Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-09-2012, 22:50
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sesli sizin söylemleriniz ateizmle ilgili değil felsefik. İfadeleriniz, bir arpa boyu yol almayan, tamamen subjektif bir genellemeden, yakıştırmadan ibaret.

Herhangi bir inancım yok, daha öncede sizinle tartıştık bunları. Siz metafizik inançlarınızla herkesi yorumlayabilirsiniz, elbette serbestsiniz, fakat böyle ben inançlıyım, sizde inançlısınız saçmalığına bir anlam yüklemek güç..

İnançsızım. Dinsel hiç bir inancım yok. Dünyanın öküzün boynunda olduğu da bir inançtır. Sizin inançlarınız böyle olabilir, ben bu tür inançlar taşımıyorum...

Her zaman söylerim, inanmak, aldanmanın yarısıdır, birisi yoksa diğeri de yoktur.

Bunun dışında bir insan hafta sonu yağmur yağacak diye düşünebilir. Düşünmeyi değilde inanmayı öne çıkartan bir insan da yağmur yağacağına inanıyorum diyebilir. Bunlar DİNSEL ya da mistik İNANÇLAR değil...

Taoculuğa siz eksik bilgilerinizle, batı kafasıyla, ya da sonraki dönem-sistemlerle yozlaştırılmasıyla, inanç merkezli kurallar, adetler, mistizm vs eklenmesiyle din diyorsunuz. Özünde din filan değiller, belirgin ve belirleyici olarak felsefedirler ve materyalisttirler. Getiripte, felsefeyi yok ateist, yok teist noktasına indirgemek sanırım size mahsus.

Tanrıcı olmayan pek çok din var. Ateistlerin bilgiden uzak olanları da sayın Spartacus'un aynı inancındadırlar. Yani sayın Sapartacus'un inancı ateist olan dinlerin olamayacağı gibi bir inanç.

Bu bir inanç değil, inançsız düşünemeyen size ait bir çarpıtma. Ben inanmıyorum, böyle düşünüyorum ve bunun için yeterli kaynaklarım var. Siz inançlıların aksine, saplantılı değilim, düşüncelerim değişebilir, yanlışta olabilir. Ki dinsel konuları ateistlik çerçevesinden değil siyasi olarak değerlendirip, nitelendiriyorum. farkındalığınıza ne oldu? kaldı ki, her öğreti din değildir, insanlar öğretileri, adetleri, gelenek ve görenekleri dinleştirirler(belirli bir kurallar bütünü, kılavuz, yol edinirler. Bu çerçevede, herhangi bir sorun yoktur, sorun mutlaklaştırıldığında, tutuculuğa yol açtığında, idrak, analiz ve gözlemi saf dışı bıraktığında, şartlanmaya dönüştüğünde ve başka yolların olmadığına inanıldığında başlar.)

Siz herhangi bir kutsal inancınızı bir örnekle ifade edebilir misiniz? Böylelikle, ne dediğinizi, ne demek istediğinizi belkide anlama şerefine nail oluruz.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 10-09-2012, 23:36
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sesli sizin söylemleriniz ateizmle ilgili değil felsefik. İfadeleriniz, bir arpa boyu yol almayan, tamamen subjektif bir genellemeden, yakıştırmadan ibaret.

Herhangi bir inancım yok, daha öncede sizinle tartıştık bunları. Siz metafizik inançlarınızla herkesi yorumlayabilirsiniz, elbette serbestsiniz, fakat böyle ben inançlıyım, sizde inançlısınız saçmalığına bir anlam yüklemek güç..

İnançsızım. Dinsel hiç bir inancım yok. Dünyanın öküzün boynunda olduğu da bir inançtır. Sizin inançlarınız böyle olabilir, ben bu tür inançlar taşımıyorum...

Her zaman söylerim, inanmak, aldanmanın yarısıdır, birisi yoksa diğeri de yoktur.

Bunun dışında bir insan hafta sonu yağmur yağacak diye düşünebilir. Düşünmeyi değilde inanmayı öne çıkartan bir insan da yağmur yağacağına inanıyorum diyebilir. Bunlar DİNSEL ya da mistik İNANÇLAR değil...

