01-06-2012, 13:03
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sevgiden hoşgörüden bahsedenlere duyurulur..
Bayraklı Gümüşpala Ticaret Lisesi'ni ziyaret eden Belçikalı heyet, neye uğradığını şaşırdı.
Bayraklı Gümüşpala Ticaret Lisesi'ni ziyaret eden Belçikalı heyet, neye uğradığını şaşırdı. Öğretmen M.A. 3 başörtülü öğrenciyi kastederek "Niçin Faslıları getirdiniz." diye çıkıştı. Belçikalı Tania Lavrijs, İlçe Milli Eğitim'e şikâyette bulundu.
Belçika, İspanya ve İtalya'dan öğretmen ve öğrenci grupları, ülkeler arası eğitimde işbirliği ve kültür karşılaştırması amacı ile İzmir'i ziyaret etti. Belçika'dan gelen öğrenci grubunun içinde çeşitli etnik kökenden ve inançtan Belçika vatandaşı öğrenciler vardı.
Bunların arasındaki üç kız öğrencinin başörtülü olması Türk öğretmeni rahatsız etti. Misafir öğrenci ve öğretmenlerin, grup aktivitelerini yaptığı sırada okulda görevli M.A. adlı kadın öğretmen, başörtülü misafir öğrencileri görünce hakaretler etmeye başladı. M.AB. "Buraya niçin Faslıları getirdiniz, biz gerçek Belçikalıların gelmesini isterdik." derken, Belçika öğrenci grubu içinde bulunan Türk kökenli erkek öğrenciye de, "Sen neden Türkiye'ye döndün?" diye çıkıştı. Bunun üzerine Türk kökenli öğrenci, arkadaşlarının rencide olmasına üzülüp durumu Tania Lavrijs adlı öğretmenine söyledi. Belçikalı öğretmen, durumu okul yönetimine bildirerek Türk öğretmenden şikâyetçi oldu.
Okul yönetimi bu konuda yanlış anlaşılma olduğunu belirterek Belçikalı Hıristiyan öğretmeni sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Tania Lavrijs dilekçe vererek durumu Türk makamlarına anlatma yolunu seçti. Telefonla ulaştığımız Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ise söz konusu olayı doğruladı. İnceleme ve soruşturma başlattıklarını ifade eden Çoker, "İşini yaparken din, dil ve etnik ayrımcılık devlet memurları için ciddi bir suçtur. İddialar bizim için üzüntü vericidir. En basit anlamıyla bile bizim misafirperverliğimize, hoşgörümüze ve genel değerlerimize çok aykırı bir davranıştır. Bunu yapanın bir öğretmen olması ayrıca çok üzücüdür." dedi.
Tania Lavrijs, şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "14 Mayıs Pazartesi günü öğretmenlerden birisi öğrencilerimizin öğle yemeği yediği konferans salonuna girdi. Birkaç dakika sonra Türk kökenli öğrencimize "Neden bir grup Faslı öğrenci getirdiniz, biz gerçek Belçikalı olanları istiyoruz. Bu insanları değil ve sen neden Türkiye'ye geldin?" diye sordu. Öğrencilerimizin ve bizim incindiğimizin söylenmesine gerek yok. Dahası biz 'Melterope' adlı proje için katılıyoruz. Okul müdürü ve proje koordinatörü sorunu çözmek ve bizleri ve öğrencileri yatıştırmak için gerekli her şeyi yaparak öğrencilerimize ve bize güven verdi. Saygılarımla, Tania Lavrijs"
|

01-06-2012, 13:05
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
bir müslüman bunu yapmaz.. ama bir din düşmanı bunu yapar..
|

01-06-2012, 13:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
ay çok duygulandım.
hoşgörü denilince başörtüsünden başka bir şey anlamayan güruha ne söylesek boş.
eleştirdiğimiz muhammed'in toplu katliamları, tecavüzleri, kadın ticareti, gaspları, rüşvetleri, yalanları ile bunu mukayese etmek ancak sizin gibilerden beklenir.
şu arap emperyalizminin kölesi olmaktan kurtulun artık.
dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
|

