Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-08-2011, 06:13
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eh, ortada ortak ozellikleri anti siyonizm olan bazi politikacilarin saibeli olumleri uzerine uretilen son derece makul bir teoriyi, sadece harun yahyaya benziyor, hristiyanlara benziyor argumanlariyla curttugunu sanan bir sahisla ne tartisilabilir? Kaldi ki onca beyin yikama politikasina karsin Amerikan halkinin bile yarisina yakini bu teoriye kesin gozuyle bakarken..
O teoriler sana makul gelebilir de makul falan değiller. Bir kere kanıtın k'si yok. İkincisi Occam'ın Usturası tarzı akli prensiplere aykırıdır bunlar.

Ve bu tezler hem akıl yürütme yöntemleri bakımından, daha doğrusu düşünce hataları/başvurulan safsatalar bakımından yaratılışçıların tezleri ile çok büyük benzerlik göstermekle kalmıyor, ayrıca neredeyse münhasıran bir biçimde Amerikan aşırı sağı ve köktenci Hristiyanlar tarafından üretiliyor ve savunuluyorlar.

Amerika'da bu tip devletin her propogandasina inanan vatandaslarin entellektuel seviyesi gercekten bizim chp, hatta mhp ile aynidir. Cok fazla ortak ozellik tasirlar. Bizim Astur onlara ozeniyor gariban
Entelektüel seviye demişken, ABD'de senin görüşlerini savunan insanların Türkiye'deki karşılığının Türkiye'deki Hizbullahçılar falan olduğunun farkındasın, değil mi?

Ben senin aksine doğru düzgün bir şüpheci olduğumdan görüşlerimi sorunsuz mantık ve kanıt/belge temellerinde oluşturmaya çabalıyorum. O açıdan ne Amerikan ya da Türk devletinin her dediğine inanırım, ne de kafayı yemiş ırkçı komplo teorisyenlerine.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 10-08-2011, 06:20
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Eh astur, hic su Yahudilerin tipik irkcilik yaygarisina baslama bir o eksikti yapmadigin. Zaten anti siyonizm ile anti semitizm'in ayni sey oldugunu sandigin bir kac ileti once goruldu
Alt 10-08-2011, 06:24
Kıdemli Üye

"ehueheueheu bu soyledikleri hristiyan sagcilara beziyor ehuheheue" seviyesinde tartisabilen biriyle ancak bu kadar
Neredeyse her mesajında birkaç bariz safsata olan, temel mantık bilgisinden bihaber bir insan olarak bence başkalarına tartışma seviyesi konusunda eleştiri yöneltebilecek bir konumda değilsin. Sana ben kanıt yükü vb. konularda da bir sürü şey yazdım aslında da sen cevap vermeyip komplo teorisinden komplo teorisine atlayıp iddialarını bir dizi non-sequitur ile temellendirmeye çalıştın.

Şu anda bir forumda değil de formel bir münazarada tartışıyor olsaydık ne olacağını sanıyorsun mesela?

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
Alt 10-08-2011, 06:27
Kıdemli Üye

Eh astur, hic su Yahudilerin tipik irkcilik yaygarisina baslama bir o eksikti yapmadigin. Zaten anti siyonizm ile anti semitizm'in ayni sey oldugunu sandigin bir kac ileti once goruldu
Anti-siyonizm ve anti-semitizm aynı şey değil ama senin görüşlerine başvurduğun insanların önemli bir kısmının bildiğin ırkçı olduğu son derece bariz. Kendilerine anti-semitist değil anti-siyonist demeleri çok da bir şey değiştirmiyor. Faşist, ırkçı vb. görüşlere sahip insanların önemli kısmı kendine faşist ya da ırkçı demez zaten. Türk Solu adlı dergi kendine solcu diyor mesela ama ırkçının önde gideni.

Alt 10-08-2011, 06:30
Yasaklandı

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neredeyse her mesajında birkaç bariz safsata olan, temel mantık bilgisinden bihaber bir insan olarak bence başkalarına tartışma seviyesi konusunda eleştiri yöneltebilecek bir konumda değilsin. Sana ben kanıt yükü vb. konularda da bir sürü şey yazdım aslında da sen cevap vermeyip komplo teorisinden komplo teorisine atlayıp iddialarını bir dizi non-sequitur ile temellendirmeye çalıştın.

