Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-07-2012, 01:04
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

bozok6666´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn Neva ölümden korkmuyorum diyen kendini kandırır bir kaza geçirip ölüm yaklaştığında anlar korkup korkmadığını korku nedenleri farklı olabilir .
Akli şuuru yerinde olmayanlar korkmaz birde dünyadan tamamen vazgeçtiğinde korkmassın fikrimce.
Acil serviste defalarca müşahid olarak kaldım ölümden kormuyor gibi görümüyorlardı günlerce ölen insan görmekten daraltı gelmişti yerinide yazıyım kartal araştırma acil bölümü.
Sayin bozok6666;

Ateistler kaza gecirmiyorlar mi saniyorsunuz?

Akli suuru degil efendim o siz oyle sanmaktasiniz.

Ornegin, ayna noronlari yeterince islev yapmayan bir otistik sizin korkutugunuz seylerden korkmaz. Sistematik kavrayis(bilisselligi) yapar cunku.

Sistematik seylerden korkar.

Acil servisteki doktor, hastasini kaybetmemek icin korkar, cunku o onun mesleki etigidir. Zamanla yarismak zorundadir, o an kendi cocugu kaza sonucu acil'e getirilse donup bakmaz.

Bunun disinda bir ateist-teist de kaza gecirdiginde, korkmaz gercekte, cunku o an bilinci sacmalamistir. Bilinc bulanikligi, bilinc kaybina yakinlik denir buna, cunku kendi icine cekiliyormus hissi yasar, kan basinci ve kalp sebebiyle.. Halk dilindeki goz kararmasi gibi..

Kanama, kirilma, organlarin disari cikmasi, sarkmasi vs. varsa bu his daha da yogunlasir.

Ama korkmaz, saskinliktir o bilinc sebebiyle.

Bu yuzden ufurmeden yazin yine soylemekte fayda var.

Siz korkunun nereden kaynakladigini biliyor musunuz ki anatomik olarak?

Siz bilmediginiz seye korku dersiniz. Tipta bunun tam tersi isler.
Alt 15-07-2012, 01:11
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ölmeyi istememek ile ölümden korkmak aynı şey midir?

Gördüğüm kadarıyla bu iki kavram birbirine karıştırılıyor. Ölümden korkmuyorum. Bu doğru. Eğer ölümden korkuyor olsaydım tüm riskleri minimum hale getirmek için uğraşırdım. Ot gibi bir yaşam sürerdim. Bunun yerine, hayatımı dünyayı ve işleyişini anlamaya, faydalı bir birey olabilmeye adamaya çalışıyorum. Bu sebeple de "henüz" ölmek istemiyorum. Çünkü daha yapılacak bir çok iş, aydınlatılacak bir çok zihin var.

Tam da bu yuzden, hastane servislerinde, beni cabucak Allah'ima kavustur, mudahale etme diyen bir teist goremez, duyamazsin.
Alt 15-07-2012, 01:16
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tam da bu yuzden, hastane servislerinde, beni cabucak Allah'ima kavustur, mudahale etme diyen bir teist goremez, duyamazsin.
Bu cümleleri genelde ölen yakınları için kuruyorlar. Doktoru dövdükten hemen sonra

Ölümden sonraki yaşama umut bağlayarak acıları ilr başa çıkmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak bu tür durumlar ortaya çıkabiliyor. Bir taraftan ölümü yüceltip diğer taraftan da korkabiliyorlar.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 15-07-2012, 01:19
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bu cümleleri genelde ölen yakınları için kuruyorlar. Doktoru dövdükten hemen sonra

Ölümden sonraki yaşama umut bağlayarak acıları ilr başa çıkmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak bu tür durumlar ortaya çıkabiliyor. Bir taraftan ölümü yüceltip diğer taraftan da korkabiliyorlar.
Dovuyorlar mi doktorlari orada cidden?
Alt 15-07-2012, 01:20
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Burda mizahi bir cümle kurmuşsunuz ama bildiğim kadarıyla tüm dinler intiharı yasaklamışlardır.Dediğiniz dolaylı bir intihar biçimi değil midir?
Fetvayı alalım ey ulema eğer değilse hastaneye gitmez artık teistler.
Alt 15-07-2012, 01:22
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayokan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burda mizahi bir cümle kurmuşsunuz ama bildiğim kadarıyla tüm dinler intiharı yasaklamışlardır.Dediğiniz dolaylı bir intihar biçimi değil midir?
Fetvayı alalım ey ulema eğer değilse hastaneye gitmez artık teistler.
Intihar farkli bir eylemdir, insanin zaten gideyarak tanrisina bir an once kavusma istegi ayri birseydir.

