Arkadaşlar,
30. mesajımdaki bu sabah bir şok daha yedim. Sahuradayken
http://www.gazetekeyfi.com sitesindeki haberlere bir bakayım, dedim. Keşke bakmaz olsaydım, şu haberle karşılaştım: "
Kudüs İsrail'in başkentidir"
ABD Cumhriyetçi Başkan Adayı
Mitt Romney,
Netanyahu ile evinde görüşmüş.
Romney Netanyahu'nun kendisini evlerinde akşam yemeğinde ağırladığı için
Netanyahu'ya teşekkür etti.
Bu yemekten basın mensupları önce haberdar edilmedi. İsrail'de bu gün bir günlük Yahudilerin tuttuğu Teşa BaEv orucu nedeniyle Başbakan
Netanyahu'nun konuk Cumhuriyetçi adayı evinde konuk etmeyi tercih ettiği bildirildi.
Romney, konuşmasının devamında, Kudüs'ün kendisine hep heyecan verdiğini belirterek,
''İsrail'in başkentinde bir kez daha bu dostluğu paylaşmak aynı zamanda bu olağanüstü canlı ve büyüyen bir ulusun ilerlemesini görmek mutluluk verici'' diye konuştu. Bir günlük ziyaretinde İsrail'e,
''seçilirsem İran konusunda sürekli yanınızda olacağım'' mesajını veren
Romney, İsrail'den Amerika'daki seçimlerde desteklerini almayı umuyor.
Bana göre gayet güzel bir görüşme. Çünkü seçimi Cumhuriyetçiler kazanırsa, bize de gün doğmuş olacak ve biz de kendimize
"Korku İmparatorluğu"ndan
"Demokrasi"ye giden yolda bir çeki düzen vermiş olacağız.
Sanırım, Cumhuriyetçiler'in İslam hakkında düşündüklerini bilmeyeniniz yoktur. Bu yüzden ülkemizdeki anarşi düzenini yalnızca Cumhuriyetçiler'in yıkabileceğini düşünüyorum. Bu bakımdan Cumhuriyetçiler bizim için büyük bir şanstır. Çünkü bizi bu belaya onlar soktu, çözecek olanlar da yine onlardır.
Ben kendi adıma, bu şansı tepmek istemiyorum ve seçimi kazanmaları için Cumhuriyetçiler'i büyük bir hararetle destekliyorum.
Fakat
Mekke Yıldızı: Süheyl tartışmasındaki makalem için araştırmalar yaparken Kudüs'ün Yahudiler'in olduğuna dair kesin bir bulguya rastlayamadım. Örneğin "
The Arabic Islamic Inscriptions On The Dome Of The Rock In Jerusalem, 72 AH / 692 CE" sayfasında Kubbetüs Sahra'nın iç ve dış duvarlarında çeşitli dönemlerde Emevi Halifeleri tarafından yazdırılmış yazıtlarda Hristiyanlar'a birçok ayetle atıf yapılırken, Yahudiler için bir tane ayet göremedim.
Peki Kubbetüs Sahra'nın duvarlarında hangi konularda ayetler yazılmıştır?
Bu ayetler Tanrı'yı üçlemeyin, İsa Tanrı değildir anlamındaki Hristiyanlar'a atıflarla birlikte, Muhammed peygamberin soyunun kesik olmadığını belirten Kevser suresine ayetlerdir.
Çok ama çok ilginçtir; bu ayetler içinde Yahudiler'e ilişkin bir tane atıf ayeti yoktur!!!
Bu sonuç ise Kubbetüs Sahra ve kuzeyindeki Mescid-i Aksa'nın, dolayısıyla bu yapıların içinde bulunduğu
"Tapınak Dağı (Mount of Temple)"nın ve sonuçta da Kudüs'ün iddia edildiği gibi Yahudilerin olmadığını gösterir. Eğer öyle olsaydı, o zaman Kubbetüs Sahra'nın duvarlarında Hristiyanlara ait o kadar ayet varken, neden Yahudiler için bir tane bile olsun, ayet yok!!!
Belki yanılıyor olabilirim diye, sizin de linkteki Kubbetüs Sahra'nın duvarlarına yazılmış ayetleri incelemenizi ve eğer doğruysa (ki öyle olduğunu gördüm) beni onaylamanızı istiyorum.
Biliyorum; Kubbetüs Sahra'nın çevresinde İsrailliler'in kazı yaptıklarını (Bkz.
Excavations reveal King Herod didn't complete construction of Jerusalem's Western Wall). Fakat gerek 30. mesajımda geçen kazıdaki, gerekse linkte bulguları verilen kazıda
Kral Herod'a ait hiçbir bulgu bulunamadı ki. Bulunduğu zaman bana da haber verin, lütfen!