Şu anda bir forumda değil de formel bir münazarada tartışıyor olsaydık ne olacağını sanıyorsun mesela?
Ya sen git Amerikali ulkuculere ozen, onlarin avukatligini yap. En azindan JFK suikastini devletin isledigine itiraz eden kimseyi tanimadim ben bu gune kadar. 11 Eylul'u kabul etmeyen Amerikalilar cok ama onlarin argumani orada olen insanlara sygisizlik yapilmasiymis. Kendileri oyle soyluyor yani. Ben buradaki argumanlari one surunce susuyolar yada bunu konusmak istemiyorum falan diyorlar. Tartisacak bisey yok zaten,
Alt 10-08-2011, 06:34
Yasaklandı

Anti-siyonizm ve anti-semitizm aynı şey değil ama senin görüşlerine başvurduğun insanların önemli bir kısmının bildiğin ırkçı olduğu son derece bariz. Kendilerine anti-semitist değil anti-siyonist demeleri çok da bir şey değiştirmiyor. Faşist, ırkçı vb. görüşlere sahip insanların önemli kısmı kendine faşist ya da ırkçı demez zaten. Türk Solu adlı dergi kendine solcu diyor mesela ama ırkçının önde gideni.
Ya bu yahudilerin yaptiklari dalavereleri ifsa eden her keze tipik irkci suclamasi var. Artik kendini o duruma bile dusurdun ben ne diyim. Kemalizmi elestiren her kezi vatan haini ilan etmekle ayni seydir bu. Siyonizm ile kemalizm karbon kagidindan cikmiscasina benzer zaten. Hele bunlari irkcilar soyluyor, o yuzden irkciliktir demek ile Ataturk'u seriatcilar elestiriyor, o zaman irticadir bu gibi o kadar ayni ki hayret ediyorum
Alt 10-08-2011, 06:52
Kıdemli Üye

Ya sen git Amerikali ulkuculere ozen, onlarin avukatligini yap. En azindan JFK suikastini devletin isledigine itiraz eden kimseyi tanimadim ben bu gune kadar. 11 Eylul'u kabul etmeyen Amerikalilar cok ama onlarin argumani orada olen insanlara sygisizlik yapilmasiymis. Kendileri oyle soyluyor yani. Ben buradaki argumanlari one surunce susuyolar yada bunu konusmak istemiyorum falan diyorlar. Tartisacak bisey yok zaten,
Yahu Amerikalı ülkücülerin, Amerikan aşırı sağının tezlerini buraya taşıyıp savunan bizzat sensin, ne alakam var benim onlarla? Bu dediğine yansıtma deniyor bak.

Bu arada o 11 Eylül'e ilişkin komplo teorileri de detaylı bir biçimde çürütüldü, sen herhalde bu zırva komplo teorilerine itibar etmeyen herkesi kendi arkadaşlarından ibaret sanıyor, başka itirazlar geliyor olabileceğini hesaba katmıyorsun.

Hele bunlari irkcilar soyluyor, o yuzden irkciliktir demek ile Ataturk'u seriatcilar elestiriyor, o zaman irticadir bu gibi o kadar ayni ki hayret ediyorum
Bu söylenenleri ırkçı yapan sadece ırkçıların söylemesi değil, iddiaların içeriğinin de ırkçı olması.

Atatürk'ü eleştirenler bu komplo teorisyenleri gibi homojen değil, ve mesela İslamcıların eleştirileri ile ne bileyim bir Murat Belge'nin falan eleştirileri çok ayrı düzlemlerde. Atatürk'ü eleştirmek kendi içinde şeriatçılık değildir, ama Atatürk deccaldir, yaptığı laik reformlarla hak din İslam'ı yok etmeye çalışmıştır, Batı yasaları yerine şeriat kanunları benimsenmeliydi vb. şeklinde yapılacak eleştiriler şeriatçı nitelik taşır.