Taoculuğa siz eksik bilgilerinizle, batı kafasıyla, ya da sonraki dönem-sistemlerle yozlaştırılmasıyla, inanç merkezli kurallar, adetler, mistizm vs eklenmesiyle din diyorsunuz. Özünde din filan değiller, belirgin ve belirleyici olarak felsefedirler ve materyalisttirler. Getiripte, felsefeyi yok ateist, yok teist noktasına indirgemek sanırım size mahsus.

Tanrıcı olmayan pek çok din var. Ateistlerin bilgiden uzak olanları da sayın Spartacus'un aynı inancındadırlar. Yani sayın Sapartacus'un inancı ateist olan dinlerin olamayacağı gibi bir inanç.

Bu bir inanç değil, inançsız düşünemeyen size ait bir çarpıtma. Ben inanmıyorum, böyle düşünüyorum ve bunun için yeterli kaynaklarım var. Siz inançlıların aksine, saplantılı değilim, düşüncelerim değişebilir, yanlışta olabilir. Ki dinsel konuları ateistlik çerçevesinden değil siyasi olarak değerlendirip, nitelendiriyorum. farkındalığınıza ne oldu? kaldı ki, her öğreti din değildir, insanlar öğretileri, adetleri, gelenek ve görenekleri dinleştirirler(belirli bir kurallar bütünü, kılavuz, yol edinirler. Bu çerçevede, herhangi bir sorun yoktur, sorun mutlaklaştırıldığında, tutuculuğa yol açtığında, idrak, analiz ve gözlemi saf dışı bıraktığında, şartlanmaya dönüştüğünde ve başka yolların olmadığına inanıldığında başlar.)

Siz herhangi bir kutsal inancınızı bir örnekle ifade edebilir misiniz? Böylelikle, ne dediğinizi, ne demek istediğinizi belkide anlama şerefine nail oluruz.
Sayın Spartacus,

Önce siz ''FELSEFÎ'' sözcüğünün yazılışını öğrenirseniz, uydurduğunuz yanlışı düzelterek ''FELSEFİK'' diye bir sözcüğün olmadığını öğrenmiş olursunuz.

Ben sözlerimin arkasındayım ve size ispat edecek adres de veriyorum.
''Atheism - Wikipedia, the free encyclopedia
en.wikipedia.org/wiki/Atheism - Bu sayfanın çevirisini yap
Atheism is accepted within some religious and spiritual belief systems, including Jainism, Buddhism, Hinduism, Neopagan movements such as Wicca, and ...''

Caynacılık, Budizm, dindir hem de ateist dinler olarak kabul edilmektedir.

Siz hem bilmiyor hem de ısrarla ateistlerin dinlerini dahi kabule yanaşmayınca çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiş oluyorsunuz. Sizin inancınız ateist din olamayacağı. Bilgiden yoksun çoğu ateist gibisiniz. İnancın bir düşünce olduğundan dahi habersiz birisiniz. Bu bilgiyle tartışacak durumda değilsiniz...

Siz benim inancımdan önce kendi inancınızın farkında olsanız, size daha fayda sağlar. Önce kendinize bakacak sonra karşınızdakine yöneleceksiniz.

'' Felsefî ''nasıl yazılıyor, hiç olmazsa onu öğrenin..
Alt 11-09-2012, 04:16
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

subjektifliğinize şimdide harfleri mi taktınız? Bu mudur sizin objektif dayanağınız, koltuk değnekleriniz? Bir harfi farklı yazdım diye -ki gündelik dilde kullandığımız, dil yapısından, ortalıktaki alışkanlıklarımızdan kaynaklı, yarın, öbür gün yine yapabilirim- siz çok mu bilgili oluyorsunuz? Siz böyle mi tartışırsınız? Kelimelerde, harflerde açık arayarak? Sığ çabalarla, köylü kurnazlığıyla..

Siz hem bilmiyor hem de ısrarla ateistlerin dinlerini dahi kabule yanaşmayınca çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiş oluyorsunuz.

"Siz hem bilmiyor"dan sonra virgül(,) gerekmez mi? Siz daha yazmayı bilmiyorsunuz, çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiyor musunuz? Öze değil, gösterişe önem veren, niteliğe değil, biçime takılmış sizin gibiler hala var ne yazık ki? Bazen yurt dışından yazan insanlara "s" değil, "ş", "g" değil "ğ", "deyil" değil, "değil" diye ahkam kesenleri, sanki konu bunlarmış gibi çok sık görüyoruz.

