18-10-2011, 20:18
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kuran 2.0 projesi
Kendi çapımda yeni bir proje başlatıyorum. Bu projemin amacı bugünkü bilimsel bulgular ışığında yanlış, tutarsız, saçma olduğunu saptadığım kuran ayetlerini yazıp, tesbit ettiğim sorunu, çözümü ve yeni kuran metnini yazacağım.
Bakara 23:
|
Eğer kulumuza indirdiklerimizden herhangi bir şüpheye düşüyorsanız, haydi onun benzeri bir sûre getirin, eğer iddianızda doğru iseniz Allah’tan gayri şahitlerinizi (yardımcılarınızı) da çağırın.
|
Evet getiriyorum hatta benzerini değil daha iyisini getiriyorum, içindeki binlerce yıllık sınırlı bilim anlayışını ortaya çıkararak.
865-925 yıllarında yaşamış Fars bilgin Muhammed Ibn Zekeriya el-Razi'nin de bu ayetle ilgili olarak dediği üzre:
|
Kanıtlanan mucizelerin olduğunu söylüyor ve Kur'an'ı gösterip diyorsun ki <<Kim inkar ederse bırakın benzer bir tane yaratsın>> Hakikaten binlerce benzerini yapmalıyız. Meseleleri daha sade bir şekilde dile getiren hatiplerin çalışmalarından, ikna edici konuşmacılardan ve yiğit şairlerden.Onlar ki anlamı daha iyi aktarırlar ve uyaklı nesireleri daha iyi ölçüdedir. Tanrı aşkına söylediklerin bizi şaşırtıyor! Kalmış antik mitleri tekrar ederken birçok çelişkiye düşüyor ve hiçbir işe yarar bilgi ya da açıklama içermeyen bir çalışmadan söz ediyorsun, ardından <<Benzer bir mucize yaratsınlar>> mı diyorsun?
|
Sonra bunları tek tek birleştirip bir video hazırlayacağım. Adını da Kuran'ın yeni sürümü, geliştirilip, hataları giderilmiş ve güncellenmiş versiyonu anlamına gelen " Kuran 2.0" koyacağım. Bildiğiniz gibi daha önce başarılmamış birşey de değil bu. Geçmişten hatırlayacağınız üzre The True Furqan projesi ile daha insancıl bir kitap çoktan yaratılmıştı. Benimkisiyse sadece bilimsel çarpıklıkları ayıklamak. Ahlaki açıdan tatmin edici olmayan kadınlara az miras bırakılması, hırsızların rehabilitesi yerine ellerinin kesilmesi, aldatan eşlerin boşanması yerine orta yerde kamçılanması, köleliğin kaldırılmasına telkin edilmemesi, dinden ayrılanların idam edilmesi (irtidad) gibi yerlere değinmeyeceğim.
Düzeltilmesi veya ekleyip/çıkarılması gereken bir durum olabilir diye öncelikle burada sizlerle paylaşmak istedim. Eksiklikleri varsa yanlışlıkları göstermenizi istiyorum.
Şimdilik ilk 3 "geliştirilmiş ayet"i  ekliyorum.
ALAK
Kur’an 96/2:
(Elmalılı Hamdi Yazır)
İnsanı bir alaktan yarattı
(Diyanet İşleri)
O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak’tan) yarattı.
Sorun:
Bu ayetin dediğine göre insanın embriyonik gelişim süreci “Alak” adında bir aşama içerir. Bu kelime ya bir kan pıhtısı ya da yapışan bir şey anlamına gelir.
Açıkça görüldüğü üzre bu, eril sıvılar (meni) ile dişil sıvıların (adet kanı) karışıp insanları oluşturduğu zannedilen zamandan kalma sık karşılaşılan bir kavram yanılgısıdır.
Binlerce yıl önce, Yunan filozof Aristo tarafından kan pıhtısı tavuk embriyosunun da ilk aşaması olarak tanımlanmıştı ve insanlar için de aynı şeyin geçerli olduğu sanılmıştı. Görüyoruz ki o çağın sınırlı ve yanlış bilgisi direk Kur’an’da yer bulmuş.
