Sayın siccin;
siccin´isimli üyeden Alıntı
Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım.
51 Zariyat Suresi 56. Ayet
|
Benim de tam olarak takıldığım şey bu düşünce aslında. Şöyle ki:
Evrenin yaratılmadığı, insanların, dünyanın olmadığı bir anı düşünün. Her şeye gücü yeten,
hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allahın, bir anda durup dururken "
İnsanları ve cinleri yaratayım da bana kulluk etsin" deyip bizleri yarattığı düşüncesi size mantıklı geliyor mu gerçekten? O zaman şu sorular çıkmaz mı ortaya?
1. Madem hiçbir şeye ihtiyacı yok neden bizim kulluk etmemizi istiyor?
Ayrıca
2. Bir ateist ve müslüman aynı amellere sahipse, yani inançları dışında, tamamen aynı hayırları işlerler aynı günahlara sahip olurlarsa ikisi de çok iyi niyetli ve kimseye zararı olmayan kişiler olurlarsa,
SONUÇ OLARAK İNANÇLARI DIŞINDA HİÇBİR FARKLARI OLMADAN ahirete gittiklerinde, neden ateist cehenneme gidiyor da müslüman cennete gitmiş oluyor? Neden ateistin ona inanmaması zoruna gidiyor?
Zoruna gitmiyorsa neden cehhenneme atıyor iyilik yapmış bir adamı? Böyle bir tanrı olabilir mi ? Tabiki hayır.
Anlatmaya çalıştığım şey, sizin mantığınızla allahın bir
egosunun olduğu ve
kendini inandırma isteğiyle yanıp tutuşuyor olduğu ortaya çıkıyor. Ki bu kuranda da böyledir açıkça. İnanmayanlara nasıl bir yaşam sergilediklerine bakmaksızın,
iyi bir insan olma ihtimalini görmeksizin türlü türlü tehditler savurur allah, bizi yaratan yüce varlık, kendini bize inandırmak için ne de çirkin sözler kullanıp kendini düşürür, heba eder kendini. Bir de huriler teklif eder utanmadan, tarifini yapmaya başlar fantezisi varmış gibi,tomurcuk göğüslü, beyaz güzel kadınlar diye. Yazık hem de çok yazık. Bizi yaratan varlığı bu hallerde görmek çok acı.
Benim için böyle bir tanrı kavramı saçmalıktan öte değildir. Eğer bir tanrı varsa insan mantığıyla düşünmez, insan egosuna sahip olmaz, fantezisi varmış gibi kadın tarifi yapıp bize yaranmaya çalışmaz.
Yarattığı şeye kendini inandırmayı, ancak bir insan egosu gerektirir, tanrılık kavramı değil. Tanrının saydıklarıma ihtiyacı yoksa bunların bahsi bile olmazdı.
|
Kula düşen vazife neden yaratıldığını ya da niçin var olduğunu sorgulamak değil kendini var eden kudrete karşı ne yapabileceğini araştırmak ve varlığının gereğini yerine getirmeye çalışmaktır.
|
Tanrı varsa dikkat edeceğim şey, onu sizin yaptığınız gibi küçük düşürmek olmayacaktır. Emin olduğum ve rahat olduğum şey budur.
Asıl siz farkında olmadan varsa tanrıyı küçük düşürüyorsunuz.
Saygılarımla...