İNANCIN bir düşünce olduğunu bilimiyormuşuz, nasıl vardınız bu kanıya? Hafta sonu yağmur yağacağını düşünüyorum demekle, inanıyorum demek arasındaki farklılığa değini yaptığım için mi? Tabi şunu biliyoruz, inanç=düşünce demiyoruz. Böylesine genel, geçer kelime ve kavramlarla nasıl bir çorba yapıyorsunuz farkında mısınız? Bakınız, ne imiş.. Birde bu yönü var: Özellikle metafizik öğretilerin tümü inakçı (dogmatik) öğretilerdir.. Muhtemel bu yüzden olmalı ki, sürekli metafizik diye ayırıyor vurgu yapıyoruz -ki okuyasınız da, genelleyip, çorba etmektense neye göre yazıldığını anlayabilesiniz diye.

Yazabildiğinize göre okumanız da olmalı, yine de ne garip ki, sizin anlama yetisi gösteremeyecek kadar yüzeysel yaklaştığınızı bildiğim için özellikle belirtmiştim. "düşüncelerim değişebilir, yanlışta olabilir. Ki dinsel konuları ateistlik çerçevesinden değil siyasi olarak değerlendirip, nitelendiriyorum. farkındalığınıza ne oldu?". Siz ne sonuca vardınız? İnancın düşünce olduğunu bilmiyormuşuz. Hayret! Daha okuduğunuzu yorumlayamıyorsunuz...

Bu linktekiler yanlış mı diyorsunuz?

Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımı.

En iyisi, sorularla gidelim zira ayet indirir gibi yazıyorsunuz..

Mistik, metafizik veya ilahi, doğaüstü varlıklara, ruhlara vs inanıyor musunuz? Böyle bir dinsel inanç varsa, inançlı kişi ateist olabilir mi? Ateizm hiç bir felsefi derinliği olmayan, sadece, ama sadece, tanrısızlık mıdır? Sizce bizler ruhlar alemine inanmak zorunda mıyız? (Farklı başlıkta "kısmen" uyumlar ve uyumsuzluk çerçevesinde irdelememiz, tartışmamız gereken Budizm, Caynacılık diye cevap vermeyin. Sorular basit.)

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu Neva tarafından (11-09-2012 Saat 05:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-09-2012, 09:25
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateist = Tanrıcı olmayan demektir.

Aslında ateist olup da din sahibi olanlar vardır. Mesela CAYNA, Taoculuk ve ZEN gibi dinler ateist dinlerdir.
Bu koca bir palavra sayın Sesli. Bal gibi de Taoizm'de Tanrılar vardır. Hem de bir tane bile değil..

Taoist Tanrılar zaman içinde sürekli değişmiştir. Diğer Tanrılar zaman içinde kaybolurken taoizmin ilk günlerinden bu yana her zaman yeni tanrılar eskilerinin yerini almıştır. Bunun yanında Taozimde Tanrıların üstünlük sıralaması da sık sık değiştiğinden Taozimde sabit ve kalıcı olan bir tanrı da yoktur.

Japonya'daki Zen dininde Kami'ler vardır ve bu ruhlara inanılır. Kami'ler Tanrı benzeri ruhani varlıklardır. Bir ateistin ruhlarla ne işi olabilir? Hatta bizde şeytan çıkarmaya benzer şekilde insanların içine girmiş ruh Kamiler çıkarılır.

Janinizm'de ölüm ve yeniden doğum çemberine inanılır, yani ruhlar vardır. Bunun yanında Jiva ismi verilen manvei varlıklara yani ruhlara inanılır. Bu ruhlar ne doğrulmuştur ne de evrim geçirmişlerdir ve bu dünyadan değillerdir. Bunun yanında bir Tanrıya da inanılır. Dünyada olan bitenlerin 3 sonsuz güç tarafından yönetildiğine inanılır. İlki her yerde var olan Tanrı, ikincisi sonsuz sayıdaki Jivalar ve üçüncüsü ruhu olmayan tüm insanların evrimine yol açan doğa..

Eğer yukarıdaki şeylere bir ateist inanç gösteriyorsa o kişi kendisine ateistim ama bir dinim var diyerek saçmalamasın.
Alt 11-09-2012, 11:59
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayın Spartacus,

Ben sözlerimin arkasındayım ve size ispat edecek adres de veriyorum.
''Atheism - Wikipedia, the free encyclopedia
en.wikipedia.org/wiki/Atheism - Bu sayfanın çevirisini yap
Atheism is accepted within some religious and spiritual belief systems, including Jainism, Buddhism, Hinduism, Neopagan movements such as Wicca, and ...''