Çözüm:
“Alaka” kelimesini “görünmeyen yumurta” kelimeleriyle değiştir.
Yeni metin:
İnsanı görünmeyen yumurtadan yarattı.
GÜNDÜZÜ ÖRTEN GECE
Kur’an 91/4:
(Ömer Nasuhi Bilmen)
Ve güneşi örtüp ışıklığını gideren geceye.
(Diyanet vakfı)
Onu örttüğünde geceye
(Elmalılı Hamdi Yazır)
Ve geceye: Sararken onu
Sorun: Bu ayet diyor ki gece gündüzü örter ki bu yanlıştır. Gece ışığın yokluğudur, ışığı örten, onu gizleyen bir nesne değildir.
Çözüm: Dizgeyi ışığın eksikliğini belirtecek şekilde değiştirmek.
Yeni metin:
Gündüzü bitiren geceye
GÜNEŞİ TAKİP EDEN AY
Kur’an 91/1-2:
(Diyanet Vaktfı)
Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına;
Güneşi takip ettiğinde Ay’a...
(Diyanet İşleri)
Güneşe ve onun ışığına;
Ardından gelmekte olan aya..
Sorun:
Bu ayet kelimenin tam anlamıyla ayın güneşi takip ettiğini söylüyor. Bu bize dünyayı herşeyin merkezinde sayan ve güneşle ayın dünyanın etrafında döndüğünü söyleyen jeosentrik evreni işaret ediyor.
Ibn Kathir’in bir hadisi bu ayetin güneş battıktan sonra çıkan hilal şeklindeki ayı kastettiğini söyler.
Çözüm: Özellikle hilal şeklindeki ayı kestettiğini belirt.
Yeni metin:
Güneşe ve onun ışığına;
Ardından gelmekte olanHilal şeklindeki aya.
|

18-10-2011, 23:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
Gunumuz Muslumanlari o projeyi baslatali cok oluyor Ascendent.Biraz degisik bir yolla yapiyorlar, tefsirle.
Ama cok caliskansin, tebrik ediyorum seni.
Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan
All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
|

19-10-2011, 08:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı
Gunumuz Muslumanlari o projeyi baslatali cok oluyor Ascendent.Biraz degisik bir yolla yapiyorlar, tefsirle.
Ama cok caliskansin, tebrik ediyorum seni.
|
Buna da (tefsir) "kilifina uydurmak" denilir.
İnsanlık onuru her şeyden üstündür
|

19-10-2011, 11:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ascendent´isimli üyeden Alıntı
Kendi çapımda yeni bir proje başlatıyorum. Bu projemin amacı bugünkü bilimsel bulgular ışığında yanlış, tutarsız, saçma olduğunu saptadığım kuran ayetlerini yazıp, tesbit ettiğim sorunu, çözümü ve yeni kuran metnini yazacağım.
|
Kendi çapınızda başlattığınız proje ne hikmetse, bugün ki bilimsel bulgular ışığında diyor lakin yazılan metinlerin arasında hiç bir bilimsel bulgu yok.
Zaten, bugün ki bilimsel bulgular ışığında diyip, ardından da kendi çapımda demeniz, saptadığım yanlışlar demeniz bilimi hiçe saymaktır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim
Sizi, bu linkteki yazıyı baştan sona kadar okumaya davet ediyorum.
İstediğiniz kadar inanmayın, eleştirin, suçlayın eyvAllah. Ama her işe bu "bilim" i sokmanın anlamı nedir? Görende, bilimin tescilinin size ait olduğunu sanacak, iyi ki sitedeki konuların ingilizce versiyonu yok
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

19-10-2011, 12:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yergin´isimli üyeden Alıntı
Kendi çapınızda başlattığınız proje ne hikmetse, bugün ki bilimsel bulgular ışığında diyor lakin yazılan metinlerin arasında hiç bir bilimsel bulgu yok.
