Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-07-2012, 01:59
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili Upuaut;

aşağıda linkini verdiğim kitabı okumadıysan tavsiye ederim. dinlerin çıkışını atlantis ve mu uygarlıklarına kadar götürüyor. (Osiris'ten bahsedince aklıma geldi). Özellikle III. Bölüm ilgini çekebilir.

EZOTERİK (batıni) DOKTRİNLER TARİHİ
http://www.historicalsense.com/Archi...cindekiler.htm

yine bu kitaptaki bir grafik çok önemli:
http://www.historicalsense.com/Archi....htm#baslarken

saygılar...

dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
Alt 01-07-2012, 03:57
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

ALKA, ekledigin bilgi icin tesekkurler.

-----------------------------------------------------------

Ancak bu anlatimda sorun var.

Muhammed'in mezarinin Yesil Kubbe altinda olmasinda dogruluk payi yok. Burada Ebubekir ve Omer'in mezarlarinin oldugu dogrudur yalniz.

Bu yerin kayitlari 622'ye denk gelir.

Oysa tarihsel olarak bu iddianin altini dolduracak, islam kaynaklari disinda hicbir kaynak yoktur.

Kaldi ki Kuran'da Allah'tan, Muhammed'e yonelik, bir mescit yap emri de yoktur.

Aksine mescid yapimina da karsi cikar.

Sunu soylemekte de fayda var, her ne kadar ateist olsak da, amacimiz burada bir din'i kaldirip, diger dini batirmak degildir, zira bir ateist icin dinlerin ve kitaplarin hepsi aynidir zaten insan urunudur. Hepsi curutulmeye musaittir.

Ama cidden arastiriyorsak,
kendi kurgusu icinde, curutmekten ziyade dogruya dogru, egriye de egri diyebilmeliyiz.

Muhammed'in kesin dogru olarak henuz dogum-olum araligi bile ortada degilken,
622'de yapilmis mescidi, buna ispat olarak kabul etmek icin, objektiflikten uzak olmak gerekir.

Geriye dogru gidersek tarihsel olarak, Mescid'de minber olmaz.
Tarihsel olarak Mihrap camilere Emeviler doneminde girer.
Oysa eski tarihte mabed'de mevcuttur.

Mihrap mabedde olur. Kuran'da bunu dogrular ayetle sabit.

fî el mihrâbi
3/39

Zekeriya mihrapta iken melekler ona seslendi.

38/21 el mihrâbe

Iki davali, Davud mihrabta iken, geldiler .

19/11
min el mihrâbi- Zekeriya tanrinin hukmu geregi, 3 gun konusmama orucu yapinca, kavminin karsisina mihraptan gorundu.

Yesil Kubbe, Muhammed'in evi oldugu gerekcesiyle dogru olamaz pek. Zira semavi dinlerde peygamber evleri mabed olarak kullanilmaz.
Tum semavi kitaplardaki, peygamberlerin; Tanrim evime gireni koru demesinden kasit, yasaya iman edip tanri egemenligine girenleri koru anlamindadir.Peygamberlerin sahsi evlerinden, ibadethaneye yonelik bahsetmez kutsal kitaplar.
Yahudiler bu yuzden bunlari gercek kiblelerinden donduren nedir, yeni kibleye dogru kilinan namaza tanri sevap yazmaz diye elestirirler.

Muhammed der ki; Herkes kendi kitabiyla hukmetsin.
Ama kible konusunda;
Sen, sakin tanri yasasina karsi gelenlerin yaptigi, insanlari birbirine dusurmek ve bolmek icin yapilan mescidlerde ibadet etme, aksine daha ilk gunden takva uzerine kurulan yerde ibadet et der.

