bozok6666´isimli üyeden Alıntı
Ölümden korkmuyorum diyen adamın 49 yıl ölümü beklemesi normalmi?Hastalığının farkındayız size bir doktor kansersin 10 gün içinde ölebilirsin dese siz ölümekten korkmuyorum diye yorum yapıp sonrada hergün ölümü bekliyorummu dersiniz.
|
Sayin bozok6666;
Iste sizin anlayistaki farkiniz o zaten.(diger inanir arkadaslari tenzih ederim)
Olumu bilen ve kabullenmis insanlar, olumden cok rahat soz eder.
Fareden korkmuyorum ama her an fareyle burun buruna gelebilirim demekle soz konusu kisinin
olume iliskin soyledigi arasinda hicbir fark yoktur.
Hicbir ateist olum kavramini reddetmez. Ancak sizin kadar anlam yuklemez.
Bir ozurlu insan nasil ki, ozruyle birlikte yasamayi kabullenirse, bu da ayni bir durumdur.
Hayatinizda kac kez als hastaligi gecirdiniz?
O adamin, bilimadamligini bir yana birakin, tip tarihi acisindan, yasam suresi ile neredeyse rekora gittigini , bir ilk oldugunu, dunyadaki tum als hastalarinin yasam kalitesinin o adamin varligi ve yasam sartlari sayesinde duzenledigini ve yavas yavas hayata sokuldugunu biliyor musunuz?
Hayatinizda bir kez olsun gidip ilgili hastaligin servisini ziyaret ettiniz mi?
Yogun bakima surekli girip cikmak hayatin bir parcasi haline nasil gelir ve bununla nasil yasanir, basedilir, eglenceli hale getirilir haberiniz var mi?
Rektumdan(dotunuzden) nefes almanin nasil birsey oldugunu gozlemlediniz mi?
Bilissel yetenegini kaybetmeyen insan hayata nasil dort elle tutunur, bu
direncten haberdar misiniz?
Burnunuzun kasindiginda, elininizi kaldirip kasiyabilmenin, once beyne iliskin nasil bir luks oldugunu, ve uzun surec icinde, aslinda cocuk oyuncagi sekilde sinirleri nasil egitebileceginizi ve kasinmamayi ogrenmenin nasil birsey oldugunu siz nasil anlayabilirsiniz ki?
Oturdugunuz yerden ufurmeyi birakin da, toplu iftarlara, camilere gittiginiz kadar, gidip hastane servislerini gezin bos zamanlarinizda, hayata, yasama iliskin size cok sey ogretecektir.