Caynacılık, Budizm, dindir hem de ateist dinler olarak kabul edilmektedir.

Siz hem bilmiyor hem de ısrarla ateistlerin dinlerini dahi kabule yanaşmayınca çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiş oluyorsunuz. Sizin inancınız ateist din olamayacağı. Bilgiden yoksun çoğu ateist gibisiniz. İnancın bir düşünce olduğundan dahi habersiz birisiniz. Bu bilgiyle tartışacak durumda değilsiniz...

.
Sozlerinizin arkasindasiniz degil mi? Guzel.

Peki bu nedir?

"Kuran'ı tarafsız bir gözle okursanız, orada konuşanın sadece Muhammed peygamber olduğunu anlarsınız.

Çünkü ben ALLAH'ı tanıyorum. Onu heryerde görmekteyim. Bu alemde ondan başka da bir varlık yok. Ancak Allah aracılar kullanmaz. O bizlerle, bahşettiği akıl aracılığıyla konuşur.

Bu dünyada bizi kandıranlardan uzak durmamız gerek. Hiç Allah beddualar eder mi? Hiç Allah'' onları haram aylar çıkınca kıstır ve öldür ''der mi? Bunlar Allah maskesi takanın uydurduğu sözlerdir.

Allah'ı bilen, kimseye kötü söz etmez..."

http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=11809

peki ya bu nedir?

Bakin ortaya koydugunuz ve arkasinda durdugunuz kaynaklarin, kaynaklarina dahi bakmiyorsunuz. Boyle tartisilmaz, sonra da yuksekten atilmaz siz bilmiyorsunuz diye.

Bakin kaynaginiza/2005
http://www.goodreads.com/book/show/690962.New_Religions

Focuses on some of the more traditional new religions, such as the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, and one of the fastest growing forms of Christianity, Pentecostalism.

Oteki basim 2009

http://books.google.ca/books?id=stQQ...page&q&f=false

Simdi bize, dusunce=inanc kurgusuyla Allah/ Tanri/God/Yahve vs. mi anlatmaya calismaktasiniz?

Bakin arkasinda durdugunuz sozleriniz, su calismanin,dunden bugune uzanan eseridir.

Bildiginiz seyleri savunun, bilmediklerinizi savunmayin. Ki kendi dusuncelerinizle celismeyin.

Sonra ateizm'i/ ateistleri elestirirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Faith_healing

http://tonyblairfaithfoundation.org/

Kisaca 3 buyuk dinin yanina, digerlerini katip pazarladiniz mi, inanc marketi her zaman is yapar.

Hani Ataturkcu ve emperyalizm karsiti(!) oldugunuzu belirttiginiz icin, yaziyorum bunlari, yanlis anlamayin sakin.

Gercegi ortecek buyuklukte, kimsenin ortusu yoktur zira.

Farkindalik bunun icin onemlidir.

Yoksa Allah'a da inanabilirsiniz, bizim icin sakincasi yok.

Bu yuzden iddia ettiginiz tanrisiz ateist dinler,ruhlar alemi, cinler alemi , metafizik, ateizm'den ayrilir.

Ateist zaten, bir zaman once bu dinlerin icinde oldugundan, bu bilgilere vakiftir.
Alt 11-09-2012, 23:30
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sozlerinizin arkasindasiniz degil mi? Guzel.

Peki bu nedir?

"Kuran'ı tarafsız bir gözle okursanız, orada konuşanın sadece Muhammed peygamber olduğunu anlarsınız.

Çünkü ben ALLAH'ı tanıyorum. Onu heryerde görmekteyim. Bu alemde ondan başka da bir varlık yok. Ancak Allah aracılar kullanmaz. O bizlerle, bahşettiği akıl aracılığıyla konuşur.

Bu dünyada bizi kandıranlardan uzak durmamız gerek. Hiç Allah beddualar eder mi? Hiç Allah'' onları haram aylar çıkınca kıstır ve öldür ''der mi? Bunlar Allah maskesi takanın uydurduğu sözlerdir.

Allah'ı bilen, kimseye kötü söz etmez..."

http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=11809

peki ya bu nedir?