Bakara/143

Ve biz belli bir kible kilmadik der.

ve mâ ceal-nâ el kıblete

Fiil olarak dogrulamasi;

Muddesir 31/ ve mâ cealnâ ashâben en nâri

Ve biz kilmadik ates ehli(nden baska)

Enbiya /34

ve mâ ceal-nâ li beşerin

Ve biz kilmadik bir beser'e

Tanah
'ta Kible kavrami yoktur zaten . Ibadet her yone dogru yapilabilir. Dogu'da, batida, kuzey de, guney de farketmez.
Sadece Tapinak diger ibadetlerin yapilmasi icin(hac/4 ibadet, kurban vs.) gidilmesi gereken bir yapidir.

Eger cok ve gercekten merak eden ve bilgi sahibi olan varsa, soruyu yanitlasin bize;

Niye Bakara /143 bunu soyler?

Konu Neva tarafından (01-07-2012 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: duzenleme
Alt 31-07-2012, 01:06
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Kudüs müslümanların mıdır?

Arkadaşlar, 30. mesajımdaki bu sabah bir şok daha yedim. Sahuradayken http://www.gazetekeyfi.com sitesindeki haberlere bir bakayım, dedim. Keşke bakmaz olsaydım, şu haberle karşılaştım: "Kudüs İsrail'in başkentidir"

ABD Cumhriyetçi Başkan Adayı Mitt Romney, Netanyahu ile evinde görüşmüş. Romney Netanyahu'nun kendisini evlerinde akşam yemeğinde ağırladığı için Netanyahu'ya teşekkür etti.

Bu yemekten basın mensupları önce haberdar edilmedi. İsrail'de bu gün bir günlük Yahudilerin tuttuğu Teşa BaEv orucu nedeniyle Başbakan Netanyahu'nun konuk Cumhuriyetçi adayı evinde konuk etmeyi tercih ettiği bildirildi.

Romney, konuşmasının devamında, Kudüs'ün kendisine hep heyecan verdiğini belirterek,

''İsrail'in başkentinde bir kez daha bu dostluğu paylaşmak aynı zamanda bu olağanüstü canlı ve büyüyen bir ulusun ilerlemesini görmek mutluluk verici'' diye konuştu.
Bir günlük ziyaretinde İsrail'e, ''seçilirsem İran konusunda sürekli yanınızda olacağım'' mesajını veren Romney, İsrail'den Amerika'daki seçimlerde desteklerini almayı umuyor.

Bana göre gayet güzel bir görüşme. Çünkü seçimi Cumhuriyetçiler kazanırsa, bize de gün doğmuş olacak ve biz de kendimize "Korku İmparatorluğu"ndan "Demokrasi"ye giden yolda bir çeki düzen vermiş olacağız.

Sanırım, Cumhuriyetçiler'in İslam hakkında düşündüklerini bilmeyeniniz yoktur. Bu yüzden ülkemizdeki anarşi düzenini yalnızca Cumhuriyetçiler'in yıkabileceğini düşünüyorum. Bu bakımdan Cumhuriyetçiler bizim için büyük bir şanstır. Çünkü bizi bu belaya onlar soktu, çözecek olanlar da yine onlardır.

Ben kendi adıma, bu şansı tepmek istemiyorum ve seçimi kazanmaları için Cumhuriyetçiler'i büyük bir hararetle destekliyorum.

Fakat Mekke Yıldızı: Süheyl tartışmasındaki makalem için araştırmalar yaparken Kudüs'ün Yahudiler'in olduğuna dair kesin bir bulguya rastlayamadım. Örneğin "The Arabic Islamic Inscriptions On The Dome Of The Rock In Jerusalem, 72 AH / 692 CE" sayfasında Kubbetüs Sahra'nın iç ve dış duvarlarında çeşitli dönemlerde Emevi Halifeleri tarafından yazdırılmış yazıtlarda Hristiyanlar'a birçok ayetle atıf yapılırken, Yahudiler için bir tane ayet göremedim.

Peki Kubbetüs Sahra'nın duvarlarında hangi konularda ayetler yazılmıştır?

Bu ayetler Tanrı'yı üçlemeyin, İsa Tanrı değildir anlamındaki Hristiyanlar'a atıflarla birlikte, Muhammed peygamberin soyunun kesik olmadığını belirten Kevser suresine ayetlerdir.

