Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2011, 20:17
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

James Randi denilen adam komplo teorilerine inananlari batil inanc sahipleri olarak goruyormus. Yani dunyada bu isten rant elde eden insanlarin bu tip provokasyonlar duzenleyecegini dusunmek hurafe oluyormus. Devletin resmi soylemlerini sorgulamayanlar supheciymisler. Hahahahah

Astur sen bu kadar supheci adamsin, neden Tc'nin resmi tarih tezlerinin, soylemlerinin altinda bit yenigi ariyorsun soytari. Supheci adam boyle hurafelere inanir mi?
Alt 12-08-2011, 20:56
No God No Sadness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
No God No Sadness No God No Sadness isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Masonların gerçekliğine inanan birisi olarak söylemeliyim ki illuminatiye bu kadar şey yüklemeyin. Komplo teorisyenlerine söylüyorum. 30 beden giyen birine 45 beden kıyafet olmaz. Ayrıca hiçbir gizli örgüt kendini dağa taşa yazmaz, kendini bu kadar belli etmez. Akıl var mantık var değil mi? Masonlarla ilgili ufacık bir bilgi sızdıran öldürülürken, 'masonların yarattığı' bu gizli örgüt hakkında her tarafa bilgi aktarılması sizce normal mi?

Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti?
Alt 12-08-2011, 21:07
Yasaklandı

No God No Sadness´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Masonların gerçekliğine inanan birisi olarak söylemeliyim ki illuminatiye bu kadar şey yüklemeyin. Komplo teorisyenlerine söylüyorum. 30 beden giyen birine 45 beden kıyafet olmaz. Ayrıca hiçbir gizli örgüt kendini dağa taşa yazmaz, kendini bu kadar belli etmez. Akıl var mantık var değil mi? Masonlarla ilgili ufacık bir bilgi sızdıran öldürülürken, 'masonların yarattığı' bu gizli örgüt hakkında her tarafa bilgi aktarılması sizce normal mi?
Masonluk gizli bir orgut degildir, bir din ya da herhangi biseye tapma durumuda yoktur. Yasal kaidelere uygun olarak kurulmus bir dernek gibi biseydir sadece.,.Boyle sacmaliklar yuzunden sanki hurafe gibi gostermeye calisan isguzarlara gun doguyor zaten. Masonluk aslinda istenildigi takdirde ulasilabilinen, sartlara uygun bulunurza kolayca uye olunan biseydir. Gecmis belki bazi entrikalara adlari karismis olabilir ama benim mason tanidiklarim vardir bunlarla alakszi birsey artik bence.

Konu jadi tarafından (12-08-2011 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-08-2011, 21:30
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

KozmikSakaci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dark_Prince sanırım sen spritüalizm e inanan bir deistsin yanlış mıyım ?
Ben Ruhun yanında tüm paranormal varlıklarla paranormal olaylara da inanan bir Paganım dostum.İlerde ne olurum orasını kestiremiyorum

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 15-08-2011, 01:43
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
James Randi denilen adam komplo teorilerine inananlari batil inanc sahipleri olarak goruyormus.
Son derece haklı olarak!

Sende komplo teorilerine inanç da var, büyü-müyü diğer batıl inançlar da var mesela bir de; yalan mı? Çünkü senin düşünme biçiminde sorun var. Konunun ne olduğundan bağımsız olarak en saçma, en dayanaksız açıklamaları benimsiyorsun.

Yani dunyada bu isten rant elde eden insanlarin bu tip provokasyonlar duzenleyecegini dusunmek hurafe oluyormus. Devletin resmi soylemlerini sorgulamayanlar supheciymisler. Hahahahah
Sen bu inandığın komplo teorileri konusunda ne derece şüphecisin?

Ben hiçbir gerçek şüphecinin herhangi bir devletin resmi söylemlerini sorgusuz sualsiz benimsediğini görmedim. Bunlar sizin alüminyum kafa tayfanın klasik iftiralarındandır.