Bakin ortaya koydugunuz ve arkasinda durdugunuz kaynaklarin, kaynaklarina dahi bakmiyorsunuz. Boyle tartisilmaz, sonra da yuksekten atilmaz siz bilmiyorsunuz diye.

Bakin kaynaginiza/2005
http://www.goodreads.com/book/show/690962.New_Religions

Focuses on some of the more traditional new religions, such as the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, and one of the fastest growing forms of Christianity, Pentecostalism.

Oteki basim 2009

http://books.google.ca/books?id=stQQ...page&q&f=false

Simdi bize, dusunce=inanc kurgusuyla Allah/ Tanri/God/Yahve vs. mi anlatmaya calismaktasiniz?

Bakin arkasinda durdugunuz sozleriniz, su calismanin,dunden bugune uzanan eseridir.

Bildiginiz seyleri savunun, bilmediklerinizi savunmayin. Ki kendi dusuncelerinizle celismeyin.

Sonra ateizm'i/ ateistleri elestirirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Faith_healing

http://tonyblairfaithfoundation.org/

Kisaca 3 buyuk dinin yanina, digerlerini katip pazarladiniz mi, inanc marketi her zaman is yapar.

Hani Ataturkcu ve emperyalizm karsiti(!) oldugunuzu belirttiginiz icin, yaziyorum bunlari, yanlis anlamayin sakin.

Gercegi ortecek buyuklukte, kimsenin ortusu yoktur zira.

Farkindalik bunun icin onemlidir.

Yoksa Allah'a da inanabilirsiniz, bizim icin sakincasi yok.

Bu yuzden iddia ettiginiz tanrisiz ateist dinler,ruhlar alemi, cinler alemi , metafizik, ateizm'den ayrilir.

Ateist zaten, bir zaman once bu dinlerin icinde oldugundan, bu bilgilere vakiftir.
Sayın Neva,

Anlamak veya algılamak çok farklı kavramlar. Ancak sizde ikisi de var görünmeyince insan gerçekten üzülüyor.

Ben herzaman sözlerimin arkasındayım. Allah'ı bilmekteyim . Bu nedenle Allah'a inanmaya ihtiyacım yok. Bu gerçeği çok defa burada yineledim ancak, sizin anlayamadığınız gibi algılayamadığınız da bir gerçek. Onun için belki aydınlanırsınız ümidiyle yinelemek isterim;

BİLEN İNANMAZ, İNANAN BİLMEZ...

Ben Tanrıyı bildiğimi söylerken bir kaynak mı vermişim de, siz bana benim kaynaklarım olarak burada sunmaya yeltenmektesiniz?

İnsan herşeyden önce dürüst olacak. Sizde bu da yok. Çünkü benim kaynaklarım diye benim hiç de kaynak olarak vermediğim naneleri burada sununca siz yalancı durumunda oluyorsunuz. Ben ortaya koyduğum sözlerim için hiç bir kaynak vermiş değilim. Ve arkasında durduğum hiç bir kaynak da yok. Ben sadece kendi sözlerimin arkasındayım. Ancak sizin bu evirmeleriniz yalancılık oluyor. Bunu sizin bilmenizde çok fayda var. Bu verdiğiniz sizin kaynaklarınız olabilir. Ancak bu da sizin inancınız oluyor. Benim değil ki!

Farkındalık size teğet dahi olamaz! Emperyalizm, Atatürk ve bu sizin sözünü ettiğiniz yeni dinlerle benim söylemlerimin ne ilgisi var? İlgisiz konuları bir araya toplayan kişilerin mantıksız olmaları olasılığı da çok yüksektir. Sizin mantıksız olacağınızı kabul edemiyorum...

Ben basit olarak sizlerin yanılgınızı ortaya koymaktayım. Ateistlerin dinlere mensup olanlarını siz ateist olarak kabul etmeyince, bu sizin inancınızdır. Ancak bu yanlıştır demekteyim. Tanrı inancı olmayana ATEİST deniliyor. Sizlerin en büyük yanılgısı gerçekleri kendi düşüncenize göre evirmenizdir. Bu konuyu pek çok ateist geçinen yapıyor. Ve kişisel inançlarınızı da gizleyerek, başkalarının da onları görmeyeceğini sanmaktasınız.