Zaten, bugün ki bilimsel bulgular ışığında diyip, ardından da kendi çapımda demeniz, saptadığım yanlışlar demeniz bilimi hiçe saymaktır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim
Sizi, bu linkteki yazıyı baştan sona kadar okumaya davet ediyorum.
İstediğiniz kadar inanmayın, eleştirin, suçlayın eyvAllah. Ama her işe bu "bilim" i sokmanın anlamı nedir? Görende, bilimin tescilinin size ait olduğunu sanacak, iyi ki sitedeki konuların ingilizce versiyonu yok
|
Proje benim çapımda yürütülüyor, benim projem. Faydalandığım bilimsel kaynaklar benim bulgularım değil elbet. Ne yani böyle olmayınca faydalanamıyor muyum? Bu ne saçma bir bilim anlayışıdır? İnsanlığın ortak mirasıdır bilim ve birikimli olarak çoğalır.Çağlar boyu her bilim insanı bayrağı bir öncekinin bıraktığı yerden alıp ileriye taşımıştır. Her isteyen de her türlü şekilde faydalanır.
Nasıl bilimsel bulgu yokmuş metinlerde? Ayın güneşi takip etmediğinin bilimsel bir bulgu olduğunu ayrıca belirtmem mi gerekiyor? Siz bugün anaokulunda verilen bu bilgilerin bir bilimsel bulgu olduğunu bilmiyor musunuz da ayrıca belirtilmesini istiyorsunuz?
Şimdi siz yağmurun denizlerden ve su birikintilerinden buharlaşan su buharının atmosferin belirli katmanlarında yoğunlaşıp su damlaları halinde düşmesi sonucu değil Allah'ın emri üzerine mikail'in yaptığı bir eylem olduğunu da düşünüyorsunuzdur. Bunun böyle olmadığını için de bilimsel kanıt ister misiniz?
İnsan embriyosunun alak diye bir kan pıhtısından oluşmadığını sperm ve yumurtadan oluştuğu günümüz çağının bir bilimsel bulgusu değil mi? Bu tür hepimizin hem fikir olduğu genel geçer bulguları ekstradan belirtmeli miyim? Oldu olacak şema çizeyim size özel?
Gündüzü örten gece saçmalığına ve onu yalanlayan bilimsel bulgulara hiç değinmek bile istemiyorum. Aynı tas aynı hamam. Gülünç olmayın.
Eğer sizin gibi inananlar kendi kulvarlarından ayrılıp bilime yönelmeyi ve dogmalarını bilime bulaştırmayı ve bu yolla da inanç primi elde etmeyi göze almışlarsa onları birilerinin ait oldukları yere geri göndermesi gerekir. Evet inanç ve rasyonelizm apayrı kulvarlar. İkisinin karıştırılmaması gerektiğini ben de savunuyorum ve bilimle inancı yanlışlamak hoşuma gitmiyor. Çünkü bilimle Allah'ı ispatlayamazsın da yalanlayamazsın da. İnanıyorsan bu inancını savunmak için bilimi kullanmamalısın, kullanırsan komik duruma düşerek ceremesini çekersin, inancını milletin maskarası yaparsın. Ancak inanarak Allah'a ulaşabilirsin, bilimi işin içine sokmadan. Böyle dersen ne ben seninle uğraşırım ne sen benimle. Ama sen dersen ki "yok efendim binlerce yıl önce bu kitapta yazılanlar bugünkü bulgularla birebir uyar" o zaman karşında beni ve benim gibileri bulursun. Ki projem bunu yapanlaradır.
