Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2011, 05:25
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Big bang la başladı herşey peki bu patlamanın gerçekleşebilmesi için bir nedenin olması ve bir mutlak varlığın olması gerekmez mi?
Sayın _melek_;

Bu mantıkla tanrının başlangıcı, onun yaratan "mutlak varlık nedir ?

Tanrının, bize ihtiyacı olmayan tanrının , aslında hiç bir şeye ihtiyacı olmayan tanrının bizi yaratma "nedeni" nedir?

Saygılarımla..

Konu xzed tarafından (23-07-2011 Saat 05:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-07-2011, 06:24
siccin siccin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım.
51 Zariyat Suresi 56. Ayet

Allah’ın tüm işleri hikmetlidir. Yoktan var etme gücü ve sanatı sadece Allah’a mahsustur. Allah’ın bizler yok iken bizi varlık alanına çıkarması engin lutfunun bir sonucudur. Sağlıklı bir zihin yapısına sahip olan kişilerin yok olmak istemedikleri hatta imkânları olsa sonsuza kadar var olmak istemeleri tartışılmasız bir gerçekliktir. İşte varlığı da var olma isteğini de yaratan Allah’tır. Durum böyleyken Allah var ve bizi yaratmıştır deyip sanki yokmuş ya da bizi yaratmamış gibi davranmak ciddi bir tezat oluşturmaktadır. Günümüz insanının en büyük problemi de budur. Allah’a inanan insanların sayısı ile inandığı halde inancının gereği olan şeyleri yapan insanların sayısındaki uçurum bu durumu izah etmeye yetmektedir. Kuran ayetleri net ve açık bir biçimde bir müslümanın nasıl davranması inanç ve davranış uyumunu nasıl sağlaması gerektiği ile ilgili pek çok yaklaşımlarda bulunmaktadır. Allah’ı yüceliğine yakışır bir biçimde bilip O’na yönelmek yapın dediklerini yapıp uzak durun dediklerinden de kaçınmak inanç davranış uyumunun ilk ayağını oluşturmaktadır. Kula düşen vazife neden yaratıldığını ya da niçin var olduğunu sorgulamak değil kendini var eden kudrete karşı ne yapabileceğini araştırmak ve varlığının gereğini yerine getirmeye çalışmaktır.
Alt 23-07-2011, 06:25
siccin siccin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart cvp

Allah'ın tüm işleri hikmetlidir. Yoktan var etme gücü ve sanatı sadece Allah'a mahsustur. Allah'ın bizler yok iken bizi varlık alanına çıkarması engin lutfunun bir sonucudur. Sağlıklı bir zihin yapısına sahip olan kişilerin yok olmak istemedikleri hatta imkânları olsa sonsuza kadar var olmak istemeleri tartışılmasız bir gerçekliktir. İşte varlığı da var olma isteğini de yaratan Allah'tır. Durum böyleyken Allah var ve bizi yaratmıştır deyip sanki yokmuş ya da bizi yaratmamış gibi davranmak ciddi bir tezat oluşturmaktadır. Günümüz insanının en büyük problemi de budur. Allah'a inanan insanların sayısı ile inandığı halde inancının gereği olan şeyleri yapan insanların sayısındaki uçurum bu durumu izah etmeye yetmektedir. Kuran ayetleri net ve açık bir biçimde bir müslümanın nasıl davranması inanç ve davranış uyumunu nasıl sağlaması gerektiği ile ilgili pek çok yaklaşımlarda bulunmaktadır. Allah'ı yüceliğine yakışır bir biçimde bilip O'na yönelmek yapın dediklerini yapıp uzak durun dediklerinden de kaçınmak inanç davranış uyumunun ilk ayağını oluşturmaktadır. Kula düşen vazife neden yaratıldığını ya da niçin var olduğunu sorgulamak değil kendini var eden kudrete karşı ne yapabileceğini araştırmak ve varlığının gereğini yerine getirmeye çalışmaktır.
Alt 23-07-2011, 08:55
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın siccin;

siccin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim de tam olarak takıldığım şey bu düşünce aslında. Şöyle ki:

Evrenin yaratılmadığı, insanların, dünyanın olmadığı bir anı düşünün. Her şeye gücü yeten, hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allahın, bir anda durup dururken "İnsanları ve cinleri yaratayım da bana kulluk etsin" deyip bizleri yarattığı düşüncesi size mantıklı geliyor mu gerçekten? O zaman şu sorular çıkmaz mı ortaya?