Sizin gibi olan ateistlerin inancı var. Bu açıkça tarafınızdan terennüm de edilmektedir. ATEİSTLERİN dinleri olduğunu kabul etmemek sizin yanlış olan bir inancınız. Bir Budistin tanrısı var mı? Yok . o halde bir Budist bal gibi ateisttir. ve bunu her aklı ve bilgisi olan bilmektedir.

Ben her zaman sözlerimin ardındayım. Bu nedenle herkesi kendiniz gibi sanmayınız. Çünkü sizde öncelikle anlama ve algılama ne yazık ki pek var gözükmüyor.

Ben tanrı denilince nedir bu kavram, çok defa bu forumda anlattım. Ve dedimki TANRI VAROLUŞUN AÇIKLANIŞIDIR. Bunu hem İlimde görmekteyiz, TANRI PARÇACIĞINDA olduğu gibi ve dinlerde de yaratıcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak yaratıcı bir tanrı olamaz. Çünkü onu da yaratana ihtiyaç olur. Bütün bunları burada defalarca anlattım ancak siz anlayamayınca üzülmedim desem yalan olur. Benim bu sözlerimi alıntılasaydınız daha faydalı olabilirdi.

Şimdi sizin benim kaynağım olarak iddia ettiğiniz bu kaynakların hangisinde bu anlatım var acaba diye düşünüyorum. Ancak ben bilmiyorum, siz bildiğinize göre siz anlatırsanız daha açıklayıcı olur...
Alt 11-09-2012, 23:51
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu koca bir palavra sayın Sesli. Bal gibi de Taoizm'de Tanrılar vardır. Hem de bir tane bile değil..

Taoist Tanrılar zaman içinde sürekli değişmiştir. Diğer Tanrılar zaman içinde kaybolurken taoizmin ilk günlerinden bu yana her zaman yeni tanrılar eskilerinin yerini almıştır. Bunun yanında Taozimde Tanrıların üstünlük sıralaması da sık sık değiştiğinden Taozimde sabit ve kalıcı olan bir tanrı da yoktur.

Japonya'daki Zen dininde Kami'ler vardır ve bu ruhlara inanılır. Kami'ler Tanrı benzeri ruhani varlıklardır. Bir ateistin ruhlarla ne işi olabilir? Hatta bizde şeytan çıkarmaya benzer şekilde insanların içine girmiş ruh Kamiler çıkarılır.

Janinizm'de ölüm ve yeniden doğum çemberine inanılır, yani ruhlar vardır. Bunun yanında Jiva ismi verilen manvei varlıklara yani ruhlara inanılır. Bu ruhlar ne doğrulmuştur ne de evrim geçirmişlerdir ve bu dünyadan değillerdir. Bunun yanında bir Tanrıya da inanılır. Dünyada olan bitenlerin 3 sonsuz güç tarafından yönetildiğine inanılır. İlki her yerde var olan Tanrı, ikincisi sonsuz sayıdaki Jivalar ve üçüncüsü ruhu olmayan tüm insanların evrimine yol açan doğa..

Eğer yukarıdaki şeylere bir ateist inanç gösteriyorsa o kişi kendisine ateistim ama bir dinim var diyerek saçmalamasın.
Sayın Alka,

Palavra demek söz demektir. Her konuşan palavra anlatmaktadır. Palavra aslında İspanyolca bir sözcük ve manası da ''söz'' veya ''laf''...

Bir dinde tanrıların olması başkadır, tanrılara tapılması onlardan bir takım istemlerde bulunulması ise daha başka. Bazı bilgiler edinmişsiniz ama, eksiklikleriniz var. Tanrı denilince bizim anladığımız manada tapınılan tanrılar benim sıraladığım ateist dinlerde yoktur. Tanrılardan söz etmek onlara tapmak demek değildir. Bilmediğiniz konularda söz etmezseniz daha faydalı olur.

Ayrıca hem bilmiyor hem de bilmeyince yanlışa imza atmış oluyorsunuz. ''KAMİ'' Shinto inancında mevcuttur. ZEN dininde böyle bir nane mevcut değil. Önce iyice öğrenecek sonra iddiada bulunacaksınız...Siz belli oluyorki SHİNTO ile ZEN BUDİZMİNİ karıştırmışsınız.

Ateist olan kişi ateistim demez ki! Buna gerek duyanlar aslında ateist olmayanlardır. Var olmayan bir varlıktan söz edenler aslında o varlığa inananlar olurlar. Benim burada izlediğim de bu gerçeğin göstergesidir.