Çok ama çok ilginçtir; bu ayetler içinde Yahudiler'e ilişkin bir tane atıf ayeti yoktur!!!

Bu sonuç ise Kubbetüs Sahra ve kuzeyindeki Mescid-i Aksa'nın, dolayısıyla bu yapıların içinde bulunduğu "Tapınak Dağı (Mount of Temple)"nın ve sonuçta da Kudüs'ün iddia edildiği gibi Yahudilerin olmadığını gösterir. Eğer öyle olsaydı, o zaman Kubbetüs Sahra'nın duvarlarında Hristiyanlara ait o kadar ayet varken, neden Yahudiler için bir tane bile olsun, ayet yok!!!

Belki yanılıyor olabilirim diye, sizin de linkteki Kubbetüs Sahra'nın duvarlarına yazılmış ayetleri incelemenizi ve eğer doğruysa (ki öyle olduğunu gördüm) beni onaylamanızı istiyorum.

Biliyorum; Kubbetüs Sahra'nın çevresinde İsrailliler'in kazı yaptıklarını (Bkz. Excavations reveal King Herod didn't complete construction of Jerusalem's Western Wall). Fakat gerek 30. mesajımda geçen kazıdaki, gerekse linkte bulguları verilen kazıda Kral Herod'a ait hiçbir bulgu bulunamadı ki. Bulunduğu zaman bana da haber verin, lütfen!
Alt 31-07-2012, 01:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Kudusteki ibadethaneleri inceleyin. Olmaz olur mu yahudilere ait yer..

Tabi ki bunu yaparken eski haritalari kullanin, bugunkuleri degil.
Alt 19-02-2013, 21:38
rasa rasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kıble'nin değiştirilmesi olayında gözden kaçan.!

Bilindiği gibi kıblenin değiştirilmesi olayı medine'ye ğöç edilmesinden bir süre sonra gerçekleşmiştir.Bunun siyasi sebeblerini Turan Dursun gayet güzel açıklamış.Benim merak etdiğim şey bilindiği gibi vahiy gelmesi sırasında peygamberin bulunduğu durum;Anlatılan,yazılan ve bilinen şekli ile vahiy gelme esnasında peygamber kendinden geçer,dünya ile bağlantısı kesilir, bir kilitlenme gerçekleşir,hatda yolda olsa devesinin vahyin ağırlıgından çökdüğü söylenir.! Kıblenin değiştirilmesi vahyi ikindi namazını kıldırdığı sırada gerçekleşdiğini herkes bilir.! şimdi madem bütün vahiylerde kıpırdayamaz kendinden geçme hali oluyorsa?peygamber nasıl olduda 180'dönüp namaza devam edebildi.? Aynı konuyla ilğili o zamanda henüz mekke alınmamış dolayısı ile kabe temizlenmemiş,mekkeli müşriklerin 360 putu hala içeridedir! bu haldeyken müşriklerle aynı kıble nasıl paylaşıldı?ellah bunun farkında değilmiydi!eğer bir sakıncası yoktuysa kabedeki putları sonradan niye kırma gereği duydular.? Bu işin mantıklı tarafı bu kıble değiştirme işinin kabenin temizlendikden sonra olması daha yerinde olmazmıydı?Yoksa tümbunlar bir siyasi oyunun gereklerimiydi.?
Alt 20-02-2013, 01:20
Üyeliğini Sonlandırmış

