10-09-2006, 18:33
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: allah diyen arslan
Yukardaki yazinda, alim ve cahil kelimesinden ne anladigini aciklarmisin?
*Ayni sozleri ,ben vartor hazretlerinden de duydum, onun alim anlayisi, bilim alimleri ,cahil anlayisi ise, baska birsey bilmediginden,kendi bildigi masallari, *gercek zannedenlermis.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

10-09-2006, 19:18
|
|
Üye
|
|
|
|
---neden bir yaratıcının varlığına inanmıyorsunuz... varlığı zorunuzamı gidiyor(haşa)---
* bir yaratıcının varlığı yada yokluğu niye zorumuza gitsin. ama olmayışı sizin oldukça zorunuza gider.
*
---ben anlıyorum sizler anlamıyorsunuz ---
* (bu söz sitede çok geçer ama gene söyleyim) *önyargıyı yoketmek atomu parçalamaktan zordur-einstein.
---İmam Şafii Hazretleri Derki;
Ne Kadar Alimle Tartışdıysam Yendim,
Ne Kadar Cahille Tartışdıysam Yenildim..! ---
adam güzel demiş; nice daha dinini bilmeyen müslüman siteden herkese cevap verebildiğini sanarak ayrılmıştır.
---burada kim yüzleşmeli varın siz kara verinnn..(ha ben gerçeklerle yüzleşiyorum ve sviniyorumda---
*eğer yüzleşmemiş olsam halen müslüman olurdum
---ölüm sizi ebet bir gün alacaktır bunu anlayın ölüm gelmeden ölün..(gerçi siz bunuda anlamazsınız) ---
*hakikaten tam anlamadım daha sonra bu konuyu biraz daha açarsan sevinirim.
---içiniz kemiriyor Allah vardır ve birdir. siz inkar etsenizde etmesenizde... ---
* bu siteye girdiğim zamanlar dışında aklıma bile gelmiyor artık tanrının varlığı yada dinler konusunda düşünmek
---herşey birbirine uygun sistem yerli yerinde ve kıyamet *kesindir ve elbet bir bün kopacaktır isterseniz bilime bakın o da bunu söylüyor... ---
* * herşeyin birbirine çok daha uyumlu olduğu *sonsuz sistem düşünülebilir, bilim *ile kuranın bahsettiği kıyamet farklı şeyler. bilim kıyamet kopunca tüm ölüler dirilecek çoğuda cehenneme gidecek demiyor.
---yoksa düşünmek ve tartışmaktan korkuyor musun---
*biliyorum bunu başka bi arkadaş için yazmışsın ama bu toplumda zaten düşünmeden tartışmadan ateist nasıl olur ki insan bu şekilde ateist olmuş biri neden düşünmekten korksun.
---Sence daha güzel bir türkiye için çalışmak, fikir alışverişinde bulunmak anlamlı değil mi.---
* tabi ki çok anlamlı bu site de bunun için kurulmuş
UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
|

10-09-2006, 19:49
|
|
|
müslümanlık artık büyüyecek çünki bi arslan allah dedi
yuh be ne kulak var adamlarda arslan allah diyor dünyada kendilerinden baska kimse o arslanın allah dediğine duymuyor ne allahı be, *hayvan kafeste duradura canından bezmiş arslanlığı kalmamıs sizde allah dedi diyorsunuz kendi dininize bu kadar büyük bi zarar veren insanlarsınız yazık dünya müslümanlıkla dalga gecse yeridir. zoruma giden tarafı TÜRK'lüğümüzle dalga gecmeleridir.o hayvanı kefesten cıkarıp sizi koymak lazım oraya
* *
|

11-09-2006, 01:09
|
|
Üye
|
|
|
|
ya arkadaşlar özellikle müslüman olup saf saf yazılar yazan arkadaşlar,bende müslümanım ama sizin yazdığınız yazıları gördükçe,gerçekten cehalet devrindeki islamı yaşadığımızı anlıyorum,bi kere Allah neden aslana kendi ismini söylettirsin ki,ya O'nun ismini biz söylüyoruz,aslan,kaplan fare söylemiş bize ne,yani aslan kükrüycek,dana böğürcek bizde sevincez..kıyamet günü gelince aslanın kükredi bizde 32 dişimizi göstere göstere gevrek gevrek sırıttıkmı diceksiniz??Elhamdüllilah müslümanım,ama herzaman söylediğim birşey var sevmediğiniz yahudiler,ateistler varya,onlar bile biçok müslümandan daha hayırlı insanlar..en azından akli dengesi yerinde olmayan saftoron kürt sait ve yaveri fetullah'tan çok daha hayırlı insanlar..en azından böyle sapık kişiliklerin arkasından koşmuyolar..
Burası Atatürk'ün Laik Türkiye'sidir....Kendinize gelin..
|

11-09-2006, 18:22
|
|
Üye
|
|
|
|
allah ın aslanını ali derlerdi ama ali değilmiş
|

12-09-2006, 14:46
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sağ ol mephisto,
kamerayı görünce ağlama krizine giren amcamın görüntüsüne-
diyecek sözüm yok
sadece yüzümde tiksinme ifadesi var...
|

12-09-2006, 15:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Maddeci,
Konu aldı yürüdü, dallandı budaklandı yorumlarınızı eksik ediyorsunuz. Bizleri üzüyorsunuz.
Sn. Mephisto’nun gönderdiği video müthiş güzel! İsterseniz, bunu savunma saymazsanız konuyu biraz açmak isterim.
Niçin insanlar sosyal varlıklar haline gelmiştir?
Kitle psikolojisi nedir?
İnsanlar niçin kendileri gibi herkesi görmek isterler?
Bu görüş, insanları aydınlatma için midir, yoksa kendi yaptıklarının doğruluğunu ispat mı?
Cevapları saklı bu sorular uzar gider…
Bu görüntüdeki ruh hali, gerçekten araştırmalara konu olabilecek düzeydedir bence.
Yaptığının görülmesi, yaptığının bilinmesi, kim bilir belki de ben buradayım demenin bir başka ifadesi.
Her şeye rağmen, evriminin ilk safhalarındaki insanın, riyakarca, cahilce, perişanlık abidesi.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

12-09-2006, 16:17
|
|
|
K.C.";p="´isimli üyeden Alıntı
sağ ol mephisto,
kamerayı görünce ağlama krizine giren amcamın görüntüsüne-
diyecek sözüm yok
sadece yüzümde tiksinme ifadesi var...
|
Sevgili K.C,
Siz yine de o görüntüden tiksinmeyin. O insan zaten kendini afettirmek için orada. Çünkü öyle koşullanmıştır. Bunun sorumlusu o insan değildir. Siz asıl o insanı öyle koşullandıran o zihniyetten tiksinin. Yıllardır böyle insanların duygularını çıkarlarına ve siyasete alet eden zihniyetten tiksinin. Çünkü onun için asıl olan ibadettir. Tapınmadır. Doğruluk dürüstlük mü? İşte o pek de önemli değil...Öyle hataları da olmuşsa tanrısı onu af edecektir. *Onun için de ben bu vatandaşın davranışını normal karşılıyorum...
|

12-09-2006, 17:11
|
|
Üye
|
|
|
|
görüntü bana yarasaları konu alan bi amerikan filmini anımsattı.
yanyana dizilmiş *ürkütüp ya da kışkırtıldığında canice cinayetler işlemeye, yakıp yıkmaya hazır haldeki yarasaları...
|