Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-03-2012, 23:02
meo meo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tamam da sizin yukarıda yazdıklarınız ile burada yazdıklarınız çelişiyor. Bu suyun parmak izi, farkı diyerek mistik bir anlam yüklemeye, doğa üstü göstermeye çalışıyorsunuz. ister Prf. Şen'in, isterseniz de yabancı araştırmacıların raporuna bakın aynı şeyi görürsünüz. diğerlerinden bir farkı bulunmayan bir su. Kimyasal içeriğinde minerallerin oranları değişebilir. Tamam da hangi su bir diğerinin kopyası şeklinde ki?

Çelişkim yok. Yanılıyorsunuz. Şimdi yetenekli bir insan başkalarının hatta dünyada kimsenin yapamadığı bir olayı yaparsa (Mesela hiç kimsenin kıramadığı çoklukta bir beton kütlesi yığınını kırarsa ki ülkemizde böyle bir rekor var) o zaman o insan mistik midir? Hayır değildir. Bu da yani zem zem konusu da böyle bir şey işte PARMAK İZİ var. Bakınız Prof. Dr. Zekai Şen ne demiş;

-Zekai hocanın zemzem üzerine yaptığı yorum ise çok ilginç: "İmanlı bir insandım. Zemzem kuyusu hakkında araştırmalar yaptıkça imanım daha da arttı. Zira bilimin açıklayamadığı çok fazla şey var. Bilimin açıklayamadığı noktada iman devreye giriyor." Garip değil mi? Belirli çevreler bilimsel bilginin hükümranlığından bahsedip dine ilişkin bütün değerleri inkar ederken, bir bilim adamı çıkıyor ve bilimsel araştırmaları vesilesiyle imanının kuvvetlendiğini söylüyor. (ALINTIDIR)

İnanmak için görmek lazım diyenler, görmek için inanmak gerektiğini idrak ettiklerin de inanmanın hiçte zor olmadığını anlayacaklardır. "CEYCET"
Alt 21-03-2012, 00:33
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bilimin cevaplayamadığı bir sorun ile karşılaşıldığında bu insanı imana sevkediyorsa bu zaten mitolojinin kralıdır sayın meo. Bu arada şu cevaplanamayan soru neymiş, neden imana sevketmiş öğrenmek isterim ancak çalışmayı ısrarla buraya asmıyorsunuz.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 21-03-2012, 00:56
Üye

Sayın istatistik’den alıntı;
Bilimin cevaplayamadığı bir sorun ile karşılaşıldığında bu insanı imana sevkediyorsa bu zaten mitolojinin kralıdır sayın meo.

Böyle bir durumda sizden “bilim şu anda açıklayamıyor ama ileride bir gün açıklayacak” gibi saçma bir cevap beklerdim. Ya saçma olduğunu bildiğiniz için ya da hakikaten mitolojik varlıkların varlığına bir şekilde inandığınızdan dolayı bu cevabı verememişsiniz. Yani şimdi “önyargıda bulunmayın dög üyesiyim o yüzden inanmam söz konusu değil” demeyin, çünkü mitolojinin kralı olduğuna inanmıyorum diyemezsiniz.

Sayın istatistik’den alıntı;
Bu arada şu cevaplanamayan soru neymiş, neden imana sevketmiş öğrenmek isterim ancak çalışmayı ısrarla buraya asmıyorsunuz.

Çalışmayı asmıyorsunuz cümleniz yanlış. Çünkü daha önceki postlarımda bu çalışmadan bahsettim. 3 suyun bir araya geldiğini ve bu şekilde zem-zem suyunun oluştuğunu, birinin olmazsa (Hacer-ül Esved taşının altındaki yer altı nehri) zem-zem in oluşamayacağı konusundan bahsetmiştim. Yok eğer illa ben belge görmek isterim diyorsanız bu konu ile ilgili bir belgesel özel ve ulusal bir kanalda yayınlanmıştı. Bulabilirsem linkini gönderirim. Yok belgeseli de kabul etmem derseniz geriye sadece Aksaray merkezli Su Vakfı ile bağlantıya geçmenizi (Ki bu vakfın başında Prof. Dr. Zekai Şen bulunmakta) ve bu vakıftan zem-zem le ilgili bilgi ve belgeleri istemeniz tavsiyesinde bulunacağım.