Yeni bir başlık açamadım!onun için buraya yazıyorum. Bir süredir Turan Dursun hakkında bilği edinmeye çalışıyorum. En son ona yazılmış mektupları okudum gerçekden dehşet içinde kaldım.! Ne amansız saldırı,bu ne hakaretler bütün dünyam, duygu ve düşüncelerim hatda inançlarım gerçekden alt üst oldu.Bir insan duygu ve düşüncelerini açıklaya bildiriyorsa bunun ne zararı,ne kötülüğü var anlayamıyorum.! Senin inanaçların hiç bir savunmaya ihtiyaç duymadan gerçekligini koruya biliyorsa gerçekdir.! Değilse savunulmaya hatda despotca savunulma ihtiyacı duyuyorsan o inançda bir bozukluk var ve bunun ortaya çıkmasında sakınca görüyorsun demektir.! Gerçekden Turan Dursun hocayı takdirle ve minnetle anıyorum.Kendisi zifiri karanlıkları yarıp aydınlatan bir şimşek gibi çakmış.!Konuyu incelerken aklımda hep yer etmiş bir söz durmadan yanıp söndü oda isa'nın bir sözü;Gizli kalan hiç bir şey kalmıyacaktır.!
Alt 20-02-2013, 18:21
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rasa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilindiği gibi kıblenin değiştirilmesi olayı medine'ye ğöç edilmesinden bir süre sonra gerçekleşmiştir.Bunun siyasi sebeblerini Turan Dursun gayet güzel açıklamış.Benim merak etdiğim şey bilindiği gibi vahiy gelmesi sırasında peygamberin bulunduğu durum;Anlatılan,yazılan ve bilinen şekli ile vahiy gelme esnasında peygamber kendinden geçer,dünya ile bağlantısı kesilir, bir kilitlenme gerçekleşir,hatda yolda olsa devesinin vahyin ağırlıgından çökdüğü söylenir.! Kıblenin değiştirilmesi vahyi ikindi namazını kıldırdığı sırada gerçekleşdiğini herkes bilir.! şimdi madem bütün vahiylerde kıpırdayamaz kendinden geçme hali oluyorsa?peygamber nasıl olduda 180'dönüp namaza devam edebildi.? Aynı konuyla ilğili o zamanda henüz mekke alınmamış dolayısı ile kabe temizlenmemiş,mekkeli müşriklerin 360 putu hala içeridedir! bu haldeyken müşriklerle aynı kıble nasıl paylaşıldı?ellah bunun farkında değilmiydi!eğer bir sakıncası yoktuysa kabedeki putları sonradan niye kırma gereği duydular.? Bu işin mantıklı tarafı bu kıble değiştirme işinin kabenin temizlendikden sonra olması daha yerinde olmazmıydı?Yoksa tümbunlar bir siyasi oyunun gereklerimiydi.?
Evet sayin rasa, muhammed mekke de cikmak zorunda kalmistir tanrisi bile yardim yapamamistir. Eger ilk basta mekkeliler ile anlasabilseydi bugün islam dininde belkide muhammed'in övdügü al-lat, al-uzza, ve al-menat'i al-ilah'in=allah'in yaninda dört adet tanri'lari simgeleyen putlari görecektik.

Kafanizi kaldirip su "camii'lerin üzerindeki ay sembolu'ndan bunu anlayabilirsiniz".

Islam'da yeri büyük olan ve kur'an gibi kutsal sayilan hacerül-esved'in de bir puttan baska sey degildir. Bu da gösteriyor ki, islam öncesi araplarin pagan-putperest inanclarindaki gelenegi bircok örnekleri ile muhammed kur'an'ina koymustur. Muhammed bunu nicin yaptigi, aliskanligindan mi? yada siyasi sebeplerden dolayi mi? yaptigini bilemiyecegiz. Ancak bana bunun her ikisinin de uyguladigi mantikli geliyor, tipki yahudilere kiyaklik yapip kendi tayfasina cekmek istemesi gibi. Burada yahudiler ile basarisiz sonuc verdiginde, haydaaaa...yallah dön basini tekrar 180 derece kabe'ye?!!! sonrada kendi tayfasi kible iki de bir neden degisiyor? ve hesap sormasinlar diye kur'an'ina küfür hakaret nitelikte ayet'ini koyuyor;

BAKARA - 142
" İnsanlardan beyinsiz takımı: «Bunları bulundukları kıbleden çeviren nedir?» diyeceklerdir. De ki: «Doğu da batı da Allah'ındır. O, dilediği kimseyi doğru bir caddeye çıkarır.

