Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-09-2006, 19:31
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart İslamiyet Bir Hoşgörü Dinidir

Evet, İslamiyet bir hoşgörü dinidir, onun için her yere Kuran kursu açarlar küçük yaşta çocukların beyinlerini yıkayıp hoşgörülü olmaları için.
Ama birisi kalkıp Peygamber Kuranı kendisi uydurmuştur yada Allah yok dese kıyamet kopar. Söylermisiniz, Türkiyenin dört bir kenarına Ateizmi anlatan kurslar açılsa neler olur neler. Sizce İslamiyet Bir Hoşgörü Dinimidir.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 18-09-2006, 23:37
Atheos Atheos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: İslamiyet Bir Hoşgörü Dinidir

Zaten islamiyetin ne kadar hoşgörülü olduğu tanrısından belli değilmi..
Sadist bir tanrısı olan bir dinin kendisi ne kadar hosgörülü olablirki..
Türkiyenin 4 1 yanında ateizmi anlatan kurslar açılsa bunlar cihada kalkar herhalde.

Cehalet Mutluluktur..
Dindarlık Cehalettir...
Tanrının var olduğuna inanmak dindarlıktır..
Sonsuz bir gücün var olması saçmalıktır...
Alt 19-09-2006, 01:08
Yaşam_Ve_Ölüm Yaşam_Ve_Ölüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Valla hoca şimdi Türkiye'de ortalama 75 bin ateist varmış öle diyorlar.

Gidin kendinize Ateistler Derneği felan kurun. Yada tabiri caiz ise Allahsızlar , Kitapsızlar Derneği felan kurun. Anlatın millete Allahın olmadıgını. Bilimsel kanıtlar sunun. Hata sizde abicim. Bir birlik olup kuramıyorsunuz dernek felan

Bana kalıra ben hiç bişi demem. Açın gitsin ne olcak.

Ama Türkiye'de aynı zamanda 60 Milyon müslüman var. Diğerleri ne der ona bişi diyemem

En iyisi siz abi gidin Dünyada Ateistler birleşin bir ülke kurun. Valla gidin orda kafanıa göre yaşayın. Ne karışan olur ne görüşen. Hem bizde Ateist bir ülkede ekonomi sosyal yaşam vs vs nasıl oluyor görmüş oluruz. Bellimi olur sizi örnek alanlar olursa sizin ülke gibi olmaya çalışırlar ))

Ne bu ya valla ben bile sizler için üzülüyorum. yok neymiş adam ateist miş. Sana ne kardeşim. Allah allah ya.. Adam ister inanır ister inanmaz. Sizlere bir *rahat huzur vermiyorlar. Gidin abi siz dediğim gibi Dünyadaki bütün ateistler birleşin kendinize ülke kurun.

Ama kurduğunuz ülkede de sonra yok agnostizm , semiztim , teimz ateimz vs vs bölünmeyin. Valla bak sizide bölerler benden söylemesi)
Alt 19-09-2006, 06:30
cccp13 cccp13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cccp13 - MSN üzeri Mesaj gönder

islamiyet bir hoşgörü dinidir. bu hoşgörüsünden olacak ki tüm dünya müslüman oluncaya kadar savaşın yakın yıkın der. bu hoşgörülü kardeşlere göre tek gerçek din islamdır. ilk hoşgörülü müslüman kardeşlerimiz de islamın kuruluş yıllarında arap yarımadasından avrupaya kadar seferler düzenleyip katliamlar, tecavüzler ve yağmalar gerçekleştirmiştir.türkler de bu hoşgörülü insanlar tarafından zorla müslüman yapılmışlardır. bu hoşgörü dini kadınlara hiçbir hak tanımaz. bu dinde iki kadın bir erkeğe eşit olabilmektedir.
Alt 19-09-2006, 09:39
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Walla,

Sizin forumlarınıza cevap yetiştirmekten, kendimize aklı başında bi forum konusu yazdırmadınız ya helal olsun.

Her yerde düştüğünüz tuzağa neden burada da düşüyorsunuz anlamış değilim ama ben yine de sizleri seviyorum ve tuzağı (yanıldığınız konuyu) haber vereceğim.

Herhangi bir inanç ya da inançsızlık sistemi hoşgörülü ya da hoşgörüsüz, cahil ya da bilgili, zengin ya da fakir olamaz. Bunları yapanlar insanların kendileridir. Yanlış ya da doğru bunlar insani vasıflardır, sistemik vasıflar değil.

Biri kalkıp bana komünizm soykırım uygulamış ve tüm komünistler aslında faşisttir dese ben ne cevap veririm. (Dedem; 15 yıl Çarlık Rusya’sında çalışmış biri olarak biliyorum. Devrimle birlikte insanların açlığa ve sefalete nasıl maruz bırakıldığını, siyasi rakip olarak görülen soyların nasıl Sibirya’ya sürgün edildiğini vs..) Tüm bu yaşanmış bilgilere rağmen ben Komünizmi bu şeklide değerlendirmem, değerlendiremem. Yaşanmış ve insan tarafından oluşturulmuş mükemmele çok yakın bir sistem olarak görürüm. Nihayetinde sistemi değerlendirmekteyim uygulayan kişileri değil.