Karisma doktor, rabbim bunu uygun gordu sen kim oluyorsun seklinde..
Alt 15-07-2012, 01:25
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dovuyorlar mi doktorlari orada cidden?
Buralarda olmadığın için böyle saçma sapan olayları duyup moralin bozulmuyordu ki, bu durumu bozdum.

Maalesef evet. Oğluna serum bağlamadı diye, eşine tahlil yapmak için yemek yememesini söyleyen doktoru eşimi aç bıraktı diye vs vs vs. Ülkede aptaldan bol bir şey yok.

İntihar konusuna gelirsek, yukarıda da belirttim. Amaçları allaha gitmekse allah anlayışla karşılayacaktır görüşündeyim. Savaşlarda hıyar gibi (sırf şehitlik mertebesi alacağım diye düşünmeden) öne çıkıp kendini öldürten insanlar da intihar etmemiş sayıldığına göre kurallar esnek gibi

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 15-07-2012, 01:45
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Buralarda olmadığın için böyle saçma sapan olayları duyup moralin bozulmuyordu ki, bu durumu bozdum.

Maalesef evet. Oğluna serum bağlamadı diye, eşine tahlil yapmak için yemek yememesini söyleyen doktoru eşimi aç bıraktı diye vs vs vs. Ülkede aptaldan bol bir şey yok.

İntihar konusuna gelirsek, yukarıda da belirttim. Amaçları allaha gitmekse allah anlayışla karşılayacaktır görüşündeyim. Savaşlarda hıyar gibi (sırf şehitlik mertebesi alacağım diye düşünmeden) öne çıkıp kendini öldürten insanlar da intihar etmemiş sayıldığına göre kurallar esnek gibi
Intihar konusunda hemfikirim zaten seninle, riskli ameliyatlarda bos yere imza alinmiyor. Bazen hasta, bazen de yakini intihar kagidini imzaliyor.

Yuzde elli, yuzde elli yani durum.

Biri doktor, biri tanri.
Alt 15-07-2012, 11:15
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bozok6666´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn Neva bana garip gelen ALS hastasının ölümden kormuyorum deyip ölümü beklemesi ölümden korkmuyorsa ölümü niye düşünsinki
.
"Son 49 yılımı, erken ölüm beklentisiyle geçirdim"

merak ediyorum neden anlamak bu kadar zor geliyor? gerçekten olaylara bakış açınız bu kadar dar mı? yada sadece örnek mi vermek gerekiyor anlayabilmeniz için?

o zaman şöyle bir örnek verelim. birisi size tokat atıcam diyor. tokattan korkmuyorum desenizde nereden ne zaman geleceğini merak etmez misiniz? o tokatın bir atanı var ise evreninde yaratanı vardır. pardon başka yerlere kaydım. adamın samimi bir şekilde verdiği röportajda kullandığı bu sözdeki çelişki nedir sürekli buna takılıyorsunuz? size de erken öleceksin deseler bir beklentiniz, merakınız olmaz mıydı konuya dair? ölümden korkmuyor ama diyip, insan doğasını hiçe saymanız, robot gibi davranmasını beklemeniz çok garip. gerçekten empati kurma yetisinden bu kadar mı uzaksınız yoksa sırf cevap vermek uğranı mı bu konuya bu kadar hatalı yaklaşıyor sunuz?
Alt 15-07-2012, 11:24
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Cumayagittimgelicem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Son 49 yılımı, erken ölüm beklentisiyle geçirdim"

merak ediyorum neden anlamak bu kadar zor geliyor? gerçekten olaylara bakış açınız bu kadar dar mı? yada sadece örnek mi vermek gerekiyor anlayabilmeniz için?

o zaman şöyle bir örnek verelim. birisi size tokat atıcam diyor. tokattan korkmuyorum desenizde nereden ne zaman geleceğini merak etmez misiniz? o tokatın bir atanı var ise evreninde yaratanı vardır. pardon başka yerlere kaydım. adamın samimi bir şekilde verdiği röportajda kullandığı bu sözdeki çelişki nedir sürekli buna takılıyorsunuz? size de erken öleceksin deseler bir beklentiniz, merakınız olmaz mıydı konuya dair? ölümden korkmuyor ama diyip, insan doğasını hiçe saymanız, robot gibi davranmasını beklemeniz çok garip. gerçekten empati kurma yetisinden bu kadar mı uzaksınız yoksa sırf cevap vermek uğranı mı bu konuya bu kadar hatalı yaklaşıyor sunuz?
Dahada açıklayıcı bir örnek geldim aklıma,
müslüman olan çoğu kişi cinler denen görünmez varlıklardan korkar,isimlerini dahi ağzına almaz 3 harfli derler
korkmalarına rağmen cin daveti adı verilen ayinleri deneyen insanlar yokmu ?

Önerilen Siteler