Alt 10-08-2011, 07:01
Yasaklandı

Bu irkcilik muhabbeti Yahudilerin cok tipik bir davranisidir. Gecen bir videoda izledim Amerika'da Yahudi bir kiz gidip duvara once gamali hac cizmis, sonra okulda anti semitizm yapiyolar diye yaygara basmis. Ama gizli kamera bunun kendi yaptigini cekmis falan. Bulursam koyarim o videoyu. Aynen Ataturk'u her elestireni vatan haini, turk, dusmani, seriatci olmak ile suclamak gibi bisey bu

Ben Amerikalilar'la sanal ortamda da cok tartisiyorum bunlari. Cogu 11 Eylul'un devlet isi oldugunu kabul ediyor, bazisi kabul etmek zorunda kaliyor. Bazilari itiraz ediyor ama iste olen insanlarin anisina saygisizlik falan diyorlar. Birde benim anladigim Amerika bizim resmi tarih anlatimimiza benzer fena bir beyin yikama ve vatanseverlik propogandasi yapiyor. O yuzden insanlarin genel entellektuel seviyeleri cok dusuk. Dindar olma nedenleri de bu. Ama yine de onlardan bile JFK konusuna itiraz edebileni gormedim. Hele anti siyonist bir insani irkcilikla suclayacak kadar dusuk seviyelere indirdin kendini ki bunu da hicbir Amerikali'nin yaptigina sahit olmamistim. Sen onlardan bile piskin ciktin ama ezbere konusuyorsun iste. Temel itiraz nedenin ergenekonu reddeden ulusalcilar ile ayni inan bu psikanaliz degil. Bunun boyle oldugunu urettigin argumanlarla kanitlayan sensin zaten
Alt 10-08-2011, 07:38
Kıdemli Üye

Bu irkcilik muhabbeti Yahudilerin cok tipik bir davranisidir.
Bu hayatımda gördüğüm en ironik cümleydi herhalde. Şu cümlede yaptığın ırkçılığı cidden göremiyor musun?! Bir dini ya da etnik gruba bu tarz özellikler atfetmek zaten ırkçılığın en klasik örneklerindendir. Kendini rezil etmeye başladın...

Aynen Ataturk'u her elestireni vatan haini, turk, dusmani, seriatci olmak ile suclamak gibi bisey bu
Hiç alakası yok. ABD'ye ya da İsrail'e her eleştiri yöneltene ırkçı dediğim falan yok. Gel sana mükemmel bir örnek vereyim. Noam Chomsky ABD ve İsrail politikalarına en sert eleştirileri getiren insanlardan biridir, anti-semitist olmayan İsrail ve siyonizm eleştirisi nasıl yapılır görmek istiyorsan Chomsky'e bakman yeterli.

ABD politikalarına son derece eleştirel yaklaşmasına rağmen 11 Eylül'e ilişkin komplo teorilerine de itibar etmediğini de eklemek lazım:

http://en.wikipedia.org/wiki/Noam_Ch...iracy_Theories

Ben Amerikalilar'la sanal ortamda da cok tartisiyorum bunlari. Cogu 11 Eylul'un devlet isi oldugunu kabul ediyor, bazisi kabul etmek zorunda kaliyor. Bazilari itiraz ediyor ama iste olen insanlarin anisina saygisizlik falan diyorlar.
Ben bu konuda seni madara edecek bir sürü Amerikalıyı şahsen tanıyorum, aralarında Harvard mezunu falan insanlar var. Amerika'da entelektüel seviyesi düşük çok insan var ama dünya entelektüellerinin önemli bir kısmı da yine ABD'dedir, en iyi üniversiteler ABD'dedir, en çok Nobel ödülü ABD'ye gider. Ve asıl ABD toplumunun en entelektüel kesiminden insanlar itibar etmiyor bu tarz teorilere.

Sen muhtemelen Loose Change ya da Zeitgeist gibi kolpa belgesellerden birini izledin, konuya yabancı insanlara burada gördüklerini satıp kendini uzman sanıyorsun. Ama gel gör ki bu işlere imza atanların çoğu da Amerikalı:

http://screwloosechange.blogspot.com/

Madem sanal ortamda bu konuları tartışmak istiyorsun, sana tavsiyem bunu şu tarz bir ortamda denemen:

http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=64

Denemeye varım dersen gel senle orada birer üyelik alalım, bakalım n'oluyor.