Konu Ascendent tarafından (19-10-2011 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.
|

19-10-2011, 13:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Proje benim çapımda yürütülüyor, benim projem. Faydalandığım bilimsel kaynaklar benim bulgularım değil elbet. Ne yani böyle olmayınca faydalanamıyor muyum? Bu ne saçma bir bilim anlayışıdır? İnsanlığın ortak mirasıdır bilim ve birikimli olarak çoğalır.Çağlar boyu her bilim insanı bayrağı bir öncekinin bıraktığı yerden alıp ileriye taşımıştır. Her isteyen de her türlü şekilde faydalanır.
Nasıl bilimsel bulgu yokmuş metinlerde? Ayın güneşi takip etmediğinin bilimsel bir bulgu olduğunu ayrıca belirtmem mi gerekiyor? Siz bugün anaokulunda verilen bu bilgilerin bir bilimsel bulgu olduğunu bilmiyor musunuz da ayrıca belirtilmesini istiyorsunuz?
Şimdi siz yağmurun denizlerden ve su birikintilerinden buharlaşan su buharının atmosferin belirli katmanlarında yoğunlaşıp su damlaları halinde düşmesi sonucu değil Allah'ın emri üzerine mikail'in yaptığı bir eylem olduğunu da düşünüyorsunuzdur. Bunun böyle olmadığını için de bilimsel kanıt ister misiniz?
İnsan embriyosunun alak diye bir kan pıhtısından oluşmadığını sperm ve yumurtadan oluştuğu günümüz çağının bir bilimsel bulgusu değil mi? Bu tür hepimizin hem fikir olduğu genel geçer bulguları ekstradan belirtmeli miyim? Oldu olacak şema çizeyim size özel?
Gündüzü örten gece saçmalığına ve onu yalanlayan bilimsel bulgulara hiç değinmek bile istemiyorum. Aynı tas aynı hamam. Gülünç olmayın.
Eğer sizin gibi inananlar kendi kulvarlarından ayrılıp bilime yönelmeyi ve dogmalarını bilime bulaştırmayı ve bu yolla da inanç primi elde etmeyi göze almışlarsa onları birilerinin ait oldukları yere geri göndermesi gerekir. Evet inanç ve rasyonelizm apayrı kulvarlar. İkisinin karıştırılmaması gerektiğini ben de savunuyorum ve bilimle inancı yanlışlamak hoşuma gitmiyor. Çünkü bilimle Allah'ı ispatlayamazsın da yalanlayamazsın da. İnanıyorsan bu inancını savunmak için bilimi kullanmamalısın, kullanırsan komik duruma düşerek ceremesini çekersin, inancını milletin maskarası yaparsın. Ancak inanarak Allah'a ulaşabilirsin, bilimi işin içine sokmadan. Böyle dersen ne ben seninle uğraşırım ne sen benimle. Ama sen dersen ki "yok efendim binlerce yıl önce bu kitapta yazılanlar bugünkü bulgularla birebir uyar" o zaman karşında beni ve benim gibileri bulursun. Ki projem bunu yapanlaradır.
|
Projenin amacı ve sonucu nedir?
Kimlere hitap ediyor?
Ne demektir bu, yok şema mı çizecem, yok şunu mu yapıcam, özürlümüsün sen ilkokul seviyesindeki çocuk bile bunu anlar vs. vs. vs.
Bende bunun için diyorum ki,
Çıkıp şunu söyliyeceksiniz,
Ben kendi çapımda bunu bunu yapacağım, bunun videosunu hazırlayacağım. Biz de sesimizi çıkartmaz, uzaktan izleriz. Ama siz ne diyorsunuz? Yok, Kur'an daki hataları düzelticem, bugün ki bilimsel bulgular ile yanlışlarını saptayacağım, sonra da yayınlayacağım.
İçinizdeki öfke sizin gözlerinizi kör etmiş. Bugün güneydoğudaki olaylar yüzünden kürt vatandaşlarımızı hor görenlerden zerre farkınız yok. Neymiş, Harun Yahya gibi insanlar bilimi alet ediyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Siz bilimi işin içine sokarsanız ben de bunu yaparım. Siz şunu yaparsanız, ben de Kur'an mealini yakarım, vs. vs. vs.
