Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-07-2012, 23:16
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bence ölümden sonra yaşam olma ihtimali var.Kuantum prensiblerine göre bilinç dediğimiz kavram öldükten sonrada var olabilir,olmasa bile ölümden korkmak haliyle doğaldır.Yokluğu düşünmek bile içinizi ürpertir insan egosu var olmak üstüne kuruludur,yok olmayı nasıl kabullenebilirzki?İnsan egosunun büyük bir sonucudur dinler.Bu yüzden hep bir çıkış yolu arıyoruz ölümden sonrası için.

Bu arada dediğim ölsek bile bilincimizin var olacağı görüşünü bir belgeselde Nöroloji uzmanından dinledim mantıklı geldi olabileceğine ihtimal veriyorum.
Alt 14-07-2012, 23:57
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

bozok6666´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ölümden korkmuyorum diyen adamın 49 yıl ölümü beklemesi normalmi?Hastalığının farkındayız size bir doktor kansersin 10 gün içinde ölebilirsin dese siz ölümekten korkmuyorum diye yorum yapıp sonrada hergün ölümü bekliyorummu dersiniz.
Sayin bozok6666;

Iste sizin anlayistaki farkiniz o zaten.(diger inanir arkadaslari tenzih ederim)

Olumu bilen ve kabullenmis insanlar, olumden cok rahat soz eder.

Fareden korkmuyorum ama her an fareyle burun buruna gelebilirim demekle soz konusu kisinin olume iliskin soyledigi arasinda hicbir fark yoktur.

Hicbir ateist olum kavramini reddetmez. Ancak sizin kadar anlam yuklemez.

Bir ozurlu insan nasil ki, ozruyle birlikte yasamayi kabullenirse, bu da ayni bir durumdur.

Hayatinizda kac kez als hastaligi gecirdiniz?

O adamin, bilimadamligini bir yana birakin, tip tarihi acisindan, yasam suresi ile neredeyse rekora gittigini , bir ilk oldugunu, dunyadaki tum als hastalarinin yasam kalitesinin o adamin varligi ve yasam sartlari sayesinde duzenledigini ve yavas yavas hayata sokuldugunu biliyor musunuz?

Hayatinizda bir kez olsun gidip ilgili hastaligin servisini ziyaret ettiniz mi?

Yogun bakima surekli girip cikmak hayatin bir parcasi haline nasil gelir ve bununla nasil yasanir, basedilir, eglenceli hale getirilir haberiniz var mi?

Rektumdan(dotunuzden) nefes almanin nasil birsey oldugunu gozlemlediniz mi?

Bilissel yetenegini kaybetmeyen insan hayata nasil dort elle tutunur, bu direncten haberdar misiniz?

Burnunuzun kasindiginda, elininizi kaldirip kasiyabilmenin, once beyne iliskin nasil bir luks oldugunu, ve uzun surec icinde, aslinda cocuk oyuncagi sekilde sinirleri nasil egitebileceginizi ve kasinmamayi ogrenmenin nasil birsey oldugunu siz nasil anlayabilirsiniz ki?

Oturdugunuz yerden ufurmeyi birakin da, toplu iftarlara, camilere gittiginiz kadar, gidip hastane servislerini gezin bos zamanlarinizda, hayata, yasama iliskin size cok sey ogretecektir.
Alt 15-07-2012, 00:00
bozok6666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bozok6666 bozok6666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bozok6666 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sn Neva ölümden korkmuyorum diyen kendini kandırır bir kaza geçirip ölüm yaklaştığında anlar korkup korkmadığını korku nedenleri farklı olabilir .
Akli şuuru yerinde olmayanlar korkmaz birde dünyadan tamamen vazgeçtiğinde korkmassın fikrimce.
Acil serviste defalarca müşahid olarak kaldım ölümden kormuyor gibi görümüyorlardı günlerce ölen insan görmekten daraltı gelmişti yerinide yazıyım kartal araştırma acil bölümü.

Konu bozok6666 tarafından (15-07-2012 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-07-2012, 00:11
Üyeliğini Sonlandırmış

Ölümden korkmuyorum diyen adamın 49 yıl ölümü beklemesi normalmi?Hastalığının farkındayız size bir doktor kansersin 10 gün içinde ölebilirsin dese siz ölümekten korkmuyorum diye yorum yapıp sonrada hergün ölümü bekliyorummu dersiniz.