Alt 10-08-2011, 13:40
Yasaklandı

Ben bu konuda seni madara edecek bir sürü Amerikalıyı şahsen tanıyorum, aralarında Harvard mezunu falan insanlar var. Amerika'da entelektüel seviyesi düşük çok insan var ama dünya entelektüellerinin önemli bir kısmı da yine ABD'dedir, en iyi üniversiteler ABD'dedir, en çok Nobel ödülü ABD'ye gider. Ve asıl ABD toplumunun en entelektüel kesiminden insanlar itibar etmiyor bu tarz teorilere.

Sen muhtemelen Loose Change ya da Zeitgeist gibi kolpa belgesellerden birini izledin, konuya yabancı insanlara burada gördüklerini satıp kendini uzman sanıyorsun. Ama gel gör ki bu işlere imza atanların çoğu da Amerikalı:

http://screwloosechange.blogspot.com/

Madem sanal ortamda bu konuları tartışmak istiyorsun, sana tavsiyem bunu şu tarz bir ortamda denemen:

http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=64

Denemeye varım dersen gel senle orada birer üyelik alalım, bakalım n'oluyor.
Turkiye'de de universite okumus, hatta akademisyen bir yigin kemalist var. Amerika da da bunlarin olmasina hic sasirmadim. Ama bana denk gelmedi demek

Ben sana faili mechul kalmis bir baskan cinayeti varken, diger baskanlarin nasil ozgurce halki temsil edebileceklerini sordum, bu soru gormezden gelindi. Ustelik butun oklar tek bir sucluyu gosterirken devlet gorevlilerinin bu kadar isteksiz davranmalari...vs

Senin bu baslikta yazdigin herseyden siyonismin ne oldugu konusunda en ufak bir fikrinin olmadigini gordum. Zaten anti semitizm ile ayni sey sanman duselebilecek en rezil durumdu ya hos. Bundan sonra artik benim harvard'dan arkadaslarim var desende kurtaramazsin kendini.

Semitizm ile siyonizmin hic alakasi yoktur. Nasil bizim ulkemizde Turkluge hakaret sucsa, Avrupa ve Amerika'da bu nazileri bahane edip Yahudilige hakaret sucu haline getirmisler ve bunu alakali alakasiz herseyde kullaniyorlar. Kemalizm ile siyonizm arasindaki benzerlikler saymakla bitecek gibi degildir. Diger Rum patrikhanesi basliginda kemalistler beni Turklere hakaret edip irkcilik yapmakla sucladilar mesela, senin durumun aynen o. Once siyonizm hakkinda daha fazla bilgi edin, ama bu adam harvard'li kesin ben o derse inaniyim seklinde olmasin bu. Birde Amerikalilara cok heves ediyorsan en azindan entellektuellerine, liberallerine falan ozen, mhp'li magandalilarina degil bence

Noam Choamsky'nin bu tip iddalarda spekulatif olmamasi elbette yapacagi en makul seydir. Ama Amerika ve Avrupa'nin butun finans, medya ve politik gucleri tek bir lobinin kontrolu altindayken ve gecmiste cok saibeli bazi cinayetler yasanmis, 11eylul gibi ne amaca hizmet ettigi bir gerizekali tarafindan bile gorulecek eylemlerin arkasinda kimin oldugunu anlamak icin azicik saksiyi calistirmak gerek. Ama sen Amerikan halkini aptallastirmak icin kullanilan butun tv dizileri "offf abi ne kadar coollar" diye izleyip en aptal Amerikali tipni kendine model olarak secmissin maalesef. Gerci en avam Amerkali bile JFK suikastini kafasina folyo gecirmis bir adam resmi ile curuteye calismazdi. Bizim ulkemiz kadar kotu durumda degiller en azinda, herhalde bunun sebebi bu. Kac yillardir darbeler altinda ezilmis bir toplumuz biz

Önerilen Siteler

Etiket
dinlerin kaynağı, illuminati, zeitgeist