Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2012, 21:41
PEXMANQ PEXMANQ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitabin orjinali nerde? Nasil eminsiniz Allah sozu olduguna?

Kitabin kendi icinden ayet getirip, degismedigine dair ispat sunmayacak kadar bilgilisinizdir umarim.
ben bılgılıyımde sen bu soruyu neden sordun anlayamadım..Allah askına nasıl ıspatlayabılırım.Peygamberin fingerprintlerimi var elımde?

ben burda bir ton seyden bahsettim ..bilimsel seyden baska seylerden...onun dısında insna olmanın mantıgı aklım zekam bu evreni yaratan birinin oldugunu soyluıyor..Ben Allaha ınanıyorum siz tesadufe tapıyorsunuz...daha ne dıyım..hala ispat istiyorsun..iyi biraz arastırıyım belkı pıyasada peygamberin altında ıslak ımzasi olan bi Kuran bulurum belkı
Alt 07-09-2012, 22:01
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

PEXMANQ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bılgılıyımde sen bu soruyu neden sordun anlayamadım..Allah askına nasıl ıspatlayabılırım.Peygamberin fingerprintlerimi var elımde?

ben burda bir ton seyden bahsettim ..bilimsel seyden baska seylerden...onun dısında insna olmanın mantıgı aklım zekam bu evreni yaratan birinin oldugunu soyluıyor..Ben Allaha ınanıyorum siz tesadufe tapıyorsunuz...daha ne dıyım..hala ispat istiyorsun..iyi biraz arastırıyım belkı pıyasada peygamberin altında ıslak ımzasi olan bi Kuran bulurum belkı
Ustteki mesajinizda Allah sozu oldugunu oldugunu iddia etmissiniz, simdi Muhammed'in finger printlerinden(parmak izleri) mi bahsediyorsunuz?

Karar verin artik Allah sozu mu? Muhammed'in sozu mu?

Konu Neva tarafından (07-09-2012 Saat 22:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: ingilizce kisma Turkce aciklama eklendi.
Alt 07-09-2012, 22:11
Üye

bence siz yok kardes ben seni anlamayacagım demeye soz vermısınız..ne dıyeyeım..

Allah ın sozu ama Allah onları melek aracılıgıyla bildirdi..onlar sonradan yazıya dokuldu..herseyi illakı en dibine kadar yazmammı gerek?
Alt 07-09-2012, 22:19
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

bence siz yok kardes ben seni anlamayacagım demeye soz vermısınız..ne dıyeyeım..

Allah ın sozu ama Allah onları melek aracılıgıyla bildirdi..onlar sonradan yazıya dokuldu..herseyi illakı en dibine kadar yazmammı gerek?
O kurguyu biz de biliyoruz zaten,bildigimiz icin soruyoruz, ben bilgiliyim demenize karsilik, ancak size kimse Muhammed'in finger printlerini (parmak izlerini)sormadi ama, sizin ayirt edemediginiz budur.

Boyle saglikli tartisma olmaz, hem saga sola sacmaliyorsunuz diyeceksiniz, hem de soru sorulunca, e ben nerden bulayim Muhammed'in parmak izlerini diyeceksiniz.

Bakin surada gayet mantikli sordum size;

http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=131

Konu Neva tarafından (07-09-2012 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-09-2012, 00:09
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

güneş aya erişiyor gündüz ikisini yanyana çok görüyoruz muhammet nasıl görememiş hayret. kutuplardaki uzun sure aydınlığı görse ne dicekti aceba. -gündüz geceyi hapsetti ve gece öldü. sonra tekrar gece oluncada, -şüphesizki o yeniden geceyi diriltendir. yasin 498.
Alt 08-09-2012, 00:48
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Büyük depremlerde dünya dolayısıyla ay yörüngesinde kaymalar meydana gelebiliyor.

Her güneş bir gün sistemindeki gezegenlerin ve uyduların çoğunu yutar.