Bak mesela Noam Chomsky gibi adamlara, bu tarz insanlar mı sorgulamıyor resmi söylemleri?! Adama, Fransızcamı mazur gör, haydi bir git çay koy derler... Bu tarz adamlar son derece eleştirel olmalarına rağmen neden sizin salak komplo teorilerine itibar etmiyorlar sence?

Astur sen bu kadar supheci adamsin, neden Tc'nin resmi tarih tezlerinin, soylemlerinin altinda bit yenigi ariyorsun soytari. Supheci adam boyle hurafelere inanir mi?
Ben hem T.C.'nin resmi tezlerine, hem de alternatif tarih yorumlarına makul olduğunu düşündüğüm bir şüphecilik ile yaklaşıyorum. Senin gibi her gördüğüm muhalif teze de sazanlamıyorum yani. Ateistforum'daki Kemalist tayfada tartışırken abuk subuk İslamcıların saçma iddialarına da başvuruyordun mesela, benim bu tarz bir şey yaptığım görülmüş şey mi?

Astur,

Senin kendine ornek aldigin adamlar siyonizmin Cumhuriyet yazari kadrosu veya akademisyenlerinden bir gomlek fazlasi degil.
Hahaha, yok artık, buna cevap bile vermemek lazım. Herkesin elinin altında Google var Wikipedia var, bir zahmet aç öğren Popper kimmiş Sagan kimmiş falan da kendini iyice rezil etme.

Akli basinda kimse o uc kulenin iki ucakla pankek gibi cokecegini yemez.
...
Benim verdigim video acikliyor ki firinlar, kazanlar falan celikten yapilir ki isiya dayanikli olsun, erimesin.
Haydi ya?! Bunları düşünmek de kimsenin aklına gelmemiş herhalde. Mühendisler, itfaiyeciler, fizikçiler falan bunları bilmiyor mu sanıyorsun?! Konu hakkında 2 dakika adam gibi araştırma yapsan jet yakıtının yandığı ısıda çeliğin gücünün yaklaşık yarısını yitirdiğini bilirdin mesela.

Öyle bir konuşuyorsun ki gören de seni son 30 senesini binalara uçakların çarptığı durumları incelemekle geçirmiş bir inşaat mühendisi falan sanacak. Bir de bu "aklı başında kimse" lafı var ki beni benden alıyor, dindarlar falan da "aklı başında herkes evrenin yaratıldığını rahatça görebilir" falan diyip bunu argüman sanıyorlar. Ne farkın var allasen?!

Kevin Barrett veya benzeri referanslara verdigin refleks adamlarin ne dediigi degil dini kimliklerini arastirmaya koyulmandir.
Bunun açıklamasını daha önce yaptım, adamın bu şekilde düşünmesinde etkili olan önemli bir psikolojik faktör olduğundan müslüman olduğundan bahsettim, ama bunun tek başına adamın argümanlarını yanlışlayacağı gibi bir iddiam olmadı. Adamın bu 11 Eylül hususundaki iddialarını ciddiye almamızı gerektirecek hiçbir formasyonu olmadığını da söyledim, bunun üstüne de adamın düşüncelerinin, iddialarının ele alındığı bir link verdim ki adamın soykırım inkarcılığı vb. seviyelerde gezen bir tip olduğu da görülsün. Sen bu adamın hangi argüman veya argümanlarını ikna edici bulduysan kendi sözcüklerinle yazar bizlerle paylaşırsan ona göre tartışırız. Yolladığın her salak videoya reddiye yazacak ne sabrım ne de zamanım var yoksa. Konuyu okuyan aklı başında insanların ulaşabilecekleri kaynak olsun diye link veriyorum arada ben de.

Ben senin verdigin hicbir referansi bu mantikla yanlislamaya kalkmadim, zaten yapmam
Evet, "bu saydığın adamların ulusalcıların farkı yok yeaa" dediğinde böyle bir şey yapmıyorsun mesela, değil mi?