1. Madem hiçbir şeye ihtiyacı yok neden bizim kulluk etmemizi istiyor?

Ayrıca

2. Bir ateist ve müslüman aynı amellere sahipse, yani inançları dışında, tamamen aynı hayırları işlerler aynı günahlara sahip olurlarsa ikisi de çok iyi niyetli ve kimseye zararı olmayan kişiler olurlarsa,SONUÇ OLARAK İNANÇLARI DIŞINDA HİÇBİR FARKLARI OLMADAN ahirete gittiklerinde, neden ateist cehenneme gidiyor da müslüman cennete gitmiş oluyor? Neden ateistin ona inanmaması zoruna gidiyor? Zoruna gitmiyorsa neden cehhenneme atıyor iyilik yapmış bir adamı? Böyle bir tanrı olabilir mi ? Tabiki hayır.

Anlatmaya çalıştığım şey, sizin mantığınızla allahın bir egosunun olduğu ve kendini inandırma isteğiyle yanıp tutuşuyor olduğu ortaya çıkıyor. Ki bu kuranda da böyledir açıkça. İnanmayanlara nasıl bir yaşam sergilediklerine bakmaksızın, iyi bir insan olma ihtimalini görmeksizin türlü türlü tehditler savurur allah, bizi yaratan yüce varlık, kendini bize inandırmak için ne de çirkin sözler kullanıp kendini düşürür, heba eder kendini. Bir de huriler teklif eder utanmadan, tarifini yapmaya başlar fantezisi varmış gibi,tomurcuk göğüslü, beyaz güzel kadınlar diye. Yazık hem de çok yazık. Bizi yaratan varlığı bu hallerde görmek çok acı.

Benim için böyle bir tanrı kavramı saçmalıktan öte değildir. Eğer bir tanrı varsa insan mantığıyla düşünmez, insan egosuna sahip olmaz, fantezisi varmış gibi kadın tarifi yapıp bize yaranmaya çalışmaz. Yarattığı şeye kendini inandırmayı, ancak bir insan egosu gerektirir, tanrılık kavramı değil. Tanrının saydıklarıma ihtiyacı yoksa bunların bahsi bile olmazdı.

Kula düşen vazife neden yaratıldığını ya da niçin var olduğunu sorgulamak değil kendini var eden kudrete karşı ne yapabileceğini araştırmak ve varlığının gereğini yerine getirmeye çalışmaktır.
Tanrı varsa dikkat edeceğim şey, onu sizin yaptığınız gibi küçük düşürmek olmayacaktır. Emin olduğum ve rahat olduğum şey budur. Asıl siz farkında olmadan varsa tanrıyı küçük düşürüyorsunuz.

Saygılarımla...
Alt 23-07-2011, 15:41
Ateyiz Ateyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
7 gün sonra yaşamına son vermeyi düşünüp planlayan sevgili freddie bile hala tanrının varlığı/yokluğu üzerinden tartışıp yaşamda kalmaya çalışıyor, sormak lazım bir hafta sonra öleceksin zaten ve zaten tanrıya da inanmıyorsun, hala ne diye tartışıyorsun diye, neyse o ayrı konu şimdi.
Yuh , hala mı bu mevzu ???
Kendi ölümünü hayal edip, bu dramdan zevk alarak masturbasyon yapan zavallının 1500. intiharı bu.

Herneyse,

Khaos helal olsun, tanrı önermesini bile tutup komunizme bağlamışsın, "brujuva","sömürü" tekerlemelerini tekrarlayıp günlük zikir hedefine ulaşmışsın
Alt 23-07-2011, 16:09
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateyiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yuh , hala mı bu mevzu ???
Kendi ölümünü hayal edip, bu dramdan zevk alarak masturbasyon yapan zavallının 1500. intiharı bu.