Kur'an'in allah'i ilk önce dogru dedigi yön "caddeye" yahudilerin kutsali sayilan kudüs tapinagina müslümanlari 17 ay boyunca neden sürüklemistir? öyle ya bu cadde basta yanlis olsaydi! kur'an'in allah'i hic bosu bosuna bu zavalli kullarini "bu yanlis caddeye koyarmiydi?" hele hele her seyi önceden bilen bir tanri icin bu durum tam bir fiyasko!

Görünen o ki bu duruma muhammed de cok sinirlenmis, ama is isten gecmis. Zira bazen evde ki hesap carsiya uymayabiliyor, bilseydi yahudiler ile olumlu sonuc verecegini hic koyarmiydi bu ayeti kur'an'ina? ve belkide bugün kible kudüs olacakti.

Ilahi bir güc'ün sözleri böyle mi olmali?

Hem 17 ay boyunca yanlis caddeler de süründüreceksin! hem de soru sormayin "beyinsizler" diye de verip veristireceksin!

Iyi forumlar...

İnsanlık onuru her şeyden üstündür

Konu Natürelist tarafından (20-02-2013 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-02-2013, 20:13
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet sayin rasa, muhammed mekke de cikmak zorunda kalmistir tanrisi bile yardim yapamamistir. Eger ilk basta mekkeliler ile anlasabilseydi bugün islam dininde belkide muhammed'in övdügü al-lat, al-uzza, ve al-menat'i al-ilah'in=allah'in yaninda dört adet tanri'lari simgeleyen putlari görecektik.

Kafanizi kaldirip su "camii'lerin üzerindeki ay sembolu'ndan bunu anlayabilirsiniz".
Evet, evet... Naturelist doğru söylüyor. İnanmazsanız, kafanızı kaldırıp camii kubbesinin tepesindeki sembole bakın.

Ne bu?
-Göğe doğru yönlendirilmiş hilal şeklinde bir Ay sembolü.

Kim bu?
-El Lat.

Kıpti Papaz Zakaria Butros'un Youtube'da sergilenen "Kara Taş Hakkında" programında, Butros diyor ki; "İslam öncesinde Kureyşliler (kadınlı-erkekli, karışık bir şekilde) Kabe'nin etrafında dönerlerken, yani Hac yaparlarken, kadınlar cinsel organlarını bu kara taşa sürterler ve erkekler de spermlerini akıtırlardı. Onlar böylece Güneş ile Ay'ın birleşmesini taklit ediyorlardı. Güneş'e "Al Lat" ve dişisi olan Ay'a da "El Lat" diyorlardı"

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Islam'da yeri büyük olan ve kur'an gibi kutsal sayilan hacerül-esved'in de bir puttan baska sey degildir. Bu da gösteriyor ki, islam öncesi araplarin pagan-putperest inanclarindaki gelenegi bircok örnekleri ile muhammed kur'an'ina koymustur. Muhammed bunu nicin yaptigi, aliskanligindan mi? yada siyasi sebeplerden dolayi mi? yaptigini bilemiyecegiz. Ancak bana bunun her ikisinin de uyguladigi mantikli geliyor, tipki yahudilere kiyaklik yapip kendi tayfasina cekmek istemesi gibi. Burada yahudiler ile basarisiz sonuc verdiginde, haydaaaa...yallah dön basini tekrar 180 derece kabe'ye?!!! sonrada kendi tayfasi kible iki de bir neden degisiyor? ve hesap sormasinlar diye kur'an'ina küfür hakaret nitelikte ayet'ini koyuyor;

BAKARA - 142
" İnsanlardan beyinsiz takımı: «Bunları bulundukları kıbleden çeviren nedir?» diyeceklerdir. De ki: «Doğu da batı da Allah'ındır. O, dilediği kimseyi doğru bir caddeye çıkarır.

