Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2011, 18:43
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

SHADOWofGODonEARTH´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
pedofiliye, köleliğe, cariyeliğe, kadın erkek eşitsizliğine hayır demeyen, sırf allaha tapmadılar diye yakan, dinden çıkanı öldürün diyen islam'ın tanrısı diktatör Allah yoktur.. firestorm sen de biliyorsun
yapma bunu, atayisler kendileri çalıp kendileri oynuyor dedirtme millete :P

Yahu ben iyi olup olmamasını tartışmıyorum ki orasını bırak varlıgı konusundan bahsediyoruz

Aslında biraz öyle allahın var olduğuna inanmak ile allah yomtur diye inanmak bir ipin iki ucundaki düğümler gibi bir şeyin var olduğunu veya yok olduğunu kesin söyliye bilmik için onun hakkında bilgiye ihtiyacın vardır yoksa yapamazsın he tüm atesitlere laf etmiyorum ama pozitif atesitler kesin yoktur olamaz diyor ya o yüzdien bunu konuşmak istedim
Alt 23-07-2011, 18:52
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu ben iyi olup olmamasını tartışmıyorum ki orasını bırak varlıgı konusundan bahsediyoruz

Aslında biraz öyle allahın var olduğuna inanmak ile allah yomtur diye inanmak bir ipin iki ucundaki düğümler gibi bir şeyin var olduğunu veya yok olduğunu kesin söyliye bilmik için onun hakkında bilgiye ihtiyacın vardır yoksa yapamazsın he tüm atesitlere laf etmiyorum ama pozitif atesitler kesin yoktur olamaz diyor ya o yüzdien bunu konuşmak istedim
Kötü olan Allah'ın varlığı üzerinden tartışacaksak, Zeus'un varlığını da tartışmak lazım.. manitu da hepsi olabilir..

Tanrı üzerinden tartışacaksak, ben tanrıyla ilgilenmiyorum, Allah'la ilgileniyorum..
Bir yaratıcı var mı yok mu tartışmasına girecek düzeyde değilim, kanıtım yok..
kişisel fikrim tanrı diye birşeyin olmadığı, mantığım öyle diyor..
ama bunu kanıtlayacak elimde bir şey yok, olsa zaten müslümanlar mucize ayet bulur kendilerine yamarlardı hahah

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 23-07-2011, 18:59
Kıdemli Üye

Kötü olan Allah'ın varlığı üzerinden tartışacaksak, Zeus'un varlığını da tartışmak lazım.. manitu da hepsi olabilir..

Tanrı üzerinden tartışacaksak, ben tanrıyla ilgilenmiyorum, Allah'la ilgileniyorum..
ama bunu kanıtlayacak elimde bir şey yok, olsa zaten müslümanlar mucize ayet bulur kendilerine yamarlardı hahah
Aslında mantıgın bildiğin şeyler üzerinde fikir söylüyor diyelim ki hava tanrı atışyorum ama bunu bilmiyoruz çünkü kendini belli etmiyor bize çeşitli gazlar ile kendini belli ediyor biz gazları fark etiyoruz ama o kendini ortaya koymadıgı için tanrı olduğunu bulamıyoruz. Boş bir odaya girersin bu odada hiç bir şey yok diyemen hatalı olur mesela odada nefes aldıgına göre mesala oksijen vardır, bu senin algıladıgınla alakalıdır yada karşı tarafın algılattıgı bu yüzden kesin yoktur diyemeyiz ama vardır da diyemeyiz allah için çünkü daha elle tutulur bir kanıt yok, ama kanıt olmaması yok olduğu anlamına da gelmemeli dediğim gibi....

Not: Oksijen olduğunu biliriz günümüzde ama yine de boş deriz zamanında oksijen ne o da bilinmiyordu mesela...
Alt 23-07-2011, 22:41
Üye

Aslında mantıgın bildiğin şeyler üzerinde fikir söylüyor diyelim ki hava tanrı atışyorum ama bunu bilmiyoruz çünkü kendini belli etmiyor bize çeşitli gazlar ile kendini belli ediyor biz gazları fark etiyoruz ama o kendini ortaya koymadıgı için tanrı olduğunu bulamıyoruz. Boş bir odaya girersin bu odada hiç bir şey yok diyemen hatalı olur mesela odada nefes aldıgına göre mesala oksijen vardır, bu senin algıladıgınla alakalıdır yada karşı tarafın algılattıgı bu yüzden kesin yoktur diyemeyiz ama vardır da diyemeyiz allah için çünkü daha elle tutulur bir kanıt yok, ama kanıt olmaması yok olduğu anlamına da gelmemeli dediğim gibi....