Git Harun Yahya'nın kitaplarını yak ve videoya çek. Git onun mucize diye sunduklarını yalanlamaya çalış ve bunun için videolar yap. Seni destekleyenlerden birisi de ben olurum.
Var olmadığını düşündüğünüz bir din, inanç ve siz var olmadığını düşündüğünüz dine savaç açmış, tüm enerjinizi bunun üzerine yoğunlaştırmışsınız. Oysa ki, o her seferinde arkasına sığındığınız bilim adamlarından tek bir tanesini örnek alıp onun izinden gitseniz hiç olmazsa insanlığa bir katkınız olur.
Bir müslümanın, ne mucizeye ihtiyacı vardır, ne de bilimsel bazı değerlere, ispatlara. Allah'a inanmak için bunlara ihtiyaç yok. Müslüman, bilim ile dini karıştırmaz, tam aksine ilim öğren diyen dinin gereği, ilime, bilime ağırlık verir, araştırmalar yapar. Siz ne yapıyorsunuz? Ne idüğü belirsiz insanların yaptıkları saçmalıklar sonrası, sen bilimle uğraşırsan ben de senin kutsallarınla uğraşırım diyerek gerçek müslümanları rencide ediyorsunuz.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, ister müslüman olsun, ister hristiyan veya başka dine mensup, hiç mi sizin karşınıza size tek yanlışı olmayan, arkanızdan konuşmayan, kötülüğünüzü istemeyen birisi çıkmadı? Eğer çıktıysa ki muhakkak çıkmıştır çünkü insanlık daha ölmedi, o zaman bu nasıl bir vicdandır ki bu insanları bu kadar ucuz bir şekilde kötüleyebiliyorsunuz?
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

19-10-2011, 13:39
|
|
Üye
|
|
|
|

Bakara 23:
Evet getiriyorum hatta benzerini değil daha iyisini getiriyorum, içindeki binlerce yıllık sınırlı bilim anlayışını ortaya çıkararak.
865-925 yıllarında yaşamış Fars bilgin Muhammed Ibn Zekeriya el-Razi'nin de bu ayetle ilgili olarak dediği üzre:
Sonra bunları tek tek birleştirip bir video hazırlayacağım. Adını da Kuran'ın yeni sürümü, geliştirilip, hataları giderilmiş ve güncellenmiş versiyonu anlamına gelen "Kuran 2.0" koyacağım. Bildiğiniz gibi daha önce başarılmamış birşey de değil bu. Geçmişten hatırlayacağınız üzre The True Furqan projesi ile daha insancıl bir kitap çoktan yaratılmıştı. Benimkisiyse sadece bilimsel çarpıklıkları ayıklamak. Ahlaki açıdan tatmin edici olmayan kadınlara az miras bırakılması, hırsızların rehabilitesi yerine ellerinin kesilmesi, aldatan eşlerin boşanması yerine orta yerde kamçılanması, köleliğin kaldırılmasına telkin edilmemesi, dinden ayrılanların idam edilmesi (irtidad) gibi yerlere değinmeyeceğim.
Düzeltilmesi veya ekleyip/çıkarılması gereken bir durum olabilir diye öncelikle burada sizlerle paylaşmak istedim. Eksiklikleri varsa yanlışlıkları göstermenizi istiyorum.
Şimdilik ilk 3 "geliştirilmiş ayet"i ekliyorum.
ALAK
Kur’an 96/2:
(Elmalılı Hamdi Yazır)
İnsanı bir alaktan yarattı
(Diyanet İşleri)
O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak’tan) yarattı.
Sorun:
Bu ayetin dediğine göre insanın embriyonik gelişim süreci “Alak” adında bir aşama içerir. Bu kelime ya bir kan pıhtısı ya da yapışan bir şey anlamına gelir.
Açıkça görüldüğü üzre bu, eril sıvılar (meni) ile dişil sıvıların (adet kanı) karışıp insanları oluşturduğu zannedilen zamandan kalma sık karşılaşılan bir kavram yanılgısıdır.