Güneşin büyüklüğü dünya dahil bir kaç gezegeni daha içine alabilecek enerjiyi barındırıyor.

yani bırak ayı mars venüs gibi gezegenlerde güneşin yakıtı tükenince güneşin içine girecek.
Alt 08-09-2012, 19:03
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O kurguyu biz de biliyoruz zaten,bildigimiz icin soruyoruz, ben bilgiliyim demenize karsilik, ancak size kimse Muhammed'in finger printlerini (parmak izlerini)sormadi ama, sizin ayirt edemediginiz budur.

Boyle saglikli tartisma olmaz, hem saga sola sacmaliyorsunuz diyeceksiniz, hem de soru sorulunca, e ben nerden bulayim Muhammed'in parmak izlerini diyeceksiniz.

Bakin surada gayet mantikli sordum size;

http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=131
arkadas gunesin yakiti tukenince demis..tukenince ne olacak sence?

Konu ALKA tarafından (08-09-2012 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: ad hominem
Alt 08-09-2012, 19:32
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadas gunesin yakiti tukenince demis..tukenince ne olacak sence?

Güneş genleşerek dünyayı ve birkaç gezegeni daha içine alarak infilak edecek sonrada beyaz cüceye dönüşecek.
Alt 08-09-2012, 23:11
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

simonuniti´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ne güneş aya erişebilir, ne de gece, gündüzün önüne geçebilir. Hepsi bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler." yasin 40

Daha once bu konu hakkinda bahsedildi mi bilmiyorum.Eger bu konu islenmisse kusura bakmayin cunku bu konularda yeniyim...

neyse sadede geleyim.Bu ayeti incelerken "Ayin Yorungesi" adli baslikta ayin ve gunesin birbirlerine yetisip yetismemesinden bahsediliyor.Ve hemen aklima herkesin bildigi basit bir doga olayi olan gunes tutulmasi aklima geldi.Eger asagidaki resimlere bakarsaniz daha net anlarsiniz.

Acaba ayete ters dusen bir durum var mi?Yorumlarinizi bekliyorum.

İnanılmazsınız, şurada 118 mesajdır bir şeyi çözememişsiniz. Astronomiden anlayan bilir; insan tüm gök cisimlerini kendi görüş düzlemi üzerinde görür. Böylece Dünya'dan 150,000,000 KM uzaklıkta bulunan Güneş ile 400,000 KM uzaklıkta bulunan Ay ve onlarca ışık yılı uzaklıktaki yıldızlar aynı düzlem üzerine izdüşüm yaptığından, bunların arasındaki uzaklık sıfırlanır.

Bak, Engin Ardıç, bugünkü makalesinde ne diyor:

"Teolojide buna "epifani" diyorlar. Nitekim bu bulut olayı, kimi zaman göklerde "hilal ile yıldızın yan yana gelmesi" olayıyla eşanlamlıdır. (Gülmeyin, vallahi bunu da yazdılar.)

Ay, dünyaya, karşılıklı konumlarına göre 356 ila 406 bin kilometre uzaklıktadır, oysa en yakın yıldızla aramızda "4 ışık yılından" fazla mesafe vardır ama zarar yok, biz onları yanyana gelmiş kabul ederiz. (Atalarımız astronomi bilmezlerdi.)"

İşte bu durumdan dolayı Yasin 40'ta sözü edilen "Güneş ile Ay'ın birbirlerine yetişmez" sözü söylenmiştir.

Fakat gerçekte, Güneş Ay'a yetişir. Ne zaman? Güneş tutulmasında tabii ki! Ay tutulmasında da benzeri bir durum vardır. Ama bu halde Güneş, Dünya ve Ay aynı hizaya gelirler.
Alt 09-09-2012, 00:29
Katibe Bartleby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Katibe Bartleby Katibe Bartleby isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

qlause´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güneş genleşerek dünyayı ve birkaç gezegeni daha içine alarak infilak edecek sonrada beyaz cüceye dönüşecek.
kaynak gösterebilir misiniz?

Önerilen Siteler