sn Neva ölümden korkmuyorum diyen kendini kandırır bir kaza geçirip ölüme yaklaştığında anlar korkup korkmadığını korku nedenleri farklı olabilir .
Akli şuuru yerinde olmayanlar korkmaz birde dünyadan tamamen vazgeçtiğinde korkmassın benim fikrimce.
Bahsettiğiniz araba kazası olayı ölmek değil sadecce acı çekme korkusudur. Eğer acısız bir ölüm yolu varsa sadece ölümden sonra yaşam varmı yokmu görmek için denerim.Sizin bahsettiğiniz şekilde ölümden sonra bilincimizin bir şekilde devam edebilmesi için Tanrı varlığına gereksinim yoktur.
Ölümden korkmak bence ateistliğin başlıca göstergesidir.Yalnızca ateist biri ölümden korkar . Çünkü ateistler genel olarak ölümden sonra atomlarımıza ayrılacağımıza bilir bende dahil. Yok olmak kadar acı bir gerçek yoktur ateistler için insan egosuna indirilecek en büyük darbedir, asıl müslümanların korkmaması gerek ne de olsa sizi cennette şarap ırmakları ve huriller bekliyor.
Alt 15-07-2012, 00:12
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn Neva ölümden korkmuyorum diyen kendini kandırır bir kaza geçirip ölüme yaklaştığında anlar korkup korkmadığını korku nedenleri farklı olabilir .
Akli şuuru yerinde olmayanlar korkmaz birde dünyadan tamamen vazgeçtiğinde korkmassın benim fikrimce.Acil serviste defalarca müşahid olarak kaldım ölümden kormuyor gibi görümüyorlardı günlerce ölen insan görmekten daraltı gelmişti kartal araştırma acil bölümü.
Bakın bozok Bütün hayvanlar istisnasız ölümden korkar !!.
İçgüdüseldir.
Canlılık hayatı korumak geliştirmek üzerinedir.Yaşam ve yıkım içgüdüleri.Genlerimize kazılı şeylerdir ve bilim bunu matematiksel olarak motamot ortaya koymuştur.
Şimdi tüm hayvanlara ayetmi inmiş diyosunuz?.
Varmak istediğiniz yer neresi.?
Alt 15-07-2012, 00:21
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ölmeyi istememek ile ölümden korkmak aynı şey midir?

Gördüğüm kadarıyla bu iki kavram birbirine karıştırılıyor. Ölümden korkmuyorum. Bu doğru. Eğer ölümden korkuyor olsaydım tüm riskleri minimum hale getirmek için uğraşırdım. Ot gibi bir yaşam sürerdim. Bunun yerine, hayatımı dünyayı ve işleyişini anlamaya, faydalı bir birey olabilmeye adamaya çalışıyorum. Bu sebeple de "henüz" ölmek istemiyorum. Çünkü daha yapılacak bir çok iş, aydınlatılacak bir çok zihin var.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 15-07-2012, 00:37
Üyeliğini Sonlandırmış

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ölmeyi istememek ile ölümden korkmak aynı şey midir?

Gördüğüm kadarıyla bu iki kavram birbirine karıştırılıyor. Ölümden korkmuyorum. Bu doğru. Eğer ölümden korkuyor olsaydım tüm riskleri minimum hale getirmek için uğraşırdım. Ot gibi bir yaşam sürerdim. Bunun yerine, hayatımı dünyayı ve işleyişini anlamaya, faydalı bir birey olabilmeye adamaya çalışıyorum. Bu sebeple de "henüz" ölmek istemiyorum. Çünkü daha yapılacak bir çok iş, aydınlatılacak bir çok zihin var.
Çok yerinde bir tespit bazen bu iki duygu sentezlenebiliyorda.
Bende karıştırdım dediğiniz gibi
Alt 15-07-2012, 00:43
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayokan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence ölümden sonra yaşam olma ihtimali var.Kuantum prensiblerine göre bilinç dediğimiz kavram öldükten sonrada var olabilir,olmasa bile ölümden korkmak haliyle doğaldır.Yokluğu düşünmek bile içinizi ürpertir insan egosu var olmak üstüne kuruludur,yok olmayı nasıl kabullenebilirzki?İnsan egosunun büyük bir sonucudur dinler.Bu yüzden hep bir çıkış yolu arıyoruz ölümden sonrası için.

Bu arada dediğim ölsek bile bilincimizin var olacağı görüşünü bir belgeselde Nöroloji uzmanından dinledim mantıklı geldi olabileceğine ihtimal veriyorum.
Sayin Sayokan;

Oldukten sonra bahsettiginiz sekilde yasam olmaz.

Olmeden birkac dakika once beyin kendine hasar verir ve genel olarak tum kodlu bilgileri siler.

Geriye cesedinizden sadece bir evrene dagilmis atomlar yigini kalir.

O bilinc yoktur artik yani.

Sizin bilinc dediginiz sey, atomlarin islevi belli bir mekanizmada biraraya gelip olusturdugu bir butundur. Mekanizma kendini yok ettiginde artik o eski(yasarken ki) bilincten soz edilemez.