Herneyse,

Khaos helal olsun, tanrı önermesini bile tutup komunizme bağlamışsın, "brujuva","sömürü" tekerlemelerini tekrarlayıp günlük zikir hedefine ulaşmışsın
kuyruk acın sızladıkça başlık başlık dolaşıp bana laf mı yetiştireceksin.
Alt 23-07-2011, 16:35
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Konuya allah var mı yok mu tartışması yerine allah "size göre nedir, şekli nedir, nerdedir, varlıgı ve yoklugu nasıl tespit edilir" sorusunu sormak ve bunun üstüne tartışmak daha doğru olur gibime geliyor. Sonuç olarak bir şeyin varlıgı veya yoklugunu tam anlamı ile ıspatlamak için o şey hakkında bilgi sahibi olmak lazım ama bu bilgiyi vahiyler üzerinden filan yapmamak gerek daha çok kanıtlana bilir elle tutulabilir deliller üzerinden yapmak lazım...
Alt 23-07-2011, 18:26
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bana Arap özentileri 'Allah'a tanrı demeyin, Allah deyin' demişlerdi..
O yüzden İslam'ın tanrısı için açtım bu konuyu, sırf Allah için..
Yani burda bir müslüman gelip de genel bir 'yaratıcıyı' tartışamaz,
Allah'ını tartışabilir, her dediğine kurandan ayet getirmek zorundadır..
Atış serbest, salla babam salla yapamazlar.
İyilik yapanların hepsi cennete gidecek deyip, kendi kafalarında yarattıkları tanrıyı islam'a yamayamazlar.
Çünkü Allah sadece müslümanlar cennete gidecek demiştir..
Ne derlerse kurandan ayet getirmek zorundadırlar..
Kendi diktatör tanrılarının açıklarını 'beyinlerini' kullanarak kapatamazlar, kurandan kapatacaklar.. kapatabilirlerse...
Yani başlığı saptırmadan, olamayan şey olabilir mi, bir yaratıcı olabilir mi açısından değil, kurandaki diktatör Allah var mıdır yok mudur üzerinden bakmak lazım..

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 23-07-2011, 18:29
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

SHADOWofGODonEARTH´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana Arap özentileri 'Allah'a tanrı demeyin, Allah deyin' demişlerdi..
O yüzden İslam'ın tanrısı için açtım bu konuyu, sırf Allah için..
Yani burda bir müslüman gelip de genel bir 'yaratıcıyı' tartışamaz,
Allah'ını tartışabilir, her dediğine kurandan ayet getirmek zorundadır..
Atış serbest, salla babam salla yapamazlar.
İyilik yapanların hepsi cennete gidecek deyip, kendi kafalarında yarattıkları tanrıyı islam'a yamayamazlar.
Çünkü Allah sadece müslümanlar cennete gidecek demiştir..
Ne derlerse kurandan ayet getirmek zorundadırlar..
Kendi diktatör tanrılarının açıklarını 'beyinlerini' kullanarak kapatamazlar, kurandan kapatacaklar.. kapatabilirlerse...
Yani başlığı saptırmadan, olamayan şey olabilir mi, bir yaratıcı olabilir mi açısından değil, kurandaki diktatör Allah var mıdır yok mudur üzerinden bakmak lazım..

Öyle yapalım o zaman allahın şekli nedir yok olduğu nasıl kanıtlanmıştır yada nasıl kanıtlıyorsun?
Alt 23-07-2011, 18:39
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle yapalım o zaman allahın şekli nedir yok olduğu nasıl kanıtlanmıştır yada nasıl kanıtlıyorsun?
pedofiliye, köleliğe, cariyeliğe, kadın erkek eşitsizliğine hayır demeyen, sırf allaha tapmadılar diye yakan, dinden çıkanı öldürün diyen islam'ın tanrısı diktatör Allah yoktur.. firestorm sen de biliyorsun
yapma bunu, atayisler kendileri çalıp kendileri oynuyor dedirtme millete :P

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.

Önerilen Siteler

Etiket
allah, hadis, muhammed, İslam