Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2012, 04:24
aysehatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aysehatun aysehatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın aysehatun;

Siz bir yaratıcı(lar) kavramına hangi kanıttan yola çıkarak inandınız? İnanmak ile bilmek arasındaki uçurumu bildiğinize eminim. İnanmamak ve inanmak aynı durumun iki sonucudur. Kanıtsız bir iddianın kişiye kalmış kabul ve red durumudur.

Bizler diyoruzki ortada tonla tanrı kavramı var ancak kendinden ve varlığından tek iz yok.(örneğin siz hiç tanrı kavramının varlığına dair direk-dolaysız bir kanıt gördünüz mü, buldunuz mu?)

Eğer baştan alırsak siz yaratıcı diye bir varlık olduğu nu mu iddia ediyorsunuz?Eğer öyle ise burdan başlayıp devam edelim.

Şimdilik saygımla gittim...
öncelikle müslümanlığım gelenek değil, okuyarak öğrenerek bilerek isteyerek oldum. kitabımızı okudum, kendi yorumuma göre okudum, tekrar başka kaynaklardan okudum ve inandım.

kanıt olayına gelirsek, evet buldum, mucizelerini gördüm ve inandım, olmayacak şeyler oldu hayatımda. bunları yeri geldiğinde anlatacağım.

evet yaratıcı var, bu dünya yaratılmıştır. kendiliğinden olmadı. saçma gelecek biliyorum ama biber, domates, yumurtayı tavada istediğim kadar bırakayım menemen olmaz, ama salata diye yiyebilirim. inancım görünene değil, yapılana bakarak inanmaktır.
saygılar.

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 04:27
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet iste bende de yok yaziyor. Yani bir yaratici kavramina gerek yok.

Gerekliligini ortaya koyabilirseniz, daha saglikli bir tartisma olur.
ben şimdi hiçbir şey bilmiyorum diyelim, oluşum sence nasıl oldu? ya da yeniyim bunun tartışıldığı bir başlık verebilir misin? bakayım.

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 04:29
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

aysehatun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi sevgili neva ben kendi mantığımla düşünüyorum, ki bu sana saçma gelebilir saygı duyuyorum ama ben o mantıkla düşününce bir yaratıcı olmadan düşünmek inanmaya çalışmak bana o kadar boş ve saçma geliyor ki. o yüzden bu soruyu sordum, yanlış anlaşılma olmasın, kimseyi yadırgamıyorum, sadece merak ediyorum düşünceleri.
Yazdıklarınızdan anladığım, sizin meseleniz kendinizi inanmaya şartlandırmış olmak. İnanmaya şartlı olmak, mantıkla düşündüğümüzde bir anlam ifade ediyor mu? Siz inanmaya şartlı olduğunuz için bir yaratıcıya inanmamayı mantıksız buluyorsunuz, ya sizin şartlılığınızın mantığı? İşte mantıklı olmayan tamda burası.

O halde neyi tartışmak gerekir, inanmayı mı? Tanrıyı mı?

Soruna cevap verdiğimi umuyorum, zira inanmak için çalışmak anlamsız bir şey.

Bir diğeri de inanmak ummaktan tutalım da, zannetmeye kadar, zan geliştirmeye kadar geniş yelpazeli. Hatda inanmak ile aldanmak ikiz kardeştirler. Bir düşünelim, aldanmak için öncelikle ne gerekir? İnanmak! Birisi olmadan diğeri malesef olmuyor.

Birde gündelik dilde kullandığımız inanmak biçimi vardır. Bu ise emin olmak anlamıyladır. Örneğin yağmurun yağdığını düşünüyorum ama emin değilim. Ne zaman penceremden baksam, yağmur yağdığını görsem artık inanmışımdır. Bu kullanım ise aslında sorunludur, zira pencereden baktığımda inanmıyorum, artık biliyorum. Fakat yüzyıllarca bilmek değil, inanmak merkezli ve şartlı bir toplum kültürüyle biz bilgiye, bilmeye önem vermemişiz, yerine inanmak geçmiş, oysa doğrusu bilgi sahibi olmaktır.

Gelelim bir yaratıcı arayıp, aramamaya. Yaratıcı aradığınızda iradenizi özgür bırakabiliyr musunuz? Şu soruya bir cevap bulabildiniz mi? Yaratıcı da kendini yaratanı arıyor mudur? Aramıyorsa neden? O aramıyorsa siz neden arıyorsunuz? O kendiliğinden var olabiliyorsa, sizin O'ndan fazlanız nedir ki, illa kendinize bir yaratıcı arıyorsunuz.

İşte mantık böyle işler. Dinsel anlamda inanç dediğiniz anda, mantığı kapı dışarı etmelisiniz, zira kutsallar ve tabular alanına mantıkla giremezsiniz, aksine mantıkla çıakbilirsiniz. O yüzden en iyisi siz inancınız dışında hiç düşünmeyin, mantığınızı da çalıştırmayın. (zaten bu dediklerimiz daha bebeklikten, zamk gibi kazınıyor beyinlerimize, öyle bir şartlı hale geliyoruz ki ne mantık, ne düşünce, ne de özgür irade mümkün olmuyor. Ne zaman ki mantığımızı çalıştırmayı başarırız işte o zaman; o zamk yerinden oynamaya başlıyor.)