Bunu tibbi rahatsizlik ornekleriyle karistirmamanizda fayda var elbette.

Ornegin kalbiniz bir sebeple durur, hastaneye getirilirsiniz, sizi oldu zanneder yakinlariniz. Aglasirlar.

Oysa beyniniz hala sinyal yollamaktadir.Siz olu degilsinizdir yani. Kalp temel islevini(pompalama) yapmiyor olsa da, kalp cevrenizdeki dokuda sinir uzantilari hala sinyal almaya devam ederler.

Ancak bilinciniz saglamdir. Kelime anlamiyla olmus degildir yani. Cunku hala o mekanizmaya baglidir.

O mekanizma kendine hasar verip bitirmedikce, bilincinize birsey olmaz. Ancak hasar sonrasi ayni bilincten soz edilemez. DNA sebebiyle.

Bu yuzden hicbir noroloji uzmani resmi bilim adi altinda, aciklanmis ve onaylanmis sekilde, oldukten sonra bilinci veya ayni bilinci tasiyabileceginizi soylemez.

Ancak kendisi inancli olabilir, inancli biri olarak bunu iddia edebilir, o da resmi bilimi baglamaz.
Alt 15-07-2012, 00:48
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu ikisini iyi kavramak ve ayırt edebilmek lazım.

Gerçekten ölmekten korkan kişilerin bulunduğu bir gerçek. Bunun yanında ölümden korkmayan insanlar da var. Ama bu demek değildir ki bu insan ölümden korkmuyor diye, bunu kanıtlamak için gidip köprüden atlayacak. Bu sadece aptallık olur.

Aynı mantığı güden inanır arkadaşlara sesleniyorum: Tanrıya ulaşmak konusunda aceleniz varsa siz de pekala gidip köprüden atlayabilirsiniz. Bunun sorunlardan kaçmak için girişilmiş bir intihar olmadığını tanrınız da bilecek ve anlayışla karşılayacaktır.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 15-07-2012, 00:51
Üyeliğini Sonlandırmış

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Sayokan;

Oldukten sonra bahsettiginiz sekilde yasam olmaz.

Olmeden birkac dakika once beyin kendine hasar verir ve genel olarak tum kodlu bilgileri siler.

Geriye cesedinizden sadece bir evrene dagilmis atomlar yigini kalir.

O bilinc yoktur artik yani.

Sizin bilinc dediginiz sey, atomlarin islevi belli bir mekanizmada biraraya gelip olusturdugu bir butundur. Mekanizma kendini yok ettiginde artik o eski(yasarken ki) bilincten soz edilemez.

Bunu tibbi rahatsizlik ornekleriyle karistirmamanizda fayda var elbette.

Ornegin kalbiniz bir sebeple durur, hastaneye getirilirsiniz, sizi oldu zanneder yakinlariniz. Aglasirlar.

Oysa beyniniz hala sinyal yollamaktadir.Siz olu degilsinizdir yani. Kalp temel islevini(pompalama) yapmiyor olsa da, kalp cevrenizdeki dokuda sinir uzantilari hala sinyal almaya devam ederler.

Ancak bilinciniz saglamdir. Kelime anlamiyla olmus degildir yani. Cunku hala o mekanizmaya baglidir.

O mekanizma kendine hasar verip bitirmedikce, bilincinize birsey olmaz. Ancak hasar sonrasi ayni bilincten soz edilemez. DNA sebebiyle.

Bu yuzden hicbir noroloji uzmani resmi bilim adi altinda, aciklanmis ve onaylanmis sekilde, oldukten sonra bilinci veya ayni bilinci tasiyabileceginizi soylemez.

Ancak kendisi inancli olabilir, inancli biri olarak bunu iddia edebilir, o da resmi bilimi baglamaz.
İzlediğim kanal National Geographic'di.Dediğiniz mantıklı ancak orda kast edilen şey şimdi biz bilinci neyin sağladığını henüz bilmiyoruz.Yani sinapsislerden hücrelerden geçen veriler .Binlerce beyin hücresi aynı anda iletişim halinde olarak bilinci yaratıyor.Bilinçten kast ettiğim buydu,programda uyku anında ölü gibi olduğumuzun fakat bilincimizin açık olduğu söylenmişti ya da bu tarz bir cümle unuttum baya bir zaman geçti üzerinden.Neyse sonuç olarak kuarkların aynı anda farklı yerde bulunacağından dolayı bilincinde farklı bir evrende varlığını sürdürebileceği tarzında bir teori ortaya koymuştu.
Nöroloji uzmanı Cambridge ' de çalışıyordu galiba.

Belgeseli bulabilirsem yollayacağım , üstünden baya zaman geçtiği için eksik bilgi veriyorum.

Önerilen Siteler