Not: Oksijen olduğunu biliriz günümüzde ama yine de boş deriz zamanında oksijen ne o da bilinmiyordu mesela...
Gaz maz oksijen tüp müp beni ilgilendirmiyor :P
ben mantığıma bakıyorum,
bir tanrının insan yaratma amacı ne olabilir? bu yaratma sonucunda yakma amacı olabilir mi.. olmaz.. bana tapın yoksa yakarım diyebilir mi, hayır..
ya da başka amaçlarla yaratabilir mi? bence yaratmaz..
durup dururken insan yaratmanın amacı, mantığı yok..
o yüzden tanrı vardır demek saçma..
geçende birisi demişti, bizi yaratan biri varsa bile çoktan ölmüştür..
bu bile daha mantıklı tanrı vardır demekten..

tanrı yoktur demek en mantıklısı, ama ben tanrı yoktur demiyorum,
çünkü var olup olmadığını bilmiyorum..
bildiğim tek şey var, o da Allah'ın olmadığı, Allah varsa bile yok edilmeli

Anadan doğma müslümanım;
Alt 23-07-2011, 23:23
Kıdemli Üye

Gaz maz oksijen tüp müp beni ilgilendirmiyor :P
ben mantığıma bakıyorum,
bir tanrının insan yaratma amacı ne olabilir? bu yaratma sonucunda yakma amacı olabilir mi.. olmaz.. bana tapın yoksa yakarım diyebilir mi, hayır..
ya da başka amaçlarla yaratabilir mi? bence yaratmaz..
durup dururken insan yaratmanın amacı, mantığı yok..
o yüzden tanrı vardır demek saçma..
geçende birisi demişti, bizi yaratan biri varsa bile çoktan ölmüştür..
bu bile daha mantıklı tanrı vardır demekten..

tanrı yoktur demek en mantıklısı, ama ben tanrı yoktur demiyorum,
çünkü var olup olmadığını bilmiyorum..
bildiğim tek şey var, o da Allah'ın olmadığı, Allah varsa bile yok edilmeli

bir anlam karmaşası söz konusu eğer dediklerini tartışıcak isek topiğin başlıgını şu yapmalıydın "Allah'ın mantığ", "Allah mantıgı", "Allah adaletli mi?" veya "Allah'ın bunları yapma ihtimali" bu tip başlıklardın biri olmalıydı ama değil konunun başlıgı "Allah yok" fazlası ile iddalı bir söz çünkü daha hakkında bir şey bilmedigin bir şeyin yok olduğunu söylüyorsun, Peki neye dayanarak? Mesela şu an uzaylıları görmedik nic genel bir irtabat kanalı da yok varlıkları kesin değil ama var olmadıkları da kesin değil. Bu yüzden uzaylı yoktur demek daha çok inançsal olur aynı şekilde vardır demek te tamamiyle inançsaldır. Bence atesitlik te bir inanç meselesi bir üst varlıgın olmadığına inanılır ve mantıken de desteklenir ama unutmayın doğru olsa da olmasa da müslümanlar yada diğer dinler de bunu bir şekilde mantıkla yapıyor. Yani mantık kişiye göre değişkenlik göstere bilir bunu ututmamalısın. Tekrar söylüyorum burda amaç allahın amaçı, doğrusu, yanlaşı filan değil varlıgıdır ve benim söylemeye çalıştığm şey de hakkında hiç bir bilginiz olmadan yani varlgını ıspatlıyıcak yada red edicek. Buna rağmen nasıl allah var yada yok diye biliyoruz.