İnanmak için görmek lazım diyenler, görmek için inanmak gerektiğini idrak ettiklerin de inanmanın hiçte zor olmadığını anlayacaklardır. "CEYCET"
Alt 21-03-2012, 01:13
Kıdemli Üye

Bakın, eğer bu 3 yeraltı nehri (gerçekten varsa) birleşip zemzem suyunu oluşturur bunlar olmasa zemzem olmaz gibi bir düşünce yrütüyorsanız bu hatalıdır. Bu 3 nehir de sudur ve birleşmeleri sadece ve sadece birleşimlerinin kimyasal içeriğini etkiler. Kaldı ki dünya üzerindeki herhangi bir sudan çok farklı olmadığını bir önceki sayfada astığım çalışmada görebilirsiniz. Yani ortada cevaplanamayan bir soru yok. Bu nedenle "cevaplanmıyor o zaman iman edelim" mantığı baştan yanlıştır.

Prf. Şen'in çalışma ve kitaplarını kabaca incelediğimde, zemzem suyunu özellikle konu alan ve eksrem sonuçlara ulaşıldığını gösteren bir çalışmasına rastlamadım. Bu kadar önemli bir çalışma olmuş olsa muhtemelen akademik literatür taramasında ulaşılırdı. Kendisinin suların kalite derecelendirmesi gibi bir kitabı içerisinde zemzem suyundan da bahsedilmekte o kadar.

Mümkünse ve varsa bana bu incelemenin olduğu makaleyi bulmanızı rica ediyorum. Kendim aradım ve ulaşamadım. Böyle ilginç bir çalışma "varsa" okumak isterim.

SERBEST KALEM
Alt 29-03-2012, 11:26
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilimin cevaplayamadığı bir sorun ile karşılaşıldığında bu insanı imana sevkediyorsa bu zaten mitolojinin kralıdır sayın meo. Bu arada şu cevaplanamayan soru neymiş, neden imana sevketmiş öğrenmek isterim ancak çalışmayı ısrarla buraya asmıyorsunuz.
Bahsi gecen prof. soyle bir aciklamada bulunmus. Yani pek oyle bilimin aciklayamadigi turden seyler degil.

Zemzem tükenmez
Zemzem su kaynağını da değerlendiren Prof. Şen şunları söyledi: “Zemzem kuyusu Hicaz’da 4000 yıl önce, Hz. İbrahim zamanında oluşmuştur. Bu kuyu diğer kuyulardan farklıdır. Altında kilometrelerce uzunlukta çatlaklar var. Mekke, deniz seviyesinden 250 metre yüksekliktedir. Ancak hemen yakınındaki Taif, deniz seviyesinden 2000 metre yüksekliktedir. Dolayısıyla denizden gelen buharlar bu aradaki yamaçlara çarparak Zemzemi besleyen yer altı suyunu oluşturmaktadır. Çok güzel bir şekilde koruma altına alınmıştır. Birçok çatlaktan gelen çeşitli kıvamlardaki su, çıkış noktasında karışarak Zemzem’i oluşturuyor.” Arap Yarımadası’nın yer altı suyu bakımından zengin olduğunu belirten Prof. Şen, Arapların bu sularla denizden arıtılan suları karıştırarak tükettiklerini kaydetti.

Yani bahsedildigi gibi parmak izi, uc nehir vs. mevcut degil bu aciklamasina gore , aksine cok sayida catlaktan gelen su, cikis noktasinda birlesiyormus.

http://www.suvakfi.org.tr/yazici_sayfasi.asp?id=1

Konu Neva tarafından (29-03-2012 Saat 11:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-03-2012, 11:34
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

o çağda puthane yakınlarındaki kuyulara kurbanlar atılırmış zem zemde böyle olabilir.

insan olsak yeter
Alt 31-03-2012, 13:01
Guernica Guernica isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Zem zem suyunun bilimsel,dinsel acıdan değerlendirmelerini arkadaşlar yapmış, ayrıca bu suyun birde ekonomik boyutu var. Din istismarcıları,din tüccarcıları bu suyu şişeleyerek hatrı sayılır gelir edebiliyorlar.

Çocukluğumda pet şişelerde bakkal amcalarımızın zem zem suyu sattığına bir çok kez şahit olmuştum. Merak eder dururdum ne işe yaradığını.
Alt 02-04-2012, 14:13
Üye

Sayın istatistik’ten alıntı;
Bakın, eğer bu 3 yeraltı nehri (gerçekten varsa) birleşip zemzem suyunu oluşturur bunlar olmasa zemzem olmaz gibi bir düşünce yrütüyorsanız bu hatalıdır.