01-06-2012, 14:05
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Enam Suresi 151 - 152
151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.
152 - Yetimin malına yaklaşmayın; yalnız erginlik çağına erişinceye kadar (malına) en güzel biçimde (yaklaşabilir ve uygun şekilde harcayabilirsiniz). Ölçü ve tartıyı tam adaletle yapın. Biz kimseye gücünün yettiğinden fazlasını teklif etmeyiz. Söylediğiniz zaman da, yakınınız da olsa âdil olun ve Allah'a verdiğiniz sözü tutun. Öğüt alıp düşünesiniz diye Allah bunları size emretmiştir.
NAHL 90
90 – Allah başkalarına adaleti, hatta adaletten de fazla olarak ihsanı, en güzel davranışı ve muhtaç oldukları şeyleri yakınlara vermeyi emreder.
Hayasızlığı, çirkin işleri, zulüm ve tecavüzü yasaklar. Düşünüp tutasınız diye size öğüt verir.
----------
toplu katliamlar, tecavüzler, kadın ticaret, gasplar, rüşvetler, ancak sizin gibilerden beklenir!! Çünkü bunları Allah (Celle Celaluhu) muminlere haram kılmıştır be hey cahil... Selametle!
|

01-06-2012, 15:08
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Islama iliskin sorulara cevaplar
kölelik, cariye, 2 insanın birbirine eşit olamaması gibi kavramlar benim hak ve özgürlükler veya hoşgörü denince aklıma gelen ilk şeyler zaten.
tecavüzün tanımı çok güzel o zamanlar. sanırsam birisi üzerinde hak sahibi olduğunu kabul ettirdikten sonrası tecavüz sayılmıyor. e sesini çıkartmaktan korkuyorsa kim tecavüz diyebilir. şüphesiz herşeyin en iyisini bilir...
|

01-06-2012, 15:29
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
edebinizi haddinizi bilin.. o yakıştırmalarınız ancak sizin gibiler ve yolunu kaybetmiş müslümanım diye geçinenlere layıktır... ben bir müslüman olarak bu yakıştırmalarınızı kabul etmiyorum.. iftira kusuyorsunuz resmen... HADDİNİZİ BİLİN!
|

01-06-2012, 15:33
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
sizin gibi derken iftira ve cahil din düşmanı güruhdan bahsediyorum.. bu kapsam dışındakiler lütfen üzerine alınmasın.
|

01-06-2012, 15:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
yani diyorsun ki kölelik, cariyelik gibi kavramlar benim söylediğim gibi geçmiyor mu? iftira mı herşey? okuduğumuz araştırdığımız herşey yalan? hatta kutsal kitabında yazan herşey yalan? ben haddimi biliyorum merak etme. sen nerede duracağını bilmiyorsun. boşuna strese sokuyorsun kendini.
|

01-06-2012, 16:04
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Öz kız kardeşimle tartışmalarımızda hep anlamışımdır müslüman tayfasının gözünü nasıl kapattığını, gerçekleri görmek istemediğini. Önlerine koyduğun zaman inandıkları şeyin saçmalığını, sorgulamak istemiyorum, ben buna böyle inanıyorum diyebiliyorlar. Kuranı türkçe okuma, işine gelen ayetleri seç burda savun işine gelmeyenleri yalanla sonra iftira atıyorsunuz de. bu ayetlerin tamamı ama tamamı sizin güvenli kaynak diye sunduğunuz tercüme ve tefsirlerden alıntı. daha ne iftirasından bahsediyorsunuz. senin kitabında yazmıyormu muhammedin sapkın hayatı? senin kitabında köleler, eşitsizlikler, sizden olmak istemeyenleri öldürme yok mu? kadınları dövme yok mu? yalan mı? uydurmamı bunlar? çelişkileri göremeyecek kadar kör müsün? nerde senin allahın?? hodri meydan! göster bana günümü, ver benim cezamı, en büyük acıları çektir bana!! nerde ama nerde, buradan kendisine söylemedik söz bırakmıyoruz, nerde ha nerde? allah adına yapılan savaşları görmezden gelip bana kimse islam barış dini bilmem ne dini diye çıkışmasın! görmüyorsunuz! körsünüz! kimleri katlettiniz kimlerin hayatını kararttınız! benim kendi öz annem babam kardeşim dahil! hepiniz körsünüz, ya da gözlerinizi kapatmışsınız. nerede o yüce yaratık! ver cezamı da ibret-i alem olsun! yok ki. neyse...
|

01-06-2012, 16:04
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
sen ve senin gibiler mi araştırıyorsunuz? de gidin.. biriniz ortaya saptırılmış bir konu atıyor, aklınca birşey keşfettğini zannediyor, siz de bu söyleneni doğru kabul edip onun üzerine topluca saçmalama seansı yapıyorsunuz! Bu sizin ne kadar gerici ve cahil olduğunuzu gösteriyor aslında..
|