Daha dikatli yazmanız dileklerimle, saygılar sunarım.
Alt 12-09-2012, 00:07
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
subjektifliğinize şimdide harfleri mi taktınız? Bu mudur sizin objektif dayanağınız, koltuk değnekleriniz? Bir harfi farklı yazdım diye -ki gündelik dilde kullandığımız, dil yapısından, ortalıktaki alışkanlıklarımızdan kaynaklı, yarın, öbür gün yine yapabilirim- siz çok mu bilgili oluyorsunuz? Siz böyle mi tartışırsınız? Kelimelerde, harflerde açık arayarak? Sığ çabalarla, köylü kurnazlığıyla..

Siz hem bilmiyor hem de ısrarla ateistlerin dinlerini dahi kabule yanaşmayınca çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiş oluyorsunuz.

"Siz hem bilmiyor"dan sonra virgül(,) gerekmez mi? Siz daha yazmayı bilmiyorsunuz, çok garip ve üzücü bir tablo sergilemiyor musunuz? Öze değil, gösterişe önem veren, niteliğe değil, biçime takılmış sizin gibiler hala var ne yazık ki? Bazen yurt dışından yazan insanlara "s" değil, "ş", "g" değil "ğ", "deyil" değil, "değil" diye ahkam kesenleri, sanki konu bunlarmış gibi çok sık görüyoruz.

İNANCIN bir düşünce olduğunu bilimiyormuşuz, nasıl vardınız bu kanıya? Hafta sonu yağmur yağacağını düşünüyorum demekle, inanıyorum demek arasındaki farklılığa değini yaptığım için mi? Tabi şunu biliyoruz, inanç=düşünce demiyoruz. Böylesine genel, geçer kelime ve kavramlarla nasıl bir çorba yapıyorsunuz farkında mısınız? Bakınız, ne imiş.. Birde bu yönü var: Özellikle metafizik öğretilerin tümü inakçı (dogmatik) öğretilerdir.. Muhtemel bu yüzden olmalı ki, sürekli metafizik diye ayırıyor vurgu yapıyoruz -ki okuyasınız da, genelleyip, çorba etmektense neye göre yazıldığını anlayabilesiniz diye.

Yazabildiğinize göre okumanız da olmalı, yine de ne garip ki, sizin anlama yetisi gösteremeyecek kadar yüzeysel yaklaştığınızı bildiğim için özellikle belirtmiştim. "düşüncelerim değişebilir, yanlışta olabilir. Ki dinsel konuları ateistlik çerçevesinden değil siyasi olarak değerlendirip, nitelendiriyorum. farkındalığınıza ne oldu?". Siz ne sonuca vardınız? İnancın düşünce olduğunu bilmiyormuşuz. Hayret! Daha okuduğunuzu yorumlayamıyorsunuz...

Bu linktekiler yanlış mı diyorsunuz?

Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımı.

En iyisi, sorularla gidelim zira ayet indirir gibi yazıyorsunuz..

Mistik, metafizik veya ilahi, doğaüstü varlıklara, ruhlara vs inanıyor musunuz? Böyle bir dinsel inanç varsa, inançlı kişi ateist olabilir mi? Ateizm hiç bir felsefi derinliği olmayan, sadece, ama sadece, tanrısızlık mıdır? Sizce bizler ruhlar alemine inanmak zorunda mıyız? (Farklı başlıkta "kısmen" uyumlar ve uyumsuzluk çerçevesinde irdelememiz, tartışmamız gereken Budizm, Caynacılık diye cevap vermeyin. Sorular basit.)
Sayın Spartacus,

Verdiğiniz linkte de benim söylediklerim doğrulanınca ben size ne diyebilirim ki?

''Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımı.
Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da,[1] bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir.[2]

Kelime anlamında da belirtildiği üzere; Ateizm, din ile ilgili bir kavram değil, tanrı ile ilgili bir kavramdır.

Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır.

Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren bazı dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Budizm gibi bazı Uzakdoğu dinlerinde de 'yaratıcı' anlamında bir tanrının varlığına rastlanılmaz.[3] Bu yönüyle de Ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez.''

Lütfen burada soru sorarak tartışmalarımızdan uzaklaşmayalım. Konu şu

ATEİZM = TANRICI OLMAMAK , bunun dinle ilgisi yok. Kişi dine mensup olur ama ateisttir. Mesela Budizm dininde olduğu gibi.

