Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-01-2012, 20:47
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Arapça eğitim mufredatı

aslında politika bölümene açacaktım konuyu ama buraya açmaya karar verdim.

sadece bir resim göstereceğim ve yorumlarınızı istiyorum. biraz aradım taradım anlaşılan imzayı atanlardan başka kimsenin haberi yok böyle bişeyden...

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?

Konu Neva tarafından (13-02-2012 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-01-2012, 21:21
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cocuklara arapca dersi mi verecekler?Hay aklinizi ******.Bu ulkenin gelecegi cok karanlik.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 13-02-2012, 22:08
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Arapca egitim mi basliyor?
Alt 14-02-2012, 02:32
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gerek devletin resmi kurumları aracılığı ile gerek diğer gerici, yobaz sivil toplum kuruluşları ile halk; dini değerleri yüksek, hayatın her alanında suni normların olması gerektiğini savunan mutaassıp bir kitle haline getirilmeye çalışılıyor. Devletin her kurumunun atmış olduğu bu gibi adımlar, AKP iktidarının toplumu dindarlaştırmak konusunda ne kadar gayret gösterdiğinin mühim delilleridir.

Burada aklı başında olan, bizden daha ileri devletlerdeki bilimin gelmiş olduğu seviyeyi görüp halkların ve insanlığın gelişmesinin yalnız ve yalnız bilimsel metot ve uygulamalarla olabileceğini anlayan aydın ve çağdaş insanların takınması gereken tavır; devletin uygulamakta olduğu ortaçağda kalmış, ilkel insan yetiştirme çabasını görüp ve iyi bir şekilde tahlil edip hiçbir inanç ve ahlaki değer yargılarıyla bilimsel bilgi verilemeyeceğini sonuna kadar savunarak aynı şekilde bu dini içerikli eğitim sisteminin bizi bir yere götüremeyeceğini vurgulayıp seküler ve tamamen bilimin bize sunmuş olduğu tüm nimetlerden sonuna kadar faydalanan eğitimi sonuna kadar savunmaktır.

Benim bu görüşüm; sadece MEB ‘in uygulamış olduğu bu politika ile alakadar değil aynı zamanda da AKP iktidarının, devletin diğer resmi kurumlarını kullanmak sureti ile faaliyete geçirdiği ve faaliyete geçireceği diğer politikaların da aynı minvalde olacağı az çok tahmin edilen politikalarını da kapsamaktadır.

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx
Alt 14-02-2012, 18:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

korkmayın ,bu arapça işi zor .10 senede öğretemezler ancak hareke konulmuş kuran metinleri öğrenirler. gerisi boş,

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 14-02-2012, 21:39
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dil dildir kardeşim,bir lisan bir insan.
Bir de kendinize ilerici dersiniz.
Dünyada en geçerli dil İngilizceyse ahirette de Arapça,öğrenmek lazım.

Şaka len şaka
Alt 14-02-2012, 21:52
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu karar kağıt üzerinde kalır. Daha her okula din öğretmeni atanamıyorken Arapça öğretmeni, hele kendi istedikleri arapça öğretmenini, atamaları bir 10-15 yıl alır...
Alt 14-02-2012, 22:09
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
korkmayın ,bu arapça işi zor .10 senede öğretemezler ancak hareke konulmuş kuran metinleri öğrenirler. gerisi boş,
o iş kolay hızlandırılmış arapça dersleri verirler. demokraside çare tükenmez, ileri olanında ise çare üretilir. (: q:
Alt 15-02-2012, 00:00
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ozgur_beyin Diyor ki
Özgürcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu karar kağıt üzerinde kalır. Daha her okula din öğretmeni atanamıyorken Arapça öğretmeni, hele kendi istedikleri arapça öğretmenini, atamaları bir 10-15 yıl alır...
Sevgili arkadaşlar; önemli olan, bu uygulamayı ne zaman hayata geçirecekleri değil; önemli olan devletin eğitimi bu denli yobazlaştırmaya çalışması. Bazı inanlar diyebilir: “ne yani Arapça öğretilmesin mi?” diye ama burada görülmesi gereken yer Arapça öğretilmesi değil, Arapça eğitim adı altında eğitimin; ilkel, geri kalmış inançlar vasıtası ile köreltilmesi ve yeni neslin aklını hurafelerle, boş inançlarla doldurulmaya çalışılması. Aksi takdirde devlet Ortadoğu’da bir halkın dilini öğretiyor diye buna karşı çıkan aklı başında bir insan olamaz herhalde.

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx
Alt 15-02-2012, 01:17
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili arkadaşlar , türkiyedeki müslümanlıkta enteresan bir müslümanlık insanlarımız arapçaya kutsallık izafe ediyorlar.hemşerim artvinin tespitleri son derece doğru,
bu ülkede kız çocuklarına aleyna ( anlamı ,bizim üzerimize) ismi konuluyor sadece arapça olduğu için

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler