Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-10-2006, 21:49
mehmet-k mehmet-k isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?

selamlar
kardeş basit bir fiile niye takıldınki?sizlere daha evvelde söyledik biz peygambere tapmıyoruz.peygamber hata yapabilir bu onun peygamberliğine engel teşkil etmez.lakin dediğin gibi olsun.peygamber mal mülk biriktirseydi şüphe duyardım.
Alt 17-10-2006, 21:50
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sorogrenV2.0";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hicbir durumda inanmamazlik yapmazdim.zira taslar yerlerine oturmustur.hicbir sey sarsamaz.
Bir dinsize "hangi hallerde inanırdın?" diye bir soru sorsanız size binlerce durum sayar.

Neden mi?

Çünkü sorgulayan insan neden sorguladığını bilir, neyi sorguladığını bilir, hangi yanlışları görüp kabul edemediğini bilir. Bunları bilen birisi için bunların olmadığı bir durumu tasavvur edip "şöyle olsaydı inanırdım" demek hiç de zor değildir...

Soro, bu soru sorulduğundan beri inanan birinden beklediğim cevabı verdin...

İnanan insan sadece inandığını bilir, gerekçesi, delili, kıstası olmadan inanmıştır. Neden inandığını bilmediği ve asla sorgulamadığı için hangi hallerde inanmayacağını düşünemez.

Taşlar yerine oturmuştur oturmasına ama öyle bi oturmuştur ki o taşların hiç birine dokunmamak icap eder. Bi taşı çekip yakından bakayım, sonra yerine koyarım gibi bir durum düşünülemez, mazallah bütün taşlar adamın başına yıkılıverir bi anda. İşte bu yüzden alsa ve asla "ACABA?" dememek gerekir.

m.kara
Alt 17-10-2006, 21:51
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"benu kureyza yahudi katliamı-------
7 yaşındaki kızla evlenip 9 yaşında gerdeğe girmek-----
şeytan ayetleri olayı----------
benu mustalık gazası---------
15 kişilik Müellefetü'l Kulub listesi-----
evlatlığının karısıyla evlenmesi---------"
Müslümanların neredeyse tamamına yakını Deli Cevat'ın verdiği örneklerin hiç birini bilmez.
Yüz müslümandan belki 3-5 tanesi bu konularda bilgi sahibi olabilir tahminimce.
Efsaneleştirilmiş, kutsallaştırılmış, mucizeleştirilmiş biçimiyle tanırlar İslam peygamberini.

Yaşadığı dönemin insanlarının çoğunluğu ise kendisine inanmamıştır. Savaşlarla, fetihlerle halklar, iman etmese de İslam'a teslim olmuşlardır. Bu teslimiyet nesilden nesile yerini imana terketmiştir.

Üstelik bu halklar, Deli Cevat'ın verdiği örnekler nedeniyle değil, daha basit nedenlerle kendisine inanmamışlardır. Neden?
Peygamberin ifadesiyle " Ana-babalarının, atalarının yolunda gittiklerinden"
Bu yol ne kadar saçma, ne kadar hurafelerle dolu olursa olsun, alternatif olarak sunulan daha doğru gibi gözükse dahi aile etkisi, çevre etkisi, itibar, şeref, dışlanma, toplumdan soyutlanma korkusu ile din değiştirme imkansız gibidir.

Bugün kendi toplumumuz için de durum aynıdır. Üstelik topluma sunulan bir alternatif de yoktur. Sahip olduğu din hakkında çelişkileri varsa da bunu pek açık etmez. Şeytanın kalbine girdiğini düşünür ve bu çelişkili düşüncelerden kurtulmaya çalışır.

Dolayısıyla bu bilgiler, örnekler topluma sunulsa dahi güçlü bir alternatif olmadığı için pek etkili olamaz. Çelişkiler büyür, inançlar azalır ama bu açık açık dile getirilmez.

Sanal ortamda ise, bu konularda bilgilenenlerin bir kısmı dinlere karşı tavır alsa da bir kısmı çelişkilerini açık etmez ve inançlarını savunmayı sürdürür.

Mehmet arkadaşımız için, "peygamberliği sahte olan mal-mülk düşkünü olurdu" teoremi ne derece doğrudur?
Dünyadan, mal-mülk düşkünü olmayan hatta hayatını insanlık için feda eden nice insan gelmiş geçmiştir. Bunlar içinde belki başarılı olamayan yüzlerce peygamberliğe aday olmuş insan vardı.
Başarılı olamayanlar ya öldürüldü ya da yurtlarını terketti. Başarılı olanlar ise baştacı edildi.