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 15-08-2011, 02:35
Yasaklandı

Astur, gokdelenlerin ucak darbesi sonucu cokecegine inanmaya dunden razi senin gibiler oldugu surece adamlar bundan daha komplike bir eylemle ugrasmak zorunde olmayacaklar. Zaten sucu ortaya cikarmasi beklenen butun devlet kurumlari, basin, medya onlarin kontrolundeyken bunlar icin neden kassinlar?

Pentagon icin ne dusunuyorsun peki? Oraya da ucak mi carpmis sence? O kadar hizli girmis ki ucaktan geriye hicbirsey kalmamis. Ama binada biraktigi hasar sadece bir blogun yarisinin cokmesi ???

Boyle bunun gibi o kadar cok alakasiz sey var ama bunlar hep dikkatlerden uzak tutuluyor, unutturulmaya calisiliyor. Biz sabah aksam kuleleri tartisirken asil anlamsizliklari unutuyoruz. Tai en onemli husus bunlarin bahane edilere savas cikartilmis olmasi, kontrolden cikmis olan Saddam'in devrilmesi, Irak'in yeniden kontrol altina alinmasi...vs. Bunlarin hicbiri asilsiz degil, doga ustu buyu gerektiren seyler degil. Son derece rasyonel ve istekli olan herkezin gorecegi seyler

Ayrica benim kemalistlerle tartisirken kullandigim islamci argumanlari birakta sen kendine bak. Sana verilen referanslarda daha ne yazildigini okumadan insanlarin kimliklerini arastirmaya koyulan ve bunlari gerekce gostererek herseyi kolayca yalanlamis olan bir sivrizekali oldugun gercegini sik sik suratina vurdurtma bana. Yukarda bana cevap diye yazdigin ileti bastan sona avam, tek bir fikir kirintisi icermeyen ama sadece kisisel hakaret yada saldiri yontemi ile hincini cikarmak isteyen bir yazi olmus. Bunu en cok kimler yapar bunu sende gayet iyi bilirsin. O yuzden sahsi saldirmayi birak, fikrin varsa konus

O James Randi gibi bir adamin varligi bile benim soylediklerimin ne kadar ciddi iddalar oldugunu gosterir sadece/ Misyon olarak batil inanclari sorgulatmayi benimseyen biri bunun gibi, devletin savasacak bir dusman yaratmak icin kendi basina biseyler yapmasi, olaylari her zaman insanlara gercek sekliyle aktarmamasi gibi, bize anlatilan tarih kitaplarinin gercegi soylemiyor olmasi....gibi tezlerin hepsini toptan sanki bir vodoo buyusu ile ayni katagoriye sokuyor. Bu adamin her tarafi feyk arkadasim, lutfen bu kadar sazan olmayin

Konu murted tarafından (15-08-2011 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: Üslup!
Alt 15-08-2011, 02:39
Yasaklandı

Noam Choamsky gibi isimler elbette hicbir zaman spekulatif, kanitlayamacaklari iddalar one surmezler. Bunlari ispatlamak mumkun degildir ama zaten idda edilen sey bu suclari ispatlamakla yukumlu devlet birimlerinin ayni cetenin kontrolunde oldugudur. JFK suikastini bu kadar vurgulama nedenimiz bu zaten. Burada kimsenin buyuculuk yaptigini soylemiyoruz, parayi astiranb ir cete devleti kendi aleyhine calistirmiyor diyoruz. Son derece tutarli bir laf bu
Alt 15-08-2011, 04:14
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Astur, gokdelenlerin ucak darbesi sonucu cokecegine inanmaya dunden razi senin gibiler oldugu surece adamlar bundan daha komplike bir eylemle ugrasmak zorunde olmayacaklar. Zaten sucu ortaya cikarmasi beklenen butun devlet kurumlari, basin, medya onlarin kontrolundeyken bunlar icin neden kassinlar?
Ve senin gibi düşünmeyi bilmeyenler olduğu sürece komplo teorisyenleri, tarikat liderleri, falcılar vb. tipler iş yapmayı asla bırakmayacaklar. Tabii konumuz bu değil.