Binlerce yıl önce, Yunan filozof Aristo tarafından kan pıhtısı tavuk embriyosunun da ilk aşaması olarak tanımlanmıştı ve insanlar için de aynı şeyin geçerli olduğu sanılmıştı. Görüyoruz ki o çağın sınırlı ve yanlış bilgisi direk Kur’an’da yer bulmuş.
Çözüm:
“Alaka” kelimesini “görünmeyen yumurta” kelimeleriyle değiştir.
Yeni metin:
İnsanı görünmeyen yumurtadan yarattı.
GÜNDÜZÜ ÖRTEN GECE
Kur’an 91/4:
(Ömer Nasuhi Bilmen)
Ve güneşi örtüp ışıklığını gideren geceye.
(Diyanet vakfı)
Onu örttüğünde geceye
(Elmalılı Hamdi Yazır)
Ve geceye: Sararken onu
Sorun: Bu ayet diyor ki gece gündüzü örter ki bu yanlıştır. Gece ışığın yokluğudur, ışığı örten, onu gizleyen bir nesne değildir.
Çözüm: Dizgeyi ışığın eksikliğini belirtecek şekilde değiştirmek.
Yeni metin:
Gündüzü bitiren geceye
GÜNEŞİ TAKİP EDEN AY
Kur’an 91/1-2:
(Diyanet Vaktfı)
Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına;
Güneşi takip ettiğinde Ay’a...
(Diyanet İşleri)
Güneşe ve onun ışığına;
Ardından gelmekte olan aya..
Sorun:
Bu ayet kelimenin tam anlamıyla ayın güneşi takip ettiğini söylüyor. Bu bize dünyayı herşeyin merkezinde sayan ve güneşle ayın dünyanın etrafında döndüğünü söyleyen jeosentrik evreni işaret ediyor.
Ibn Kathir’in bir hadisi bu ayetin güneş battıktan sonra çıkan hilal şeklindeki ayı kastettiğini söyler.
Çözüm: Özellikle hilal şeklindeki ayı kestettiğini belirt.
Yeni metin:
Güneşe ve onun ışığına;
Ardından gelmekte olanHilal şeklindeki aya.
|
 Allahım affet. Bilselerdi böyle yapmazlardı.
|

19-10-2011, 13:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yergin´isimli üyeden Alıntı
Projenin amacı ve sonucu nedir?
Kimlere hitap ediyor?
Ne demektir bu, yok şema mı çizecem, yok şunu mu yapıcam, özürlümüsün sen ilkokul seviyesindeki çocuk bile bunu anlar vs. vs. vs.
Bende bunun için diyorum ki,
Çıkıp şunu söyliyeceksiniz,
Ben kendi çapımda bunu bunu yapacağım, bunun videosunu hazırlayacağım. Biz de sesimizi çıkartmaz, uzaktan izleriz. Ama siz ne diyorsunuz? Yok, Kur'an daki hataları düzelticem, bugün ki bilimsel bulgular ile yanlışlarını saptayacağım, sonra da yayınlayacağım.
İçinizdeki öfke sizin gözlerinizi kör etmiş. Bugün güneydoğudaki olaylar yüzünden kürt vatandaşlarımızı hor görenlerden zerre farkınız yok. Neymiş, Harun Yahya gibi insanlar bilimi alet ediyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Siz bilimi işin içine sokarsanız ben de bunu yaparım. Siz şunu yaparsanız, ben de Kur'an mealini yakarım, vs. vs. vs.
Git Harun Yahya'nın kitaplarını yak ve videoya çek. Git onun mucize diye sunduklarını yalanlamaya çalış ve bunun için videolar yap. Seni destekleyenlerden birisi de ben olurum.