Hiramusta için hadisleri, tarihi kaynakları doğruluğu yönünden şüpheli gördüğünden bu bilgilere itibar etmiyor. Ama diğer taraftan "adalet" dediği bilgilere inanıyor. Bu çelişki ise onun karakteristik yapısından kaynaklanıyor. İnsanlığa örnek olması gereken 53 yaşındaki bir peygamberin 9 yaşındaki kız çocuğu ile gerdeğe girmesini kabullenemiyor. O yüzden reddediyor. Ama akıncı, fetihçi özelliği nedeniyle kabilelere yapılan baskın ve katliamlar, tarihi dönem itibarıyla ona gayet normal geliyor. *

Bu şunu gösteriyor. Eğer barışçı, hümanist bir topluma "Muhammed'in Savaşları" nı anlatırsanız nefret duyacaktır. Ama küçük çocuklarla evliliğin sık yaşandığı bir topluma " Peygamberin 9 yaşındaki Ayşe ile evliliğini" anlatırsanız normal karşılayacaktır.

Kur'an'dan önceki kitaplarda yazılanları kabullenemeyenler "Tahrif edilmiş" "Aslı yokedilmiş, değiştirilmiş" iddiasında bulunabiliyorsa, elbette kendi peygamberleri için kabul edilemeyecek düzeydeki bilgilerin kaynağını da reddedeceklerdir.
Gün gelir, Kur'an'daki kabul edilemeyecek düzeydeki çelişkiler için de " Halife Osman zamanında tahrif edilmiş, aslı yokedilmiş, bu çelişkiler ilave edilmiş" denilebilir.

Halbuki normalde tek başına bir "Tebenni hadisesi" dahi yeterlidir nübüvveti değerlendirmeye...
Alt 17-10-2006, 21:54
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Kedi biraz irice ise o düşündüğün olmuştur.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 17-10-2006, 21:57
Üye

Mehmet arkadaşımız için, "peygamberliği sahte olan mal-mülk düşkünü olurdu" teoremi ne derece doğrudur?
Dünyadan, mal-mülk düşkünü olmayan hatta hayatını insanlık için feda eden nice insan gelmiş geçmiştir. Bunlar içinde belki başarılı olamayan yüzlerce peygamberliğe aday olmuş insan vardı.
sevgili pante
benim böyle bir teoremim yok.ben sadece ateistlerin bu yöndeki iddaalrına istinaden mal mülk meselesini öne çıkardım.yoksa kıstas mal mülk değildir elbette.
Alt 17-10-2006, 22:05
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sevgili exclusive,
dediklerin hakikatla uyusmamakta ve senin kendi ruh aleminde canlandirdiklarina dayanmaktadir maalesef.
benim ruhumun derinlikleri ile ve aklimin ve mantigimin ve kalbimin hissettikleri ve anladiklari hakkinda ise en ufak bir fikrin bile yok.olsaydi zaten *sen de benim yazdiklarimi yazardin.
Alt 17-10-2006, 22:13
Üye

selamlar
eexclusive
kelimelerimize dikkat edelim diyerek beni uyarıyorsun.şu komik arkadaşların kedi esprisine dikkat ettinmi?yoksa burda kurallar ateistler lehinemi işliyor?yada hakaret edilen kişi burada değilse mesele yokmu?bizlerin kutsalına hakaret ediliyor.benimde sizlerin kutsalı hakkında yorum yapmamı istermisiniz?mesela atatürkden başlayabilirim ama mutezile kırılır diyerek atatürk konularını hep pas geçiyorum.ateist olmak kolay ... gerisini biliyorsun zaten.
Alt 17-10-2006, 22:39
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili Mehmet-k kardeş
Atatürk hakkında bizim bilmediğimiz bir şey biliyorsan lütfen yaz, kesinlikle alınmayız ayrıca Atatürk ateistlerin kutsalı değildir. Kutsallık Ruhani bir kavramdır. Atatürkde rahatlıkla eleştirilebilir. Bunda zerre alınmayız. Biz gerçeklerden yanayız. Fakat iftiralara şiddetle karşı çıkarız.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 17-10-2006, 22:54
Üye

selamlar
ne bildiğini bilmiyorum ama muhakkak onun hakkındada yanlış kanaatlere sahipsinizdir.neyse bu konuda demagoji yapmak istemiyorum değer verdiğim mutezile bu konuda çok hassas yarın birgün dönerse kırılır.
Alt 17-10-2006, 23:01
Üye

Sevgili Mehmet-k kardeş
Benim Atatürk hakkında hiçbirşey bilmediğimi kabul et ve bu duruma göre hadi beni aydınlat Atatürk ne yaramazlıklar yapmış.

Önerilen Siteler