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 07-08-2012, 04:30
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

öncelikle müslümanlığım gelenek değil, okuyarak öğrenerek bilerek isteyerek oldum. kitabımızı okudum, kendi yorumuma göre okudum, tekrar başka kaynaklardan okudum ve inandım.

kanıt olayına gelirsek, evet buldum, mucizelerini gördüm ve inandım, olmayacak şeyler oldu hayatımda. bunları yeri geldiğinde anlatacağım.

evet yaratıcı var, bu dünya yaratılmıştır. kendiliğinden olmadı. saçma gelecek biliyorum ama biber, domates, yumurtayı tavada istediğim kadar bırakayım menemen olmaz, ama salata diye yiyebilirim. inancım görünene değil, yapılana bakarak inanmaktır.
saygılar.
Sayın aysehatun;

Lütfedip varlığını iddia ettiğiniz varlığın özelliklerini ve kanıtlarını sunar mısınız?Varlık var kökünden türemiştir ve dikkatli olun, varlık olmak kendi varlığını etki-tepki denkleminde ortaya koymakla mümkündür diğer varlıklar karşısında.(madde ve özellikleri gereği).

Şimdilik saygımla gittim.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 07-08-2012, 04:38
Nevandaar Nevandaar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yoksa olan/olmayan bir şeyi aramak mıdır? mesela şöyle diyor musunuz hiç, hani müslümanlığı çelişkili buluyorsunuz ya, bana doğru gelen bir din olsaydı da, bir yaratıcının varlığına inansaydım?
Var olduğu sanılan şeylerin aslında olmadığını görmektir inanmamak. Kabul etmemek dendiğinde daha çok var olan ama rahatsız olunan durum gibi bir hava yaratıyor.

Tüm zamanlar için geçerli olacak zarar vermemeyi öğütleyen ve de zamanına göre bilinmesi imkansız olan birkaç bilgi içeren bir din olsa tadından yenmezdi.
Alt 07-08-2012, 04:39
Üye

Sayın aysehatun;

Lütfedip varlığını iddia ettiğiniz varlığın özelliklerini ve kanıtlarını sunar mısınız?Varlık var kökünden türemiştir ve dikkatli olun, varlık olmak kendi varlığını etki-tepki denkleminde ortaya koymakla mümkündür diğer varlıklar karşısında.(madde ve özellikleri gereği).

Şimdilik saygımla gittim.
Şu anda olduğuna kesin gözüyle bakılıp, kanıtlanmak için çalışılan bilimsel çalışmalar var mesela. bilim onlara kesin gözüyle bakıyor. neden?çünkü onlar olmadan zincir eksik kalacak ve oluş olmayacak. siz bana etki tepki diyorsunuz ve ben o etki ve tepkiyi mesela ruhen alıyorsam, ruhen nasıl kanıtlayacağım size? inanmakla kendime kanıtlıyorum zaten, kanıtladığım için inanıyorum zaten. ama red edebilirdim tabii ki ama edemezdim, etmemen için çok gerekçe var, bana göre, inananlara göre.
saygılarımla.

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 04:47
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu anda olduğuna kesin gözüyle bakılıp, kanıtlanmak için çalışılan bilimsel çalışmalar var mesela. bilim onlara kesin gözüyle bakıyor. neden?çünkü onlar olmadan zincir eksik kalacak ve oluş olmayacak. siz bana etki tepki diyorsunuz ve ben o etki ve tepkiyi mesela ruhen alıyorsam, ruhen nasıl kanıtlayacağım size? inanmakla kendime kanıtlıyorum zaten, kanıtladığım için inanıyorum zaten. ama red edebilirdim tabii ki ama edemezdim, etmemen için çok gerekçe var, bana göre, inananlara göre.
saygılarımla.
Hangi bilimsel çalışmalar,lütfedip yazar mısınız? Ruh? Ruh diye bir şey mi var?

Lütfen kanıtlarınızı bekliyorum.Sadece ben inanıyorum diyerek devam edilemez, kanıtsız bir konuma düşüyorsunuz.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 07-08-2012, 04:51
Üye

Hangi bilimsel çalışmalar,lütfedip yazar mısınız? Ruh? Ruh diye bir şey mi var?

Lütfen kanıtlarınızı bekliyorum.Sadece ben inanıyorum diyerek devam edilemez, kanıtsız bir konuma düşüyorsunuz.
ruh var yok mu? ya da biz adına ruh dediğimiz o şey, nedir o şey, duygular, düşünceler? nedir?

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 04:59
Nevandaar Nevandaar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ruh yaratıcı gibi soyut kavramların sorgulanabilmesi için öncelikle dini inanca sahip olmamak gerekir bence çünkü bu kavramların lokomotifi din.
Alt 07-08-2012, 05:01
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aysanım düşünce ruhmudur.Zakanıza isyan etmektesiniz .
Hakkınızda yanıldığımı düşündüreceksiniz bana.Zeka özürlüler ruhsuzmu?
Yapmayın lütfen sabaha karşı bizi ne hale soktunuz.

Önerilen Siteler