Var olmadığını düşündüğünüz bir din, inanç ve siz var olmadığını düşündüğünüz dine savaç açmış, tüm enerjinizi bunun üzerine yoğunlaştırmışsınız. Oysa ki, o her seferinde arkasına sığındığınız bilim adamlarından tek bir tanesini örnek alıp onun izinden gitseniz hiç olmazsa insanlığa bir katkınız olur.
Bir müslümanın, ne mucizeye ihtiyacı vardır, ne de bilimsel bazı değerlere, ispatlara. Allah'a inanmak için bunlara ihtiyaç yok. Müslüman, bilim ile dini karıştırmaz, tam aksine ilim öğren diyen dinin gereği, ilime, bilime ağırlık verir, araştırmalar yapar. Siz ne yapıyorsunuz? Ne idüğü belirsiz insanların yaptıkları saçmalıklar sonrası, sen bilimle uğraşırsan ben de senin kutsallarınla uğraşırım diyerek gerçek müslümanları rencide ediyorsunuz.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, ister müslüman olsun, ister hristiyan veya başka dine mensup, hiç mi sizin karşınıza size tek yanlışı olmayan, arkanızdan konuşmayan, kötülüğünüzü istemeyen birisi çıkmadı? Eğer çıktıysa ki muhakkak çıkmıştır çünkü insanlık daha ölmedi, o zaman bu nasıl bir vicdandır ki bu insanları bu kadar ucuz bir şekilde kötüleyebiliyorsunuz?
|
Semptom: "hiçbir surenin bir benzeri getirilemez" yönünde günde 5 vakit tapınma.
Teşhis : Çocukluktan kalma otomatik beyne yüklenmiş kendini savunma refleksinin anormal bir tezahürü "kendini yok sayarak haklı gösterme".
Tedavi : Günde üç öğün ve tok karna benzer mamüllerden imal edilmiş bir sure, iki ayet.
|

20-10-2011, 15:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yeniler:
YÜKSELTİLEN GÖKYÜZÜ
Kur’an 88/18:
(Diyanet Vakfı)
Göğe bakmıyorlar mı nasıl yükseltilmiş?
(Elmalılı Hamdi Yazır)
Ve o göğe: nasıl kaldırılmış?
Sorun: Bu ayet, gökyüzü/evren yukarıya kaldırılmış/yükseltilmiş diyor. Bu, Allah’ın iki su tabakasını ayırdığı, aşağıda kalanı deniz, yukarıdakini de gök olarak adlandırıldığı yaratılış hikayesinde geçtiği üzre, gerçekte olanlarla alakası olmayan yanlış bir oluşum sürecini yansıtıyor.
Çözüm:
Eğer gökyüzü kastediliyorsa yer çekiminin atomları nasıl birbirine çektiğine dair referans oluşturması için şöyle de “bir araya getirilmiş”.
Eğer evrenin geri kalanı kast ediliyorsa ne kadar büyük,devasa olduğunu belirt.
Yeni metin:
· Göğe bakmıyorlar mı nasıl bir araya getirilmiş?
· Göğe bakmıyorlar mı ne kadar büyük?
YAYILIP DÖŞENEN YER YÜZÜ
Kur’an 88/20:
(Diyanet Vakfı)
Yeryüzünün nasıl yayıldığına bir bakmazlar mı?
(Diyanet işleri)
Yerin nasıl yayıldığına bir bakmazlar mı?
(Yaşar Nuri Öztürk)
Ve yere, nasıl yayılıp döşendi!
Sorun: Bu ayet dünyanın düz olduğu sanılan zamanlardaki yaygın yanlış inancı olduğu gibi yansıtıyor.
Çözüm: Dizgeyi yayılmak/döşenmek kullanmak yerine ne kadar büyük kullanarak değiştir.
Yeni metin:
Yeryüzünün ne kadar büyük olduğuna bakmazlar mı?
|

20-10-2011, 18:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bence tümden yıkıp yeni birşey yapmak en iyisi.. incil için bunu deneyenler var..
herkes bilirki eski püskü binayı onarmaktansa yıkıp yeni baştan yapmak en hayırlısı
kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
|