yalnizs´isimli üyeden Alıntı
bunların hepsi çağın gerisinde kalan bir görüşü günümüze taşıyabilme gayretleri. "kalp ile düşünen" insanların marifeti. inanıyorsanız yazdığı gibi yaşayacaksınız, mirasta kadına 1 erkeğe 2, erkek isterse cinsellik zorunlu, 4 eş alabilirsiniz, evlatlığınızın boşandığı gelininizi eş olarak alabilirsiniz, keçi yemiş olsa da zina yapana recm uygulayabilirsiniz, faize para yatıramazsınız, hırsızın elini kesersiniz, ...
ben bunlara "anayasal islamcı" diyorum, hem modern zamanın her nimetinden yararlanıp hem islamı yaşamak isterler hatta bütün dünyayı islam yapmak isterler. jeep ile dolaşan türbanlılar suudi arabistana gidip şeriat ile yaşa desen gitmezler ama "neden başık açık" diye sormayı ihmal etmezler. "eğer ki benim kafamdaki kıl erkeği tahrik ediyorsa onunki de beni edebilir o da kapasın başını hatta her yerini  " deyince de bön bön bakar ama kuranda mucizeler var derler.
|
önce sözlerine bi dikkat et
söyldiklerin kuranda yazıyorsa yada hadiste varsa yani şeriatı oluşşturuyorsa kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur itiraz eden dinden çıkar
ama 4 eşlilik çoğu zaman yasaklanmıştır onun kuralları vardır ik olarak 4 eşine de bakacak maddi durumun olacak ikinci olarak diğer eşlerinden izin alacaksın ve sonuncusu ve en zoru hepsine anı csevgiyi vereceksin
eğer bunları yuapaazsan 4 eşlilik yasak olmuş olur kimse dikkat etmez ama ayetin devamında sizin için en hayırlısı tek eşli olmanızdır anlamına gelen bi söz vardır tabi sizin de işinize gelmediği için bunu görmezsiniz
eh siz de piyasa ateistisinniz yani bilmeden etmeden inkar ... süpermiş
ayrıca kadın örtünmek zorundadır tüm vücudu haram niteliğindedir erkeğinde örtmek zorunda olduğu yerler var göbek ile diz kapaği arası
burda uzun uzun konuyu anlatmayacağım ama farz olan budur
ister kabul et ister etme
senin 'ben de tahrik oluyorum' sözün gayesi sadece haşa bu durumu sorgulmak
yani kendince bi bi sebep oluşturup sonuca gitmek istemendir bu yüzden geçerliliği yoktur
ayrıca kimse kimseye anne babası dışında neden başın açık diye sorma hakkına sahip değildir çünkü dinde zorlama yoktur
@vartor,murteddd
önce şunu söyliyim eğer bu ayette başka bişeyden bahsetseydi yani retina nın arapça karşılığı gibi bişey olmasaydı sadece düz bi şekilde ayet verilmiş olsaydı biz bu iddialarda bulunmazdık eskiden olduğu gibi ve inanmaya devam ederdik inancımızda hiç bi problem olmazdı
ama gelişen teknolojiyle beraber Kuran ile ilgili bazı ayetlerde bu tip olaylara şahid oluyoruz ve bizim inancımızı ne artırıyo ne azaltıyo sadece sizlere anlatabilmek için bakın şu şu şu olaylar var Kuranda ne biliyim dünya ile ay rasındaki mesafeden bahsediyo Kuran vb şeyler diyerek sizleri ikna etmeye çalışıyoruz bu ayette Ra Ti Na harfleri yanlyana gelmee de benim için bişey fark etmeyecekti derdimiz sizsiniz yani inanmayanlar
ayrıca Kuran bilimsel olduğu kadar edebi anlamda da mükemmel bir edebi kitaptır isterseniz bunu kanıtlarım size bu da mı biz okuyucuların hayal gücüne dayanıyor acaba?
@Dark_Prince
diğer sitede de burda da iddiam şudur bu üç harf yanyana gelmiştir ama Te harfinden sonra bi 'Tı' durağı var
arapçada duraklar bizim bildiğimiz latin harflerindeki gibi noktalama işareti anlamına gelmezler arapçada bir sürü durak vardır ama hiç biri noktalama işareti anlamına gelmez yani senin iddian geçersizdir
arapça bilen bi ateist yada gayri müslim varsa şayet buyursun bildiğini söylesin