Gerçekleri kabul edeceksiniz. Çünkü gerçekleri kimse değiştiremez. Gerçekleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.

Esenlik dileklerimle,

NOT: Lütfen köylüleri aşağı görmeyiniz. ''KÖYLÜ KURNAZLIĞI'' demeniz hiç de size yakışmamış. Her insan önemlidir, ister köylü olsun, ister şehirli. Ayrımcılık bize yakışmaz...
Alt 12-09-2012, 00:49
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayın Alka,

Palavra demek söz demektir. Her konuşan palavra anlatmaktadır. Palavra aslında İspanyolca bir sözcük ve manası da ''söz'' veya ''laf''...

Bir dinde tanrıların olması başkadır, tanrılara tapılması onlardan bir takım istemlerde bulunulması ise daha başka. Bazı bilgiler edinmişsiniz ama, eksiklikleriniz var. Tanrı denilince bizim anladığımız manada tapınılan tanrılar benim sıraladığım ateist dinlerde yoktur. Tanrılardan söz etmek onlara tapmak demek değildir. Bilmediğiniz konularda söz etmezseniz daha faydalı olur.

Ayrıca hem bilmiyor hem de bilmeyince yanlışa imza atmış oluyorsunuz. ''KAMİ'' Shinto inancında mevcuttur. ZEN dininde böyle bir nane mevcut değil. Önce iyice öğrenecek sonra iddiada bulunacaksınız...Siz belli oluyorki SHİNTO ile ZEN BUDİZMİNİ karıştırmışsınız.

Ateist olan kişi ateistim demez ki! Buna gerek duyanlar aslında ateist olmayanlardır. Var olmayan bir varlıktan söz edenler aslında o varlığa inananlar olurlar. Benim burada izlediğim de bu gerçeğin göstergesidir.

Daha dikatli yazmanız dileklerimle, saygılar sunarım.
Bana ne bundan palavra sözcüğü nereden geliyor? Karşınızdaki enayi yerine koyar gibi etmolojik köken araştırmasına neden girdiniz? Sanki bilmiyoruz İspanyolca'da bu sözcüğün başka şekilde kullanıldığını ve Türkçe'de başka anlamlarla girdiğini.. Siz Türkçe'deki anlamından bahsedin. Palavra atıyorsunuz yani bilmeden ayıp tutuyorsunuz. Attınız ama yine de tutturamadınız maalesef..

Ateist din diye bir şey yoktur sayın Sesli. Tanrısı olmayan veya Tanrılara belli bir ibadet etme zorunluluğu olmayan dinler vardır.

Bunun yanında bir Tanrının veya Tanrıların varlığını kabul eden bir ateist -bu Tanrılara tapmasa bile- ateist olarak tanımlanamaz. Çünkü şöyle ya da böyle hayali varlıkların mevcudiyetine inanıyordur.

İstediğiniz kadar bu tür Doğu inanç sistemine sahip olan insanları ateist olarak tanımlayın onlar ateist değiller, Tanrısız da değiller.
Alt 12-09-2012, 01:22
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

'Siz belli oluyorki SHİNTO ile ZEN BUDİZMİNİ karıştırmışsınız.
Zen Budizm'i Tanrısız bir felsefi inançtır ama evrensel ve her şeyi bütünleyici bir ruha inanılır. Oysa bir ateistin herhangi bir inancı veya dini olmaz. Bu din isterse Tanrısız bir din olsun ama ortada metafizik olarak tanımlanan bir güç (ruh) olduğu sürece bu onu sadece felsefi bir inanç yapar.

Bu nedenle Zen Budizm'in takipçileri klasik anlamda ateist sayılmazlar. Zen Budizm'in Dünya görüşü panteizme benzer olmasına rağmen onun dini niteliklerinden feragat eder.. Bu dinin inanış şekline göre, "bir şey herşeyde, herşey de bir şeydedir". Buna göre örneğin herkes Buddha'dır, Buddha da herkestedir.

Bu tür mistik ve metafizik bir şeye aklı selim bir ateistin inanması mümkün değildir. İnanıyorsa sizin gibi inanış açısından ne olduğu bellisiz bir ara form olur. Nitekim Zen Budizm'i olsa olsa din ve ateizm arasındaki "kayıp halka" olarak düşünülebilir.

Önerilen Siteler

Etiket
ateizm, ateizm nedir, deniz kavukçuoğlu