Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2011, 11:50
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İstemem yan cebime koy diyen peygamber

Enfal 1.ayet "Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Muhammed peygambere’e aittir...."

Hasr 6. "Allah’ın, onlardan Peygamberine verdiği ganimetler için siz at ve deve koşturmuş değilsiniz. Fakat Allah, peygamberlerini dilediği kimselere karşı üstün kılar.

Hasr 7. Allah, fethedilen ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler....

------------------

Enam 90. "...De ki: Ben peygamberlik görevime karşılık sizden bir ücret istemiyorum.

Hud 51. ".... Ben, peygamberliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum. Benim ücretim, beni yaratandan başkasına ait değildir.

Yunus 72. "Eğer yüz çeviriyorsanız, zaten ben sizden bir ücret istemedim."

Yusuf 104. "Halbuki sen peygamberlik görevini yapmak için onlardan bir ücret istemiyorsun..."

Furkan 57. "....Buna karşılık, sizden, Rabbine doğru bir yol tutmayı dileyen kimseler olmanız dışında herhangi bir ücret istemiyorum."

Şuara109. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ecrimi verecek olan, ancak âlemlerin Rabbidir.

Şuara 127. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ecrimi verecek olan, ancak âlemlerin Rabbidir.

Şuara 145. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ecrimi verecek olan, ancak âlemlerin Rabbidir.

Şuara 164. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ecrimi verecek olan, ancak âlemlerin Rabbidir.

Şuara 180. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretimi verecek olan, ancak âlemlerin Rabbidir.

Sebe 47 "De ki: Ben sizden bir ücret istemişsem, o sizin olsun. Ücretim yalnız Allah’a aittir..."

Yasin 21. "Sizden herhangi bir ücret istemeyen bu kimselere tâbi olun."

Sad 86. "De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim."

Tur 40. "Yoksa sen kendilerinden bir ücret istiyorsun da, bu yüzden onlar ağır bir borç altında eziliyorlar mı?"

Kalem 46. "Yoksa sen onlardan bir ücret istiyorsun da bu yüzden onlar ağır bir borç altında mı kalıyorlar?"
Alt 04-03-2011, 12:01
lars vilks lars vilks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ayrıca zekat müessesi de devlet lideri olarak Peygamber'e ödenen bir vergi değil midir? Keza cizye de öyledir.

Sizden ücret istemem diyor ama "size noldu da Allah yolunda hacamıyorsunuz, cimrilik ediyorsunuz?" diyor.

Hem insanlardan paradan daha önemli birşey olarak canlarını istiyor. Cihada katılmayanların cehenneme gideceğini söylüyor.

Evet sen onlardan bir ücret istiyorsun da onlar ağır bir borç altında eziliyorlar.

Bakara 195. Allah yolunda harcayın.

Tevbe 103. Onların mallarından sadaka al;

Tevbe 111. Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır.

Muhammed 38. İşte sizler, Allah yolunda harcamaya çağırılıyorsunuz. İçinizden kiminiz cimrilik ediyor. Ama kim cimrilik ederse, ancak kendisine cimrilik etmiş olur.

Alt 10-08-2011, 17:36
ilim ilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

soru:Hz Muhammed aleyhisselamın sarayı nasıldı ve içinde hangi malzemeler vardı. Ve ayrıca yemekleri nasıldı? ve Bu ganimetlerle kendine ne almıştır?

Bu soruyu sormamdaki amaç, maksadı dünya ve ganimet olan birinin elbette nasıl bir sarayda yaşadığını ve ne yediğini de bilmemiz lazımdır değil mi?

Evet bu sorumu araştırın. Cevaplarınızı bekliyorum.
Alt 10-08-2011, 17:56
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
soru:Hz Muhammed aleyhisselamın sarayı nasıldı ve içinde hangi malzemeler vardı. Ve ayrıca yemekleri nasıldı? ve Bu ganimetlerle kendine ne almıştır?

Bu soruyu sormamdaki amaç, maksadı dünya ve ganimet olan birinin elbette nasıl bir sarayda yaşadığını ve ne yediğini de bilmemiz lazımdır değil mi?