Not:Yok edilip edilmemesinin de konu ile bir ilgisi yok.
Alt 24-07-2011, 00:07
Üye

bir anlam karmaşası söz konusu eğer dediklerini tartışıcak isek topiğin başlıgını şu yapmalıydın "Allah'ın mantığ", "Allah mantıgı", "Allah adaletli mi?" veya "Allah'ın bunları yapma ihtimali" bu tip başlıklardın biri olmalıydı ama değil konunun başlıgı "Allah yok" fazlası ile iddalı bir söz çünkü daha hakkında bir şey bilmedigin bir şeyin yok olduğunu söylüyorsun, Peki neye dayanarak? Mesela şu an uzaylıları görmedik nic genel bir irtabat kanalı da yok varlıkları kesin değil ama var olmadıkları da kesin değil. Bu yüzden uzaylı yoktur demek daha çok inançsal olur aynı şekilde vardır demek te tamamiyle inançsaldır. Bence atesitlik te bir inanç meselesi bir üst varlıgın olmadığına inanılır ve mantıken de desteklenir ama unutmayın doğru olsa da olmasa da müslümanlar yada diğer dinler de bunu bir şekilde mantıkla yapıyor. Yani mantık kişiye göre değişkenlik göstere bilir bunu ututmamalısın. Tekrar söylüyorum burda amaç allahın amaçı, doğrusu, yanlaşı filan değil varlıgıdır ve benim söylemeye çalıştığm şey de hakkında hiç bir bilginiz olmadan yani varlgını ıspatlıyıcak yada red edicek. Buna rağmen nasıl allah var yada yok diye biliyoruz.

Not:Yok edilip edilmemesinin de konu ile bir ilgisi yok.

Kuranı okudun, biliyorsun, 50 tane falsosu var Allahın/muhammedin..
savaş için gazlayıp, yenilince ayet değiştirmeler, ganimetten tut, evlatlıkla evlenmek, bir ayette hırıstiyanlar cennetlik, bir ayette cehennemlik demeler vs...

En önemlisi, Muhammedin hayatını yaşadığı ortamı bilirsen, ki biliyorsun, Muhammed'in toplumu değiştirmek için uğraştığını görürsün..
5 yaşından beri dünyayı sorgulayan bir adam Muhammed, babası ölüyor, babam neden öldü? annesi ölüyor annem neden öldü? neden benimkiler öldü? ölüm nedir? biz neden burdayız gibi soruları kendine sorma, dünyayı sorgulama konumunda olan bir adam..
bunun sonucunda artık ne olduysa ya şizofrenleşti ya da Allah'ı uydurdu, putperestlikten, diğer semitik dinlerden ordan burdan çorba yapıp kendi düzenini kurdu.. adına islam dedi..
Kuranda 'Yıldırımları Allah gönderiyor' diyor, buna ihtimal verecek kadar şüpheci olmak kötü..
herşeyin altında birşey aramayalım, gerçekler çok açık, yalnız senin aklın heralde biraz fantezi seviyor, komplo teorisini seviyor, herşeye bu da olabilir, bu da olabilir demek olmaz.. o zaman herşey olabilir, spagetti canavarı da.. zeus da.. şüpheden ölelim

uzaylı örneği ile Allah örneği bir değil..
Allah'ın gönderdiği iddia edilen bir kitap elimizde, bu kitapta Allah merhametliyim şuyum buyum diyor ama yaptıkları tam tersi, mesela dinden çıkanı öldürtüyor Allah..
uzaylı başka bir konu, uzaylılar bence vardır, neyse

Anadan doğma müslümanım;
Alt 24-07-2011, 00:09
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir yaratıcı gördün mü...

ya sen firestorm..
Alt 24-07-2011, 00:16
Üye

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ya sen firestorm..
ben görmedim, olmadığını da düşünüyorum, ama yuvarlak cevaplar vermek zorundayım, olabilir, neden olmasın gibi yoksa peşimi bırakmıyorlar, sıkıştırıyorlar, söyle nasıl yok, nasıl gibi.. :P

Anadan doğma müslümanım;
Alt 24-07-2011, 00:21
_melek_
Üye Değil

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ya sen firestorm..
Yer çekimini gördün mü firestorm
Ya sen Khaos?

Peki ya bir teldeki elektirik akımını gördünüz mü?

Görmedeniz de nasıl varlar bunlar?
Alt 24-07-2011, 00:21
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben görmedim, olmadığını da düşünüyorum, ama yuvarlak cevaplar vermek zorundayım, olabilir, neden olmasın gibi yoksa peşimi bırakmıyorlar, sıkıştırıyorlar, söyle nasıl yok, nasıl gibi.. :P
o halde bu durumda bana güzel türkçemizdeki şu sözü söylemek düşer.

koy g...tüne rahvan gitsin.

yaratıcı, insanın kendi fiillerinden soyutladığı bir şeydir sadece.

Önerilen Siteler

Etiket
allah, hadis, muhammed, İslam