yönetimde, diğerleri muhalefette olarak tartışmalar, ilahilerle vs sürdürülebilir…
Tanrının tek mazereti var olmamasıdır – Stendhal
|

13-05-2011, 17:06
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yine tartışacak bir şeyiniz kalmadı anlaşılan..
|

13-05-2011, 17:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu başlığı 'politika' forumuna taşıyorum.
Burası özgür bir tartışma platformu. İkide bir böyle tuhaf site eleştirileri yazacağınıza, mesela politika forumunda, Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü savunan başlıklar açın, ulusalcılığı savunun, her gün AKP'yi veya Gülen cemaatini eleştiren başlıklar açın. Bu sitenin moderasyonu sizin başlık veya mesajlarınıza, siz bu görüşleri savunuyorsunuz diye moderasyon işlemi uygulamaz, yazdıklarınızı silmez.
Diğer yandan bu forumda dileyen Atatürk'ü veya Atatürkçülüğü eleştiren başlıklar da açabilir. Komünizmi savunan veya eleştiren, liberalizmi savunan veya eleştiren, AKP'yi veya Gülen cemaatini savunan veya eleştiren, İslamı veya Hıristiyanlığı savunan veya eleştiren, astrolojiyi savunan veya eleştiren başlıkar da açılabilir. Şahıslara hakaret içermedikçe, kimse de bu başlıkları savunulan görüşten ötürü kaldırmaz. Üyelerin ilgisini çekerse, bu başlıklara birşey yazarlar, başlıkta dile gelen düşünceye katılır veya karşı çıkarlar, tartışma olur.
İfade özgürlüğünü bu denli geniş tutmamızı hazmedemeyenler de olabilir elbette. Burada yapabileceğimiz birşey yok.
Lütfen siyasi görüşünüz ne ise politika forumunda o görüşünüzü dilediğiniz gibi savunun, tartışın işte. Site yönetiminden (ki mevcut yönetim içerisinde çok farklı, zıt siyasi görüşlere sahip insanlar var zaten) daha ne istiyorsunuz...
Konu ulpian tarafından (13-05-2011 Saat 17:46 ) değiştirilmiştir.
|

13-05-2011, 17:26
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Youtube'u tam iki sene kapalı tutan zihniyet "Akepe" değildi yanlız. Yüce Atatürk'ünüzle dalga geçen bir video yüzünden koca ülkeye Youtube'u TAM İKİ SENE yasakladınız.
Pakistan bile Muhammed karikatürleri yüzünden Youtube anca bir iki hafta yasaklamıştı.
|

13-05-2011, 17:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yüce Atatürk'ünüzle dalga geçen bir video yüzünden
Videoları ben de görmüştüm. Hiç bir ulusun lideri böyle alçakça bir aşağılanmayı hak etmez. (Üstelik mücadelesi tüm dünya gözünde meşru olarak kabul gören ve saygı duyulan bir lider için)
Muhammedin karikatürlerinde bile bir sorgulama, bir incelik vardı. Ama M. Kemal'i güya hicveden bu aşağılık videolar ne mizah ne de başka bir sanat unsuru barındırmayan son derece lümpen ve aşağılık kompleksi içinde hazırlanmış videolardı.
M. Kemal hiç bir milleti aşağılamamıştır. Hiç bir ülkenin sembolüne hakaret etmemiştir.
Sadece videoların yasaklanması gerekirdi.
AKP zihniyeti bu videoları bahane ederek kendi dikta hevesleri tatmin yolunda iki sene YOUTUBE'yi yasaklamıştır.
Konu taylan tarafından (13-05-2011 Saat 17:51 ) değiştirilmiştir.
|

13-05-2011, 18:11
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
atatürkle dalga geçen youtube videoları ifade özgürlüğüne girer
onları izlemek de bizim bilgi alma özgürlüğümüze girer
bunları yasaklamak da despotluktur
atatürk ne işler başarmış olursa olsun böyledir
|

13-05-2011, 18:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Atatürk'ün çirkin bir yaratığa dönüştürülmüş halini görmek sana nasıl bir bilgi sunuyor acaba???
Ya da Lenin'in bir dansöz kıyafeti giydirilip oynatılması bana ne gibi bir bilgi sağlayabilir?
Böyle bir özgürlük anlaşıyı benim insani ölçülerim içine girmiyor. Peygamberler de dahil hiç bir tarihi figürün aşağılanmasını doğru bulmuyorum. Eleştirinin hayvanlaşmaması için nerede durmamız gerektiğini iyi bilmek gerekiyor.
Gerisi lümpenliktir.
|

13-05-2011, 18:19
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
sen beğenmiyorsan izlemezsin
|

13-05-2011, 19:52
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
taylan atatürkü çirkin yaratğıa lenini dansöze çevirmek istiyorsak sana niye dert oluyor? duyguların mı inciniyor? otur evinde ağla. Bize ne?
|

13-05-2011, 20:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
westergaard´isimli üyeden Alıntı
Youtube'u tam iki sene kapalı tutan zihniyet "Akepe" değildi yanlız. Yüce Atatürk'ünüzle dalga geçen bir video yüzünden koca ülkeye Youtube'u TAM İKİ SENE yasakladınız.
Pakistan bile Muhammed karikatürleri yüzünden Youtube anca bir iki hafta yasaklamıştı.
|
iyi de bu site bildiği kadarıyla hükümetin elindeki bir kurum tarafından yasaklandı! hatta hükümet mahkeme kararı dahi olmadan buna benzer binlerce siteyi yine elindeki bir kurumla yasakladı...
|