Bu düşünceyi ben değil Prof. Şen yürütüyor bu bir. İkincisi sizde ne kadar ön kabul varsa bende de o kadar hatta daha fazla bir ön kabulün olacağını tahmin edersiniz herhalde. Şimdi o coğrafyayı gördünüz mü bilmiyorum ama ben o coğrafyayı görme imkanı buldum. Bahsi geçtiği üzere Mekke’nin rakımı 250 m civarında olup, denize 75-80 km uzaklıkta. Buradan 75-80 km daha içeriye (Doğuya) doğru gittiğinizde Taif şehrine ulaşıyorsunuz. Bu şehrin rakımı ise 2000 m civarında. Bu size göre oluşması normal bir durum. Bana göre ise zem-zem’in oluşması için oraya özellikle yerleştirilmiş ve zem-zem’in oluşmasını sağlayan Kızıldeniz’den yükselen yağmur bulutlarının bu tepelere çarpıp yağmurları bırakması neticesinde bahsettiğim üç yer altı nehrinin oluşması sağlanıyor ve bu sular birleşince ve bu gibi sebepler neticesinde zem-zem oluşuyor.

Sayın istatistik’ten alıntı;
Prf. Şen'in çalışma ve kitaplarını kabaca incelediğimde, zemzem suyunu özellikle konu alan ve eksrem sonuçlara ulaşıldığını gösteren bir çalışmasına rastlamadım. Bu kadar önemli bir çalışma olmuş olsa muhtemelen akademik literatür taramasında ulaşılırdı. Kendisinin suların kalite derecelendirmesi gibi bir kitabı içerisinde zemzem suyundan da bahsedilmekte o kadar.

Mümkünse ve varsa bana bu incelemenin olduğu makaleyi bulmanızı rica ediyorum. Kendim aradım ve ulaşamadım. Böyle ilginç bir çalışma "varsa" okumak isterim.

Böyle bir çalışma var. Özellikle zem-zem suyunu konu alan ve eksrem sonuçların bir kısmı ile ilgili 157 sayfalık bir kitap var. Manevi ve Bilimsel Açıdan Zemzem Suyu adlı Prof. Şen’in yazdığı bir kitap var. Okumanızı tavsiye ederim.

Sayın Guernica’dan alıntı;
ayrıca bu suyun birde ekonomik boyutu var. Din istismarcıları,din tüccarcıları bu suyu şişeleyerek hatrı sayılır gelir edebiliyorlar.

Böyle bir duruma rastlamadım. Suyun çıktığı coğrafyada bu su satılmıyor. Hatta her umreciye ve her hacıya 20 şer litre zem-zem getirme hakkı veriliyor. 20 litrenin üzerini de karayolu ile dönenlerle getirtebiliyorsunuz. 20 litre mevzusu da sınırı koyanın Suudi yetkilileri değil havayolu yetkilileridir.

Alt 03-04-2012, 00:28
Kıdemli Üye

Bir dağın tepesinde kaynak suyun bulunmasının her zaman bir açıklaması vardır. Ekstrem durumdan kastım, dünya üzerinde başka bir suda bulunmayan özelliklere sahip olmasıdır. Ancak bildiğim kadarıyla böyle bir durum yok.

Hakkında duyum sahibi olduğum tek özelliği, bu suyu içen kişilerin daha az susama hissi duyduğu yönünde ancak incelediğim zaman, bunun bilimsel bir çalışma olmadığını gördüm. Bilimsel bir çalışmanın taşıması gereken en basit özelliği olan "Çift Kör" özelliğine bile sahip olmayan bir sonuç çıkarımı var ortada.

Kısaca, zemzem suyunu, diğer sulardan göze çarpar şekilde ayıran herhangi bir çalışma yoktur.

SERBEST KALEM
Alt 13-04-2012, 16:45
Üye

Sayın istatistik;

Bahsettiğim "Manevi ve Bilimsel Açıdan Zemzem" kitabını okuma fırsatı bulursanız ekstrem olmadığı konusunda da ön kabulünüz olmadan okuma şansınız olursa neden bahsettiğimi anlayacağınızı sanıyorum. Yoksa size göre sadece bir "su" olan bana göre de adı bile farklı bir içecek olan "ZEMZEM" den öteye geç(e)meyecektir.

Önerilen Siteler