Komplo teorilerinin en sakat yanlarından birini alıntıladığım bölümde görüyoruz. Bu tarz komplo teorilerinin doğru olabilmesi için sayısız polisin, itfaiyecinin, basın mensubunun, siyasetçinin, bürokratın, mühendisin, akademisyenin vs. bu işin içinde olması gerekiyor. İlginç bir şekilde bu kadar adam komplonun içinde ama olay bir türlü sızmıyor. Saçmalık. Chomsky'nin bu yönde soru geldiğinde dile getirdiği bir numaralı itiraz da bu temelde zaten.

Pentagon icin ne dusunuyorsun peki? Oraya da ucak mi carpmis sence? O kadar hizli girmis ki ucaktan geriye hicbirsey kalmamis. Ama binada biraktigi hasar sadece bir blogun yarisinin cokmesi ???
Evet, uçak çarptı. Uçağın parçaları falan da etrafa saçılıyor ve bulunuyor, kim diyor hiçbir şey kalmadı diye?

http://www.popularmechanics.com/tech...myths-pentagon

Tai en onemli husus bunlarin bahane edilere savas cikartilmis olmasi, kontrolden cikmis olan Saddam'in devrilmesi, Irak'in yeniden kontrol altina alinmasi...vs. Bunlarin hicbiri asilsiz degil, doga ustu buyu gerektiren seyler degil. Son derece rasyonel ve istekli olan herkezin gorecegi seyler
O zamanki ABD hükümetinin tüm dünyaya yalan söyleyip bahsettiğin işgalleri vs. gerçekleştirdiği herkesin malumu. 9/11 olayı bunlar için mazeret olarak da kullanıldı, evet doğru. Ama bu 9/11 olayının ABD hükümetinin ya da Illuminati'nin vs. işi olduğu teorisine hiçbir şekilde kanıt teşkil etmez. Neden-sonuç ilişkisi yerine sonuç-neden ilişkisi kurmak gibi bir mantıksızlık yaptığınızdan böyle açıklıyorsunuz siz bu olayları. Aynı kafa 2. Dünya Savaşı'ndan sonra İsrail kuruldu diye 2. Dünya Savaşı'nı Yahudiler çıkardı vs. de diyor. Yani mesele doğa-üstü ya da büyü vs. meselesi değil, aynı fact'lere bakmamıza rağmen çok farklı sonuçlara varmamız sizlerin düşünce sürecindeki sakatlıklardan dolayı oluşan bir durum.

Sana verilen referanslarda daha ne yazildigini okumadan insanlarin kimliklerini arastirmaya koyulan ve bunlari gerekce gostererek herseyi kolayca yalanlamis olan bir sivrizekali oldugun gercegini sik sik suratina vurdurtma bana.
Birincisi, sen sadece youtube'dan video yolluyorsun, okunacak bir şey yolladığını görmedim. İkincisi, kronik bir biçimde yalan söylüyorsun, kimsenin iddialarını kimlikleri ile yanlışlamaya çalışmadım, ya da yanlışladığımı iddia etmedim. Halep oradaysa arşiv burada, ne çeşit bir yalancı olduğunu sanıyorum herkes görüyordur.

O yuzden sahsi saldirmayi birak, fikrin varsa konus
"Astur, gokdelenlerin ucak darbesi sonucu cokecegine inanmaya dunden razi senin gibi moronlar oldugu surece"

Daha son mesajında bunu demişsin. Başlık bu tarz sözlerinle dolu, hepsini tek tek highlight etmeme gerek yok herhalde. Demek istediğim şu, bu lafı edecek en son adam sensin.

Şahsi saldırdığım falan da yok, hani nerede saldırmışım? Zahmet olmayacaksa bizlere de bir göster. Raporla yöneticilere bildir hatta.