Ve merak etmeyin ülke eğitimi ateist temellerde eğitim vermektedir. Öyle olmasa üniversitelerde şu an teolojiden başka bir şey göremezdik.
Ha bi de; siz ne derseniz deyin kimsenin ayağa kalkacağı falan yok dostum. Yeter ki sularını yemlerini eksik etmeyin.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 19-09-2006, 09:55
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgörü deyince Mevlana ve Yunus Emre geliyor ilk etapta aklıma.

Özellikle Mevlana felsefesindeki hoşgörü kaynağı tek başına İslam mı, yoksa İslam'ın farklı felsefelerle harmanlanması mı?

'Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.'

Bu sevgi, bu hoşgörü, bu hümanizm kokan dörtlüğün Kur'an'daki hükümlerin tamamına uyduğunu aynı felsefede olduğunu kim söyleyebilir?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 19-09-2006, 11:55
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. K.C.

Müsaadenizle sorunuzu vermiş olduğunuz örnekten cevaplamak isterim.

(Mesnevi 4915)
“Artık bilirim ki Yemen ülkesine Süheyl yıldızını yolladığı gibi bu sözü de bana veren odur.
Gönlümden kopup gelen o söz, o taraftan gelmededir. Çünkü gönülden gönüle pencere vardır.”

Topraktan gül de biter diken de. Gül için sevdiğimiz toprağı diken için döver miyiz?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 19-09-2006, 20:23
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili mhmmd
İslamiyetin muhammedin uydurması olduğuna kanıt Turandursun.com ve diğer linlkler mevcut. ve birçok forum başlığında işlenmiş. *Ama adamlar bunları düz yazıları okumuyor yada kabullenemiyorlar, ben onların akıllarına onların tabiriyle fitne sokmak istiyorum ki belki şüphe duyarlar. İşte o zaman belki gerçeği görürler.
Ayrıca AKP hükümetinin ilkokullarda okutulan yardımcı kitaplarda neler yazdırdıklarını biliyormusun, bir kaç örnek
Atatürk olmasayda kurtuluş savaşı kazanılırmıydı cevap EVET
10 Kasım aşagıdaki günlerden hangisidir cevap HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Ya işte böyle...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 19-09-2006, 23:40
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

"... Her kim dinini (ki Müslümanliktir) degistirirse onu hemen öldürünüz".

* "Dinini degistiren ve cemâatten ayrilan kimsenin (kaninin dökülmesi câizdir)"

* "...Müşrikleri nerede bulursaniz öldürün..."

* *EY iMAN EDENLER, EĞER BABALARINIZ VE KARDEŞLERINIZ iMANA KARŞI KÜFÜRDEN HOŞLANIYORLARSA ONLARI DOST EDINMEYIN! SiZDEN HER KiM ONLARI DOST EDiNECEK OLURSA, iŞTE BUNLAR KENDiLERINE ZULMEDENLERDiR. (tevbe 23)

* *"Tanrı katında din, kuşkusuz, yalnızca islâm'dır...." [K. Al-i Imrân, âyet 19]

* *“ Ey Muhammed!... Allahın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri... sana helâl kıldık...” (K. 33 Ahzâb 50)

* *"Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile, katımızdan kendisine verdigimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan (hür) bir kimseyi örnek verir. Bunlar hiç eşit olurlar mı?..." (K. 16 Nahl 75)

* * "Kim Islâmiyet'ten baska bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O âhirette de kaybedenlerdendir" (Imrân 85)

* * *Ey müslümanlar! Yahudileri ve Hiristiyanları dost olarak benimsemeyin Sizden kim onlara dost olursa, o da onlardandir"

* * *fitne tamamen yok edilinceye ve din yalnızca allah için oluncaya kadar onlarla savaşın.(bakara 193)

* farklı hiç bir din hoş görülmemektedir , eğer dini inancı farklı ise kardeşiniz yada babanız dahi düşmanınızdır , dinden çıkanın öldürülmesi caizdir , dinden çıkanları öldürün, *ilahi bir dine inansa bile yahudi ve hristiyanlarla sakın dost olmayın , kölelik doğaldır, savaşta babalarını abilerini öldürdüğünüz kızlara tecavüz edebilirsiniz....
* *islam hoşgörü dinidir

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 20-09-2006, 19:07
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim:

Her kim dinini (ki Müslümanliktir) degistirirse onu hemen öldürünüz".

*"Dinini degistiren ve cemâatten ayrilan kimsenin (kaninin dökülmesi câizdir)"

*"...Müşrikleri nerede bulursaniz öldürün..." ayetleri hakkında bir ateist olarak diyeceğim
ibrahim kardeşim sanırım *bi hata yapmaktasın *bu emirler *savaş için gecerli emirler zaten aldığın ayetin basına veya sonuna bakarsan daha iy anlarsın

(Ey müslümanlar! Yahudileri ve Hiristiyanları dost olarak benimsemeyin Sizden kim onlara dost olursa, o da onlardandir" )
dost olmama demek küsüp konuşmama veya düşman olmak demek mi ki

* ( "Kim Islâmiyet'ten baska bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O âhirette de kaybedenlerdendir" (Imrân 85) )bu ayette inananlarla ve\veya inançsızlar arasında seni pek ilgilendirdiğini sanmıyorum

Önerilen Siteler