Kur'an'in allah'i ilk önce dogru dedigi yön "caddeye" yahudilerin kutsali sayilan kudüs tapinagina müslümanlari 17 ay boyunca neden sürüklemistir? öyle ya bu cadde basta yanlis olsaydi! kur'an'in allah'i hic bosu bosuna bu zavalli kullarini "bu yanlis caddeye koyarmiydi?" hele hele her seyi önceden bilen bir tanri icin bu durum tam bir fiyasko!

Görünen o ki bu duruma muhammed de cok sinirlenmis, ama is isten gecmis. Zira bazen evde ki hesap carsiya uymayabiliyor, bilseydi yahudiler ile olumlu sonuc verecegini hic koyarmiydi bu ayeti kur'an'ina? ve belkide bugün kible kudüs olacakti.

Ilahi bir güc'ün sözleri böyle mi olmali?

Hem 17 ay boyunca yanlis caddeler de süründüreceksin! hem de soru sormayin "beyinsizler" diye de verip veristireceksin!

Iyi forumlar...
Buradaki Bakara-142 ile açıklamalarınız "Yeni İslamcılara selam, işleme devam!" mesajımla çok daha ilginç bir hal aldı.

Herkese iyi forumlar!
Alt 20-02-2013, 21:22
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

İran'da Buddha figürlerinin satışı yasaklandı diye bir haber vardı geçenlerde. Kültürel yozlaşmaya yol açıyormuş bu figurlar. Efendim Kabe'nin içinde putlar olduğu halde kıble olarak ilk Müslümanların o yöne doğru namaza durması ile bir Budha heykeli önünde tapınmak veya bir Hristiyanın haçın önünde duasını etmesiı arasında ne fark var diye düşünmezler mi?
Alt 20-02-2013, 23:23
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın @ upuaut bahsetdiğiniz yeni islamcıların yeni yorum çabaları boşuna degil.! Bu gün gayet net bir şekilde anlaşıldığı ğibi mirac olayının gerçekleşdiği yer olarak bildirilen uzak mescid,mescidi aksa denilen bir yapı,bir mescit yoktu.! Bu önemli açığı kapatma gayretine düşüyorlar.! Bu konu hakkında yıllar öncesi bir hadis okumuşdum; Mirac ile ilğili ayetleri bildiren peygambere o tarihlerde bir yahudi alimi gelir ve sorar mescidi aksadan miraca çıktığını senmi söylüyorsun diye.Bunun üzerine peygamber evet der miraca kudüsdeki mescitden çıktıgını söyler.!Yahudi alim soruyu yapıştırır mescidin kaç penceresi vardı der.!Hadisde bildildiğine göre peygamber hayatımın en zor sorusu ile karşılaştığını ve cebrailin imdadına yetişip mescidi kendisine gösterdiğini böylece yahudi aliminin sorusuna cevap verdiğini söyler.!Şimdi tam sayısı aklımda değil ama 73 yada99 gibi bir sayı söyler( merak eden araştırır)bunun üzerine yahudi adam hiç birşey söylemeden çekip gider.!Ne doğru nede yanlış bir şey söylemez.!O zamanlar ben bu yahudi niye bir şey söylemedi diye merak edmiştim kafamda bir soru işareti kalmışdı.Sebebini yıllar sonra öğrendim o yahudi çok iyi biliyordu'ki kudüsdeki yapılar MS70 yılında romalılar tarafından yerle bir edilmiş taş üstünde taş kalmamış bütün yahudiler sürgün edilmişdi.!İşte o tarihde yahudi aliminin bilipde söylemediği ğerçek.! Bu günkü müslimler kitapda yazdığı için bu uzak mescid hikayesini ısrarla sürdürürler.! Yeni islamcılar bu gerçeğin farkında oldukları için bir çıkış yolu ararlar uymuyorsa bir yolunu bul yeni bir şey uydur!

Önerilen Siteler