Evet bu sorumu araştırın. Cevaplarınızı bekliyorum.
Tabi ya o mübarek peygamberin bir lokma bir hırka ile yaşadı di mi

O senin gibi safların inandığı safsata başka bir şey değil.

Peygamberinin fakir olduğunu iddia edersen kuran'ı (hani o SÖZE yaratıcı kelamı) kitabını yalanlayacaksın bir daha düşün.
Alt 10-08-2011, 18:06
Denetimdeki Üye

ironrose´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabi ya o mübarek peygamberin bir lokma bir hırka ile yaşadı di mi

O senin gibi safların inandığı safsata başka bir şey değil.

Peygamberinin fakir olduğunu iddia edersen kuran'ı (hani o SÖZE yaratıcı kelamı) kitabını yalanlayacaksın bir daha düşün.
Biliyorsun bu zatın her hali ve hatta yeme ve içmesi bile binlerce sahabe tarafından nakledilmiş. Ben merak ediyorum. Evinde ne vardı ve ne yerdi. Bu kadar malı ve mülkü ne yapmıştır? cevabını bekliyorum.
Alt 11-08-2011, 00:52
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Biliyorsun bu zatın her hali ve hatta yeme ve içmesi bile binlerce sahabe tarafından nakledilmiş. Ben merak ediyorum. Evinde ne vardı ve ne yerdi. Bu kadar malı ve mülkü ne yapmıştır? cevabını bekliyorum.
Sayin ilim;

Bu sorunuz bir olcut degildir ki..?

Dagitmis olabilir ancak bu onun madden gucsuz oldugu anlamina gelmez.

Misal bugun Pensilvanya'daki zatin da ustune tapulu oyle ahim sahim mali mulku yok. Ama milyarlara hukmedebiliyor.
Alt 11-08-2011, 01:02
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hic mali mulku yoktu da onun icin daha cesedi gomulmeden Fedek hurmaligi icin varisleri tekme tokat birbirine girdi,onun icin hamileyken karnina yedigi (Omer tarafindan) tekme yuzunde kizi Fatma kisa sure sonra hayatini kaybetti.
Alt 11-08-2011, 02:37
LebronJames LebronJames isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

basmagul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hic mali mulku yoktu da onun icin daha cesedi gomulmeden Fedek hurmaligi icin varisleri tekme tokat birbirine girdi,onun icin hamileyken karnina yedigi (Omer tarafindan) tekme yuzunde kizi Fatma kisa sure sonra hayatini kaybetti.
Ömer bin hattab tarafında tekme değil de onun emri ile kölesi konpuz (ismi böyleydi yanlış hatırlamıyorsam) tarafından kılıcın kını ile çok sert bir şekilde vurularak düşük yapmış ve ölmüş..
önemli olan bu değilde hz muhammet hayatta iken böyle bir olay yaşansaydı nasıl bir ayet inerdi acaba yada inermiydi??
Alt 11-08-2011, 19:04
Denetimdeki Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin ilim;

Bu sorunuz bir olcut degildir ki..?

Dagitmis olabilir ancak bu onun madden gucsuz oldugu anlamina gelmez.

Misal bugun Pensilvanya'daki zatin da ustune tapulu oyle ahim sahim mali mulku yok. Ama milyarlara hukmedebiliyor.
Tapulu mal ölçü değildir. Fakat, yaşaması, evi, giyinişi ve yeme içmesi ölçüdür. Çünkü, maksadı dünya olan bir insan bunlara dikkat eder. Madem bu zatın haşa maksadı dünyadır ve dünya menfaati için tek başına dünyaya meydan okumuş ve dünya menfaati için kendini tehlikeye atmış ve dünya için haşa ve kella Allah adına yalan söylemiş ve dünya menfaati için bütün haysiyetini tehlikeye atıp, insanları aldatmaya çalışmış. Öyle ise, bu zatın saray gibi evleri ve çok lüks giysileri ve süper yemekleri olması gerekir..Evet neva arkadaşım, bunu internetten araştırmak zor değil. Bu konuda bizi aydınlatır mısınız.

Ölüm seni uyandırmadan önce uyan
Alt 11-08-2011, 19:19
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cingeneler ve Bedeviler milyarder olsa,cadirda yasar .(BKNZ:Kaddafi)

Önerilen Siteler