bozok6666´isimli üyeden Alıntı
sn Neva ölümden korkmuyorum diyen kendini kandırır bir kaza geçirip ölüm yaklaştığında anlar korkup korkmadığını korku nedenleri farklı olabilir .
Akli şuuru yerinde olmayanlar korkmaz birde dünyadan tamamen vazgeçtiğinde korkmassın fikrimce.
Acil serviste defalarca müşahid olarak kaldım ölümden kormuyor gibi görümüyorlardı günlerce ölen insan görmekten daraltı gelmişti yerinide yazıyım kartal araştırma acil bölümü.
|
Sayin bozok6666;
Ateistler kaza gecirmiyorlar mi saniyorsunuz?
Akli suuru degil efendim o siz oyle sanmaktasiniz.
Ornegin,
ayna noronlari yeterince islev yapmayan bir otistik sizin korkutugunuz seylerden korkmaz. Sistematik kavrayis(bilisselligi) yapar cunku.
Sistematik seylerden korkar.
Acil servisteki doktor, hastasini kaybetmemek icin korkar, cunku o onun mesleki etigidir. Zamanla yarismak zorundadir, o an kendi cocugu kaza sonucu acil'e getirilse donup bakmaz.
Bunun disinda bir ateist-teist de kaza gecirdiginde, korkmaz gercekte, cunku o an bilinci sacmalamistir. Bilinc bulanikligi, bilinc kaybina yakinlik denir buna, cunku kendi icine cekiliyormus hissi yasar, kan basinci ve kalp sebebiyle.. Halk dilindeki goz kararmasi gibi..
Kanama, kirilma, organlarin disari cikmasi, sarkmasi vs. varsa bu his daha da yogunlasir.
Ama korkmaz, saskinliktir o bilinc sebebiyle.
Bu yuzden ufurmeden yazin yine soylemekte fayda var.
Siz
korkunun nereden kaynakladigini biliyor musunuz ki anatomik olarak?
Siz bilmediginiz seye
korku dersiniz. Tipta bunun tam tersi isler.