O James Randi gibi bir adamin varligi bile benim soylediklerimin ne kadar ciddi iddalar oldugunu gosterir sadece/ Misyon olarak batil inanclari sorgulatmayi benimseyen biri bunun gibi, devletin savasacak bir dusman yaratmak icin kendi basina biseyler yapmasi, olaylari her zaman insanlara gercek sekliyle aktarmamasi gibi, bize anlatilan tarih kitaplarinin gercegi soylemiyor olmasi....gibi tezlerin hepsini toptan sanki bir vodoo buyusu ile ayni katagoriye sokuyor. Bu adamin her tarafi feyk arkadasim, lutfen bu kadar sazan olmayin
James Randi gibi bir adamın sizin iddialarınızı voodo büyüsü ile eşdeğer görmesi inan sebepsiz değil. Sizin anlamadığınız şey komplo teorileri içeriklerinden bağımsız olarak sorunludur çünkü her şeyden önce mantığa aykırıdırlar. Başlığın başından beri, hatta bu konunun tartışıldığı eski başlıklardan beri, neden-sonuç ilişkileri diyorum, Occam'ın Usturası, yanlışlanabilirlik vs. diyorum ama olmayınca olmuyor.

Devletler dediğin şeyleri yapabilirler, mantıksal olarak mümkündür evet, ama şunu unutmamak lazım:

"Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıt gerektirir!"

Noam Choamsky gibi isimler elbette hicbir zaman spekulatif, kanitlayamacaklari iddalar one surmezler. Bunlari ispatlamak mumkun degildir
Çünkü Chomsky gibi insanlar düşünmeyi biliyorlar. İspatlanması, daha doğrusu yanlışlanması mümkün olmayan iddiaları baştan ciddiye almamak lazım. Bunları sınamak mümkün değil, osur osur ipe diz yöntemi ile bu tarz sınırsız sayıda iddia ortaya atılabilir.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society

Konu murted tarafından (15-08-2011 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: Üslup!
Alt 15-08-2011, 06:18
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart The Illumitani

Arkadaslar lutfen mesajlarinizda kullandiginiz ifadelere dikkat cekiniz.

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yahu jadi bırak, hangi saygın tarihçi bu tarz zırvalara itibar etmiş? Bunları yazan tarihçiler(!) Texe Marrs vb. kafayı sıyırmış adamlar. Zamanında bu tarz birkaç yayın geçmişti elime, ondan bu muhabbetlere aşinayım, dünyayı garip bir Hristiyan tarikatının liderinin gözlüğünden yorumlamanı tavsiye etmem. Bu Illuminati/NWO zırvasına itibar edenlerin önemli bir kısmını zaten Amerikan aşırı sağı ve İsa'nın canlanışını bekleyen bazı gruplar oluşturuyor.

Sayin Astur;

Aklima geldi , Marrs bu kitabi sanirim 2006-2007 (yaniliyor olabilirim) de filan piyasa surmustu. Ardindan da Turkiye'de, Hitler'in "Kavgam" kitabi satis siralamasi barajinin ustune cikmisti ve anti-semitizm hortlamisti bir ara diye hatirliyorum. Dogru mu hatirliyorum?

Konu murted tarafından (15-08-2011 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: Arka arkaya girilen iki kısa ileti birleştirildi.
Alt 15-08-2011, 14:00
No God No Sadness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
No God No Sadness No God No Sadness isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Masonluk gizli bir orgut degildir, bir din ya da herhangi biseye tapma durumuda yoktur. Yasal kaidelere uygun olarak kurulmus bir dernek gibi biseydir sadece.,.Boyle sacmaliklar yuzunden sanki hurafe gibi gostermeye calisan isguzarlara gun doguyor zaten. Masonluk aslinda istenildigi takdirde ulasilabilinen, sartlara uygun bulunurza kolayca uye olunan biseydir. Gecmis belki bazi entrikalara adlari karismis olabilir ama benim mason tanidiklarim vardir bunlarla alakszi birsey artik bence.

Önerilen Siteler

Etiket
dinlerin kaynağı, illuminati, zeitgeist